Як схуднути за тиждень без дієт в домашніх умовах

Зайві кілограми люди з апетитом наїдають роками, але в один прекрасний день зображення в дзеркалі перестає подобатися. Тоді постає питання, як схуднути без особливих фізичних навантажень та виснажливих дієт. Те, що в домашніх умовах можна позбутися кількох зайвих кіло за тиждень – не міф. Потрібно тільки відмовитися від деяких продуктів і трохи підкоригувати спосіб життя.

Що таке схуднення

Стрункість тіла – це запорука здоров'я. Гарну статуру служить приводом для позитивного настрою, підтримує високий рівень впевненості в собі, притягує погляди чоловіків і жінок. З цієї причини повні люди завжди хочуть мати підтягнуті форми, але без дієти і фізкультури. Психологи, тренери, дієтологи в один голос твердять, що одного бажання недостатньо. Вирішення проблеми має бути комплексним. Для початку потрібно знайти мотивацію, тому слід розібратися, до чого призводить зайву вагу:

  1. Психологічний дискомфорт, невпевненість у собі. Внаслідок повноти втрачається зовнішня привабливість.
  2. Патології опорно-рухового апарату. Із-за зайвих кілограмів швидко зношуються міжхребцеві диски, хрящі, суглоби. За статистикою, повні люди в 2 рази частіше стають інвалідами.
  3. Висока вірогідність розвитку інфаркту міокарда, інсульту. Значна прибавка у вазі перевантажує роботу серця, з'являється гіпертонія.
  4. Серцево-судинні хвороби. Причиною є високий рівень холестерину, який виникає з-за порушеного жирового обміну. Це загрожує закупоркою артерій.
  5. Цукровий діабет. Частий супутник огрядних людей, адже підшлункова залоза перевантажується, знижується вироблення інсуліну, глюкоза не засвоюється.
  6. Ожиріння у жінок нерідко веде до безпліддя, а в чоловіків провокує рак простати.

Чи можна схуднути за тиждень

Якщо постаратися, то в домашніх умовах можна схуднути за тиждень на 7 кг. Для цього потрібно прислухатися до порад фахівців:

  1. Відмовтеся від походів до холодильника після 18 годин (або за 3 години до сну). Це самий дієвий спосіб позбавитися від пари кілограмів за тиждень без дієт.
  2. Зменшіть до мінімуму споживання висококалорійних десертів, випічки, смаженої їжі. Відмовлятися від улюблених продуктів зовсім не потрібно, але є такі страви краще вранці і в малих кількостях.
  3. Не забувайте про питному режимі. Щоб схуднути за тиждень на кілька кіло, організму необхідно швидко спалювати жири. Вода допомагає виходити зайвої рідини, прибирає відкладення солей, тому пити треба не менше 1,5 літрів/добу.
  4. Їжте часто і дрібно (малими порціями). Дотримуйтеся 5-6 разового харчування. Якщо приймати їжу 2-3 рази/день, то за тиждень вага не знизитися взагалі.
  5. Відрізняйте фізіологічний голод від сигналу про потреби перекусу, що йде з голови. Коли дійсно хочеться їсти, ви будете вживати в їжу навіть нецікаву кашу.
  6. Якщо вирішили використати яку-небудь дієту, то вибирайте такий раціон для схуднення, який складається з улюблених продуктів. Не треба себе мучити поїданням капусти, якщо ви терпіти не можете, такий підхід викличе стрес і, в кінцевому підсумку, ви ще більше розтовстієте.

Як швидко схуднути в домашніх умовах

Терміново схуднути на 5 кг за тиждень цілком можливо. Багато людей досягли ще більш вражаючих результатів схуднення вдома, коли дотримувалися деяких нехитрих правил. Для швидкого позбавлення від зайвих кілограмів необхідно:

  1. Відмовитися від алкоголю. Якщо ви вирішили схуднути за тиждень без дієт, то першим ділом треба прибрати з життя спиртні напої. Адже під їх впливом апетит істотно посилюється. Там де є алкоголь, завжди присутній висококалорійна закуска, шкідлива для організму.
  2. Поміняти посуд. Ця рада на перший погляд дуже дивний, але нехтувати ним не треба. Щоб схуднути за тиждень і більше не набирати зайву вагу ніколи, слід навчитися їсти невеликими порціями. Для цього варто придбати маленькі тарілочки і наповнювати їх повністю. Такий психологічний настрій допоможе швидко досягти бажаного результату.
  3. Не є в поспіху. Якщо серйозно зважилися зробити фігуру стрункою, візьміть за правило їсти не під час перегляду телевізора або читання книги. Ви навіть не помітите, скільки з'їли і через півгодини знову захочете їсти. Відведіть для їжі 10 хвилин, насолодіться смаком і ароматом улюбленого страви.
  4. Почати вести щоденник. Це допоможе у кінці кожного дня зробити висновки, вдалося все заплановане. Наклейте на сторінки щоденника фото струнких людей, розміри яких вам імпонують – це буде чудовою мотивацією. Кожен день фіксуйте в зошиті свої результати, щоб чітко бачити прогрес.

Вправи

Схуднення за тиждень без дієт пройде більш ефективно, якщо поєднувати правильне харчування і особливу зарядку для коректування фігури. Оскільки всі люди різні, то програма тренувань повинна бути індивідуальною з акцентом на виправлення проблемних зон. Сильно обтяжувати себе не треба. Для схуднення оптимальними будуть 40-60 хвилинні регулярні заняття тричі в тиждень.

Під час фітнесу необхідно стежити за диханням, збільшуючи кількість вдихів і видихів. Це допомагає швидше спалювати жир. Після занять потрібно уникати прийому їжі на 1,5-2 години. Ефективна тренування для проблемних зон:

  1. Спалити жир на животі і стегнах, а також накачати прес допоможе вправа «велосипед». Ляжте на спину, руки розташуйте за головою. Підніміть голову і плечі, залишивши поперек і таз щільно притиснутими до підлоги. Ноги зігніть в колінах, стегна повинні перебувати на 45 градусів від підлоги. Робіть рухи як при їзді на велосипеді, по черзі торкаючись правим ліктем лівого коліна і навпаки, після чого повертайтеся у вихідне положення. Повторити вправу треба кілька разів з невеликими перервами.
  2. Щоб прибрати жир на ногах, необхідно виконувати стрибки на місці, чергуючи різні варіанти. Головне завдання – безперервне стрибання. Можна скористатися скакалкою – це відмінний домашній тренажер. Сильно огрядним людям спочатку треба схуднути, а потім братися за скакалку або здійснювати пробіжки.
  3. Зробити тонше талію допоможе обруч. Звичайне кручення хулахуп сприяє спалюванню жиру на боках. Якщо одночасно робити присідання і випади, то в роботу включаються м'язи сідниць, що зробить їх підтягнутими.

Основні правила правильного харчування

Як схуднути за тиждень без дієт при простій коригування раціону харчування, розповість будь-який дієтолог. Для початку необхідно засвоїти основні принципи:

  • базове меню повинно складатися з овочів і фруктів;
  • відмовитися від простих вуглеводів (цукерки, тістечка, торти);
  • снідати кашею, звареною на воді без масла;
  • замінювати шкідливі продукти на корисні (цукор-мед, жирна свинина нежирна телятина і т. д.);
  • ходити за продуктами тільки після прийняття їжі;
  • урізноманітнити раціон, експериментувати, пробувати різні поєднання корисних низькокалорійних продуктів;
  • залишати обідній стіл в напівголодне стані.

Що можна їсти, щоб схуднути за тиждень

Якщо в раціоні використовувати тільки здорову їжу, що містить корисні мікроелементи, то ефективне схуднення в домашніх умовах за тиждень буде забезпечено. Серед дозволених продуктів:

  • нежирне м'ясо: індичка, курка, телятина;
  • знежирені молочні продукти: йогурт, сметана, сир, кефір, молоко;
  • перепелині, курячі яйця (омлет або варені);
  • нежирна риба (заливна, запечена, маринована);
  • овочі і фрукти (варені, заморожені, свіжі, соки);
  • рослинні масла: кукурудзяну, лляну, соняшникову, оливкову;
  • хлібобулочні вироби грубого помелу з кунжутом, насінням соняшнику, висівками;
  • каші, макарони з твердих сортів пшениці, нешліфований рис;
  • картопля (запечений, пюре, зварена в мундирі);
  • напої: компоти, свіжовичавлені соки, морси, відвари з трав, неміцна кава, кисіль, зелений чай, мінеральна вода без газу;
  • сухофрукти: чорнослив, фініки, ізюм, інжир, курага;
  • горіхи: мигдаль, кедрові, арахіс.

Зразкове меню на тиждень

Найшвидший спосіб схуднути за тиждень без жорстких дієт – скласти заздалегідь раціон на всі дні. Зразкове меню:

День тижня

Сніданок

Перекус

Обід

Перекус

Вечеря

Понеділок

вівсянка, цільнозерновий хлібець, чай

яблуко

борщ, парова котлета, салат з овочів, компот

несолодкий сир зі сметаною і зеленню

скумбрія, запечена з цибулею і морквою, кефір

Вівторок

Гречка, круто зварене яйце, кава

груша

борщ, яловичий гуляш, помідор, чай з трав

печене яблуко з медом

куряча грудка на грилі, свіжа зелень, молоко

Середа

Рис, цільнозерновий хлібець з шматочком домашньої ковбаси, чай

чорнослив, курага, інжир

суп з фрикадельками, салат «Грецький», журавлинний морс

вінегрет

хек, тушкована у томаті, квашена капуста з імбиром, свіжовичавлений фруктовий сік

Четвер

Білкові млинці з медом, какао

йогурт з ягодами

суп з домашньої курочки, тушковані серця, свіжі огірки, трав'яний чай

кефір з родзинками і горіхами

тушкований кролик, салат із вареного буряка і родзинок, молоко

П'ятниця

пшенична каша, омлет з 2 яєць, кави

сирні кульки з сухофруктами

вуха, цільнозерновий хлібець, салат з редиски, свіжого огірка, зелений чай

йогурт з ягодами

курячі котлетки на пару, відварена квасоля, узвар із сухофруктів

Субота

сирна запіканка зі сметаною, какао

банан

минтай запечений, картопляне пюре, свіжовичавлений сік

апельсин

овочеве рагу, паровий лящ, кефір

Неділя

кукурудзяна каша, сирники, кава

мюслі з молоком

щі, тушкована куряча печінка, буряковий салат, компот

авокадо з бринзою

тушкована телятина, овочевий салат, молоко

Народні рецепти

Одне з головних принципів дієтичного харчування – рясне питво. Проста вода допоможе вивести токсини з організму, прискорити обмінні процеси, що важливо для схуднення без дієт, зробить сечогінний ефект, очистить кишечник, знизить апетит. Наситити організм необхідними вітамінами і мінералами допоможуть спеціальні напої:

  1. Березовий сік. Популярність напою обумовлена корисними властивостями, малими калоріями і незвичайним смаком. Сік з берези добували ще наші предки, а пити його треба відразу після збору, адже вже через кілька днів напій втратить свої властивості. Пити березовий сік для схуднення потрібно щодня по склянці протягом тижня.
  2. Вівсяний кисіль. Овес покращує стан нігтів, волосся, сприяють кровообігу, очищенню кишечника. Вівсяний кисіль допомагає схуднути за тиждень. Стакан напою слід пити щодня за 1 годину до сну. Як приготувати кисіль: змішайте жменю геркулеса, тертого вареного буряка, чорносливу. Залийте інгредієнти 2 л окропу, варити 15 хвилин.
  3. Огірково-селеровий коктейль. Ці два жиросжигающих продукту є джерелом корисних мікроелементів та вітамінів. Вони допомагають схуднути без жорстких дієт, якщо приймати по ½ склянки 4 рази/добу протягом тижня. Приготувати коктейль легко: інгредієнти в однаковій кількості потрібно змішати в блендері, потім густу суміш розбавити питною водою.

Трав'яний відвар

Щоб схуднути, занадто жорсткий раціон не потрібен. Отримати гарне тіло за тиждень можна за допомогою фітотерапії. Існує величезна кількість лікарських трав, що сприяють:

  • зниження апетиту (кропива, петрушка, кріп);
  • сечогінній дії (хвощ, лопух, брусничний лист);
  • проносного ефекту (сенна, ромашка, аніс);
  • спалюванню жиру (кульбаба, люцерна, куркума).

Відвари з цих рослин можна приймати, як в моноварианте, так і в поєднанні один з одним. Приготування напоїв не займе багато часу, а при регулярному застосуванні допоможуть за тиждень позбутися від зайвих кілограмів. Найбільш ефективні рецепти:

  1. Морозник. Очищає кишечник від паразитів, забезпечує стійке зниження ваги. Залийте 50 г порошку морозника, купленого в аптеці, 150 мл теплої води і випивайте щоранку натщесерце протягом тижня.
  2. Бардакош (майоран). Збільшує об'єм шлункового соку, що забезпечує швидке засвоєння їжі. Для приготування відвару потрібно 1 ч. л. бардакоша залити склянкою окропу, настоювати 20-30 хвилин. Приймати цю кількість слід за 2 рази/день протягом тижня.

Мед

Справжня радість для тих, що худнуть – медовий напій. Крім приємного солодкого смаку, продукт поєднує в собі 20 амінокислот, велику кількість мінералів, вітамінів. Мед – природний антидепресант, тому допомагає не тільки схуднути, але і підвищує стійкість до стресів, знімає втому. Кілька ефективних рецептів для боротьби із зайвими кілограмами:

  1. Столову ложку меду розбавте в 100 г теплої води, додайте кілька крапель лимонного соку і 1 ч. л. тертого імбиру. Пийте напій перед обідом і вечерею, щоб прискорити обмін речовин.
  2. Очищає кишечник кориця з медом. Спосіб приготування: у склянку теплої води додайте по 1 ч. л. кожного інгредієнта і пийте натщесерце.
  3. Відмінний жиросжигающие ефект дає поєднання меду та лимона. Для приготування медово-лимонного напою потрібно змішати 1 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. меду і 250 мг води. Пити по півсклянки 2-3 рази/день.

Відео

3 Способи Схуднути Без Голодування і Тренувань

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!