Користь кураги для схуднення

Сісти на будь-яку дієту – завдання непросте, адже потрібно відмовитися від більшості улюблених і смачних страв. З величезним трудом більшість тих, що худнуть переносить відсутність солодощів. В цьому питанні курага для схуднення є справжнім порятунком, тому що корисний сухофрукт з абрикосів не містить стільки калорій, як тістечка або цукерки. Це далеко не єдина причина, по якій даний продукт може бути включений в дієту.

Що таке курага

Коли плоди абрикосів проводять на пекучому сонці близько 8 днів, вони підсушуються і знаходять неповторний смак – виходить улюблена всіма солодкість, яка називається курага. Перед сушінням з фруктів виймають кісточки. Більш натуральними вважаються продукти темного кольору. Він з'являється, коли абрикоси сушаться природним чином без будь-яких добавок.

Для виготовлення кураги вибирають великі свіжі плоди. Для того, щоб отримати 1 кілограм сухофруктів, знадобиться до 4 кілограмів абрикосів. Найкраще на цьому спеціалізується Туреччина, Вірменія, Узбекистан, Китай. Цікаво, що узбецькі сухофрукти відрізняються від інших натуральним способом виробництва. Тільки там їх сушать на сонці, а не обробляють промисловим способом.

Корисні властивості

Курага – корисний продукт. Під час сушіння вона зберігає майже всі вітаміни та мікроелементи. Більше інших речовин у ній міститься калію, магнію, присутні також залізо, кальцій і фосфор, вітамін В12. Кілька сухофруктів наситять організм добовою нормою калію і заліза, чого не можна сказати про свіжих абрикосах. Курага допоможе ослабленим волоссю, нігтям і шкірі. Містяться в ній речовини допомагають при:

  • запорах, так як надають проносний ефект;
  • ожирінні;
  • проблеми з шлунком і кишечником;
  • гіпертонічної хвороби;
  • анемії;
  • набряках;
  • імунодефіциті.

Калорійність

Головне питання, що цікавить людину на дієті — це енергетична цінність продукту. Курага в цьому відношенні має не зовсім відповідними показниками, тому що в 100 грамах міститься 232 ккал. Це занадто багато для того, хто дотримується дієти. Якщо ж порівнювати з калорійністю інших солодощів, таких як торти або тістечка, то перевага віддається сухофрукту. З цієї причини його і обирають під час дієт, коли нестерпно хочеться солодкого. Багата вуглеводами, вона насичує організм, а фруктоза і глюкоза допомагають роботі мозку.

Можна їсти курагу при схудненні

Основна проблема будь-якої дієти полягає в тому, що солодке треба звести до мінімуму або відмовитися від нього взагалі, тому можна їсти курагу на дієті — питання закономірне. Без глюкози людина більше схильна до депресій і дратівливості, тому так і хочеться зірватися. Брак солодкого є найчастішою причиною зривів під час розвантажувальних дієт.

Курага для схуднення допомагає якраз за таких випадках. Вона не порушить вашу дієту, але допоможе травленню, якщо ви дозволите собі з'їсти кілька шматочків сухофруктів за день. Крім того, підвищить вміст глюкози в крові, а разом з нею і настрій. Коли нестерпно хочеться їсти, знову допоможе сухофрукт: 2-3 штуки, запиті склянкою води, стануть вашим десертом. За кілька хвилин вони позбавлять вас від голоду і зарядять енергією, тому що містять вуглеводи.

Скільки можна їсти кураги в день

Існують різні рекомендації, в якій кількості повинна вживатися курага при дієті. Це залежить від того, який режим ви зараз виконуєте. Якщо хочеться перекусити сухофруктами як солодкістю, то нехай їх буде не більше 30 грамів в день. Якщо ви дотримуєтеся дієти, основний компонент якої курага, тоді кількість зростає до 200-300 грамів, які потрібно споживати однаковими порціями протягом дня.

Курага на ніч

Чим більш калорійний продукт, тим раніше за часом треба вжити в їжу, щоб калорії «не осіли» в організмі на ніч. Так і з курагою. Найкраще вживати її з ранку або максимум до двох годин дня. В цьому випадку всі вуглеводи встигнуть витратити до вечора і не дадуть можливість видужати. Не забудьте, що сухофрукт ми їмо в якості замінника інших солодощів, тому потрібно виключити цукор з раціону, в який би час ви не ласували сушеними абрикосами.

Розвантажувальний день на куразі

Будь організму не завадить розвантажувальний день, який дасть можливість травному тракту відпочити. Корисно вибрати для нього курагу, щоб активізувати чистку кишечника і виведення зайвої рідини. Правила проведення розвантаження прості. Увечері перед розвантажувальним днем запарюйте в 400 грамах води близько 300 грамів сухофруктів. На ранок воду від них треба випити, а плоди розділити на порції і з'їсти протягом дня. Додатково до куразі для схуднення вживайте якомога більше рідини, зеленого чаю, щоб добре промивати кишечник і не товстіти.

Дієта з курагою

Схуднути на куразі — завдання нескладне, але дієта з участю цього ласощі змусить вас зібрати волю в кулак. Тривалість даного методу схуднення — 5 днів, під час яких повинна пройти очищення організму. Результатом стане втрата 5 кілограмів зайвої ваги. Весь період харчуватися доведеться тільки курагою для схуднення. Меню дуже просте: візьміть 300 грамів сухофруктів, промийте, дати постояти у воді, потім залийте абрикосовим соком (0,5 л) і подрібніть в блендері. Пюре ділиться на рівні частини і з'їдається за 4 прийоми.

Є інший варіант дієти, більш щадний. Крім сухофруктів він дозволяє вживання інших продуктів харчування. Важливо вираховувати калорії. Для жінок їх кількість не повинна перевищувати 1500 ккал у день, для чоловіків не більше 1900. Вибирати страви можна на свій розсуд, головне, щоб вони були нежирними. При складанні меню дотримуйтеся наступних рекомендацій:

  • Сніданок. 70 грамів кураги, за бажанням чай або каву, але цукор додавати не можна.
  • Обід. 50 грамів сухофрукта, дієтичний суп і не більше 100 грамів нежирного відвареного м'яса. М'ясо можна чергувати з рибою.
  • Вечерю. Каша з сухофруктом (50 грамів). В інші дні можна замінювати кашу сиром.

Відео: курага при схудненні

КУРАГА СУШЕНА КОРИСТЬ | курага користь для серця, курага склад, курага при дієті

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!