Як прибрати живіт і підтягти шкіру після кесаревого розтину - меню правильного харчування, вправи та процедури

Після пологів для будь-якої жінки вимагається період відновлення фізичної форми за допомогою спеціальних комплексів гімнастики, дієтичного харчування. Особливо актуальне питання, як позбутися від живота після кесаревого. Реабілітаційний період після операції тривалий – в кілька місяців. При його правильній організації відновити плоский живіт після кесарева – посильне завдання для жінки.

Що таке кесарів розтин

За даними статистики близько 30% пологів відбувається шляхом оперативного втручання, робиться кесарів розтин. Це хірургічна процедура витягання плоду через розріз живота та стінки матки. Для пологів шляхом порожнинної операції існують свідчення:

  • виникли ускладнення під час виношування дитини;
  • при попередніх пологах у жінки була така ж операція;
  • необхідність кесаревого виникає в процесі пологів, при слабких сутичках або припинення пологової діяльності;
  • неправильне положення дитини (входження дитини в родові шляхи ніжками або сідницями);
  • у жінки цукровий діабет, гіпертонія, захворювання серця, легенів;
  • проблеми з плацентою або пуповиною;
  • народження близнюків;
  • велика дитина або проблеми з його здоров'ям.

Причини деформації живота

Малюк розвивається дев'ять місяців, шкіра на животі поступово розтягується, рухова активність вагітної жінки знижується, тому збільшення підшкірної жирової тканини на животі, боках – це природний процес. Жир необхідний для нормальної лактації та високої поживної цінності грудного молока. Після пологів живіт, який висить у вигляді фартуха, дуже засмучує молодих мам. Питання, як схуднути після кесаревого і прибрати живіт, поступово вирішується. Процес відновлення займає від трьох місяців до півроку.

Зміна фігури жінки відбувається з об'єктивних причин, які необхідно проаналізувати, щоб підібрати оптимальний комплекс вправ і отримати результат:

  • При виношуванні плоду м'язи втрачають тонус, особливо якщо жінка не виконує посильні фізичні вправи, їй показано носіння бандажа.
  • Розтягнення фасції (сполучнотканинної оболонки м'язів), яка знаходиться на поверхні м'язів черевного преса.
  • Розвиток грижі: цю патологію повинен діагностувати і усувати хірург.

Можна прибрати живіт після кесарева розтину

Молоді мами намагаються максимально прискорити процес відновлення. Природний період відновлення м'язів черевного преса становить близько дев'яти місяців. Потрібно розуміти, що в початковий стан (до вагітності) вони не повернуться самостійно. Відновлювальні вправи після звичайних пологів відрізняються від програми відновлення після операції.

Відгуки, спеціальна гімнастика, фото допоможуть вирішити питання, як позбутися від живота після кесаревого. Дозовані фізичні навантаження призначаються тільки при повному рубцюванні швів. З цією метою проводиться УЗД, а заняття проходять під контролем гінеколога. Не можна йти від проблеми зайвих кілограмів, від можливості накачати гарний прес, необхідність повернути організму здоров'я.

Як відновити живіт після кесарева

За допомогою спеціальної гімнастики легко вирішується, як прибрати живіт після кесарева розтину. Починати займатися можна тільки з дозволу лікаря. Що ж робити з висячим животом до початку занять? Проти такого дефекту використовується спеціальний бандаж, який візуально підтягне фігуру. Можна деякий час спати на животі, щоб матка скорочувалася швидше. Починати качати прес, відновлювати форму в тренажерному залі, плавати в басейні потрібно тільки отримавши консультацію гінеколога.

Вправи

У домашній обстановці тільки вправи для живота після кесаревого розтину допоможуть повернути стрункість, підтягнути складки шкіри на обвисшем животику, запустити процес схуднення. Існує нескладна зарядка, яку можна виконувати вже на 2-3 день з дня операції. Вона виконується в положенні лежачи на спині, ноги зігнуті в колінах, спокійні рухи рук, легке стискання предметів колінами.

На 4-8 день виконується така зарядка, підключаються плавні підняття ніг. Через місяць ефективно виконувати вправи ножиці, велосипед, берізку, нахили, присідання, скручування. Дозувати кількість вправ слід станом, вони не повинні викликати дискомфорту і больових відчуттів. Якщо є можливість ходити в спортивний зал для більш інтенсивних навантажень, то вправи краще виконувати під контролем тренера, він кваліфіковано допоможе відновитися і отримати гарну, струнку фігуру.

Правильне харчування

Схуднення після кесаревого розтину вимагає організації правильного харчування. Можна скористатися готовими раціонами, де прописані обсяги порцій і калорійність страв. Лікарі радять харчуватися дробно, 5 разів у день:

  • для сніданку підійдуть знежирений сир з фруктами, омлет, каші на воді;
  • твердий сир, сухофрукти, овочі – оптимальний вибір для другого сніданку;
  • нежирне м'ясо, рис, гречка, печена картопля можна включити в обіднє меню;
  • нежирний йогурт – полуденок;
  • для правильного вечері підходить відварне м'ясо і тушковані овочі.

Косметичні засоби

На перших порах при вирішенні проблеми, як позбутися від живота після кесаревого, косметичні процедури є єдиним можливим засобом. Це скраби, креми, обгортання. Деякі засоби легко приготувати вдома, наприклад сольовий або кавовий скраб. Контрастний душ, контрастні обгортання теж допоможуть повернути шкірі пружність, а м'язи живота привести в тонус.

Відео: як підтягнути живіт після кесарева розтину

Простий спосіб прибрати живіт

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!