Які таблетки для схуднення продаються в аптеках: рейтинг ефективних засобів

При неможливості знизити вагу самостійно люди вдаються до допомоги спеціальних таблеток. Хоча незабаром багато розчаровуються, адже навіть препарати з високою ефективністю приносять хороший результат у поєднанні з дієтою і спортом. З цієї причини не варто покладатися виключно на препарати. Крім того, без фізичного навантаження тіло схудне, але не буде підтягнутим. Перед початком використання таблеток варто дізнатися їх різновиди та деякі особливості застосування.

Що таке таблетки для схуднення

Існують різні групи препаратів для схуднення. Вони поділяються на категорії залежно від фармакодинаміки і фармакокінетики, але все сприяють зниженню ваги. Пацієнту з зайвою вагою призначають препарати наступних лікарських груп:

  1. Аноректики. Це велика група засобів, які сприяють зниженню апетиту. Небезпека даних таблеток у тому, що вони можуть призвести до анорексії при надмірному зловживанні.
  2. Блокатори жирів. Це препарати, що руйнують вже наявні жири і перешкоджають засвоєнню ліпідів за рахунок блокування ліпази. В результаті калорійність споживаної їжі зменшується, а людина худне. Мінусом блокаторів є погіршення засвоєння бета-каротину та інших жиророзчинних вітамінів.
  3. Діуретики та проносні засоби. Ці засоби сприяють виведенню з організму зайвої рідини.
  4. Гормональні ліки. Якщо причиною набору ваги став високий рівень жіночих статевих гормонів, то призначають ліки з цієї категорії. Вони імітують дію тестостерону. У жінок для схуднення застосовуються контрацептивні засоби.
  5. Біологічно активні добавки. Сюди відносять парафармацевтики і нутрицевтики. Вони не є лікарськими засобами, тому вважаються більш безпечними. Дія Бадів полягає в поповненні запасу вітамінів і корисних речовин.

Засіб для схуднення в аптеках

Не існує чарівних таблеток, які допомагали б худнути, не змінюючи харчування і спосіб життя. Це варто знати перед прийомом будь-яких подібних препаратів. Медикаменти лише посилюють ефективність комбінації дієти з фізичним навантаженням. Вони використовуються в якості допоміжного, а не основного методу схуднення. Перед прийомом таблеток обов'язково варто проконсультуватися з лікарем, щоб уникнути негативних наслідків.

Аноректики

Це засоби, ефективність яких полягає у зниженні потреби людини до їжі. Вони діють на різні механізми в організмі людини, частіше – на центри голоду і насичення мозку. В спортивному харчуванні аноректики часто використовуються в складі жиросжигающих коштів. В цілому для схуднення застосовуються:

  1. Линдакса. Основою виступає сибутрамін. Це речовина блокує зворотне захоплення норадреналіну і серотоніну, який впливає на харчове насичення, впливає на буру жирову тканину, опосередковано збуджуючи бета3-адренорецептори. Початкова доза становить 10 мг. Якщо пацієнт худне менше 2 кг за місяць, то її збільшують до 15 мг. Линдаксу не можна приймати при психічних хворобах, порушення харчування, органічні причини ожиріння, одночасному прийомі психотропних препаратів. Побічні реакції варто вивчити в інструкції, тому як їх список дуже великий. Плюс Линдаксы – швидкодія.
  2. Флуоксетин. Це препарат з анорексигенным дією, який усуває депресію почуття пригніченості. Призначається, коли зайва вага пов'язана з психологічними проблемами. Прикладом служить булімія, коли людина цілеспрямовано викликає у себе блювотний рефлекс після їжі. Флуоксетин зменшує неконтрольовану тягу до їжі. Для усунення депресії приймають по 20 мг на добу. Флуоксетин протипоказаний при судомах в анамнезі, епілепсії, глаукомі, аденомі простати, суїцидальні нахили. Побічні реакції численні, проявляються з боку всіх систем органів. Плюс Флуоксетину поліпшення настрою і усунення занепаду сил.

Пігулки для спалювання жиру

Дія цих препаратів спрямована на спалювання вже наявних жирових запасів. Ефект досягається за рахунок прискорення біотрансформації в клітинах жиру. Зазначеним властивістю володіють:

  1. Диетресса. Включає антитіла, афінно очищені до каннабиноидному рецептора I типу. Результатом його дії є нормалізація эндоканнабиноидной регулювання мезолимбической системи, в тому числі і харчової центр в гіпоталамусі. Препарат гальмує ожиріння, знижуючи кількість споживаної їжі. Показанням до його застосування є ожиріння 1-2 ступеня або надлишкова маса тіла. Рекомендоване дозування – 1-2 таблетки за прийом, в день – до 6 штук. Диетресса протипоказана при віком до 18 років. Побічні ефекти не спостерігаються, що можна вважати перевагою препарату.
  2. Ліда. Містить плоди гуарани, гарцинії камбоджійської, коли, золотого мандарина, кокосовидную порию, насіння пажитника сінного. Ліда використовується при метаболічних розладах, надмірній вазі, набряклості, для очищення від шлаків. Звичайний курс прийому припускає 1 капсулу в день. Не можна їх вживати при гастриті, перенесеному інсульті, вагітності, лактації, віком менше 16 років. Серед побічних ефектів відзначається тільки алергічна реакція – це перевага Ліди.

Проносні і сечогінні

При ожирінні у багатьох людей спостерігаються набряки. Це вказує на зайву рідину в організмі. Вона складає частину зайвої ваги поряд з жировими відкладеннями. Вивести зайву рідину з організму допомагають сечогінні та проносні засоби, такі як:

  1. Фуросемід. Це сечогінний засіб на основі однойменного компонента, що викликає сильний, але короткочасний діурез. Для схуднення використовується в комплексній терапії. Побічні дії і протипоказання препарату представлені великим списком, тому їх варто уточнити в інструкції. Середня доза становить 0,5-1 капсула на добу. Перевага в швидкому ефект Фуросеміду.
  2. Адипекс. Це симпатомиметический аминофиллин, який схожий з амфетаміном. Плюс – засіб додатково має анорексигенным дією. Не можна приймати його при високому кров'яному тиску, артеріосклерозі, глаукомі, прийом інгібіторів моноаміноксидази. Адипекс вживають натщесерце або перед їжею по 1 капсулі. З побічними ефектами варто ознайомитися в інструкції до Адипексу.

Ліки від ожиріння

Ця категорія препаратів призначається виключно лікарем за показаннями. Основним з них є ожиріння. Не рекомендується використовувати такі засоби для схуднення на пару зайвих кілограм. Вони потрібні тим, хто страждає певним ступенем ожиріння. Серед таких таблеток виділяються:

  1. Голдлайн. Основою виступають сибутрамін і мікрокристалічна целюлоза. Остання розбухає в шлунку і не дає з'їсти велику кількість їжі. Приймати капсули необхідно щодня з 10 мг. При необхідності дозу збільшують до 15 мг. Список протипоказань та побічних ефектів великий, тому їх необхідно вивчити докладної інструкції. Плюс в тому, що Голдлайн дозволений діабетикам.
  2. Орсотен. Ці ефективні таблетки для схуднення в аптеках продаються тільки за рецептом. Їх основою виступає орлістат. Речовина створює ковалентні зв'язку з шлункової і панкреатичної ліпазою, що запобігає розщеплення жирів. Орсотен приймають всередину по 120 мг щодня. До протипоказань відносять синдром хронічної мальабсорбції, холестаз, дитячий вік. Побічні реакції проявляються з боку травлення, кровообігу, шкірних покривів.

Гормональні препарати

Кошти з категорії гормональних потрібно використовувати з обережністю, тому що вони можуть привести до серйозних проблем із гормонами. Такі препарати впливають на роботу щитовидної залози, тому часто використовуються при її гіпофункції. Інші гормональні засоби впливають на чутливість організму до інсуліну. Вони застосовуються при ожирінні у осіб з цукровим діабетом. З цього зрозуміло, що гормональні ліки не застосовуються виключно для схуднення. Серед таких препаратів можна виділити:

  1. L-тироксин. Це левотироксин натрію – тиреотропну засіб, показаний до застосування при гіпотиреозі і ожирінні, яким він супроводжується. Добова доза визначається індивідуально, але в середньому становить 1,6-1,8 мкг/кг. Тироксин протипоказаний при гострому інфаркті міокарда, тиреотоксикозі, гострих запальних ураженнях серця, галактоземии, лактазной недостатності, ендемічному зобі. Серед побічних ефектів відзначаються висипання на шкірі, неспокій, тремор, головний біль і безсоння. Плюс в тривалому збереженні активності тироксину.
  2. Метформін. Це речовина класу бигуанидов, яке гальмує процеси глюконеогенезу в печінці та підвищує чутливість тканин до інсуліну. Додатково метформін зменшує інтенсивність окислення жирів. Препарат застосовується при цукровому діабеті, у тому числі, якщо пацієнт страждає ожирінням. Доза таблеток становить 0,5-1 г на добу. Протипоказання варто уточнити в інструкції, тому як вони численні. Серед побічних реакцій відзначаються нудота, діарея, погіршення апетиту, металевий присмак у роті. Перевагою Метформіну в низькою ціною.

Популярні засоби для схуднення

Розібравшись з питанням, які таблетки для схуднення продаються в аптеках, варто вивчити рейтинг найпопулярніших коштів, які сьогодні пропонує фармацевтична промисловість. У нього входять препарати, які користуються хорошими відгуками і мають мінімум негативних наслідків. Рейтинг включає таблетки для схуднення з різних категорій, включаючи аноректики, що спалюють жир, біодобавки, проносні і сечогінні засоби.

Ксенікал

Це препарат на основі орлістату, який інгібує ліпази ШКТ – ферменти, які фракционируют, розчиняють і перетравлюють жири. Відмінністю цієї речовини є тривала дія. Воно полягає в запобіганні всмоктування жирів. Перед прийомом Ксеникала варто вивчити його коротку інструкцію:

  1. Показання: надмірна вага, ожиріння або ризик ожиріння.
  2. Як приймати: по 120 мг перед кожним прийомом їжі.
  3. Протипоказання: синдром мальабсорбції, холестатичний синдром.
  4. Побічні дії: невідкладні позиви до дефекації, рідкий стілець, метеоризм, маслянисті виділення з заднього проходу, бо жир виділяється з фекаліями.

Редуксин

Містить сибутрамін і микрокристаллическую целюллозу, є аналогом Ксеникала. Прийомом цього кошти обумовлений зростання вмісту в синапсах нейротрансмітерів, що призводить до збільшення активності адренорецепторів і центральних серотонінових 5-НТ-рецепторів. У результаті пацієнт швидше починає відчувати насичення, тому потреба до їжі у нього знижується. Редуксин можна приймати з урахуванням наступної короткої інструкції:

  1. Коли показаний: при аліментарному ожирінні та його поєднанні з діабетом або дислипопротеинемією.
  2. Як використовувати: спочатку приймати по 10 мг, при поганій переносимості перейти на дозу 5 мг.
  3. Протипоказання: психічні хвороби, артеріальна гіпертензія, вагітність і лактація у жінок, вік до 18 і після 65 років, порушення функції нирок і печінки, тиреотоксикоз, гіпотиреоз, гіпертиреоз.
  4. Побічні реакції: безсоння, сухість у роті, запор, депресія, нервозність, зміни апетиту, посилене серцебиття.

Кленбутерол

Це сироп на основі кленбутерола гидрохлориде. Існують і таблетки з однойменною назвою. Кленбутерол являє собою селективний бета2-адреноміметик, який володіє анаболічним ефектом, порівнянний з дією стероїдів. У цілому цей препарат показаний для лікування бронхіальної астми та хронічних захворювань легенів, але, завдяки описаним властивостями, застосовується для поліпшення рельєфів тіла. Коротка інструкція до препарату:

  1. Як використовувати: приймати внутрішньо, починаючи з 20 мкг і щодня збільшуючи дозу на 20 мкг до досягнення дози 120 мкг.
  2. Протипоказання: тиреотоксикоз, тахікардія, тахіаритмія, гострий період інфаркту міокарда, тяжка форма ІХС, ідіопатичний гипетрофический субаортальний стеноз аорти.
  3. Побічні реакції: проявляються з боку серцево-судинної, нервової, травної та інших систем органів.

Турбослім

Містить екстракти рослин, мінерали і вітаміни. Турбослім Ніч містить l-карнітин, гарцинію, мелісу, сенну. Препарат випускається цілою серією з дещо відмінним складом. Вся лінійка – це таблетки для схуднення без рецептів в аптеці. Використовувати Турбослім необхідно з урахуванням таких нюансів:

  1. Показання: надмірна вага, зміцнення імунітету, поліпшення роботи ШЛУНКОВО-кишкового тракту.
  2. Інструкція: Турбослім день – по одній капсулі після сніданку і обіду, Турбослім Ніч – один раз перед вечерею.
  3. Протипоказання: безсоння, атеросклероз, вагітність, лактація. Хвороби серця і судин.
  4. Побічні ефекти: алергія, розлади кишечника, тахікардія, сильна збудливість, безсоння.

Порциола

Це не найдешевші таблетки для схуднення в аптеках, тому що їхня вартість сягає 2-3 тис. р. Основою їх виступає карбомер поліакрилової кислоти – речовина, яка забезпечує тривале відчуття насичення. Порциолу використовують у поєднанні з харчовими добавками і ліками, які знижують вагу. Застосовують її наступної інструкції:

  1. Показання: зниження маси тіла, підтримка ваги, профілактика його набору.
  2. Як приймати: 1 раз на добу після вечері протягом 2 місяців при індексі маси тіла (ІМТ) до 25-30, 2 рази щодня протягом 5 місяців при ІМТ 30-50.
  3. Протипоказання: дитячий вік, загострення виразки шлунка, гастроэзовагеальный рефлюкс.
  4. Побічні реакції: головний біль, здуття живота, запор, озноб, діарея.

МКЦ

Цей термін розшифровується, як мікрокристалічна целюлоза. Вона являє собою харчові волокна, які є біологічно активною добавкою. Основними перевагами МКЦ виступають її гігроскопічність і сорбентные властивості. При зайвій вазі целюлоза допомагає вивести з організму токсини і зменшити кількість споживаної їжі. Коротка інструкція до МКЦ:

  1. Показання: ожиріння, запори, дисбактеріоз, високий рівень цукру, отруєння важкими металами.
  2. Як приймати: по 10 таблеток 3 рази на день на тлі низькокалорійної дієти.
  3. Протипоказання: індивідуальна непереносимість.
  4. Побічні ефекти: дискомфорт в шлунку і кишечнику.

Ціна

Не всі з перерахованих препаратів можна придбати без рецепта. Деякі пігулки для спалювання жиру в аптеці продаються тільки за наявності рецепту від лікаря. Це пов'язано з тим, що більшість таких коштів мають серйозний вплив на організм. При намір придбати одне з них варто заздалегідь вивчити ціни, представлені в таблиці:

Найменування

Ціна для Москви і Санкт-Петербурга, рублів

Л-тироксин

107

Метформін

90

Диетресса

600

Ліда

191

Линдакса

760

Флуоксетин

33

Голдлайн

700

Ксенікал

890

Редуксин

760

Кленбутерол

75

Турбослім

250

Порциола

2500

МКЦ

180

Як вибрати таблетки для схуднення в аптеках

Головне, що потрібно знати при виборі таблеток для схуднення – не можна призначати собі самостійно. Будь-які медикаменти мають зворотну сторону у вигляді побічних ефектів. Крім того, багато препаратів використовуються тільки по серйозних показаннями, наприклад, гормональні. Самолікування небезпечно. Приймати будь-які таблетки можна тільки після лікарської консультації. Якщо зайвої ваги зовсім небагато, то з ним вдасться впоратися за допомогою дієти і спорту. Ліки ж використовують вже при певній ступеня ожиріння.

Недорогі

Ціна таблеток, що знижують вагу, буває різною залежно від фармакодинаміки засобу, його виробника, виду та концентрації активних компонентів. Найдешевшими є звичайні сахарозаменитзаменители, але їх ефективність значно нижча порівняно зі спеціальними медикаментами. Недорогими є проносні і сечогінні таблетки. Дешева МКЦ ефективна і має мінімум побічних реакцій. Вибір певного препарату залежить від причини зайвої ваги. В якості прикладом недорогих таблеток для схуднення можна привести наступні:

  • гиполидемические кошти – Вазилип, Симвор, Аторвастатин-Тева;
  • від ожиріння – Орсотен, Ксенікал;
  • біодобавки – Турбослім, МКЦ;
  • чаї для схуднення – «Схудни», «Худнемо за тиждень».

Для швидкого схуднення

Зниження ваги швидкими темпами шкідливо для організму, але багато хто все ж купуються на рекламу чудодійних засобів. Практично всі лікарські засоби, які в короткі приводять до результату в короткі терміни, мають велику кількість побічних дій. Не виключається варіант, що медикамент допоможе схуднути, але негативні реакції залишаться надовго. У цьому випадку людині доведеться боротися вже з можливо серйозними захворюваннями. Необхідно уникати таких категорій ліків:

  • психотропних медикаментів;
  • препаратів з канцерогенними властивостями;
  • таблеток, побічними ефектами яких депресія та схильність до суїциду;
  • коштів, які викликають порушення провідності нервових клітин.

Ліки для схуднення без шкоди для здоров'я

Таких коштів не існує. Жодні ліки не допоможуть схуднути без зміни режиму харчування та фізичних навантажень і без шкідливого впливу на організм. Якщо ви вважаєте, що потрібно тільки випити таблетку і далі можна продовжувати харчуватися неправильно, то такий підхід до свого здоров'я в корені невірний. Набрати зайву вагу просто, а скидати набагато складніше – це всім відомий факт. Щоб побачити результат вже через 1-2 тижні, необхідно:

  • перейти на відварене м'ясо і рибу;
  • пити більше води;
  • виключити солодке, жирне, солоне;
  • харчуватися часто, але невеликими порціями;
  • останній раз їсти за 3-4 години до сну;
  • щодня виходити на прогулянку хоча б на 30-40 хвилин або робити зарядку, виконуючи 3-4 простих вправи.

Відео

Препарати для схуднення - редуксин

Відгуки

Маргарита, 36 роківМоя вага завжди був далекий від ідеального. З плином часу він все збільшувався. В результаті мені поставили першу ступінь ожиріння. Лікар призначив препарат Ксенікал. Протягом всього курсу дотримувалася дієти. Спорт мені протипоказаний, тому доводилося часто гуляти. За місяць мені вдалося позбутися від 16 кг, але моя вага спочатку був великим.
Юлія, 26 роківЗа пару місяців до літа купую Турбослім. Я вибрала його як хорошу біологічно активну добавку. Ліки для схуднення принципово не використовую. Турбослім допомагає очистити організм, зміцнює імунітет, виводить токсини, що накопичилися за зиму. Худну з ним на пару кілограм за місяць, але при цьому намагаюся дотримуватися дрібного харчування.
Федір, 52 рокиЯк дієтолог, не раджу своїм пацієнтам починати худнути відразу з таблеток. Часто можна обійтися дієтою і спортом. Не варто порушувати обмін речовин без серйозних на те показань. Вибирати потрібно з урахуванням причини ожиріння. У багатьох психологічні проблеми або з гормонами, тому доводиться виписувати психотропні і гормональні засоби.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!