Позбавлення від ваги водою, лазнею, дієтою, жиросжигательными вправами і програмами тренувань

Бувають такі ситуації, що в дуже стислі терміни необхідно зменшити масу тіла. Особливо часто з подібною потребою стикаються спортсмени-бійці, адже вони виступають в певній ваговій категорії. Як швидко зігнати вагу: вивести надлишкову рідину і спалити кілька кілограмів, якщо попереду змагання? Вирішити проблему можна різними способами, а краще підійти до справи комплексно.

Що таке позбавлення від ваги

За пару днів борець може втратити 4-6 кг без шкоди для здоров'я, а до змагання повернути втрачені кілограми назад. Такі маніпуляції проводяться перед зважуванням, адже згідно з правилами чоловіки і жінки-спортсмени повинні мати приблизно однакову масу тіла. Позбавлення від ваги – це комплекс дій, спрямований на швидку втрату кілограмів. За тиждень чи декілька днів до зважування боксер, представник пауерліфтингу або бойових мистецтв починає дії з екстреним схудненню.

Як спортсмени зганяють вага

Скидати зайві кілограми необхідно так, щоб силові характеристики залишилися на колишньому рівні. Як зганяти кілограми розумно? Спортсмену потрібно пам'ятати, що розрив між його нормальним показником і необхідним для змагань не повинен бути більше 4-5 кг. В такому випадку бійцеві вдасться дійти до потрібного числа в короткі терміни. Позбавлення від ваги без втрати сили здійснюється такими способами:

  • Обмеження або припинення вживання рідини. Такий спосіб можна практикувати не більше 24 годин. За добу втрачається близько 3 кг.
  • Стимуляція потовиділення. Добре виводить рідину суха сауна, душ, гаряча ванна, кардіотренування. За добу відбувається втрата 2-4 кг.
  • Очищення кишечника. Метод допомагає позбутися від 2 кг без втрати працездатності. За допомогою клізми або м'яких проносних виводяться накопичені шлаки.
  • Дієта. Щоб боєць відчував силу, йому необхідний весь комплекс білків, вуглеводів, жирів і корисних речовин. Їсти потрібно, але кількість і якість їжі зовсім інше, ніж при звичайному правильному харчуванні.
  • Прийом діуретиків. Сечогінні препарати виводять 4-5 кг рідини. Метод може спровокувати дисбаланс електролітів, зниження силових показників.

Схуднути за тиждень

Семи днів для втрати маси тіла вистачить з головою, щоб досягти мети. У цей період можна вдаватися до дієтичного харчування, незначне обмеження рідини та стимуляції потовиділення. Як зігнати вагу перед змаганнями за тиждень без наслідків для результатів змагання і здоров'я? Починайте з корекції харчування – робіть упор на білкову їжу і жири. Щодня приймайте гарячий душ, виконуйте фізичні вправи високої інтенсивності.

Швидко зігнати вагу

За пару-трійку доби можна знизити масу тіла шляхом видалення надлишкової рідини з організму і очищення кишечника. Приблизно 5 кг реально вивести з травного тракту за допомогою проносних. Очищення кишечника є більш простою процедурою, ніж прийом діуретиків, оскільки немає навантаження на нирки і серце. Більш детальна інформація, як швидко скинути вагу перед змаганнями, викладена нижче.

Позбавлення від ваги водою

Худнути таким способом бажано під контролем фахівця, і підходить він тільки для професійних спортсменів. Як зігнати жир з допомогою посиленого вживання води? Починати необхідно за 5 днів до зважування. Механізм схуднення такий: протягом короткого часу організм «накачують» водою, потім самим перед зважуванням рідина вживати не можна. У день обмеження води потрібно кілька разів сходити в лазню і провести невелику тренування.

Схема вживання рідини:

  • день 1 ‒ 8 літрів;
  • д. 2 ‒ 4 літри;
  • д. 3 ‒ 4 літра;
  • д. 4 ‒ 2 літри;
  • д. 5 ‒ 1 літр;
  • д. 6 (зважування) ‒ обмеження споживання рідини.

Організм звикає виводити багато рідини, тому в ті добу, коли ви перестаєте пити воду, сечовидільна система все ще працює на повну силу. Результат підкріплює похід в лазню або прийом гарячої ванни (не довше 10 хвилин за раз). З їжі слід вживати високобілкові продукти, жири. Кількість вуглеводів зменшується до 50 г на добу. Цукор, крохмаль, фрукти, сіль їсти не можна.

Як скинути вагу в лазні

Якщо хочете зберегти здоров'я серця, відвідуйте лазню не частіше 1-2 рази в тиждень. Як правильно скинути вагу за допомогою парної? Починайте процедури приблизно за місяць до зважування. Один похід в лазню в звичайних умовах (не після виведення зайвої маси тіла водою) допомагає позбутися від 1-3 кг. Швидко скинути вагу у парильні можна, дотримуючись наступних правил:

  • Щоб активізувати процес потовиділення, вам вистачить 5-7 хвилин на один захід. Кілька коротких сеансів з 15-20-хвилинним відпочинком між ними краще, ніж одне довге відвідування. Загальний час у лазні – до 30 хвилин.
  • Не варто вживати воду під час польоту. Якщо спрага дуже сильна, прополощіть рот підкисленім напоєм. Також постарайтеся не пити воду близько 3 годин після процедури.
  • Щоб зігнати масу тіла, після лазні не плавайте в басейні і не приймайте душ. Якщо ви все зробите правильно, то на своєму прикладі дізнаєтеся, як зганяти 2 кг за 1 день.

Дієта для швидкого скидання ваги

Щоб скинути зайву масу тіла, необхідно дотримуватися особливої системи живлення. На 1 кг потрібно вживати 30-45 ккал, 4-4,5 г вуглеводів, 1-2 г жиру, 2,4-2,5 г білку. На такі показники слід виходити поступово. З наближенням до зважування кількість вуглеводів скорочується до 50 г на добу, при цьому відсоток білків збільшується. Дієта для зниження ваги повинна бути багатою клітковиною, що допоможе уникнути запорів. За 1-2 дні до змагань загальний обсяг їжі не перевищує 1-1,5 кг

Що можна їсти

Висока фізична активність спортсмена вимагає великої кількості енергії. Боєць отримує її з білкових продуктів, жирів і невеликої кількості простих вуглеводів. Що можна їсти, коли гонять вага і проводиш сушку тіла:

  • нежирне м'ясо, курку;
  • нежирну рибу і морепродукти;
  • сир;
  • яйця;
  • твердий сир;
  • соєві боби;
  • кефір;
  • свіжі некрохмалисті овочі, фрукти (апельсини, яблука, чорнослив).

Прийом сечогінних

До цього способу варто вдаватися в крайніх випадках, коли інші методи неефективні. Як безпечно зменшити масу тіла і швидко відновитися? Використовуйте натуральні сечогінні засоби – шипшина, лист брусниці, відвар сухого кропу, нирки берези. Перед застосуванням переконайтеся, що у вас немає алергії на ці інгредієнти. Популярні хімічні сечогінні: Фуросемід, Новурит, Урегіт, Лазикс. Деякі з них заборонені МОК.

Якщо ви все ж зважилися вдатися до цього способу, необхідно знати особливості застосування діуретиків. За 5-6 годин до зважування можна випити препарат, потім почнеться інтенсивне виведення рідини. Доза підбирається індивідуально. Метод зменшення маси небезпечний тим, що з організму видаляються солі калію і магнію, необхідні для нормального обміну речовин. Це може спровокувати розлади ШКТ, розвиток серцевої недостатності.

Прийом проносних препаратів

Зігнати масу за рахунок прийому сильнодіючих проносних засобів – це не метод для професійного спортсмена. При правильній системі живлення кишечник випорожниться сам. В цьому йому допоможе чиста вода або 1-2 ст. л. рослинної олії натще. Добре допомагає звільнити вміст кишечника кора крушини, рицинова олія, корінь кульбаби. Ріпа, вівсянка, кефір, чорнослив, висівки – продукти, добре впливають на перистальтику. В крайньому випадку можна випити проносне для сгонки ваги Фортранс. Приймати його треба по інструкції.

Промивання кишечника

Ще одна крайня міра – це клізма. Вдаватися до неї можна, якщо організм не зневоднений. Промивання кишечника краще робити сольовим розчином: на 1,5 л води 4 ст. л. солі. Щоб зігнати вагу, теплу рідину треба повільно ввести в пряму кишку, полежати 15-20 хвилин і спорожнити кишечник. Процедуру краще проводити з ранку. У медичних установах професіонали проводять гідроколонотерапію, вводячи в кишечник до 10 л рідини. Маніпуляція допомагає схуднути на 5-10 кг.

Програма тренувань

Привести тіло в ідеальну форму можна, займаючись високоінтенсивними тренуваннями. Біг по височин, сходами, стрибки зі скакалкою, заняття з боксерською грушею, кругові тренування підвищують потовиділення. Ще ефективні силові вправи для зниження ваги, що задіють самі великі м'язові групи тіла – ноги, груди, спину, прес. Необхідно використовувати легкі вантажі і робити велику кількість повторень. Після заняття м'язи повинні «горіти», тоді в стані спокою вони зможуть зігнати вагу шляхом спалювання жиру.

Термокостюм для сгонки ваги

Спеціальна екіпіровка створює ефект вакууму, що збільшує потовиділення на 70%. Спортивний одяг для сгонки ваги зроблена зі спеціального нейлону, який не пропускає повітря. Матеріал легкий, не сковує руху, не викликає алергії. Як зігнати вагу, якщо немає спеціального термокостюма? Одягайтеся тепліше – два теплих спортивних костюма, шарф, шапка, рукавички. Нижній шар – бавовняна тканина, яка буде вбирати піт. Слідкуйте, щоб не було перегріву, адже сильне підвищення температури тіла навантажує серце.

Відео: позбавлення від ваги в боксі

Основи сгонки ваги для Боксера.

Відгуки

Вітя, 22 рокиЯ використовував мазь для сгонки ваги, одягав кілька шарів теплого одягу і відправлявся на вулицю бігати. Разом виходило 20 хвилин бігу, стільки ж скакалки і боксування. В кінці йшов в сауну на 10 хвилин. За цей час втрачав 5 кг, які міг набрати на наступну добу.
Гена, 20 роківЩоб гнати вагу, треба дотримуватися дієти! За півтора місяці я поступово урізав калорійність для сушіння тіла. Тренування + баня + водний режим допомогли обійтися без проносних і сечогінних препаратів. Намагаюся за два тижні зганяти не більше 4 кг.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!