Татуаж очей з розтушовуванням - види і етапи процедури, час реабілітації

Популярною процедурою створення перманентного макіяжу очей є татуаж очей. Це введення під шкіру чорнила, які підкреслюють виразність погляду, дозволяють обходитися без використання рідкої підводки або олівця. Якщо робити татуаж з розтушовуванням, можна домогтися модного «димчастого ефекту.

Види татуажу очей

Перманентний татуаж очей з розтушовуванням – це спосіб нанесення татуювання чорнилом на область очей. Це допомагає виділити форму, надати виразність. Процедура неприємна, бо повіки багаті нервовими закінченнями. З плюсів виділяють довгий термін носіння, виразність погляду, відсутність витрат на косметику. З недоліків – біль, тривалий і складний період загоєння.

Види татуажу:

Вид

Опис

Результат

Ціна, рублів (по Москві)

Межресничная промальовування

Малюється уздовж росту вій, залежить від форми очі, часто її роблять дівчата з мигдалеподібні розрізом для отримання томного яскравого погляду. Поверх пігменту можна наносити тіні, підводку.

Лінія між віями

3000

Стрілка

Класичний варіант з підбором майстром форми лінії та її напрями. Техніка підходить азіатським, круглим, відкритим, опуклим очам, але може заважати наносити макіяж. Татуаж тримається півроку.

Стрілка будь-якої лінії – від натуральної до гламурної

3500

З розтушовуванням

Сучасний варіант, універсальний в застосуванні, зменшує великі очі, робить східні яскравими та округлими. Смокі-айс виглядають добре в більшості випадків тільки ввечері, тому в якості денного макіяжу можуть не підійти (недолік).

Ефект димчастих очей

4500

Декоративний макіяж

Простір біля вій і вище лінії їх зростання фарбується стрілкою плитками різного кольору. Виходить повноцінний макіяж, але від нього можна втомитися.

Стрілка, тіні

7000

Показання та протипоказання

Татуаж повік з розтушовуванням показаний при необхідності замінити макіяж, круглим очам для додання їм витягнутої форми, східного типу зовнішності для посилення виразності погляду. Протипоказання до процедури:

  • вагітність, лактація;
  • знижений імунітет (уповільнюється процес загоєння);
  • схильність до алергії (пігменти, знеболення можуть викликати неприємні реакції);
  • застудні захворювання, грип;
  • онкологічні хвороби;
  • низька згортання крові;
  • вірусні захворювання, кон'юнктивіт;
  • поганий зір.

Етапи процедури

Татуаж межресничного простору з розтушовуванням – складна процедура, яка робиться в умовах клініки майстром зі спеціальним дипломом. Етапи проведення:

  1. Консультація, підбір техніки, фарби, обговорення можливих побічних ефектів. Також рекомендовано пройти обстеження у дерматолога, алерголога, офтальмолога.
  2. З очей знімають макіяж, оброблювану поверхню знежирюють, знеболюють місцевою анестезією на основі лідокаїну (діє не довше півгодини) або маззю Емла, Xylocain.
  3. Легкими штрихами найтоншої голкою майстер промальовує контур спочатку межресничного простору, потім при необхідності малює стрілку. Більш тонкою голкою робиться розтушовування.
  4. Після закінчення процедури знімаються залишки фарби та крему, очі протирають антисептиком, наносять захисний крем з антибіотиком.
  5. Для корекції (якщо вийшла нерівна лінія, стрілки різної довжини) потрібно дочекатися відходження кірочок і загоєння ран, провести повторну процедуру.
  6. Татуаж тримається довго, термін стійкості залежить від використовуваного пігменту. Дешеві фарби блякнуть вже через місяць, дорогі і через кілька років не втрачають яскравості.
 

Період реабілітації

Процедура татуажу очей болюча, у неї довгий термін реабілітації. Правила відновлення:

  1. Для успішного загоєння потрібно регулярно промивати і зволожувати місце татуювання з розтушовуванням.
  2. Перші дні повіки не можна мочити, для видалення забруднень або залишків фарби використовують міцелярно воду, Хлоргексидин. Потрібно регулярно наносити на очі Пантенол, антисептик.
  3. Повіки не можна фарбувати до повного загоєння шкіри.
  4. На 4-й день після сеансу з'являться загоюються скоринки. Їх не можна відривати самостійно, вони відпадуть у міру загоєння.
  5. Протягом тижня можна засмагати, купатися, ходити в лазню, піддаватися фізичним навантаженням, виходити з дому у вітряну погоду або на сонці без сонцезахисних окулярів.
  6. Щоб пігмент довше зберігав яскравість, з догляду за обличчям слід виключити мило, масляні кошти.

Побічні ефекти

Перманентний татуаж повік має негативні наслідки. Розтушовка пігменту голкою може призвести до побічних ефектів:

  • набряки – реакція організму на втручання, їх усувають заспокійливими засобами, при необхідності – антигистаминами;
  • свербіж, почервоніння – свідчать про загоєнні, регенерації, щоб полегшити симптоми, потрібно користуватися Бепантеном;
  • синці – розвиваються при випадковому зачіпанні капіляра, гематоми видаляються спеціальними кремами;
  • сухість, подразнення, свербіж, гіперемія кон'юнктиви – проходять самостійно;
  • запалення, пухлина шкіри – загоюється за 14 днів.

Відео

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!