Кисті для макіяжу - види та набори для професійного використання

Якісний макіяж багато в чому залежить від правильно вибраних пензликів. Не тільки професійні візажисти, але і звичайні жінки повинні приділяти велику увагу підбору інструментів для створення макіяжу. Правила візажу передбачають нанесення косметичних засобів в кілька етапів, кожен з яких вимагає наявності певних інструментів. Кисті для макіяжу дозволяють економніше використовувати косметику – це ще один аргумент на користь придбання професійного набору. Нижче наведена інформація про призначення кожної кисті.

Які потрібні кисті для макіяжу

Розберіться для створення бездоганного макіяжу: які кисті для макіяжу для чого призначені. Предмети розрізняються формою, довжиною ворсу, його щільністю та жорсткістю. Кожен інструмент використовується в конкретних цілях, тому існують:

  • кисть для розтушовування тіней;
  • для помади;
  • для нанесення пудри;
  • для підводки;
  • під рум'яна;
  • для консилера і інші.

Для тонального крему і консилера

Базовий набір пензликів для макіяжу повинен включати засіб для нанесення консилера або тональної основи. Вона має короткий штучний ворс, завдяки чому ефектно вирівнює рельєф шкіри, маскує почервоніння і пори. Пензель для тонального крему, крім того, допускається використовувати для змішування сухих компонентів (рум'яна з пудрою). За допомогою інструменту косметика наноситься рівномірно, а витрачається економно. Продукцію такого типу випускають фірми MAC, Оріфлейм, інші виробники. Використовувати кисті для косилера/тону стоїть так:

  • Рідкі засоби наносять на обличчя, рухаючись від центру до країв. Шкіра повинна бути затонована рівномірно.
  • Сухі косметичні засоби наносяться прямими лініями, розтушовуються колоподібними махами для пом'якшення кордонів кольору.

Для брів

Пензлик для брів має скошений ворс з гострим куточком. Тонкий інструмент допоможе додати об'єму або дещо змінити форму. Його застосовують для роботи з сухими матеріалами (тінями) або для розтирання олівцевих штрихів. Інструмент може мати вигляд щіточки, яка розчісує брови і вії. Випускають такі кисті багато фірм, серед яких: Боббі Браун, Ейвон та інші. Як користуватися пензликами для брів:

  • Розчешіть брови щіточкою.
  • Олівцем, збігається з тоном ваших натуральних волосся, акуратно заштрихуйте просвіти в бровах.
  • З допомогою скошеної кисті вирівняйте колір брів. Легенько розтирайте нею раніше нанесені олівцем лінії.

Для рум'ян

Пензлик для нанесення рум'ян вибирають м'яку, з довгою натуральною щетиною. Вона має середній розмір і куполоподібний вигляд. Такий інструмент не залишить на обличчі мікро-подряпин, тому не викликає роздратування або висипки (за умови, що ви будете дотримуватися правила догляду за пензликом). За допомогою кисті і відповідного тони рум'ян можна скорегувати овал обличчя, підкресливши або, навпаки, завуалювавши вилиці, лоб, підборіддя. Випускають якісні інструменти MAC, Zoeva, Clinique. Як застосовувати:

  • Покрийте бронзантом лінію під скулою. Рухайтеся до скроневої кістки.
  • Рум'яна нанесіть на щоки, виконуючи рухи кистю по напрямку до вух.

Для пудри

Інструмент для розсипчастої пудри великий, м'який, округлої форми. Кисть рівномірно розподіляє косметику по шкірі, легко набираючи пудру і скидаючи надлишки. Короткі китиці називають кабукі, їх призначення – робота з компактною, пресованої пудрою. Густий ворс таких інструментів, крім того, відмінно набирає густу крем-пудру, бронзеры і рум'яна. Добре зарекомендували себе кисті MAC, Givenchy, Just. Як використовувати інструмент:

  • з допомогою кабукі нанесіть відповідного тону пудру на шкіру;
  • рівномірно розподіліть основу по обличчю за допомогою м'якого пензлика з довгим ворсом.

Для розтушовування тіней

Щоб комбінувати відтінки і тони, використовують кисті різних розмірів. Форма інструменту така ж, як у кисті для нанесення консилера. Відмінність полягає лише в габаритах. Для темних тіней використовують маленькі пензлики (близько 0,5 см), для нанесення контрастних кольорів застосовують інструмент середнього розміру (до 1 см), велика пензель ідеально підходить для світлих відтінків. Якісну продукцію даної групи товарів випускають MAC, Рів Гош, інші виробники. Як застосовувати щітки для розтушовування тіней:

  • При наборі тіней на пензлик слід легенько подути на інструмент. Позбавтеся від зайвої косметики.
  • Спочатку наносять світлі тіні (для близько посаджених очей – у внутрішнього куточка ока).
  • Інший пензлем по формі покривають контрастним тоном куточок століття з боку виска.

Для губ

Щоб рівномірно нанести помаду або блиск на губи, варто придбати спеціальний пензлик. Вибирати можна будь-який виріб відповідного розміру/форми з штучним, середньої жорсткості ворсом. Якщо ви володієте вузькими губами, краще зупинитись на маленькому інструменті для макіяжу. Сучасні товари відрізняються компактністю, мають ковпачок або можуть складатися, завдяки чому їх зручно носити з собою в косметичці. MAC, Just і інші компанії випускають якісну продукцію. Як користуватися пензликом для губ:

  • Занурте кінчик інструмента в блиск або зберіть неї невелику кількість помади.
  • Рівномірно, маленькими мазками покрийте косметикою губи.
  • Останнім штрихом буде підбиття контуру. Для цього можна використовувати окрему максимально тонку кисть.

Як мити і зберігати кисті для макіяжу

Чому вкрай важливо своєчасно очищати щіточки для макіяжу? Забруднені предмети можуть викликати подразнення, лущення шкіри, утворення вугрів або поява інфекційних захворювань. Тому слід мити інструменти не рідше 2 разів на тиждень (при щоденному використанні). Пензель для помади/блиску, тіней на рідкій основі або підводки обробляють після кожного застосування. Існують важливі правила догляду та зберігання інструментів для макіяжу:

  1. Якщо у вас немає можливості мити кошти після кожної експлуатації, протирайте їх косметичними серветками. З особливою ретельністю очищайте пензлика, що контактують з очима.
  2. Не зберігайте інструменти в дуже сухих місцях (біля батарей, печі або обігрівача), інакше ворс почне псуватися і лізти.
  3. Сушіть кисті після чищення не менше 8 годин в добре провітрюваному приміщенні. З цією метою можете скористатися рушником, на пару годин загорнувши кошти для нанесення макіяжу м'яким матеріалом.
  4. Краще мити пензлики холодною водою.
  5. Не ставте мокрі інструменти вертикально – зіпсуєте форму ворсу.

Для миття пензликів використовують різні засоби. Простіше всього очищати ворс звичайним шампунем або засобом для вмивання. Проте в ідеалі з цією метою варто придбати спеціальну рідину або серветки. Крім шампуню підручним засобом видалення залишків косметики з щіточок і спонжей стане оливкова олія. Як правильно мити пензлики для макіяжу, щоб вони служили довго:

  • Налийте в долоню невелику кількість шампуню або пінки для вмивання.
  • Нанесіть засіб на вологу кисть.
  • Обережно, не порушуючи форму ворсу, потріть його пальцями. Вода або мильна основа не повинна потрапити на ручку.
  • Коли утворюється піна, промийте під проточною водою інструмент, переконавшись, що на ньому не залишилося мила.
  • Легко відіжміть ворс і помістіть долоню на рушник або бавовняну серветку для висихання.

Зберігати кисті для нанесення макіяжу краще не в чохлі, в якому вони продаються, а у стаканчику, коробочці або невеликій вазі. Це обумовлено тим, що використовувані інструменти будуть швидко забруднювати косметичку, створюючи сприятливу середовище для розвитку бактерій. Щоб уникнути зіткнення пензликів між собою (адже вони забруднюють один одного) в стаканчик/коробочку варто насипати скляних кульок або будь-яких інших дрібних деталей, які можна помістити тонкі ручки інструментів для макіяжу.

Відео: ТОП-10 найбільш необхідних пензликів для макіяжу

ТОП 10 найбільш необхідні КИСТІ для макіяжу | Макіяж на кожен день | Makeup Tutorial | YourBestBlog

Відгуки

Наталя, 31 рікЗамовляла пензлика Zoeva на офіційному сайті. Порівняно з розрекламованим MAC, товар обійшовся дешевше. Хочу відзначити відмінну якість ворсу і зручність ручок – приємно тримати в руках. Кожен предмет упакований в окремий прозорий пенал, тому транспортувати їх дуже зручно.
Слава, 27 роківЯ користуюся виключно кистями для макіяжу Рів Гош. Інструменти мають дуже м'який, щільний ворс, не линяють, добре вбирають і віддають тон. Миття переносять відмінно, зберігають початкову форму.
Лариса, 32 рокиЯ візажист, тому встигла спробувати змінити продукцію багатьох виробників, але MAC все одно ніхто не перевершив. Кисті довговічні, якісні і не дорогі. Рекомендую.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!