Як пити насіння льону для схуднення - рецепти і властивості киселя, відварів, напою з кефіром

Про те, як пити насіння льону для схуднення, не завадить знати кожній дівчині, яка бажає скинути вагу, адже вони надають корисний ефект на організм, добре чистять кишечник. Є багато способів використання цього продукту в дієтичному харчуванні. Варто довідатися про те, як лляне насіння впливає на організм, чому сприяє зниженню ваги.

Корисні властивості та протипоказання

Потрібно розібратися зі складом продукту, щоб розуміти, як він впливає на організм. Лляне насіння містить глікозиду лінамарин, слиз, жирне масло. Ці речовини обволікають стінки шлунка, потрапивши в нього. В олії з насіння білого льону безліч поліненасичених жирних кислот, вітамінів, мінералів, рослинної клітковини. Останнім речовина дуже добре чистить організм, нормалізує мікрофлору кишечника.

Позитивні сторони вживання:

  1. Насіння насичують організм кислотами і речовинами, які не виробляються самостійно.
  2. Як стверджують лікарі, у людини, що приймає їх, поліпшується стан судин, знижується ризик інфаркту, нормалізується тиск.
  3. Продукт багатий лигнанами, які вбивають інфекції бактеріального, вірусного та грибкового характеру, запобігають розвитку пухлин.
  4. Благотворний вплив на репродуктивну функцію як чоловічу, так і жіночу.
  5. Постійне вживання насіння забезпечує зниження кількості холестерину, нормалізації обміну речовин.
  6. Ефективною і м'якому очищенню кишечника допоможе присутня в складі рослинна клітковина.
  7. З-за наявності селену продукт сприяє омолодженню організму жінок і чоловіків, підвищенню імунітету, нормалізації роботи печінки, виведенню токсинів.

Насіння льону категорично заборонено вживати при:

  • непрохідності кишечнику;
  • індивідуальної непереносимості;
  • виникнення диспептичних явищ;
  • загострення холециститу;
  • цирозі печінки;
  • панкреатиті;
  • гепатиті;
  • жовчнокам'яній захворюванні;
  • кератиті;
  • виразки і будь-яких інших патологіях стравоходу і кишечника.

Вживати продукт з обережністю треба при:

  • вагітності, годуванні груддю;
  • дефіцит йоду;
  • діабеті;
  • міомі матки;
  • полікістозі;
  • ендометриті;
  • патології передміхурової залози;
  • поганий згортання крові.

Припинити прийом рекомендується при появі таких побічних явищ:

  • нудоти;
  • рідкого стільця;
  • порушень менструального циклу;
  • закладеності носа;
  • блювоти;
  • прискореного диханні;
  • болів у шлунку;
  • задишки;
  • слабкості;
  • судом;
  • кропив'янки;
  • сльозотечі.

Як впливає на схуднення

Перелік позитивних властивостей, спрямованих на боротьбу з надмірною вагою, у продукту просто величезний. Як це працює:

  1. Завдяки клітковині, що міститься в насінні, людина швидко насичується і довше не відчуває голоду. Речовина розбухає в шлунку, а після виводить з нього і з кишечника токсини, шлаки.
  2. Покращує обмін речовин, провокує очищення організму.
  3. Лляне насіння сприяє стимуляції функціонування підшлункової залози. Завдяки цьому у людини значно зменшується тяга до солодощів.
  4. У насінні багато вітаміну А. Він перешкоджає погіршення стану волосся і втрати пружності шкіри, що часто відбувається при дієті.

Як використовувати насіння льону для схуднення

Варіантів вживання пропонується кілька. Як правило, вживають насіння сухими цілком, пророщених, смаженими або перемелюють на борошно. Крім того, є рецепти саморобних відварів і настойок з них, киселів, коктейлів в домашніх умовах. Кожен спосіб приготування і вживання має свої особливості, але всі вони дуже ефективні. Щоб визначитися з вибором, керуйтеся своїми смаковими уподобаннями і звичками в харчуванні.

Сухі

Цей варіант найпростіший. Щодня з'їдайте насіння льону для схуднення в сухому вигляді в кількості однієї столової ложки на сніданок, запиваючи великою кількістю чистої води. Не пропускайте прийоми. Якщо є насіння важко, можете додати їх в яке-небудь дієтичне блюдо, наприклад, в кашу або легкий салатик. Якщо брати насіння так, то за місяць можна скинути до двох кілограмів. Щоб домогтися найкращого результату, рекомендується харчуватися низькокалорійними продуктами, займатися спортом.

Кілька порад з приводу того, як правильно їсти продукт:

  1. Обов'язково відвідайте лікаря, перед тим, як пробувати дану дієту. Ви повинні переконатися, що вона не заподіє вам шкоди.
  2. Їжте тільки свіжі насіння. Чим довше їх зберігати, тим менше вони принесуть користі.
  3. Запивайте льон великою кількістю чистої води, щоб він сильно розбухнув в шлунку. Так ви швидко насититеся, довго не відчуєте бажання перекусити.

Борошно

Перемелений продукт не менш корисний, ніж цілісний. Вживатися борошно може двома способами:

  1. З напоями. Певна кількість порошку просто розводиться водою або кефіром.
  2. В стравах. Пшеничне борошно в будь випічці можна повністю або частково замінити лляний. Ще її задіють як панірування. Невелику кількість борошна не вплине на смак супу, соусу або каші, тому може бути додано в ці страви.

У добу потрібно з'їдати не більше пари столових ложок перемеленого продукту. Краще вживати борошно вранці, але якщо вам потрібно швидке зниження ваги, то краще розділити добову дозу на два прийоми. Першу порцію вживайте в ранковий час, а другу перед сном. З льняної муки можна приготувати прекрасні оладки, крем-супи, спекти лаваш.

Як заварювати

З натурального продукту можна приготувати настоянку або відвар. Смак обох напоїв специфічний, але пити їх цілком терпимо. Обов'язково використовуйте тільки чисту воду. Насіння перед приготуванням потрібно перебрати, оскільки в них можуть потрапляти зіпсовані зернятка або дрібне сміття.

Настій

Зробити цей напій дуже легко:

  1. Переберіть зернятка, відміряйте дві столові ложки.
  2. Помістіть насіння в термос, відразу залийте 0,5 окропу. Міцно закрутіть і цілу ніч наполягайте.
  3. Готовий напій пийте по півсклянки чотири рази на добу, не проціджуючи, за півгодини до того, як поїсти.
  4. Щодня готуйте нову порцію, не залишайте настій про запас.

Відвар

Є кілька рецептів приготування:

  1. 30 грам насіння залийте півлітром води. Дочекайтеся закипання на мінімальному вогні і томіть годину, не припиняючи помішувати. Пийте до кожного прийому їжі по 100 мл (5 разів за добу) 10 днів поспіль.
  2. До того, як приготувати відвар з насіння льону для схуднення, переберіть зернятка. Залийте окропом (три літри) 1 ст. л. Тримайте на водяній бані пару годин, зцідіть. Випивайте по півсклянки чотири рази на добу за півгодини до їди.
  3. Двома склянками окропу залийте 2 столових ложки насіння. Закип'ятіть і варіть півгодини на слабкому вогні. По півсклянки такого відвару випивайте 4 рази на добу. Не сцеживайте.

Як правильно приймати

Їсти продукт за певною схемою, інакше він не дасть ніякого результату. Інструкція по застосуванню насіння льону передбачає систематичне вживання за спеціальним графіком. Варто розуміти, що продукт є не основною дієтою, а доповненням. Ви повинні не тільки знати, як правильно пити насіння льону для схуднення, але і правильно харчуватися. Введіть у раціон дієтичні низькокалорійні продукти. Їжте невеликими порціями, в день по 5-6 разів. Обов'язково пийте багато води.

Натщесерце вранці

Такий спосіб прийому допоможе позбутися від ваги, а ще й добре очистити організм. Насіння льону натщесерце вранці для схуднення приймають до сніданку, приблизно за півгодини. Є кілька варіантів вживання:

  1. Столову ложку сухих насіння повільно розжовуйте. Запийте великою кількістю води.
  2. 25 г насіння подрібніть за допомогою кавомолки. Перемішайте з 2 ст. л. теплої водички. На 10 хвилин залиште, потім з'їжте і запийте.
  3. 1 ст. л. насіння перемішайте зі 150 мл натурального йогурту або кефіру. Випийте, а через півгодини поснідайте.

На ніч

Дуже ефективний спосіб прийому. Лляне насіння на ніч краще всього вживати з кефіром. Столову ложку борошна з зерняток слід залити склянкою кисломолочного продукту, перемішати і випити перед сном. Бажано замінити цим коктейлем вечерю, але якщо ви вирішили щось з'їсти, то вибирайте легкі страви. Швидше за все, вам не знадобиться додаткової їжі, тому що лляне борошно з кисломолочкой чудово і швидко насичують.

Скільки пити

Тривалість прийому залежить цілей, переслідуваних вами. Ще на те, скільки пити лляне насіння, впливає і спосіб вживання вибраний вами. Наприклад, суміш насіння з кефіром приймають два-три місяці поспіль щодня. Так вдасться схуднути на 4-6 кілограмів. Насіння в сухому вигляді краще пити курсами, чергуючи 10 діб прийоми з перервою такої ж тривалості. Важливо в період схуднення стежити за харчуванням, займатися спортом.

Як приготувати

Існує багато рецептів, різних по складності виконання. У більшості випадків застосовуються киселі і коктейлі, тому що робляться вони найлегше. Кожен рецепт льону для схуднення хороший по-своєму. Щоб вибрати найкращий, прийміть до уваги свої смакові уподобання, калорійність додаткових продуктів, які будуть включені до складу. Запам'ятайте кілька простих і поширених рецептів.

З кефіром

Способи вживання:

  1. Чайну ложку борошна лляної розчиніть в склянці кефіру. Випийте цей коктейль замість вечері. Лляне насіння з кефіром для схуднення п'ють щодня три місяці поспіль, потім перериваються на 30 діб.
  2. 1 ст. л. борошна змішайте з 300 мл кефіру. Пийте по 0,1 л кошти тричі на добу.
  3. Тиждень пийте по склянці кефіру з 1,5 ч. л. борошна лляної кожен день. Бажано приймати коктейль вранці. Другий тиждень – 1 ст. л. продукту на 250 мл кефіру. Третя – 3 ч. л. льону на 300 мл кисломолочного продукту.

З водою

Чітких рекомендацій з приготування немає. Насіння льону з водою для схуднення, як правило, приймають відварами або настоянками, рецепти яких описано вище. Можна їсти і сирі свіжі насіння, просто запиваючи їх. Воду треба брати очищену і чим більше, тим краще. Якщо запити насіння недостатньою кількістю рідини, то може виникнути непрохідність кишечника. На велику ложку повинно доводиться не менше половини склянки води.

З часником

Рецепт:

  1. Подрібніть в блендері половину склянки насіння льону. Почистіть головку часнику і одну цибулину.
  2. У миску вбийте яйце. Додайте насіння льону і часник для схуднення, трохи води, рубаний лук.
  3. Формуйте биточки і запікайте при 180 градусах в духовці.

Кисіль

Рецепти:

  1. Перший кисіль робиться дуже легко. Попередньо зерна потрібно перемолоти. 3 ст. л. борошна перемішайте з 1 л теплої води, поставте на вогонь. Весь час помішуючи, дочекайтеся кипіння суміші. Для поліпшення смаку можна додати трохи меду.
  2. Залийте 2 ст. л. насіння склянкою гарячої води, залиште в теплі на ніч під кришкою. Вранці процідіть, додайте грам 25-30 льняної муки. За півгодини до їжі випийте.
  3. 50 г насіння залийте на ніч окропом. Вранці почистіть одне яблуко, порізати четвертинками. У блендері збийте льон, 2 ст. л. журавлини. Додайте яблуко, сік четвертинки лимона, 1 ч. л. меду, щіпку кориці. Знову збийте і випийте.

Відео

Насіння льону для схуднення

Відгуки

Аделіна, 27 роківЯк пити насіння льону для схуднення, мені розповіла подруга, вона так скинула 6,2 кг за три місяці. Мене цей варіант дієти обнадіяв. Купила насіння, стала приймати їх і з водою, і з кефіром. Результат розчарував, якщо говорити точніше, то він відсутній, на фото я виглядаю так само, як і до спроб схуднути. Даремно тільки витратила час.
Маргарита, 31 рікПісля другої вагітності важко було повернутися в форму. Прочитала в мережі, як вживати насіння льону для схуднення. Не вірилося, що такий спосіб допоможе виправити фігуру, але вирішила спробувати. Готувала настойки і відвари. Коли не було часу, їла насіння сухими. За два місяці пішло 4 кг. Попутно ходила в спортзал, не їла після семи вечора.
Віолетта, 29 роківПеріодично я їм лляні насіння, щоб почистити організм від токсинів. Стала помічати, що під час їх вживання я стаю худіша. Йде небагато, всього кілька кілограмів, але мені цього цілком вистачає. З насіння роблю різні смачні коктейлі та смузі з фруктами, овочами, кисломолочними продуктами. Результатом дуже задоволена.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!