Кава з корицею для схуднення: корисні рецепти

Деякі продукти і спеції володіють властивостями прискорювати метаболізм, поліпшувати травлення, сприяючи схудненню. Сміливі і незвичайні поєднання таких компонентів дають ще більш сильний ефект. Кава з корицею для схуднення – ароматна і бадьорить комбінація. При правильному використанні цей темний, насичений смаком напій допоможе стати стрункішою, не обмежуючи калорійність харчування, отримуючи при цьому задоволення.

Чим корисний кави з корицею

Кожен з інгредієнтів напою має корисні властивості, а в поєднанні ці якості стають помітнішими. Кориця для кави – нейтралізує елемент у процесі засвоєння кофеїну, який дарує бадьорість, але іноді підвищує тиск. Мелена кава з корицею не стане причиною тахікардії, його вплив на організм м'якше традиційного напою, а смак багатий і багатогранний.

Кава для напою краще використовувати мелену, а цукор, молоко або вершки не додавати. Тоді чашка в 100 мл буде містити 2 кілокалорії. Енергетична цінність такої ж порції розчинної кави вище – 7 ккал. Якщо вживати в день 150 мл напою, можна оптимізувати вуглеводні обмінні процеси, непомітно для себе скинувши пару кілограм на місяць з користю для здоров'я.

Властивості кави

Раніше вважалося, що кава збуджує, підвищує артеріальний тиск, викликає звикання. Після ряду досліджень з'ясувалося, що так напій діє тільки на тих, хто п'є його зрідка. При систематичному вживанні натуральна кава знижує ризик розвитку цукрового діабету, посилюючи чутливість до інсуліну. Залежність від кофеїну може розвинутися, якщо випивати в добу 700-800 мл напою, при менших обсягах цього не станеться.

Кофеїн бере участь в цукровому метаболізмі, стимулює повноцінне розщеплення глюкози, не дозволяючи жиру осідати на стегнах або животі. При регулярних фізичних навантажень і рухової активності цей компонент діє ще інтенсивніше, допомагаючи організму впоратися з жировими запасами. На короткий час напій покращує концентрацію уваги, допомагає зосередитися, забути про втому.

Кориці

Пряність продається у вигляді порошку і паличок, скручених з тонкого шару кори, яка знаходиться під зовнішньою оболонкою стовбура коричного дерева. Властивості кориці:

  • придушення почуття голоду;
  • нормалізація цукру в крові;
  • очищення від токсинів;
  • активізація метаболізму;
  • налагодження роботи травного тракту за рахунок активізації секреторної діяльності шлунка;
  • стимуляція перистальтики кишечника;
  • протистояння інфекції;
  • протибактеріальні та протигрибкові властивості;
  • легке проносне дію;
  • зміцнення імунітету.

Як пити каву з корицею

Підбадьорливий напій краще вживати в першій половині дня, щоб не було безсоння. Кава з корицею для схуднення володіє м'якими очисними властивостями, жовчогінну та сечогінну ефектом. За добу краще випивати по 2 чашки напою – це не принесе шкоди і допоможе прискорити процес обміну речовин. Варто спробувати різні рецепти приготування кави з пряністю, щоб вибрати свій.

Протипоказання напою

Кавомани знають – перевищення допустимої дози улюбленого напою загрожує неприємними відчуттями: порушенням сну, підвищеною збудливістю, перепадами настрою. Кава з корицею м'якше впливає на організм – менше впливає на нервову систему, краще засвоюється, допомагає впоратися з застудою, але вживання великої кількості ароматною, міцною рідини може викликати серцебиття і апатію.

Крім цього, 300 – 500 мл напою в день (3-5 чашок) може позначитися на печінці та спровокувати розвиток патології. У зв'язку з цим, людей з гепатитом В, С, цироз печінки ця комбінація протипоказана. Не рекомендується пити напій вагітним – кофеїн проникає крізь плаценту і викликає тахікардію у плода, а кориця провокує скорочення матки. Варто з обережністю вживати каву, особливо з корицею, для схуднення в період лактації, при гіпертонії.

Рецепт кави з корицею для схуднення

Для приготування чудового напою знадобиться три інгредієнта – кава, паличка кориці (або порошок) і чиста вода. Водопровідна рідина знизить якість продукту – «заб'є» смак кориці, залишить післясмак. Розкрити ноти цейлонської прянощі допоможе повільний нагрів – цей процес простіше реалізувати в турці. Є інші способи створення напою – щоб вибрати кращий, варто випробувати їх усі.

Класичний у турці

Традиційний напій в турці – доля гурманів і цінителів. Для приготування за класичним рецептом потрібно в турку насипати 1 ч. л. меленої кави і 0,5 ч. л. (або одну паличку) спеції. Нагріти, струшуючи турку, потім влити 120 мл води (до рівня, де посуд звужується). Прогрівати до появи пінки, перелити в інший посуд. Знову влити суміш у турку, дочекатися утворення піни, повторити.

Розчинний

Для приготування напою потрібно змішати 2 год. л. кавового порошку з 0,5 ч. л. кориці, залити 120 мл киплячої води. Добре перемішати інгредієнти, щоб не допустити спливання дрібних частинок спеції на поверхню. Розчинний напій з корицею ефективний для схуднення, якщо пити його відразу, не чекаючи, поки настоїться. Не рекомендується вживати більше 2 чашок на добу.

З додаванням імбиру

Комфортний спосіб зігрітися холодним ранком, створити казковий настрій – гаряча кава з імбиром і корицею. Додавання імбиру зробить напій яскравіше, знизить апетит, допоможе стати стрункішою. Знадобиться по 1 ч. л. меленої кави і сушеного або свіжого подрібненого імбиру, 0,5 ч. л. кориці. Всипати суміш у турку, залити 100 мл холодної води, поставити на плиту. Дочекатися появи піни, влити в чашку.

З перцем

В каву додають червоний або мелений чорний перець. Перший варіант для любителів напоїв «з вогником» – змусить організм здригнутися, посилить кровообіг, подарує рум'янець. Другий спосіб м'якше, гармонійніше, і підійде майже всім - класичний рецепт - в турці. Щіпку перцю насипають на піну або додають в чашку.

Відео

Кращий спалювач жиру / чорний кава для зниження ваги

Кориця для схуднення і загального оздоровлення

Відгуки

Діана, 36 років,У мене двоє дітей, і мені кілька років доводилося утримуватися від вживання кави – вагітність, годування, потім все по новій. Зате зараз я «відриваюся» – у мене є все для приготування напою. Люблю заварювати з корицею, імбиром, свіжим зеленим кардамоном. Щіпка червоного перцю і солі – обов'язковий останній «штрих». І дійсно потихеньку худну!
Назар, 64 рокиЯ цінитель кави і вважаю, що розбираюся в ньому досконально – не вірю, що з його допомогою можливо схуднення. З великою обережністю ставлюся до спецій, вважаю, що кориця забиває смак напою з-за сильного аромату. Замість неї я волію додати мускатний горіх і гвоздику, і не кладу білий цукор – тільки коричневий.
Інеса, 29 роківНе розумію, чим так приваблює людей смак меленої кави? Я люблю розчинну – він м'якше і смачніше. Чула, що кориця сприяє схудненню, обов'язково спробую додавати прянощі в чашку! Я кладу багато цукру і люблю додавати молоко, так що кориця точно не завадить. Незрозуміло тільки, чи зможу я на такій «дієті» скинути вагу.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!