Дієта на квасолі - меню і рецепти дієтичних страв, користь і протипоказання для схуднення

Дивовижний і ефективний метод схуднення – квасолева дієта, яка дозволить вам насолодитися смачними фасолевыми салатами з овочами, супами з бобових, іншими фасолевыми стравами і при цьому худнути. Для дієти підходить білі, червоні, стручкові боби, кожен з них позитивно впливає на стан фігури і організму. У складі цього продукту маса корисних речовин, вітамінів і мікроелементів, необхідних для вашого здоров'я. Їжте страви з бобових культур, худніть і стаєте здоровіше!

Чим корисна квасоля при схудненні

У нас квасолеві страви рідко використовують у якості основного частування, і абсолютно марно! Цей продукт сімейства бобових – справжня комора вітамінів, рослинних протеїнів і мікроелементів, насичують організм енергією без утворення шкідливого холестерину. Доступні за ціною боби за кількістю білка максимально наближені до м'яса, але при цьому рослинний протеїн засвоюється краще. Корисні властивості квасолі зробили його популярним продуктом для дієт. У бобових мало калорій, вони викликають почуття насичення, покращує обмінні процеси, сприяючи зниженню ваги.

Біла квасоля при схудненні

Серед інших продуктів харчування в білій квасолевої культурі міститься рекордна кількість міді і цинку. Дієта на білій квасолі принесе користь усім, хто страждає від діабету, гастриту, екземи, ряду інших захворювань. Склад корисних речовин білого сорти бобів містить велику кількість калію та магнію, що зміцнюють серцево-судинну систему. Існує багато рецептів, як приготувати бобові з користю для фігури. При приготуванні намагайтеся класти в страви мінімум солі, цукру, інших харчових добавок, які можуть негативно позначитися на стані фігури.

Червона квасоля для схуднення

Квасолева культура червоних сортів нітрохи не поступаються білим по числу корисних для організму речовин. З цього продукту можна отримати залізо, лізин, триптофан, тіамін, інші речовини, необхідні для стабільної роботи систем, органів людини. Квасоля червона на дієті дає помітний результат. Її калорійність всього 290 ккал у 100 г сухого продукту. Додайте в свій раціон цей продукт, щоб схуднути, зміцнити імунну систему, поліпшити стан шкірних покривів, нормалізувати роботу нервової системи.

Стручкова квасоля для схуднення

Фахівці стверджують, що стручковий або зелений вид бобів – оптимальний вибір для дієти. Легка у засвоєнні, багата клітковиною, вітамінами стручкова квасоля при схудненні матиме неймовірну користь. З усіх бобових в цьому продукті найменше калорій. В замороженому вигляді спаржеві боби продається у кожному супермаркеті. При заморожуванні позитивні властивості продукту не втрачаються.

Квасоля при дієті

Для позбавлення від зайвих кілограмів бобові можна просто додати в свій раціон, але частіше використовується квасолева дієта для швидкого схуднення. Варіантів дієтичного харчування декілька. Вони розраховані на різну кількість днів, за основу беруться червоні, білі або стручкові сорту. Суворі обмеження щодо вибору продуктів не роблять дієти жорсткими, адже бобові не залишать вас голодними.

З чим можна їсти квасолю

Щоб позбавитися від зайвих кілограмів, не обов'язково обмежувати меню виключно бобовими, можна поєднувати їх з іншою їжею. Дієта може включати такі продукти:

  • нежирне м'ясо, риба;
  • овочі, зелень: капуста, помідори, солодкий перець, спаржа, шпинат, салатні листя, петрушка, інше;
  • несолодкі фрукти, ягоди;
  • соєвий сир, тофу;
  • морепродукти;
  • яйця;
  • сочевиця;
  • нежирні кисломолочні продукти: йогурт, кефір, ряжанка, сир;
  • зелений і трав'яний чай, натуральну каву;
  • волоські і кедрові горішки, фундук, мигдаль.

Під час квасолевої дієти деякі продукти не рекомендується використовувати в меню. В процесі схуднення не слід вводити такі продукти:

  • каші з високим вмістом крохмалю;
  • хліб, хлібобулочні вироби, макарони;
  • смажені, жирні, копчені, гострі страви;
  • ковбасу;
  • консервовані персики, виноград, дині, манго;
  • швидкі вуглеводи;
  • будь-який алкоголь, газовані напої;
  • картопля;
  • фаст-фуд;
  • десерти, солодощі;
  • соління, маринади.

Меню дієти для схуднення

Квасолева дієта має на увазі не тільки бобові, але і інші продукти, хоча в основі раціону повинні лежати страви з цього інгредієнта. Дієтологи рекомендують щодня з'їдати від 150 до 300 г бобових, що становить приблизно 40% від загального обсягу їжі. Важливо, щоб в меню обов'язково містилися кефір, чорнослив, курага і достатній обсяг води. Ці складові дієти допомагають уникнути надмірного газоутворення, метеоризму і запорів. Наприклад, один день квасолевої дієти може виглядати так:

  1. Сніданок – половина склянки кефіру, житній тост, 2 шматочки твердого сиру.
  2. На перекус – склянка ягід або кілька фруктів.
  3. Обід – квасолевий суп, овочевий салат можна заправити оливковою олією), чашка зеленого чаю.
  4. Вечеря – парова риба з бобами, овочами, жменю сухофруктів.
  5. На ніч – один стакан нежирного йогурту (можна замінити кефіром).

Дієтичні страви з квасолі для схуднення

У меню квасолевої дієти багато страв з бобових, як приготувати що буде зрозуміло і дитині. Основний інгредієнт доступний цілий рік, має невисоку вартість. Рецепти страв з квасолі для схуднення включають смачні перші та другі страви, салати, рагу і запіканки. Всі страви виходять поживними, але низькокалорійними, тому під час дієти ви худнете, але не голодуєте.

Квасолевий суп

Для смачного корисного обіду використовуйте наступний рецепт, по якому приготований дієтичний квасолевий суп. Для страви вам знадобляться такі продукти:

  • солодкий перець – 1 шт.;
  • томати – 4 шт.;
  • зелена квасоля – 300 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сік з томатів – 250 г;
  • морква – 1 шт.;
  • зелень – половина пучка.

У каструлю налийте воду, в ній відваріть нарізану на шматочки по 1 сантиметру зелену квасолю протягом 15 хвилин. Інші овочі дрібно наріжте, додайте в каструлю. Після закипання почекайте 6-7 хвилин, влийте томатний сік. Посоліть суп, дайте покипіти ще 3 хвилини. Перед подачею посипте гарячий суп подрібненою зеленню. Багате на вітаміни блюдо корисно не тільки при дієті, але й для щоденного харчування.

Квасолевий салат

Існує безліч рецептів, за якими можна приготувати салат з квасолі для схуднення. Наприклад, скористайтесь наступним складом продуктів, щоб з'їсти смачну страву і не товстіти:

  • білі боби – 100 г;
  • стручкова квасоля – 100 г;
  • селера – 50 г;
  • помідори – 1-2 шт.;
  • базилік – пару гілочок;
  • оливкова олія.

Щоб відварені білі боби вийшли смачними, потрібно знати секрет, як приготувати їх. Боби потрібно замочити на ніч (7-8 годин), щоб поліпшити смакові якості і прискорити процес варіння. При відварюванні продукту води потрібно взяти в 3 рази більше, ніж квасоляного інгредієнта. Готуватися сухий продукт буде 1-1,5 години, а іноді і більше. Поки боби варяться, зробіть заправку: розітріть базилік, змішайте його з маслом і дайте настоятися. Селера подрібніть на тертці, томати і зелена квасоля поріжте, змішайте з остиглими білими бобами, заправте соусом.

Ще один оригінальний квасолевий салат для дієтичного харчування з яблуками і кедровими горіхами. Візьміть яблуко, натріть його на крупній тертці. Спаржеву квасолю (150 г) наріжте на невеликі шматочки, подрібніть трохи кропу. Змішайте підготовлені інгредієнти, посипати сушеним імбиром, жменькою кедрових горішків. Для заправки квасоляного салату використовуйте суміш винного оцту і рослинного масла.

Квасоля на пару

Для правильного харчування, яке не дозволить поправитися, багата клітковиною стручкова квасоля – відмінне рішення для сніданку, обіду або вечері при квасоляному схудненні. Щоб приготувати цю страву, вам знадобляться наступні продукти:

  • стручкові боби – 200 г;
  • сік лимона – 1 ст. ложка;
  • оливкова олія – 1 ст. ложка;
  • сушений розмарин – за смаком.

Стручкова квасоля на пару повинна варитися близько 10 хвилин. Поки овочі готуються, зробіть соус для заправки. Для приготування візьміть оливкова олія, сік лимона, розмарин. Розітріть траву в рідині. Після приготування дайте бобам трохи охолонути, а потім полийте їх підготовленим соусом. Таке квасолеве страва добре поєднувати з шматочком вареної курки або риби.

Протипоказання квасолі

Лікарі і дієтологи називають кілька груп людей, кому протипоказана квасоля. Квасоляний дієту не варто застосовувати літнім і дітям. Бобові не потрібно використовувати для схуднення при захворюваннях серця і судин. Також протипоказанням до частого вживання є хвороби підшлункової залози, шлунка і кишечника. Не їжте, якщо страждаєте від подагри або сечокам'яної хвороби.

Відео: Можна квасоля при дієті

Схуднути допоможе корисна і дешева квасоля! – Все буде добре. Випуск 741 від 18.01.16

Відгуки

Ганна, 43 рокиДля підтримки своєї ваги я не сиджу постійно на дієтах, а регулярно використовую в їжу стручкову квасолю. 2-3 рази в тиждень у мене на вечерю відварена на пару зі спеціями бобова культура. Протягом тижня не зловживаю жирними, смаженими і солодкими продуктами. Таку квасоляний систему живлення підтримую вже 2 роки. Вага залишається в межах норми.
Світлана, 34 рокиКоли моя вага досяг 80 кг, я вирішила взятися за схуднення. Квасолева дієта стала стартом для скидання ваги. Я вибрала тижневу програму, за яку втратила 6 кілограм. Результатом я дуже задоволена. В процесі ніколи не була голодною, боби дуже ситні, тому худнути було легко. Головне, пити багато води (близько 2 літрів в день) і більше рухатися.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!