Можна їсти мед на дієті і при схудненні

Щоб схуднути обов'язково потрібно перестати їсти на ніч, особливо солодке, а можна їсти мед на дієті, адже це корисний, але теж солодкий продукт. Тут варто уточнити про систему харчування – спрямована вона конкретно на усунення зайвої ваги або ж є лікувальною. Більшість дієтологів навіть рекомендують вживати цей продукт. Розібратися в питанні, чи можна мед при дієті, вам допоможе детальна інформація нижче.

Що таке мед

Солодкий тягучий продукт, який медоносні бджоли виробляють із паді, нектару квіткових рослин або медвяної роси за допомогою ферментів слинних залоз – це і є мед. Дана речовина частково перетравлюється в зобі цієї комахи. Мед і дієта цілком поєднані. Цей солодкий продукт має дуже корисний для здоров'я склад. Мед – це суміш води, сахарози, фруктози глюкози. Також у ньому є вітаміни групи В, Е, К і С, фосфор, калій, кальцій. Крім корисних речовин на шляху до стрункої фігури важливі показники калорійності і зміст БЖУ.

Калорійність меду

Щоб відповісти на питання, чи можна їсти мед при дієті, варто розглянути продукт з точки зору калорійності. У 100 г цієї солодощі, що приблизно 3 столові ложки, міститься 329 ккал. На цю ж кількість припадає 0,8 г білків і 81,5 г вуглеводів. Жирів у цьому ласощах немає зовсім. Така калорійність меду ще не так шкідлива при дієті. Солодкість має високий глікемічний індекс, що дорівнює 60-90, хоча при дієтичному харчуванні дозволені значення до 40. Після вживання підвищується рівень інсуліну в крові, що призводить до посилення апетиту.

Можна їсти мед при схудненні

Багато дієтологів при відповіді на питання, чи можна їсти мед на дієті, відповідають позитивно, але тільки в невеликій кількості. По суті, ви з'їдаєте ту ж цукерку, просто приносить більше користі. Зате ця солодкість за рахунок вмісту фруктози і глюкози може замінити цукор і десерти. Буквально 1-2 чайні ложки чай можуть бути нормою, але не більше, адже мед є швидким вуглеводом. Інший варіант – є мед при схудненні у вигляді склянки води з додаванням лимонного соку. Це збадьорить організм. На ніч же такий напій допоможе швидше заснути.

Можна мед на дієти Дюкана

Рекорди популярності сьогодні б'є система живлення Дюка. Все завдяки відсутності обмежень в їжі. Схуднути ж вона допомагає за рахунок правильного поєднання продуктів. Весь процес позбавлення від надмірної ваги ділиться на чотири етапу – атака, круїз, консолідація і стабілізація. Мед на дієти Дюкана не передбачено. Можна лише побалувати себе парою чайних ложок на кроці консолідації, але лише для підтримки організму вітамінами. Навіть при всіх корисні властивості цього продукту зловживати ним не варто.

Мед для схуднення

За умови, що деякі системи живлення забороняють цей вид ласощі, мед як засіб для схуднення все ж використовується. Існують навіть дієти на цій солодощі. Вживають його абсолютно по-різному – в чистому вигляді або з чаєм або у формі напою з додаванням інших інгредієнтів. Непоганий ефект виробляє мед під час дієти з корицею. Таке поєднання продуктів створює ефект жіросжіганія і додатково насичує організм необхідними йому корисними речовинами – вітамінами і мінералами.

Мед на ніч

Один з ефективних варіантів схуднення – це вживати мед перед сном. Краще брати продукт не в чистому вигляді, а додати одну чайну ложку в молоко. Причому ласощі може бути рідким або засахаренным. Такий молочний мікс сприяє успокаиванию і прискоренню метаболізму в клітинах, за рахунок чого починає спалюватися жир. Молоко повинно бути злегка теплим, але не гарячим, інакше мед втратить свої корисні властивості. Випивати напій необхідно за півгодини до сну.

Кориця з медом для схуднення

В іншому способі швидко схуднути використовується така пряність, як кориця. Вона має жиросжигающие властивостями. Активні речовини кориці сприятливо впливають на травлення і обмін речовин. Ще вона заглушає почуття голоду. Використовується кориця з медом для схуднення в різних видах:

  1. Чай. Потрібно 2 пакетика кориці і свіжа насолода від бджіл. Взяти склянку кип'яченої води. У ньому розчинити ложечку кориці, залишити настоюватися під кришкою близько години. Далі напій процідити, після чого додати ще ложку бджолиного солодощі. Готовий напій випивати по півсклянки за півгодини до їжі. Робити це краще з ранку і ввечері. Важливо при цьому правильно харчуватися, адже напій тільки прискорює процес схуднення.
  2. Паста. Змішати по ложці кориці з бджолиним продуктом, настояти суміш близько 20 хвилин. Готову пасту можна намазувати на хліб з висівок і є такий тост з чаєм.

При вживанні ласощі в такому вигляді важливо відмовитися від шкідливої їжі – печива, тістечок, цукерок. Захоплюватися навіть корицевий напоєм теж сильно не варто. Причина високої калорійності бджолиного ласощі. При помірному ж споживанні схуднення на такий «солодкої оздоровчої терапії» може скласти до 2-3 кг за тиждень. При правильному ж раціоні це значення може збільшитися до 5 кг.

Лимон і мед для схуднення

Дуже нетрадиційний метод – це поєднати мед і лимон для схуднення. У найпростішому варіанті їх просто додають в чай, краще, якщо він буде зеленим, адже такий напій має жиросжигающие властивостями. Головна умова – розчиняти медок вже після легкого остигання. Те ж можна повторювати і з простою водою. Краще пити її або чай з самого ранку. За місяць з такими напоями додатково можна схуднути на 4-5 кг. Не варто зловживати лимоном тим, у кого підвищена кислотність шлунка.

Медова дієта

Більш ефективною буде повноцінна медова дієта для схуднення. Вона має багато варіантів. Це питна, медово-рисова, яєчно-медова, лимонно-медова або ж медова. В будь-якому вигляді раціон не надто обмежений. Суть сирної дієти у вживанні меду з кисломолочною продукцією, фруктами і овочами. Під заборону потрапляють солодощі, жирні, солоні, смажені страви. Кожні добу необхідно починати зі склянки лимонно-медової води.

Низькокалорійне меню, судячи з відгуків, допоможе схуднути до 5 кг за тиждень, при цьому медовий продукт не дасть вам відчувати голод. За основу можна взяти наступний раціон:

  1. Сніданок. Сир знежирений (150-200 г) з чайною ложечкою меду горнятко чаю з лимоном, апельсин або яблуко на вибір.
  2. Другий сніданок. Стакан соку, йогурт натуральний (100-150 г).
  3. Обід. Цвітна капуста або брокколі (200 г), полуниця або чорниця, медовий чай.
  4. Полуденок. Яблуко, половинка банана або апельсин.
  5. Вечерю. Овочевий бульйон і медовий чай або ж кефірно-медовий коктейль.

Це меню наведено як приклад. Будь-який прийом їжі можна змінювати, додаючи ті або інші дозволені продукти кисломолочні, несолодкі соки, низькокалорійні фрукти і ягоди. М'ясо ж в раціон не включається, тому дотримуватися дієти довго не варто. Оптимальний час – тиждень. Потім же краще влаштовувати просто розвантажувальні дні.

Відео

6 ПРИВОДІВ ЇСТИ МЕД КОЖЕН ДЕНЬ

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!