Як чоловікові позбутися від жиру на боках - дієти і комплекси тренувань

Багато чоловіки, які досягли віку 30 років, страждають від таких проблем як: зайва вага, поява боків на талії, жиру на животі. Мало займатися вправами для прокачування м'язів живота, щоб схуднути. Причина зайвих відкладень в даній частині тіла криється в неправильному повсякденній поведінці людини. Перед тим, як прибрати боки на талії у чоловіка, позбутися жиру і схуднути, потрібно ретельно підібрати спеціальні вправи.

Як прибрати боки в домашніх умовах

Неестетичний «рятувальний круг» в області талії не так просто прибрати людей, які не звикли до регулярних тренувань. Проаналізувавши свій раціон, можна виявити безліч причин появи зайвого жиру на талії. Появі відкладень сприяють:

  • алкоголь (особливо пиво, яке містить гормон фітоестроген);
  • прості вуглеводи – всі борошняні вироби з хлібопекарського борошна;
  • цукор;
  • кавою - кофеїн затримує в тканинах рідина, кава вимиває магній і кальцій, що призводить до проблем зі сном;
  • смажена їжа, багата крохмалем і жирами.

Про те, що вищеперелічені продукти викликають ожиріння, відомо кожному, але до цих пір багато хто не контролюють споживання цукру, алкоголю і вуглеводів, звідси – жир на боках у чоловіків і поява неприродно великого живота через накопичення вісцерального жиру. Досягти видимих результатів ви зможете, якщо поєднайте правильне харчування з регулярною фізичною активністю, але харчування – це основа, з якої варто починати.

Дієти

Перед тим як прибрати жир з боків у чоловіків, планують раціон. Обмеження в раціоні шкідливих продуктів харчування – основа схуднення. Чоловіча дієта від живота і боків передбачає правильне харчування і часто, невеликими порціями, а різке обмеження калорійності може призвести до зворотного ефекту. Тілу необхідні ресурси у вигляді основних елементів живлення, щоб забезпечувати метаболізм. Тому дієта для чоловіків полягає у повноцінному харчуванні, але з щоденного меню необхідно виключити шкідливі продукти, які будуть сприяти набору ваги.

Вправи

Щоб розібратися, як прибрати боки у чоловіків, потрібно визначити рівень фізичної підготовки людини, обсяги складок на талії, від яких необхідно позбутися. Ключові вправи для схуднення живота і боків чоловікам – прокачування преса і аеробні вправи (кардіо). Почати можна з бігу, простих вправ. Огрядній людині важко виконувати вправи відразу, тому їх виконання необхідно починати поступово. Можна почати з наступного:

  1. Привчити себе до щоденних піших прогулянок. Починати з 20 хвилин в день, через 2 тижні – досягти позначки 1,5 - 2 години. Корисно відмовитися від ліфта: ви додатково тренуєте своє тіло, піднімаючись пішки по сходах.
  2. Після того, як звикнете до щоденних прогулянок, почніть займатися бігом – по 2 -3 кола на стадіоні підтюпцем.
  3. Одночасно з початком аеробних тренувань починайте розвивати м'язи преса, спини. Результат від прокачування м'язів на цьому етапі буде краще, т. к. метаболізм став активніше від щоденних навантажень, тримати себе в формі буде легше.
  4. Тижня на 3-4, коли ви звикли до навантажень, додайте силові тренування з гирями, присіданнями. Для того, щоб захистити себе від травм, краще займатися під наглядом тренера.

Масаж

Для посилення результату, до дієти, фізичних навантажень можна додати масаж. Як прибрати боки на талії у чоловіка, застосовуючи масаж? Людям, які не можуть виконувати вправи з-за проблем зі спиною, масаж значно допомагає поправити здоров'я, прискорити обмін речовин. Свою ефективність для схуднення довела методика вакуумного масажу. Він сприяє виведенню зайвої рідини з тканин організму. Перш ніж почати, проконсультуйтеся з тренером або фахівцем з фітнесу, як прибрати боки масажем в домашніх умовах правильно. Скинути зайве допоможуть процедури:

  • самомасаж за допомогою спеціальної масажної мочалки; таку процедуру можна виконувати щодня. Коли приймаєте душ, масажуйте проблемні зони. Корисно поєднувати такий масаж з контрастним душем;
  • масаж вакуумними банками – силіконові банки можна купити в будь-якій аптеці і, ознайомившись з інструкцією, можна самостійно робити лімфодренажний масаж живота, складок на талії.

Як харчуватися, щоб прибрати боки

Гонитва за ідеальним тілом призводить багатьох до дієтологів і тренерів, щоб ті склали правильне меню для схуднення в животі й боках. Складене меню не стане єдиним вирішенням проблем із зайвою вагою, адже спочатку дієта передбачає обмеження, які в підсумку можуть позначитися на здоров'ї вашого організму. Для цього можна дотримуватися простих правил харчування, які відомі всім:

  • зменшити порції їжі, щоб залишалося легке відчуття голоду;
  • є часто, невеликими порціями, щоб не допускати відчуття сильного голоду;
  • виключити з раціону всі види фастфуду; вуличну їжу, продукти швидкого приготування, напівфабрикати;
  • виключити швидкі вуглеводи, обмежити тваринні жири;
  • • збагатити раціон овочами, "повільними" вуглеводами, білками.

Що є, щоб прибрати боки

Кожен, хто пробував сидіти на дієтах, у підсумку знаходить свій спосіб контролювати раціон: підрахунок калорій, точні порції, відмова від цукру або солі, дробове харчування та ін. Ефективний метод для себе ви зможете виявити тільки методом проб. Однак існує ряд продуктів, які допоможуть зменшити жир на боках у чоловіків, якщо почати їх вживати регулярно. Продукти для схуднення боків і живота:

  • вівсянка, гречка;
  • молочні продукти (не знежирені, з помірною жирністю не більше 5% );
  • цитрусові, несолодкі фрукти (особливо грейпфрут);
  • натуральні рослинні масла;
  • риба;
  • нежирне м'ясо, птиця;
  • яйця;
  • овочі.

Від чого відмовитися при схудненні

Позбавлення від зайвих жирових відкладень завжди передбачає обмеження. Як прибрати боки на талії чоловікові, якщо немає можливості відвідувати спортзал? Перше, від чого варто відмовитися – алкоголь, на це є вагомі причини:

    • він має високу калорійність;
    • затримує рідину в організмі, викликаючи набряки;
    • не дає засвоюватися ряду корисних мікроелементів, ніж погіршує метаболізм;
    • у великій кількості призводить до проблем з якістю сну, піддаючи організм стресу, що призводить до набору ваги.

Ефективно позбутися від боків на талії допоможуть прості правила харчування. Фігура стане помітно привабливіше, якщо хлопці привчать себе їсти більше овочів, білкової їжі та фруктів, відмовившись від всякого роду солодощів,їжі з фаст-фудів. В такому режимі можна помітно висушити тіло за рахунок обмеження вуглеводів без спеціальних дієт, не знижуючи калорійність щоденного раціону.

Як прибрати боки чоловікові в тренажерному залі

Поєднуючи щоденну активність, здоровий раціон і нескладні заняття в спортзалі, можна легко прибрати боки чоловікові без важких навантажень. Спалити відкладення ефективно допоможуть вправи для прокачування преса, особливо – косих м'язів живота. Корисні для м'язів спини, боків і преса нахили, присідання зі снарядами. Такі вправи необхідно виконувати за методикою, а краще – під контролем тренера, щоб не пошкодити м'язи спини.

Програма тренувань для схуднення живота і боків

Кожній людині в інтернеті доступна маса вправ і методик, як прибрати боки на талії чоловікові і накачати гарний прес самостійно. Якщо ви відчуваєте необхідність зайнятися своїм тілом, то ця проста програма вправ для преса допоможе вам почати:

  1. Почніть з розминки. Для цього найкраще підходить кардіо. Виконувати його можна на біговій доріжці, скакалці або на спеціальних кардіо тренажерах.
  2. Стартове вправа для преса – нахили з 1 гантелей для опрацювання косих м'язів живота. Стати рівно, ноги на ширині плечей. Виконайте нахили в сторону руки з гантелями. Опускати руку потрібно до рівня колін, на видиху поверніться у вихідне положення. На кожну сторону виконувати потрібно по 15 разів по 3 підходи.
  3. Наступна вправа – комплексне. Сядьте на підлогу, спину тримайте рівно, ноги вирівняйте перед собою. Руки впираються в підлогу. На видиху підтягніть ноги до тулуба максимально близько, швидко випряміть у положення, яке було початковим. Виконувати потрібно інтенсивно. Щоб ускладнити вправу, залиште ноги в горизонтальному положенні, не торкаючись підлоги.

Як прибрати боки з допомогою скакалки

Не дарма тренування зі скакалкою цінують професійні боксери, адже стрибки зі скакалкою допомагають ефективно підготувати тіло до силових навантажень, спалити калорії, до того ж, скакалка допомагає прибрати боки. Можна займатися стрибками зі скакалкою перед тренуванням, оскільки така розминка тренує серцево-судинну систему, розігріває тіло, збільшує надходження кисню в легені і кров. Правильне застосування гімнастичного обруча, гантель і скакалки хоча б за 30 хв 3 рази в тиждень допоможе легко впоратися з поширеною проблемою складок на талії.

Відео: Як прибрати жир з боків чоловікові

Як швидко прибрати живіт і боки! Навчальне відео

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!