Схуднення на капусті - корисні властивості овоча, дієта з рецептами страв, відгуки та результати

Серед безлічі дієт, способів прибрати зайву вагу виділяється овочевий режим харчування. Чи можна схуднути на капусті – цим питанням задаються багато тих, що худнуть, читаючи відгуки в Інтернеті, підшукуючи рецепти з тушкованим, квашеним, сирим овочем. Білокачанна капуста дійсно сприймається оптимальним варіантом швидкого і корисного для здоров'я зниження ваги. З допомогою капустяного раціону досягається до мінус трьох-п'яти кілограмів на тиждень.

Допомагає капуста схуднути

Обмін речовин людини – складна система. Капустяна дієта для схуднення забезпечує організм вітаміном С, яким багатий овоч. Швидке зниження ваги досягається за рахунок низької калорійності – всього десять кілокалорій в 100 грамах продукту. Позитивний вплив для здоров'я здійснюється за рахунок властивості швидко очищати кишечник і позбавляти від запорів, токсинів зі шлаками. Кольорова трохи калорійніший, зате «начинена» корисними мікроелементами, такими як А, В1, В12.

Капуста для схуднення

Дієтологи всього світу згодні: капуста при схудненні – один з найкращих продуктів. Особливість овоча – в тому, що можна з'їсти скільки завгодно, причому як вранці, так ввечері. Товстіти від вживання білокачанної, червонокачанної або кольоровий просто неможливо. Як схуднути на капусті? Використовувати її в якості основного блюда, включаючи в меню нежирне м'ясо – наприклад, курку, додати інші овочі. Швидкі вуглеводи і жири бажано виключити або обмежити.

Свіжа

Застосовується свіжа капуста для схуднення дуже часто. Вираз «жувати капустяний лист» стало загальновживаним, стосовно до сидячим в обмеженні режиму і прагнуть отримати струнку фігуру. Салат зі свіжого овоча повинен готуватися без масла або з невеликою кількістю оливкової. Добре заправляти його яблучним оцтом. Сіль краще обмежити, зате, якщо передбачається десертний варіант страви, можна класти таблетку сластилина – пігулка додасть пікантний солодкуватий присмак. Цей салат можна їсти весь тиждень на вечерю або обід.

Квашена

Можна їсти капусту на дієті – зрозуміло, що так. Що ж робити з квашеної? Овоч містить чимало солі, зате поєднує корисні властивості антиоксидантів, підвищеного вмісту вітаміну С і корисної клітковини. Вживання квашеного овоча позбавляє від проблем з травленням, покращує колір обличчя і прибирає живіт, роблячи фігуру красивою. Правда, не рекомендується їсти її на ніч. В якості обіду така капуста хороша, її можна додавати в суп.

Тушкована

Чи можна схуднути на тушкованої капусти? Так, вона також позитивно впливає на травлення, але при готуванні слід уникати надлишкової кількості жиру. Страва стане прекрасним обідом, який беруть з собою на роботу. Приготуйте все ввечері і покладіть на завтра в пластиковий контейнер. Вітамінів в тушкованої капусти менше, ніж у сирій або квашеної. Зате «тушонка» легше переноситься шлунком, немає ризику бродіння. Її допустимо вживати увечері, на вечерю.

Спалює чи капуста жири

Щоб зрозуміти, як капуста впливає на схуднення, потрібно усвідомити кілька фактів, які пов'язані з особливостями травної системи людини, теплорегуляцией і обміном речовин. Вже зрозуміло, що не можна поправитися на капусті, скільки б людина не з'їв, а от якщо детально розібрати механізм дії «похудательного» продукту, то стає зрозуміло – тут все виключно «по науці», ніяких «чудес»:

  1. На перетравлення продукту потрібна енергія.
  2. Енергії потрібно чимало. Функція шлунка, кишечника, приливає до органів крові забезпечується за рахунок спалюваних калорій.
  3. Капуста містить менше калорій, ніж витрачається на її перетворення в шлунку і кишечнику.
  4. Висновок: капуста – продукт з калорійністю «мінус», який допомагає позбавитися від надмірної ваги за рахунок створюваного дефіциту калоражу.

Правила відносяться тільки до сирої або квашеної капусти. Продукт вже в тушкованому вигляді втрачає свої «мінусові» властивості, збагачуючись калорійністю за рахунок масла, на якому доводиться готувати. Якщо хочете уникнути ефекту збільшення кількості калорій страви, користуйтеся:

  • мультиварка;
  • гратами;
  • грилем.

Є і протипоказання. З обережністю дотримуватися капустяної дієти слід особам, страждаючим захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Якщо ви страждаєте яким-небудь з перелічених нижче захворювань або просто схильні до проблем зі шлунком або кишечником, проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж переходити на цей раціон. Виключається цей продукт при:

  1. виражених гастритах;
  2. виразці шлунка і дванадцятипалої кишки;
  3. неспецифічному виразковому коліті;
  4. хвороби Крона.

Дієта на капусті

Багатьом зрозуміло, чи можна схуднути на капусті. Саме час продумати дієту на основі цього овоча. При всій користь харчуватися лише однієї білокачанної, кольоровий або брокколі не можна: бажано включати як можна більше різноманітних видів. Плюс обов'язково додавати нежирне м'ясо, краще всього курку (у вигляді курячих грудок, філе). Крім клітковини і вітамінів з мікроелементами, продукт містить складні вуглеводи, проте в недостатній кількості. Рекомендовано їсти вівсяну і гречану кашу на сніданок.

Ще одна «хитрість» капустяної дієти: як можна більше основного продукту. Білокачанна і червонокачанна особливо добре «забивають» живіт і не дозволяють відчути голод. Овоч має легку сечогінну і вираженим проносним ефектом. Начебто суцільні плюси для тих, хто худне, але навряд чи варто поглинати велику тарілку салату перед довгою поїздкою на автобусі, метро.

Рецепти з капусти для схуднення

Включають рецепти для капустяної дієти овоч у всіх його видах. Фото готових страв дієтичного меню переконують: буде смачно. Найпростіший варіант – салат з білоголової або червоноголової з оцтом і приправами. Можна додати моркву і цибулю. Інший корисний салат – квашена капуста з цибулею і краплею оливкової олії, яка теж сприяє гарному травленню.

Для тушкованої потрібно моркву. Дуже смачно виходить, якщо додавати яблука і мелений імбир. Не саме низькокалорійне, але цілком допустиме на дієті страва – капустяні листи, залиті яйцем і запечені в духовці. Для готування підійде кольоровий або білокачанна. Суп з овочів виходить особливо приємним, якщо з'єднати продукти: щавель, інші трави. Відмінними смаковими якостями здатна похвалитися капуста на грилі.

Не чужі експерименти? Спробуйте капустяний смузі. Вам знадобиться блендер, белокочанный або краснокочанный овоч, прянощі за смаком. Обов'язково додайте селера, кріп, петрушку та іншу зелень. Дуже смачним виходить напій у поєднанні з томатами. Всі разом збивається до отримання однорідної маси, кладуть прянощі – капустяний смузі готовий, а ви отримуєте корисне і смачне блюдо.

Відео: користь капусти

Капустяна дієта. МЕНЮ капустяної дієти

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!