Ромашка для схуднення - домашні рецепти

З допомогою ромашки (в народі – «романів колір») лікують багато захворювань. Її властивості благотворно позначаються на організмі. Вона корисна не тільки, як антисептичний засіб, антидепресант, але і в якості помічника в боротьбі із зайвими кілограмами. Домогтися швидкої втрати ваги без певних зусиль не вийде, адже трави тим і гарні, що володіють м'якою дією на організм. У цьому випадку потрібен комплексний підхід – дієта, фізичні вправи і прийом трав'яних відварів, чаїв, використання рослинних масок для тіла.

Що таке ромашка для схуднення

Ромашка аптечна для схуднення використовується спільно з іншими компонентами. Це підвищує її ефективність у боротьбі із зайвою вагою. Результат прийде нешвидко – рослини володіють цілющими властивостями пролонгованої дії. Здорове харчування з підвищеним вмістом клітковини, фізичні навантаження, прискорять процес схуднення. Важливо пам'ятати, що ромашка – потужне лікарський засіб, тому необхідно суворо дотримуватися дозування рецептів для тих, що худнуть.

Користь

Лікувальні властивості рослини широко використовуються в народній і традиційній медицині. Ромашка має бактерицидну, спазмолітичну, жовчогінну, проносну і сечогінну дію. Рослина добре допомагає при болях різного походження, зупиняє кровотечу, сприяє виведенню токсинів. До області застосування ромашки можна віднести виготовлення косметики для шкіри, волосся. У домашніх умовах, при дієтах і розвантажувальних днях рекомендовано включати в раціон ромашку замість простого чаю. Користь трави:

  • нормалізація роботи травної системи завдяки органічним кислотам, що містяться в ромашці;
  • поліпшення засвоєння їжі, що допомагає знизити відчуття голоду, стимулює перетравлення їжі;
  • дезинфікуючий вплив, м'яко очищає організм від шлаків, токсинів;
  • заспокійливі властивості важливі для нервової системи при дотриманні дієти.

Як приймати ромашку для схуднення

Застосування цілющої трави вимагає дотримання певних правил. Для початку необхідно вивчити протипоказання. Людям, що мають проблеми з шлунково-кишковим трактом (гастрит, виразка шлунку), довготривале вживання ромашки заборонено. До цієї категорії належать особи, які мають схильність до діареї, вагітні і годуючі жінки. Якщо у людини слабка зубна емаль, то варто обмежити прийом коштів з ромашкою до 2 разів на тиждень. При гіперчутливості до рослини, треба вживати його з обережністю.

Існує безліч способів застосування квіток для схуднення. До них відносяться:

  • Чай – найпростіший спосіб використання. Ромашковий чай заспокоює нерви, що перешкоджає гормонального збою і набору ваги.
  • Відвар – відмінно допомагає при скиданні кілограмів через сечогінного ефекту.
  • Настій – використовується з застосуванням інших рослинних компонентів, які підсилюють корисні властивості ромашки.
  • Ванна – допомагає шкірі зберегти пружність, яка втрачається внаслідок скидання кілограмів.
  • Клізма – чудово очищає кишечник від шлаків, продуктів розпаду.

Необхідно дотримуватися деяких порад щодо правильного застосування рослини:

  1. Суху сировину обов'язково наполягати не менше 15 хвилин, тоді смак напою буде насиченим, а цілюща цінність – максимальною.
  2. Чай з ромашки слід пити вранці натщесерце для активації процесу травлення.
  3. Перед сном корисно прийняти чашку ароматного напою. Він заспокоїть нерви, надасть легку седативну дію.
  4. Не слід заїдати стреси солодким, борошняним. Набагато корисніше прийняти ванну з ефірними маслами ромашки, потім випити чай з корисною травою і лимоном.

Домашні рецепти

Приготування сухоцвіту для схуднення в домашніх умовах – процес нескладний. Для цього необхідно запастися достатньою кількістю квіток ромашки, додатковими компонентами, терпінням в очікуванні бажаного результату. Сама по собі, ромашка при схудненні не спалює жири, але її прийом веде до втрати зайвої рідини, разом з якою йде вагу.

Ромашковий чай

Користь «романова кольору» для організму неоціненна. Ромашковий чай для схуднення підходить тим, хто любить і цінує його специфічний смак. Напій сприяє нормалізації рівня глюкози, при цьому апетит знижується, а вага зменшується. Для приготування чаю найкраще використовувати натуральну сировину. Фільтр-пакети заварювати простіше, тільки не завжди зрозуміло, що знаходиться всередині упаковки. Якщо там містяться барвники та консерванти, то про користь ромашки для очищення не може бути й мови.

Для приготування ромашкового чаю необхідно в термос або заварювальний чайник всипати пару ложок сухих квіток, потім залити окропом 400-500 мл Далі настояти чай мінімум 10 хвилин. Приймати такий напій можна як теплим, так і прохолодним до їди, 2-3 рази на день. Любителі солодкого можуть додати чайну ложку меду. Він не тільки посилить смак, але й активізує роботу печінки, посилить захисні сили організму.

Відвар

Ромашковий відвар застосовують не тільки для лікування шкірних захворювань, в косметології, але і для зниження ваги. Одним з ефективних рецептів є наступний:

  1. Ромашку в кількості 2 ст. л. заливаєте склянкою окропу.
  2. Отриману суміш прогріваєте на водяній бані протягом 30 хвилин.
  3. Потім відвар остужаете, процеживаете.
  4. Вживаєте отриманий обсяг за день, розділивши його на 2 прийоми. Приймати відвар слід перед їжею.

Цілющі властивості «романова кольору для схуднення ефективні, але використання рослини краще поєднувати з іншими травами. Відмінним рецептом є збір, що складається з трав:

  • материнка, м'ята – по 2 ст. л.
  • шипшина, плоди брусниці – по 1,5 ст. л;
  • ромашка, кропива собача, сіна, кріп – по 1 ст. л;
  • деревій, кульбаба, череда, ламінарія – по 0,5 ст. л.

Всі інгредієнти ретельно змішуйте і зберігайте в скляній банці. Для приготування відвару візьміть 1 велику ложку сировини залийте склянкою окропу і залишіть настоюватися 7-8 годин. Приймайте відвар перед їжею по 100 мл, не більше 3 разів на день. Пам'ятайте, що необхідно суворо дотримуватися дозування рецептів щоб уникнути погіршення самопочуття. Такий відвар виявляє седативну дію на організм – він заборонений до вживання людям, чия професійна діяльність пов'язана з концентрацією уваги.

Настій

Ромашка для схуднення в настоях – частий гість. Краще всього підходять для використання квітки ромашки лікарської, які можна купити в аптеці. Звичайний спосіб приготування:

  1. Залийте склянкою окропу 1 ст. л. сухої сировини.
  2. Витримайте настій 30 хвилин.
  3. Потім процідіть, отриманий обсяг розведіть в пропорції 1:3.
  4. Приймайте теплим по 0,5 склянки 2-3 р/день.

Для схуднення ефективною вважається суміш квіток з безсмертником, звіробоєм і березовими нирками. Поєднання компонентів очищає кров від холестерину, м'яко виводить шлаки, сприяє поліпшенню обміну речовин. Підуть не тільки зайві кілограми, але і шкіра обличчя, тіла стане помітно здоровіше, т. к. збір має омолоджуючий ефект.

Даний настій приймайте строго за півгодини до їди двічі на добу. Після вечірнього вживання є вже не слід. Для повного циклу очищення необхідно 400 г сировини, де трави компонуються в рівних пропорціях – по 100 р. Пити настій необхідно щодня, до повного вживання сухої сировини. Рецепт приготування:

  1. Столову ложку суміші заварюйте 500 мл окропу.
  2. Настоюйте близько 20 хвилин, охолоджуйте і проціджують.
  3. Приймайте настій теплим, можна додати трохи меду.

Ромашка з лимоном

При схудненні часто виникає авітаміноз. Ромашковий чай з лимоном заповнює недолік вітаміну С, що зміцнює імунітет, сприяє розщепленню жирів і очищення від токсинів, що обов'язково призведе до зниження ваги. Лимонний сік знижує відчуття голоду, прискорює метаболізм. Поєднання корисних компонентів посилює цілющі властивості один одного.

Ромашковий чай з лимоном зменшить талію на кілька сантиметрів за 2-3 тижні. Для правильного приготування слід дотримувати деякі правила:

  1. Використання тільки натуральних компонентів.
  2. Квітки спочатку настоюють близько 15 хвилин, а у вже готовий чай додається лимон у вигляді соку або часточками.
  3. Приймати напій необхідно тільки натще за 20-30 хвилин до першого прийому їжі.

Приготування цілющого чаю не займе багато часу. Існує два варіанти:

  1. Велику ложку квіток заливаєте склянкою окропу. Після того як чай настоїться 30 хвилин, його треба процідити і розбавити 1:3. Потім у теплий чай додайте сік лимона. Пийте настій по 1 склянці 2 р/д до їжі.
  2. На 250 мл окропу покладіть 1 ст. л. рослини. Суміш тримати на водяній бані 15 хвилин. Далі відвар процеживаете і додаєте в нього сік половини лимона. Приймати чай слід по 0,5 склянки 3 р/д до прийому їжі.

Варто звернути увагу на те, що лимонно-ромашковий напій не рекомендується вживати людям, які мають проблеми з ШКТ (гастрит з підвищеною кислотністю, виразка дванадцятипалої кишки). Передозування чаєм може відбитися на здоров'ї наступними проблемами:

  • сонливість;
  • головні болі;
  • втома;
  • гальмування процесів у центральній нервовій системі.

Ванни для схуднення

При схудненні шкіра втрачає свою еластичність, з'являється целюліт. З цієї причини застосовувати ромашку рекомендується зовнішньо у вигляді ванни. Для цього необхідно:

  1. У глибоку алюмінієву ємність насипте 500 г сухоцвіту.
  2. Залийте ромашку 2 л води і поставте на плиту.
  3. Суміш проваріть близько 15 хвилин.
  4. Готовий відвар процідіть, додайте у ванну гарячим.
  5. Тривалість водних процедур – 30 хвилин.

Прийом ванни з додаванням ромашки і солі робить благотворний вплив на шкірний покрив. Для стійкого результату, необхідно провести курс 10-15 ванн. Після цього варто зробити 2-тижневу перерву, а потім повторити курс. Перед прийняттям ванни, бажано використовувати скраб для тіла – це очистить пори. Температурний режим може бути різним. Прохолодна вода збадьорить організм, а тепла – заспокоїть. Не варто приймати дуже гарячу ванну – це може погано позначитися на роботі серця.

Для приготування ромашкова-сольової ванни знадобиться зробити відвар квіток. Послідовність дій така:

  1. Суміш ромашки з календулою в кількості 10 ст. л. залийте 2 літрами теплої води.
  2. Доведіть все на вогні до закипання.
  3. Настоюйте 2 години.
  4. Після процідіть відвар, вилийте у ванну.
  5. Додайте 500 г морської або кухонної солі.
  6. Для розслабляючого ефекту налийте у воду 20 крапель ефірного масла бергамота.
  7. Процедура повинна тривати не менше 10 хвилин. Робити її краще за годину до сну.

Клізма

Очисні клізми з сухоцвітом допомагають позбутися від шлакових відкладень, усунути запальні процеси кишечнику. Для процедури необхідні наступні компоненти:

  • 50 г ромашки аптечної або 2 ст. л. трав'яного збору з додаванням календули, шавлії. Всі складові беруться в рівних частках.
  • Кип'ячена вода кімнатної температури.
  • Гуртка Есмарха.

Далі слід приготувати настій для клізми. Це робиться просто:

  1. 2 ст. л. ромашки або збору з її присутністю, залийте 200 мл крутого окропу.
  2. Отриману масу витримайте в закритій тарі близько 30 хвилин.
  3. Далі настій процідіть, розведіть кип'яченою водою до об'єму 1,5-2 літри.
  4. Робіть клізму обережно і повільно. Після процедури полежіть не менше 5 хвилин, щоб кишечник встиг увібрати всі цілющі речовини.
  5. Заходи по очищенню організму від токсинів, проводите протягом 14 днів. Щоденні процедури виконуйте вранці і ввечері.

Відео

Худнемо. Ромашка і лимон

Відгуки

Наталя, 38 роківПро те, що «романів колір» допомагає худнути, чула не один раз від подруг. Вирішила сама спробувати скинути 5-6 кілограмів до літнього сезону. Пила ромашковий чай з медом і лимоном, дотримувалася низькокалорійну дієту, бігала вранці. Результатом залишилась задоволена – скинула 7 кг за місяць. Раджу пити чай з цієї корисної травички всім, хто бореться із зайвою вагою.
Ірина, 27 роківПрочитала в статті про користь ромашкових квіток. Там було зазначено, що вона застосовується для схуднення. Я стала готувати відвари, приймала ванни з додаванням однолетника. Через три тижні стала на ваги і побачила, що майже нічого не змінилося. Займатися спортом у мене не було можливості, тому результату і немає. Зате шкіра, волосся, нігті помітно покращилися.
Ельвіра, 31 рікМій досвід схуднення з ромашковыми квітками був позитивним. Після пологів треба було повернутися до колишньої ваги, але не хотілося напихати себе хімією, так і скидати зайві кілограми не поспішала. Використала всі – чай, ванни, клізми, настої. За 3 місяці схудла на 9 кг – для мене це досягнення! Ще й запалення придатків вилікувала.
Галина, 46 роківромашкою Аптечної користуюся часто ноги парю, то волосся промиваю, але ось худнути з її допомогою не вийшло. Після 2 тижнів використання відчула різкі болі в області шлунка. Після аналізів з'ясувалося, що у мене гастрит, а квітки однолетника не можна при такому діагнозі. Застосування рослини обмежила зовнішнім використанням.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!