Меню дієти на дитячому харчуванні

Багато дорослі люди при бажанні швидко і помітно схуднути вибирають перевірену часом методику – дієта на дитячому харчуванні, і отриманими результатами залишаються дуже задоволені. Без особливої праці зникає надмірна вага, спостерігається очевидний приріст м'язової маси, а колись проблемна фігура стає витонченою і витонченою. До того ж, продуктивне схуднення на дитячому харчуванні є максимально безпечним для здоров'я, відмінно допомагає навіть при одній із ступенів ожиріння.

Чи можна схуднути на дитячому харчуванні

Багато дорослі люди про цю методику для схуднення дізналися від голлівудської кінозірки Дженніфер Еністон, яка як раз таким загальнодоступним способом домоглася свого еталону краси і витонченості. Оскільки калорійність дитячого харчування мінімальна, а користь і ситість очевидні щодо застосування дітьми, немає сумнівів, що скинути кілька зайвих кілограмів таким способом не просто реально, а й корисна для здоров'я, особливо в період сезонного авітамінозу.

Дієта на дитячому харчуванні має масу вагомих переваг, що вже говорити про її користь для нормальної роботи шлунка, системного травлення. Сучасні жінки дотримуються зазначеної методики для схуднення навіть при вагітності – для контролю набору ваги, а при годуванні груддю – у якості гіпоалергенного харчування з метою забезпечити дитину якісним грудним молоком. Є й інші переваги:

  • непомітне позбавлення від шлаків, токсинів;
  • відсутність необхідності рахувати калорії;
  • зручність повсякденного використання вдома, на роботі;
  • придбання корисної звички до дробовому харчуванню;
  • можливість скинути 5-7 кг за тиждень.

Відгуки про таке продуктивному схудненні позитивні, проте є і недоліки обраного методу, про яких потрібно заздалегідь з'ясувати у дієтолога, додатково проконсультуватися з лікарем. Основним мінусом цієї ефективної дієти з використанням в раціоні переважно дитячого харчування є медичні протипоказання.

З істотних недоліків також варто виділити психологічні проблеми, які можуть виникнути у пацієнта при непотрібності пережовувати рідку їжу. Якщо вживати в раціоні знижене кількість клітковини, розвивається кишкова непрохідність, яка загрожує своїми ускладненнями. Інші недоліки – дефіцит амінокислот в організмі, симптоми прогресуючого авітамінозу.

Меню дієти на дитячому харчуванні

Готове харчування на смак сильно відрізняється від звичної дорослої їжі, тому до оновленого добового раціону потрібно просто звикнути. При цьому бажано не засиджуватися на новому меню, інакше дитяча дієта вганяє худне людини в неприємне і навіть небезпечний стан депресії. Отже, загальні відомості про вибраною методикою для схуднення докладно представлені нижче:

  • добова калорійність страв – до 1 000 Ккал;
  • дозволені крім дитячого харчування продукти – фрукти, овочі, сир, нежирне м'ясо, бобові відварні яйця;
  • під забороною – смажені, жирні, гострі, солоні і копчені страви, знижують ефект обраного методу корекції надмірної ваги;
  • на дієті їсти потрібно до 5-6 разів за добу, причому обов'язково дрібними порціями, не передати;
  • оскільки вода виводить з худне організму зайву рідину, за добу показано випивати до 2 літрів.

Варіант 1 (пюре)

Оскільки асортимент дитячого харчування на полицях магазинів величезний, виникає цілком логічне запитання, що ж краще. Варіантів кілька, але любителям твердої їжі або при невгамовному бажанні швидко схуднути все ж рекомендується віддавати перевагу пюрешкам, тим більше, є багато смаків без цукру для гурманів в тому числі. Таке харчування розраховано на три дні. За цей час худне людина може скинути до 3 кг зайвої ваги. Вибравши основний дієтичний продукт, дозволено вживати тільки фруктові та овочеві пюре без цукру, але не більше 8-10 баночок по 100 г за добу.

Варіант 2 (На кашах)

Якщо на сніданок, обід і вечерю їсти каші з розряду дитячого харчування, то таку дієту краще не затягувати більше 7-10 днів. Це можуть бути не тільки каші швидкого приготування, але і дитячі суміші, фруктово-вершкові пюре зниженою калорійності, м'ясні та овочеві консерви. Кількість прийомів їжі не обмежується, єдина умова – добова калорійність харчування не повинна перевищувати показника 1000-1200 Ккал. Ось зразкове меню на день:

  1. Сніданок: дитячий сирок, фруктове пюре або швидкорозчинна каша, обов'язково зелений чай.
  2. Обід: м'ясо і овочі в одній баночці або по роздільності, порція фруктового пюре, дитяче печиво плюс яблучний сік.
  3. Вечеря: баночка фруктового пюре на вибір, несолодкий сирок, фруктовий сік або зелений чай.

Варіант 3 (На сумішах)

Найбільш затребуваною і популярною вважається дієта на дитячому пюре, оскільки дозволяє отримати струнку фігуру без особливих мук і обмежень для організму. Якщо ж другорядною метою є набір м'язової маси, організму необхідний додаткове джерело білка. Отримати його можна з дитячого харчування, яке проводиться у формі сумішей, рекомендовано дитини на першому році життя.

Калорійних сухих сумішей у дієтичному раціоні бути не повинно, страв підвищеної калорійності теж. Запропонована дієта триває один тиждень, і за цей період можливо втратити у вазі 4-5 кг. Важливо контролювати споживанні рідини, не забувати про контроль загальної калорійності страв. Дитячі суміші вибирати з позначкою 12+, оскільки в них міститься велика кількість поживних речовин.

Протипоказання

Така сувора система живлення підходить не всім бажаючим швидко схуднути, оскільки є медичні обмеження. Перш ніж купити баночку дитячого харчування для майбутньої дієти, потрібно уважно вивчити склад натурального продукту. До того ж, не зайвим буде детальніше ознайомитися з існуючими протипоказаннями дієтичного харчування. Це:

  • залізодефіцитна анемія;
  • патології опорно-рухового апарату;
  • хронічні хвороби серцево-судинної системи.

Відео: дитяче харчування для схуднення

Маша/Ника день 34 проби дитячого харчування

Відгуки

Яна, 32 рокиЯ сиділа на дієті більше тижня, реально допомагає досягти поставленої мети. Вживаючи тільки дитяче харчування, за 7 днів, можна знизити вага на 4 кг – перевірено особистим прикладом. Почуття голоду я не відчувала, єдине – сильно хотілося чогось солоного, гострого. На дієті довго не просидиш, оскільки харчування прісне і не дуже смачне.
Максим, 29 роківКоли тренувався в тренажерному залі і прагнув наростити м'язову масу, реально допомогло дитяче харчування. Я вибрав недорогі порошкові суміші, які тоді ще порадив тренер. Не думав, що буде такий грандіозний ефект, був приємно здивований. Для мене це бюджетна заміна сироваткового білка і можливість привести м'язи в форму.
Аліна, 24 рокиПеред власним весіллям вибрала такий метод схуднення і анітрохи не пошкодувала. За три дні мук на пюрешках пішло 2 зайві кілограми, на 5 день я стала менше на один розмір. Результат чудовий, причому в моєму випадку затримався надовго. Я всім раджу цю дієту, але відразу попереджаю, що дотримуватися її день у день нудно, важко й сумно.
Марина, 25 роківТака дієта дуже складна, оскільки дитяче харчування вважається низькокалорійним, і наїстися їм просто неможливо. Я три дні жила в стані вічного голоду і ні про що інше думати не могла. Результат був, але після припинення дієти я швидко повернулася у свій колишній вагу. Так що даремно старалася і мучила свій організм жорсткої голодуванням
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!