Можна їсти мед при схудненні - корисні властивості, рецепти напоїв і дієта

Бджолиний мед – продукт, що створюється частковим переварюванням в зобі медоносної бджоли квіткового нектару. Це незамінне джерело вітамінів та інших цінних речовин. У людей, які дотримуються дієти, виникає питання про те, чи можна їсти мед при схудненні, відповідь – так:

  • використання до 50 г в їжу допомагає організму побороти нав'язливе відчуття голоду, відновлює порушений баланс вітамінів через схуднення;
  • рекомендується пити медовий напій або питний мед, що дозволяє прискорити обмін речовин, посилити спалювання жиру.

Користь меду для схуднення

Мед або цукор при схудненні? Однозначно – друге. Розглянемо корисні властивості меду для схуднення. У дієті цей продукт реально незамінний, як ласощі, сприяє спалюванню зайвого жиру. Так в чому ж ефект:

  • сприяє нормалізації функції шлунково-кишкового тракту;
  • виводить з організму токсини;
  • прискорює вироблення жовчі для швидкої утилізації жиру;
  • допомагає побороти синдром хронічної втоми;
  • покращує настрій, бореться зі стресом;
  • завдяки насичення вуглеводами знімає потребу в солодощах.

Можна мед при схудненні

Часто худнуть люди є любителями солодощів і солодкого, від якого не так легко повністю відмовитися, ця відмова здатний викликати стрес. Можна їсти мед при схудненні? Відповідь – так, але не великими порціями. Цей калорійний продукт, так, енергетична цінність натурального меду на 100 г складає близько 350 Ккал. Тому тим, хто поставив перед собою завдання правильно схуднути, потрібно вживати щодня не більше 50 г будь-якого виду на добу, що становить 3 повні чайні ложки. Його рекомендується вживати, замінивши їм цукор, додаючи в вівсянку, запіканки, інші страви.

Можна їсти мед на ніч

Беручи мед на ніч для схуднення, ви вирішите відразу дві задачі:

  • пропотеете, виведете з організму зайву рідину;
  • знизите апетит до пізніх перекусу, забезпечите собі глибокий здоровий сон, що веде до зниження ваги-за меншого апетиту внаслідок висипання.

Скільки меду можна в день при схудненні

Існує навіть так звана дієта бездіяльності, яка заснована на споживанні ввечері перед сном 1-2 столових ложок меду. Під час сну цей продукт працює «ракетним паливом», інтенсивно живить печінку, нормалізує рівень цукру в крові, змушує відновлювальні гормони працювати над процесом спалювання зайвих кілограмів, покращуючи обмін речовин.

Питання про те, чи можна їсти мед при схудненні і скільки можна меду на дієті, були порушені вище. Можна приймати до 50 р. Він корисний для тих, що худнуть для підтримки балансу мінеральних речовин, для отримання відчуття ситості. Бджолиний продукт можна використовувати при будь-якій дієті, крім безвуглеводної (містить глюкозу, яка є вуглеводом). Не використовується він при дієти Дюкана. Цей метод схуднення заснований на вживанні в їжу білка, якого немає в нашому продукті, внаслідок чого якщо брати його, можна порушити обмінні процеси, на яких грунтується дію цієї дієти.

Як схуднути за допомогою меду

В якості замінника цукру часто рекомендують мед при дієті для схуднення. Як його вживати, з якими продуктами поєднувати, розглянемо далі. Варіантів існує велика кількість:

  • замінювати в напоях цукор (при цьому не можна забувати, що температура повинна бути не більше 40 градусів);
  • створювати коктейлі з поєднанням лимона, води, шипшини, імбиру;
  • поєднання лимона і часнику з ним, окрім оздоровлення, очищає кишечник;
  • просто з'їсти щоранку натщесерце ложку для налаштування організму на робочий день і на швидке пробудження.

Медова вода

Поєднання води і меду, медова вода для схуднення і омолодження організму – простий, унікальний варіант. Це засіб за складом ідентично плазмі крові, що дає повну засвоюваність нашим організмом всіх складових меду. Вона приводить в норму травлення, стимулює роботу печінки, виводить токсини, відновлює нервову систему, володіє антибактеріальною, противірусною, протигрибковою дією, зменшує навантаження на серце, судини, очищає шкіру, дає енергію.

Імбир з лимоном і медом

Ефективно використовувати імбир з лимоном і медом для схуднення. Готувати краще щоранку теплий, свіжий напій. Імбир збільшує швидкість метаболізму до тієї, при якій жир не відкладається, а лимон покращує обмінні процеси в клітинах. Готувати напій так: подрібнюємо корінь імбиру і один лимон (або сік лимона) і заливаємо гарячою водою, після остигання проціджуємо і додаємо солодкість (не більше трьох столових ложок на літр рідини). Доза для одного прийому – 200 мл, денна норма – не більше трьох разів на день.

Молоко з медом на ніч

Відомо, що молоко усуває відчуття голоду, живить організм легкозасвоюваним білком, а молочні жири не перевантажують систему травлення. Молоко з медом на ніч для схуднення підходить в якості легкого вечері для тих, хто на дієті. Можна в цій суміші замінити молоко на кефір. Випиваючи такий продукт на ніч для зниження ваги, ви насичуєте їм організм, що благотворно впливає на обмін речовин і спалювання жиру.

Чай з медом

Протягом всього дня, не слід забувати про чай з медом для схуднення. Тут найважливіше – пам'ятати, що він втрачає корисні властивості при температурі понад 40 градусів, тому додавати його потрібно тільки в остиглий чай і вже після цього пити. Це засіб містить невелику кількість калорій і воно впливає на схуднення за допомогою нормалізації обміну речовин. Застосування рекомендовано замість вечірнього прийому їжі, просто додайте в чашку чорного або зеленого чаю ложку меду. Такий чай допоможе знайти, як результат, швидкий і якісний сон.

Можна мед при дієті для схуднення? Відповідь – так, наприклад, у поєднанні з корицею. Прийом питної суміші цих інгредієнтів щоранку до прийому їжі дасть оптимальний ефект. Поєднання меду і кориці не дає накопичуватися жиру і не перевантажує шлунок. Крім цього, повинен бути прийом на сніданок і вечерю. Якщо до медовій дієті додасте фізичні навантаження і раціональне харчування – результат не забариться з'явитися в якості стрункої фігури. Докладний рецепт приготування напою – покрокова відеоінструкція далі.

Мед і яблучний оцет

Не менш дивовижний коктейль – мед і яблучний оцет для схуднення. Властивість яблучного оцту – стимулювання метаболізму і підвищення швидкості розщеплення жирів і вуглеводів, він знижує апетит, особливо тягу до солодкого. Бджолиний продукт тут виступає підсолоджувачем і джерелом амінокислот, вітамінів, мінералів. Готувати так: змішуємо натуральний оцет, мед по одній столовій ложці зі склянкою води (обов'язково дотримуватися дозування). Пити три рази на день.

Медова дієта для схуднення

Якщо ви бажаєте застосувати цілу програму схуднення – створена медова дієта на 6 днів. Вона просто допомагає позбавитися від зайвої ваги і зміцнити імунітет. В дієті на 6 днів немає м'яса, риби, круп, але у великій кількості присутні овочі, овочеві і фруктові соки, молочні і кисломолочні продукти. Заснована вона на дії вуглеводів з меду, легких для засвоєння. Основні правила:

  • прибрати з раціону крохмаль (при взаємодії з ним губляться «корисності»);
  • поєднувати з молочними продуктами;
  • вживати овочі і фрукти, багаті на вітамін А.

Який мед краще для схуднення

Оскільки продукт відрізняється за часом збору і складу, логічно виникає питання про те, який мед для схуднення краще всього використовувати. Оптимальним і найбільш корисним є весняний. Він містить менше калорій, зберігається в рідкому вигляді довгий час, завдяки чому краще розчиняється. Процес схуднення відбувається легко і безперервно завдяки вмісту тільки легких вуглеводів і мікроелементів.

Відео: Вода з медом і корицею для схуднення

Кориця з медом для схуднення. РЕЦЕПТ напою для схуднення з меду і кориці

Відгуки

Діана, 43 рокиРаніше знала про нього тільки як про вірного помічника при простудних захворюваннях, як засіб для зміцнення імунітету. Почула від подруги хвалебний відгук про мед з корицею, вирішила теж спробувати, але думала, що кількість скинутих кілограмів буде невелика. В результаті, при стандартній нормі ваги 87 кг останні 15 років, за 2 місяці вживання скинула 4 кг Прийом продовжую.
Березня, 27 роківДавно чула про медову дієту. Опудало протипоказання – можливість алергічної реакції. Багато цього продукту ніколи їла – не любила. Але вивчила безліч літератури, відгуків, прийшла до висновку, що при величезній кількості плюсів поєднання з різними продуктами спробувати однозначно коштувати і просто необхідно. Адже це можливість схуднути без хімії, використовуючи тільки те, що дарує природа.
Катерина, 35 роківЇм все тільки з ним і п'ю чай з імбиром. Дуже корисно, особливо взимку. Про медову дієту чую вперше. Я знала, що сам він менш калорійний,ніж цукор, але як і все, вважала, що дієта передбачає повну відмову від солодкого. А, виходить, що навіть під час схуднення можна їсти мед! Все, з цього дня – це мій улюблений спосіб скинути вагу!
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!