Пілінг Джесснера для обличчя

Бажаючим запобігти старіння косметологія пропонує нові технології і препарати. Помітно покращують загальний вигляд і стан епідермісу процедури пілінгу – стимулювання оновлення шкіри спеціальними складами. За рахунок них активізуються процеси регенерації, що може стати альтернативою операційним методів омолодження.

Пілінг Джесснера що це таке

Jessner peel пропонується косметологічними салонами як щадне омолодження без операції. Щоб зрозуміти, що таке пілінг Джесснера, дізнайтеся історію його появи. Його винаходу косметологія зобов'язана М. Джесснеру, американському лікарю. Для знезараження шкіри чоловіків він виготовив розчин-антисептик, який моряки-підводники почали активно застосовувати після гоління. Через деякий час їх особи стали свіже, а шкіра – здоровіше. Затребуваним засіб стало у кінозірок Америки, і його часто іменують «голлівудським».

Більшістю фахівців така пилинговая різновид застосовується процедура поверхнева, але може і використовуватися серединний варіант. Відмінність – в обсязі нанесення складу, однократному впливі або в два-три шари. По суті, під його дією шкіра отримує хімічний опік 1-го ступеня, за рахунок чого шкіра чиститься і оновлюється. Jessner peel відрізняє одну перевагу. З видаленням ороговілих клітин на певній глибині засіб активно стимулює регенеративні процеси шкіри, виконуючи при цьому помітну корекцію зморшок.

Склад

М'якість дії забезпечена збалансованістю активних складових хімічних речовин, пропорційно (по 14%) входять до складу пілінгу Джесснера. Це:

  1. молочна кислота;
  2. резорцин (резорцинол);
  3. саліцилова кислота.

Пілінг з молочною кислотою допомагає вологи рівномірно розподілятися в шарах епідермісу. Тим самим підтримується водний баланс. Відбувається освітлення шкіри, починає вироблятися колаген, зменшується глибина зморшок, щільність вугрів. Такий вплив є більш делікатним, ніж у пілінгу фруктовими кислотами, завдяки чому засіб застосовується для чутливої (гиперреактивной) шкіри. Також воно володіє отшелушивающим і відбілюючим дією.

Друга кислотна складова надає антисептичну дію, підсушує, відлущує, прискорює загоєння рубців, діє як антиоксидант і кератолитик, заспокоює свербіж. Пілінг з саліцилової кислотою добре розм'якшує верхній захисний шар. Резорцин має антибактеріальний, освітлюючий, дублення, прижигающий ефект, посилює роботу кислотних компонентів.

Серединний пілінг Джесснера

Методика може застосовуватися поверхнево або серединно. Серединний пілінг Джесснера якісно омолоджує шкіру. Розтяжки, мімічні, дрібні зморшки розгладжуються, зменшуються сліди акне, плоскі бородавки, пігментні плями. Після процедури щільність шкіри (тургор) помітно вище. Досягається хороша ліфтингова підтяжка обличчя.

При проведенні процедури потрібні два-три нанесення хімічної суміші через п'ятихвилинний інтервал, завдяки чому елементи доходять до базальної мембрани дерми, до сітчастого шару. Перш ніж наносити наступний шар, косметолог оцінює зміни. Діє складу від 30 секунд до 2 хвилин, після чого змивається. Лущення триває 5-8 днів, а повний період реабілітації – 5-6 тижнів.

Поверхневий

При такому способі відбувається одношарове нанесення з обжиганием шкіри до зернистого шару. Поверхневої пілінг Джесснера за короткий час повертає шкірного покриву необхідний обсяг вологи, підвищує еластичність, усуває поверхневі рубці, пігментацію, згладжуючи рельєф. Шкіра незначно лущиться пару днів, відновлюючись за 3-5 днів. Підсумкове стан можна оцінити по фото. Рекомендується проводити процедуру щотижня, всього курсом 5-7 процедур.

Свідчення

Основні показання пілінгу Джесснера до застосування – це:

  • гіперпігментація, в т. ч. після пологів, при проблемах печінки;
  • надлишок виділення шкірного сала;
  • розтяжки, нерівності, рубці;
  • комедони;
  • вугри, акне;
  • прояв старіння (зморшки, складки);
  • будь-яка себорея;
  • гіперкератоз;
  • веснянки;
  • неоднорідний колір шкірного покриву;
  • розширені пори;
  • врослі волоски.

Протипоказання

Є такі протипоказання пілінгу Джесснера:

  • персональна непереносимість компонентів;
  • онкологія;
  • сильний загар, інсоляція;
  • вагітність, лактаційний період;
  • варикоз, гіпертензія (можливо з дозволу лікаря);
  • запальні висипання (герпес);
  • травмована шкіра;
  • цукровий діабет;
  • загострення дерматозів;
  • грибок;
  • це стан, підвищена температура;
  • використання камфори, роаккутана, ментолу, акнекутана, антипірину, фенилсалицилатов;
  • період після операції;
  • родимки великого розміру;
  • аутоімунні хвороби.

Пілінг Джесснера – протокол процедури

Сеанс проводиться з чітким дотриманням етапів, протоколу процедури пілінгу Джесснера:

  • Етап 1. Підготовка:
    1. Спеціальної підготовки не потрібно, шкіру потрібно обробляти м'яким лосьйоном і наносити сонцезахисний крем-засіб.
    2. Обов'язково тестується чутливість на склад: за вушко наноситься препарат на 5 хвилин.
    3. При реактивної красноте, набряку, свербінні процедура не рекомендована.
  • Етап 2. Процедура:
    1. В день проведення забороняється користування засобами зволоження і відлущування.
    2. Процес починають, очищаючи і обезжиривая шкіру спеціальним препаратом.
    3. Пилинговая суміш наноситься зверху з області чола і послідовно на підборіддя, щічки, ніс, навіть на повіки (як на фото). Виникає поколювання і печіння.
    4. Контролюючи ступінь опіку, спеціаліст завдає наступні шари.
    5. Сеанс закінчується нанесенням маски для заспокоєння і крему для зволоження.
    6. Склад повністю змивається самим пацієнтом через 4-5 годин.
  • Етап 3. Обробка:
    1. Догляд визначається типом пілінгу.
    2. При серединному часті почервоніння, набряклість, утворення скоринки, плівки, лусочок. Віддирати їх забороняється!
    3. Для обробки треба використовувати засоби, призначені лікарем.

Пілінг Джесснера в домашніх умовах

Беручи до уваги щадне дію і простоту, косметологи все ж таки не радять проводити пілінг Джесснера будинку. Без належного досвіду і професійних знань такий експеримент в домашніх умовах може викликати сильний опік, травмувати шкіру. Склад містить серйозні кислотні і резорциновые компоненти – некроз тканин можливий до дермального шару, забезпечує шкірі пружність. Не ризикуйте! Довіряйте таку процедуру тільки руках професіоналів.

Догляд після процедури

Для потрібного ефекту дуже значущий правильний догляд після пілінгу Джесснера. Забороняється самим видаляти скоринки. Для догляду використовуються кошти за рекомендацією лікаря. Умивати особа потрібно акуратними рухами. Заборонені: макіяж перший тиждень, солярій на місяць. Обов'язково слід наносити крем з сонцезахисними факторами. Перший день треба зрошувати обличчя термальною водичкою кілька разів в день.

Відгуки косметологів

Процедура вельми популярна і часто пропонується в салонному догляді. Відгуки косметологів про пілінг Джесснера більшою мірою позитивні: збалансованість пропорцій усуває гіперкератоз, надмірне сальникообразование, вирівнюється колір шкіри, її зволоження. Ліфтинг порівняємо з результатами мезопроцедур і помітний навіть на фото. Серединний варіант ефективним і разом з тим обережним дією, відсутністю вираженої сильного коагуляції (фростинга), більш продуктивний, ніж мигдальний, янтарний або фитиновый.

Ціна

У московських косметологічних салонах ціна на пілінг Джесснера стартує від 2600 рублів за одну процедуру і доходить до 6,5 тис. рублів. Професійні центри працюють переважно на більш дорогих препаратах Salicylicpeel JS від компанії «Мартинекс». Бажаючі самостійно практикувати пілінг препарат можуть замовити і купити в інтернет-магазині за цінами від 2400 до 5700 рублів. Вартість варіюється від марки виробника, концентрації елементів і складу, який можуть модифікувати виробники.

Відео

Самнейтрализующийся пілінг Джесснера

Відгуки

Дарина, 20 роківУже давно страждаю від прищів. Дерматолог розповіла про пилинговой процедурою, основна мета якої – зменшення наявних акне, їх слідів і попередження вугрів. Я випробувала і залишилася задоволена результатом – особа посвежело і почистилось. Був один мінус – шкіра лупилася, і довелося відмовитися від макіяжу ненадовго.
Ольга, 30 роківНе доводилося робити раніше пілінги, за порадою косметолога вирішила купити процедуру, недорого, як мені здалося. Було незвично. Шкіру покалывало, потім почервоніння трималося з тиждень, але результат того коштував! Основні плюси: шкіра рівна, зволожена, позбулася від ороговілих частинок, колір приємний і пігмент від сонця пішов.
Саша, 38 роківВирішила перший раз проробити пілінг самої в домашніх умовах. Хороші відгуки були про Jessner peel, його і вирішила купити по каталогу інтернет-магазину. Робила строго за описом. Ефект був «на обличчя» – почервоніння довго трималося, потім лущення і скоринки. Через 2 тижні пройшло, шкіра стала оновлена і помолоділа! Наступного разу спробую в салоні.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!