Зрив з дієти - що робити, як повернутися до схуднення і вправам, перестати зриватися

Якщо людина дотримується системи харчування для схуднення, але не витримує почуття голоду і у нього відбувається зрив з дієти – що робити? Варто зазначити, що такі ситуації виникають відбуваються у більшості тих, що худнуть. Дієти завжди приносять організму стрес, впоратися з яким здатні лише люди з сильною волею. Так що ж робити, якщо ви дали слабину і дозволили собі з'їсти зайвого і що взагалі прийнято вважати зривом? Про це Читайте нижче.

Що таке зрив з дієти

Так називається випадок, в якому людина худне вжив продукти, які відсутні у списку дозволених обраної ним системи живлення, або вживає більше норми. Зрив з дієти буває разовим або систематичним. У першому випадку мова йде про вживання того, що відсутня в меню або незначному переїданні. Систематичний зрив небезпечніше епізодичного. При ньому людина регулярно переїдає і балує себе забороненими продуктами, хоча сам вважає, що сидить на дієті. В результаті вага не йде, а може і зрости.

Причини зривів з дієти:

  1. Відсутність мотивації або її недолік. Якщо ви вирішили худнути, то спочатку повинні розуміти, що свій звичний режим дня необхідно буде повністю скорегувати. Грубо кажучи, ви повинні ставитися до дієти, як до вступу в нове життя, а не як до короткого терміну, що супроводжується неприємними обмеженнями. Треба чітко розуміти, навіщо ви це робите. Це усвідомлення допомагає тим, хто не знає, як почати худнути і не зірватися.
  2. Неправильно поставлена мета. Не налаштовуйтесь на те, що будете задоволені лише тоді, коли схуднете, наприклад, на 25 кг. Ставте перед собою короткі цілі, досягнення кожної з яких буде приносити радість і стимул сидіти на дієті далі.
  3. Вибір підходящого системи живлення. Треба чесно оцінити свої можливості. Одні дівчата краще переносять жорсткі, але короткі дієти. Іншим підходять більш тривалі, але щадні режими. Відразу задумайтеся над тим, як сісти на дієту і не зірватися, що дасться вам легше. Ще один момент: меню. Якщо в нього включені складні страви з важкодоступних інгредієнтів, а ви не любите готувати, то виберіть щось інше. Крім того, беріть до уваги свої фінансові можливості. Якщо у вас скромний достаток, то і дієти вибирайте з раціоном з доступних за ціною продуктів.

Зриви при правильному харчуванні

Найпоширеніший випадок. Зриви при правильному харчуванні не дуже критичні. Щоб усунути їх, потрібно ліквідувати причини, які можуть бути фізіологічними і психологічними. Це нелегко, але можливо. Фізіологічні причини:

  1. Недолік в організмі вітамінів.
  2. Людина п'є занадто мало води на дієті.
  3. Сильно довгі перерви між прийомами їжі.
  4. Людина споживає дуже мало калорій при дієті, але веде дуже активний спосіб життя.
  5. Психологічні причини:
  6. Стреси, надмірна втомлюваність, депресія.
  7. Перебування в неправильному оточенні. Будь-якій дівчині дуже важко не набрати вагу, коли всі навколо постійно їдять калорійні, не приносять користі страви: торти, смажене, жирне.
  8. Звичка їсти під час проведення дозвілля: перегляду фільму, читання книги і т. д.

Зрив на дієти Дюкана

Перелік заборонених цією системою харчування дуже великий, тому її порушити легко, особливо на Атаці і Круїзі. Загальні рекомендації дієтологів для тих, хто не втримався від спокуси:

  • якщо ви з'їли щось зайве, не варто вважати, що день дієти упущений і сьогодні вже можна дозволити собі все підряд: продовжуйте дієту;
  • мінімізуйте кількість споживаної солі;
  • відвідайте спортзал, влаштуйте додаткову інтенсивне тренування;
  • пийте більше води і зеленого чаю, щоб активувати обмінні процеси;
  • заповніть холодильник дозволеними продуктами, щоб вам завжди було чим перекусити;
  • два дні після зриву робіть білковими.

Принцип дії багато в чому залежить від етапу дієти:

  1. Атака. Не припиняйте схуднення. Продовжіть етап дієти ще на два білкових дня, це буде ефективніше, ніж починати заново.
  2. Круїз. Зриви на дієти Дюкана при цьому етапі дуже поширені. Якщо це сталося, пийте побільше рідини і відмовтеся на деякий час від солі. Займайтеся спортом не менше двох годин на добу. Після завершення етапу дієти влаштуйте білковий день.
  3. Закріплення. При зриві на цьому етапі доведеться ввести режим максимальної фізичної навантаження. Фазу закріплення обов'язково треба довести до кінця.

Як запобігти зрив:

  1. Заздалегідь готуйтеся до дієти Дюкана і кожного її етапу, ретельно продумуйте меню.
  2. Готуйте різноманітні страви з дозволених продуктів, експериментуйте з рецептами.
  3. На Закріпленні раз в тиждень можна з'їсти все, що завгодно, на сніданок, обід або вечерю. Ретельно продумайте це «бенкет», весь тиждень записуйте, що вам хотілося покуштувати, заздалегідь купіть продукти.

Зрив питної дієті

Ця очисна система схуднення є дуже жорсткою. Зрив питної дієті явище часте. Щоб уникнути цього, дотримуйтесь таких рекомендацій:

  1. Подбайте про мотивації. Напишіть мети свого схуднення на стікерах і розклейте їх по всьому будинку.
  2. Відзначайте результати. Регулярно зважуйтеся, обчислювати обсяги. Приміряйте речі того розміру, до якого ви прагнете.
  3. Заохочуйте себе. Кожен раз, коли вам хочеться з'їсти щось заборонене або порушити вирішимо, стримуйтеся, а потім балуйте себе невеликим приємним сувеніром.

Що робити, якщо зірвалася з дієти

Ніхто не застрахований від подібної ситуації. Що робити, якщо зірвалася з дієти:

  1. Не турбуйтеся, не допускайте агресії по відношенню до себе. Кожній людині властиво робити помилки і до цього треба ставитися з оптимізмом.
  2. Взвесьтесь. Ви зрозумієте, що приріст зовсім невеликий і перестанете картати себе.
  3. Їжте продукти, що володіють жиросжигающие ефект і входять в список дозволених. Підійдуть грейпфрути, селера. Використовуйте такі приправи, як яблучний оцет, перець, кориця, куркума, імбир. Пийте більше зеленого чаю. Можете дозволити собі келих червоного сухого вина.
  4. Влаштуйте посилене тренування, щоб ліквідувати шкоду від з'їденого.
  5. Зробіть наступний день розвантажувальним: кефірним, яблучним. Можете поставити спеціальну клізму для очищення.
  6. Задумайтеся про зміну системи живлення на більш відповідну.

Як повернутися до дієти після зриву

Чим швидше ви знову ринетесь в бій, тим краще. Повернутися до дієти після зриву бажано в той же день. Займіться спортом або просто вирушайте на пішу прогулянку. До раціону дієти додайте якісь жиросжигающие продукти. Запам'ятайте, що краще продовжувати схуднення, ніж починати заново. Наступний день після зриву робіть розвантажувальним, якщо вам це під силу. Якщо повернутися до дієти не виходить, задумайтеся про кардинальну зміну режиму харчування.

Як не зриватися з дієти

Поради:

  1. Не забувайте про мотивації, щоб не зриватися з дієти. Завжди пам'ятайте, чому ви вирішили схуднути.
  2. Ведіть щоденник схуднення і відзначайте в ньому досягнуті результати.
  3. Постарайтеся прибрати з очей геть усе заборонені продукти. Жінкам, які живуть не одні, робити це найважче. Їм слід попросити близьких про підтримку.
  4. Вибирайте відповідні дієти. Простіше дотримуватися довгострокові, з поступовим зниженням калорійності.
  5. Намагайтеся не думати про те, як не зірватися з дієти, просто слідуйте її правилами, і все.
  6. Тримайте на увазі фото, де ви в тій формі, яку хочете повернути. Можете використовувати для прикладу знімки знаменитостей, фігури яких вважаєте красивими.
  7. Відзначайте кожен маленький успіх в схудненні. Не варто чекати, коли скинете 10 кг. Навіть один пішов кілограм – перемога.
  8. Спробуйте розробити для себе систему заохочень. Приміром, купуйте щось з косметики в нагороду за кожен скинутий кілограм.
  9. Виключіть каву та алкоголь. Ці напої тільки розслаблюють вас і збуджують апетит.
  10. Відволікайтеся на якесь заняття, як тільки вам захочеться порушити режим.

Як не зірватися з голоду

Постарайтеся чимось відволіктися. Не зірватися з голоду допоможе улюблене заняття: почитайте, подивіться телевізор. Випийте зеленого чаю або просто води. Може бути, ви сплутали почуття голоду з жагою. Якщо відчуваєте, що обдурити організм не вдається, дозвольте собі легкий перекус, з'їжте несолодкий фрукт. Важливо поглинати його повільно, ретельно розжовуючи кожен шматочок, інакше мозок може так і не відчути насичення.

Як не зриватися на солодке

Поради:

  1. Щоб не зриватися на солодке, забороніть собі ходити по кондитерських магазинах.
  2. Якщо різко з'явилося бажання з'їсти щось заборонене, виберіть несолодкий продукт, багатий білками або крохмалем.
  3. Замініть солодощі на мед, сухофрукти, горішки.
  4. Не кладіть цукор в чай, кава, інші напої і страви.

Як витримати гречану дієту і не зірватися

Ця система живлення ефективна, але складна. Щоб витримати гречану дієту і не зірватися, користуйтеся такими рекомендаціями:

  1. Складіть план схуднення. Детально розпишіть всі аспекти.
  2. Дотримуйтесь дієти при максимальній зайнятості. Перенести її легше буде не у відпустці, а в звичайному робочому режимі.
  3. Не тримайте вдома заборонених продуктів.
  4. Якщо стає зовсім важко, випийте склянку кефіру і з'їжте 1 ч. л. меду. Не дозволяйте собі цього частіше одного разу на три дні.
  5. Їжте гречку частіше, але потроху.
  6. Пийте багато рідини.

Відео: що робити після зриву з дієти

Зірвалася з дієти. Що робити.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!