Гіалуронова кислота для очей - способи застосування

Шкіра вік дуже тонка, вона швидко втрачає вологу і в'яне. Крім того, з-за рухливості цієї зони на зовнішніх куточках ока з часом з'являються дрібні зморшки, звані в народі гусячими лапками. Щоб зберегти молодість, косметологи рекомендують вибирати косметику з зволожуючими компонентами. До них відноситься і гіалуронова кислота: її молекули допомагають зберегти вологу, покращують обмінні процеси, підвищують тургор шкіри, знімає втому.

Що таке гіалуронова кислота для очей

Про існування гіалуронової кислоти стало відомо на початку двадцятого століття, коли американські біохіміки Карл Майєр і Джон Палмер виділили нову речовину з склоподібного тіла бичачого ока. Подальші дослідження показали, що знайдений полісахарид присутній і в тканинах людини. Гіалуронова кислота міститься в слині, контролює вологість слизової оболонки очного яблука, бере участь у формуванні суглобової рідини.

Гиалуронка (так кислоту називають в народі) підвищує синтез колагену, без якого шкіра стає в'ялою, пливе овал обличчя. Ці відкриття привели до величезного прогресу в медицині і косметології. Сьогодні багато виробників крапель для очей, кремів і масок для обличчя активно використовують цей полісахарид, додаючи до складу своєї омолоджуючої продукції.

Як діє

Кожна жінка хотіла б, щоб молодість збереглася як можна довше. Незалежно від бажань людини природа диктує свої умови: тургор (пружність) залежить від кількості води, яку здатна утримати дерма. За збереження вологи в організмі як раз і відповідає гіалуронова кислота. Будучи за своєю природою гелеутворювачем, вона згущує воду, не даючи тій швидко випаровуватися і рівномірно розподіляє вологу по всьому організму.

У складі косметичних засобів по догляду за обличчям і шкірою повік гіалурон здатний вирішити масу проблем:

  1. Завдяки своїй властивості зв'язувати рідину і створювати захисний бар'єр гіалуронова кислота є відмінним компонентом крему для зволоження і захисту від пересушування чутливої шкіри повік.
  2. Косметичні процедури мезотерапії, які забезпечують проникнення полісахариду в глибокі шари дерми, роблять шкіру більш еластичною, допомагають прибрати темні кола під очима і усувають вікову пігментацію.
  3. Спеціальні медичні гелі з гиалуроном ефективні при грижі нижнього століття. Використання цих коштів на ранніх етапах діагностування проблеми допомагає уникнути хірургічного втручання.
  4. Під шкірою повік розташовується тонкий шар жирової клітковини, який при певних умовах схильна до набряків, в результаті чого передня стінка століття сильно розтягується і випинається. Гіалуронова кислота для очей здатна усунути й цей неприємний косметичний дефект.
  5. У складі антивікових засобів вона прискорює синтез колагену і еластину, що допомагає скоротити видимість дрібних мімічних зморшок і скорегувати овал обличчя.

Способи застосування

Існують низькомолекулярні та високомолекулярні кошти з гиалуроном. До першої категорії відносяться різні ін'єкції і процедури мезотерапії. У них використовують дрібні молекули полісахариду, які мають здатність проникати в глибокі шари дерми. До другої категорії відносяться креми, мазі, гелі, краплі. Такі засоби допомагають утримувати вологу на поверхні шкіри чи слизової оболонки ока.

Краплі для очей з гіалуронової кислотою

Полісахарид можна часто зустріти у складі зволожуючих офтальмологічних крапель. Такі кошти просто незамінні для тих, хто довгий час сидить за комп'ютером або користується контактними лінзами. Краплі допомагають утримати вологу на поверхні очного яблука, оберігають слизову від висихання, прибирають червоність, симптоми перевтоми або подразнення очей. Крім того, краплі в очі з гіалуронової кислотою призначають:

  • людям, які за специфікою своєї роботи змушені тривалий час перебувати на сонці або в кімнаті з сухим повітрям;
  • для профілактики інфекційних захворювань після проведення операційних втручань;
  • після травм або хімічних опіків очей.

В останні роки виробники фармацевтичних препаратів зайнялися активною розробкою різних крапель, що запобігають сухість очей. Одним з таких засобів відноситься зволожуючий офтальмологічний розчин Оксіал. До його складу входить відразу кілька компонентів:

  • гіалурон 0,15%;
  • борна кислота;
  • оксид 0,06%;
  • електроліти – хлорид, натрій, кальцій, магній, калій;
  • очищена вода.

Краплі допомагають боротися з синдромом «сухого ока», знімають напругу, полегшують дискомфорт при носінні контактних лінз, усувають відчуття сухості, подразнення слизової оболонки, викликані зовнішніми чинниками навколишнього середовища. За своєю консистенції ступеня в'язкості краплі повністю збігаються з натуральної сльозою. Вартість крапель в Москві становить близько 300-400 рублів. В аптеках можна знайти аналог Оксиала з трохи більш високою ціною (близько 600-700 рублів за флакон) – Хіло-комод.

Для тих, хто постійно користується контактними лінзами, були спеціально розроблені зволожуючі і заспокійливі краплі для очей – Blink. Крім гіалуронату натрію, у складі цього засобу присутні:

  • Поліетиленгліколь. Він міцно скріплюється з поверхнею рогівки, попереджаючи її пошкодження і пересихання.
  • Поверхневий консервант – боратный буфер. При попаданні на слизову оболонку ока дана речовина під впливом світла розпадається на природні складові людської сльози.
  • Електроліти – хлорид кальцію, натрію, калію, магнію. Забезпечують клітинні біохімічні процеси, що допомагають підтримувати природні умови на поверхні очного яблука.

Всі види очних крапель з гиалуроном абсолютно безпечні для очей і можуть використовуватися під час вагітності. У них є всього одне протипоказання – індивідуальна непереносимість компонентів. Побічні ефекти виникають дуже рідко, серед них особливо виділяють алергічні реакції, відчуття сухості. Після розкриття флакона розчин необхідно використати протягом 60 днів. Будь-які залишки препаратів утилізувати.

Спосіб застосування і дозування крапель для очей з гіалуронової кислотою:

  1. Ретельно вимийте руки перед використанням розчину.
  2. Розкрийте флакон, провернувши кришку до відділення кільця.
  3. Переверніть флакон догори дном і закапати по 1-2 краплі в кожне око.
  4. Трохи поморгайте, щоб рідина рівномірно розподілилася.
  5. Щільно закрийте кришку флакона після використання.

Крем

Гіалуронова кислота під очі використовується в складі різних антивікових косметичних засобів. До складу кремів з мас-маркету входить модифікований полісахарид, отриманий з півнячих гребенів, біомаси бактеріологічних культур, пуповини або бичачого ока. Він володіє високою щільністю і значними розмірами, тому не може пробратися в глибокі шари дерми, а концентрується на поверхні повік.

Крем з цілими молекулами гиалуронки незамінний в зимовий час доби, коли сильні пориви холодного вітру і мороз висушують епідерміс. Захисна плівка допоможе зберегти вологу, захистить повіки від впливу негативних природних факторів. Наносити такий крем краще за півгодини до виходу на вулицю. Єдиний мінус – ефект від використання недорогих засобів триває не більше доби, як тільки ви змиєте плівку, ваша шкіра повернеться до вихідного стану. Популярні засоби з недорогої серії:

  • крем від Евелін bio Hyaluron 4D;
  • сироватка для зменшення набряклості і кіл під очима від компанії Stella Maris;
  • крем широкого дії від Librederm;
  • Natura Siberica WHITE Night Eye Cream;
  • бальзам-догляд d'oliva.

Косметика з категорії «Люкс» діє дещо інакше. У ній містяться дрібні молекули гиалуронки, які без проблем проникають в глибокі шари дерми, живлять шкіру очей зсередини, розгладжують дрібні зморшки і, взаємодіючи з рецепторами клітин, запускають процеси регенерації. Щоб досягти таких ефектів, користуватися дорогим кремом потрібно регулярно.

Гіалуронову кислоту можна зустріти у складі безлічі різних косметичних засобів класу «Люкс», але особливою популярністю серед жінок користуються такі креми:

  • Planter's Hialuronico Acido Anti-Age. Антивіковий крем випускається у скляній напівпрозорої баночці з зручним дозатором, що вже є величезним плюсом – активні компоненти кошти не контактують безпосередньо з повітрям. Hyaluronic Acid Anti-Age має приємну легку текстуру, добре наноситься, не створюючи відчуття плівки на століттях. Гіалуронова кислота, що входить до складу, сприяє розгладженню зморшок і усунення мішків на століттях. Вартість одного за 50 мл крему в Москві становить близько 2500 рублів.
  • Cerave Eye Repair Cream. Зволожуючий засіб для зони навколо очей поставляється на ринок косметики в тюбику вагою 15 грам. Крім гиалуронки в складі присутні кераміди і ніацинамід. Крем має легку текстуру, добре наноситься на шкіру повік, не залишаючи жирних слідів. Виробник заявляє, що при регулярному використанні кошти ви зможете позбутися від темних кіл під очима, розгладити зморшки, відновити водний баланс дерми. Для досягнення кращого ефекту Eye Repair Cream рекомендується комбінувати з зволожуючим кремом для обличчя Cerave Moisturizing.
  • Merz Special. Крем-мус з гіалуронової кислотою позиціонується як крем для обличчя, при цьому виробники роблять акцент на тому, що засіб можна використовувати і при догляді за шкірою повік. Засіб підходить для всіх типів шкіри, миттєво зволожує, захищає епідерміс від зневоднення, допомагає прибрати дрібні зморшки. У складі мусу, крім полісахариду, містяться – морські глюкозамины, екстракт японських водоростей, колаген.

Гель під очі з гіалуронової кислотою

Зовнішні засоби у формі гелів з гиалуронкой зволожують шкіру, роблять її гладкою, пружною і еластичною. Порівняно з аналогічними кремами, вони мають більш легку консистенцію, не закупорюють пори, а створюють на поверхні повік захисну плівку, дозволяючи шкірі «дихати». Крім антивікового ефекту, деякі гіалуронові гелі мають лікувальні властивості – запускають процеси регенерації клітин, володіють протизапальними і антибактеріальними властивостями.

Гелі, як і антивікові креми, слід наносити тонким шаром на всю поверхню століття, один або два рази на добу. З популярних косметичних засобів, що містять дане полімерне речовина, окремо варто виділити:

  • Ампульний концентрат Teana гель. Засіб випускається у флаконах, по зовнішньому вигляду нагадують ампули для ін'єкцій. Прозора гелеподібна рідина без запаху складається всього з двох компонентів – гіалуронату та консерванта. Наносити препарат необхідно на очищену шкіру 1-2 рази на добу. Ампульний концентрат усуває дрібні зморшки, зволожує верхній шар епідермісу, усуває набряклість.
  • Косметичний гель-лосьйон DNC. Засіб сприяє відновленню природного балансу гіалуронової кислоти в дермі, значно підвищуючи його захисні властивості. Гель-лосьйон наноситься звичайним способом, не викликає роздратування, не сушить шкіру. Середня ціна в Москві за 10 мл засобу – 172 рубля.
  • Vital C Hydrating Eye Recovery Gel. Інноваційний антивіковий гель містить комплекс антиоксидантів, вітамін С, вітамін До, аскорбіл фосфат магнію. Активні компоненти засоби допомагають прибрати вікові зміни шкіри повік, інтенсивно живлять і зволожують епідерміс. Випускається гель Витав у скляній банці з зручним дозатором. Ціна за 15 мл у Москві варіюється від 1900 до 2500 рублів.

Маска

Гіалуронова кислота навколо очей може наноситися в комбінації з іншими компонентами у вигляді маски для обличчя. Спеціальні косметичні маски можна придбати в магазинах та аптеках або ж виготовити вдома, купивши заздалегідь ампульную гіалуронову кислоту, полісахарид в порошку або гиалуранат натрію (один з важливих складових кислоти). Незалежно від рецепту наносити суміш з гиалуронкой рекомендується не тільки на область навколо очей, але і на лоб, щоки, зону декольте.

Залишки маски завжди змиваються теплою водою без використання миючих засобів. Маски з гіалуронової кислотою повинні проводитися не частіше 1-2 разів на тиждень. Курс домашнього омолодження в середньому складається з 10 сеансів, після чого шкірі потрібно дати час для відпочинку. Рецепти домашніх масок багато. Позбутися від зморшок, зволожити шкіру допоможуть:

  1. Яєчна маска. В скляній тарі збийте 3 білка. Додайте до яєць 25 мл лимонного соку, цедру з двох лимонів (невеликого розміру). Подрібніть В кавомолці 40 грам вівсяних пластівців. Борошно і 3 грама гиалуронки в порошку додайте до решти компонентів. Готову суміш рівномірно розподіліть по обличчю, залиште на 10 хвилин, після чого змийте теплою водою.
  2. Медова маска. На паровій бані розтопіть 12 грам меду. Додайте до нього 20 грам нежирного сиру і 1-2 краплі рідкого гиалуронового концентрату, перемішайте. Нанесіть засіб на шкіру, залиште на 10 хвилин. Змийте залишки теплою водою.

Смужки

Гіалуронова кислота від мішків під очима випускається у складі спеціальних смужок смужок. М'які гелеві маски для повік забезпечують інтенсивне зволоження епідермісу, миттєво покращують стан шкіри, сприяють розгладженню зморшок. Серед широкого асортименту особливою популярністю у жінок користуються гелеві смужки фірми NOVOSVIT.До складу одноразових масок входять:

  • сорбітол;
  • касторова олія;
  • желатин;
  • гліцерин;
  • поліакрилова кислота;
  • октилдодеканол;
  • бутиленгліколь;
  • парфум.

Гелеві смужки рекомендується використовувати перед сном за наступною схемою:

  1. Ретельно очистіть обличчя від косметики, пилу і бруду. Дайте йому висохнути або промокніть рушником.
  2. Розкрийте одноразову упаковку смужок.
  3. Акуратно дістаньте одноразові маски з допомогою щипчиків.
  4. Розташуйте смужки під очима.
  5. Зачекайте не менше 30 хвилин, потім дбайливо видаліть.
  6. Для досягнення тривалого омолоджуючого ефекту протягом першого тижня використовуйте смужки три рази в тиждень. Надалі можете скоротити проведення косметичних процедур до 1 разу на тиждень.

Ін'єкції під очі

Найшвидший ефект омолодження шкіри повік можна отримати за допомогою ін'єкцій гіалуронової кислоти під очі. Косметологи часто використовують це речовина як основу для антивікових коктейлів, містять крім неї інші активні компоненти та вітаміни. Результат від таких процедур триватиме до півроку, але проводити їх необхідно виключно в умовах стаціонару:

  1. Шкіра ретельно очищається від косметики та забруднень, дезінфікується.
  2. Якщо пацієнт погано переносить біль, косметолог може запропонувати місцеву анестезію.
  3. Розчин з гиалуронкой вводиться дуже глибоко в тканини поблизу кістки. Це обов'язкова умова допомагає запобігти порушення рельєфу шкірного покриву.
  4. Косметолог масажними рухами розподілить препарат по поверхні століття і накладе холодний компрес, який допоможе зняти припухлість.
  5. Вся процедура триває від 15 хвилин до півгодини, залежно від обсягу роботи.
  6. При необхідності значної корекції зморшок ін'єкції гіалуронової кислоти під очі роблять кілька разів протягом місяця.
  7. Регулярність і кількість уколів призначає лікар-косметолог.

Після процедури може залишитися припухлість і почервоніння повік, але ці побічні ефекти сходять через кілька днів. Для того щоб шкіра швидше заспокоїлася необхідно:

  • на тиждень відмовитися від відвідування пляжів, лазні, сауни або солярію;
  • не купатися у відкритих водоймах або басейнах з хлоркою;
  • у наступні добу після процедури не торкатися місць введення розчину, намагатися по мінімуму рухати лицьовими м'язами, спати на спині;
  • протягом тижня уникати фізичних навантажень, щоб не виникла набряклість повік;
  • при необхідності використовувати протизапальні гелі або мазі.

Побічні ефекти

Якщо цей полісахарид входить до складу зволожуючих сироваток, крему або гелю, то самий страшний побічний ефект від нього – алергічна реакція. Ін'єкційне введення речовини, навпаки, загрожує серйозними наслідками як для шкіри, так і для загального стану здоров'я. Найчастіші побічні ефекти від уколів:

  • крововиливи, синці, гематоми;
  • печіння після введення засобу;
  • алергічна реакція;
  • набряки;
  • інфекційне запалення;
  • тривалий процес загоєння;
  • поява папул, ущільнення на місці проколу;
  • некроз шкірного покриву;
  • асиметрія обличчя.

Протипоказання

Косметичні засоби у вигляді сироваток, мусів, кремів протипоказані при підвищеній чутливості шкіри до гіалуронової кислоти, псоріазі, висипаннях, алергічних реакціях, якщо на обличчі є садна, порізи або інші травми. Ін'єкції з гіалуронової кислотою для очей категорично протипоказані при наявності таких станів або діагнозів:

  • у період виношування дитини;
  • лактація;
  • інфекційні захворювання з підвищенням температури тіла або загальним погіршенням самопочуття;
  • псоріаз;
  • алергічні реакції на гіалурон;
  • порушення цілісності шкірного покриву;
  • бактеріальний дерматит;
  • захворювання крові, що призводять до зниження її здатності до згортання;
  • запальні процеси м'яких тканин або поверхні шкірних покривів.

Відео

Ін'єкції гіалуронової кислоти для омолодження шкіри Томілова А А

Відгуки

Алла, 45 роківУ мене з гиалуронкой офтальмологічний розчин для комфортного носіння контактних лінз Biotrue. Раніше в офісі очі постійно пересихали, створювалося відчуття, ніби тобі піску насипали. З покупкою цих крапель ситуація змінилася кардинально. Можу носити лінзи до 20 годин, не знімаючи, і ніяких неприємних відчуттів немає.
Оксана, 37 роківВирішила я спробувати крем-мус для обличчя від компанії Мерц. Так, засіб легко наноситься, не залишає жирної плівки, але особливого ефекту від зморшок я не помітила. Плюс погіршилася ситуація в проблемних зонах – запалені прищі. Не розумію, навіщо переплачувати, якщо такий же результат можна отримати від будь-якого дешевого крему.
Лариса, 42 рокиРозумію, що кожен виробник буде хвалити своє засіб. Я на собі випробувала підшкірні ін'єкції з гиалуронкой. Під час процедури були неприємні відчуття, а після уколів на ніжній шкірі залишилися невеликі гематоми. Все пройшло за пару днів, а результат порадував – ніяких мішків, синців під очима і зморшок стало менше.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!