Сода харчова для схуднення

Серед безлічі різних думок про те, як худнути і очищати організм, часто зустрічаються рекомендації щодо застосування розчину харчової соди для схуднення. З додаванням цього порошку приймають ванни, роблять клізми і напої, п'ють його з водою натщесерце. Лікарі відзначають очевидну користь такого засобу для поліпшення самопочуття, але радять знати міру.

Користь і шкода харчової соди

Раніше ми знали про користь харчового гідрокарбонату (бікарбонату, двовуглекислого) натрію тільки в побуті, але зараз стало модним схуднення з содою. Який вплив вона чинить на організм, здоров'я? Зловживання може призвести до набряків, серцевої недостатності, збоїв в нервовій системі, дефіциту калію, сухості шкіри, втрати апетиту. З корисних якостей виділяють наступні:

  • нормалізація показників PH;
  • висновок шлаків;
  • лікування запорів;
  • розпад жирів;
  • поліпшення метаболізму.

Як сода допомагає схуднути

Багатьом господиням відомі корисні властивості харчової соди: з її допомогою чистять, миють, перуть, нейтралізують печію, використовують в косметичних цілях. Сьогодні з'явилося багато інформації про те, як приймати речовина для схуднення. Такий вплив порошку обумовлено його хімічними властивостями, в тілі людини відбуваються наступні процеси:

  • відновлюється PH-баланс;
  • жири розчиняються, йдуть шлаки;
  • відбувається зниження стресу, апетиту;
  • реакція шлункового соку і порошку утворює солі, які усмоктуються в кров, активуючи лімфатичну систему.

Все перераховане вище спрямоване на зменшення маси тіла, тому бікарбонат додають спеціальні коктейлі, роблять обгортання, скраби, приймають ванни. Кожен з цих способів дає результат, але важливо пам'ятати, що таке зниження ваги повинно проходити в сукупності зі спортом і роздільним харчуванням. Зловживання харчовим порошком може призвести до зневоднення організму.

Як знизити вагу

Деякі блогери пропагують схуднення за допомогою натрію двовуглекислого. Потрапляючи в травну систему, порошок нормалізує кислотно-лужний показник, очищає стінки судин, сприяє випорожненню кишечника, розчиняє жир. Все це спрямовано на зниження ваги, яке має відбуватися в сукупності зі спортивними вправами. Бікарбонат підходить для внутрішнього застосування, холодних і гарячих обгортань, клізм, гарячих ванн.

Вживання всередину

Ті, хто шукає способи скинути вагу, задаються питанням: чи можна пити соду для схуднення? Вона здатна розчиняти жири, тому вживання бікарбонату впливає на зниження надлишкової маси тіла. Харчової порошок поліпшує обмін речовин, очищає товсту кишку, виводить надлишок рідини – в результаті йдуть 1-2 зайвих кілограма. Важливо знати, що, потрапляючи в шлунок разом з порошком, жирна їжа нейтралізує його вплив, тому сода харчова для схуднення повинна бути прийнята через 2 години після основного прийому їжі.

Якщо ви зупинилися на такому методі схуднення, оберіть для себе відповідний спосіб використання харчового гідрокарбонату натрію. Є кілька варіантів прийому порошку всередину, він обов'язково повинен бути "погашена" окропом або кислотою:

  1. Розвести його в окропі, остудити, випити.
  2. Зробити коктейль з порошку, соку лимона, імбиру.
  3. Приготувати напій з соди, кефіру, перцю.

Содові ванни

Зниження маси тіла людини сприяють ще і ванни з натром двууглекислым. Такий спосіб дуже приємний, дешевий і дієвий. Гаряча вода збільшує інтенсивність потовиділення, відтік лімфи, нормалізує метаболізм. Після першого сеансу ванн можна звільнитися від 1 кг зайвої ваги, зняти набряки, поліпшити стан епідермісу. Для одержання більш високого результату, приймайте таку ванну в сукупності з роздільним харчуванням, спортом.

Обгортання

Салонні процедури, спрямовані на омолодження і схуднення, коштують недешево, але багато з них можна проводити вдома. Так, все більшу популярність набирають содові обгортання, сенс яких полягає у посиленні потовиділення. В результаті, посилюється кровообіг, відбувається відтік лімфи, стає менш помітний целюліт. Сода харчова для схуднення сприяє очищенню шкіри від старих клітин, підвищує пружність, еластичність шкірного покриву. Для проведення такого обгортання вам знадобляться: харчової гідрокарбонат натрію, скраб для тіла, бинти, плівка.

Перед обгортанням очистіть шкіру скрабом, розведіть 1 чайну ложку порошку літром теплої води, просочіть цим розчином бинти. Обмотайте ними проблемні ділянки, зверху оберніть плівкою, сховайтеся ковдрою. Після закінчення 20 хвилин обмийте теплою водою, намажте шкіру кремом. Для гарячого обгортання порошок слід розчинити у сорокаградусної воді, просочити бинти і швидко обернути тіло.

Клізми

Багато років тому дія клізми з бікарбонатом було спрямоване на позбавлення від гельмінтів, зараз же відомий інший ефект такої дії. Після вживання напоїв чи засобів на основі соди кишечник очищається від калових мас, шлаків, токсичних речовин, які провокують набір зайвої ваги, тому деякими людьми використовується клізма. Провівши цикл таких дій протягом тижня, можна позбутися від 2 кг ваги. Робити це потрібно правильно, через день, дотримуючись послідовності певних дій:

  1. Очистіть кишечник клізмою з теплою водою об'ємом в 2 літри.
  2. Розведіть 1 ст. л. порошку літром окропу, остудіть до 40 градусів.
  3. Потрібно ввести розчин клізмою, по можливості затримати на 25 хвилин.

Як правильно пити соду для схуднення

Цей метод направлений на зниження ваги, а ще володіє безліччю інших корисних якостей. Як і інші методики, прийом речовини усередину вимагає дотримання правил:

  • Головне – не вживайте такий розчин одночасно з їжею, пийте його за тридцять хвилин до прийому їжі або через 2 години після цього.
  • Організм повинен звикати до подібних розчинів поступово, поєднуйте цей метод схуднення з роздільним харчуванням, фізичними навантаженнями, ваннами і обгортаннями з порошком. Тільки так буде досягнутий бажаний результат.
  • Якщо немає дискомфортних відчуттів, відсутні побічні ефекти, проводите схуднення наступним курсом: 3 тижні п'єте, потім перервіться на 1 місяць. Перед початком курсу обов'язково отримайте консультацію у лікаря.

Содова вода натщесерце

Розщепленню жирових скупчень, стабілізації показників кислотності в шлунку, виведенню токсинів, шлаків допомагає гаряча вода з содою натщесерце. Для цього в чашці окропу розведіть 1 ч. л. порошку, остудіть, випийте натщесерце вранці. Повторюйте такий порядок дій протягом 5 днів, після чого прислухайтеся до внутрішніх відчуттів: якщо є дискомфорт, припиніть вживання розчину. Уперше таку методику схуднення запропонував професор Неумивакин.

З імбиром

Для досягнення більш високих результатів схуднення, в розчини з харчовим гідрокарбонатом натрію додають інші компоненти, наприклад, корисна сода з імбиром та лимоном. Приймати напій потрібно тиждень по 1 разу на день, у підсумку, обмін речовин приходить в норму, відбувається очищення від шлаків, йде до 5 кілограм зайвої ваги. Для такого коктейлю знадобляться наступні інгредієнти: 1 стакан води (теплою),1 імбирний корінь, 1 столова ложка свіжого соку лимона, 1 чайна ложка порошку. Приготуйте його наступним чином:

  1. Натріть імбир на дрібній тертці, залийте теплою водою.
  2. Додайте в напій сік лимона і бікарбонат.
  3. Ретельно розмішайте, настоюйте півгодини.

Кефір із содою

Харчової гідрокарбонат натрію і кисломолочні напої корисні для здоров'я та схуднення кожен окремо. А що буде, якщо змішати кефір із содою? Потужний жиросжигающие коктейль! Для отримання напою, потрібно літр кефіру додати по 1 ст. л. порошку і соняшникової олії, розмішати, пити на ніч і вранці. Такий коктейль має проносну дію, очищає від калу і зашлакованості кишечник.

Рецепти ванни з содою

Для швидкого позбавлення від 1-2 непотрібних кілограм, спробуйте рецепт содової ванни для схуднення. Для цього наберіть у ванну гарячу воду, розведіть в ній 200 г порошку, полежіть 20 хвилин. Проводити процедуру необхідно двічі в тиждень. У результаті йде надмірна вага, зменшується целюліт, поліпшуються обмінні процеси, виводяться з організму токсичні речовини, надлишкова рідина. Найбільше речовина впливає на проблемні ділянки тіла, де більше жирів. Після процедури для кращого результату можна розтерти шкіру скрабом з порошку, меду.

З морською сіллю

Відмінним помічником у боротьбі з надлишковою масою тіла є ванна з содою і морською сіллю. Для її приготування наберіть ванну з температурою 40 градусів, розведіть в ній 200 г порошку і 4 ст. л. солі. Допускається використання кухонної солі, але краще брати морську, де більше корисних мінералів. Лежати в такій ванні необхідно протягом 20 хвилин через день, а для кращого результату можна розтирати тіло жорсткою мочалкою, знаходячись безпосередньо у воді. Після процедури дайте тілу висохнути самостійно, намажьтесь кремом.

З ефірною олією

Гаряча ванна, в якій розлучаються сода, сіль, ефірні масла вважається одним з дієвих методів схуднення, позбавлення від "апельсинової кірки". Крім вищезазначених корисних властивостей, така процедура покращує епідерміс, пом'якшує шкірний покрив, знімає запалення. Підсилюють результат за допомогою імбирного, лимонного, апельсинового, бергамотового і грейпфрутового масел. Щоб уникнути одержання опіків, ефірні масла краще спочатку розвести в теплому молоці, а потім вилити у воду з 200 г харчового порошку.

Побічні ефекти

При тривалому, неконтрольованому прийомі можуть з'явитися побічні ефекти від соди. Приступаючи до позбавлення від надмірної ваги з допомогою такого порошку, дотримуйтесь інструкцій і рекомендацій щодо того, як приймати соду для схуднення. Лікарі попереджають про наслідки, до яких може призвести часте вживання порошку:

  • залуження крові, нудота;
  • здуття живота, підвищене газоутворення;
  • набряки рук і ніг;
  • нервозність;
  • подразнення слизових оболонок;
  • підвищення тиску.

Протипоказання

Скільки б не говорилося про користь гідрокарбонату натрію в зниженні маси тіла, не всім підійде такий метод позбавлення від зайвої ваги. Перш ніж пробувати коктейлі, обгортання або ванни з цією речовиною, дізнайтеся, кому категорично заборонено худнути таким способом, щоб не нашкодити своєму здоров'ю. Лікарі виділяють наступні протипоказання харчової соди:

  • низький показник кислотності;
  • шкірні ушкодження, дерматити;
  • цукровий діабет;
  • захворювання в області гінекології;
  • під час вагітності, лактації.

Відео

Харчова сода для схуднення! Лікування содою спалює жир? Лікування содою: користь і шкода: +38-067-9924062

Відгуки худнуть

Карина, 27 роківПобачила в інтернеті фото схудлих дівчат з допомогою соди. Довго не наважувалася, але в підсумку спробувала содові обгортання для живота. Результат мене вразив: шкіра стала набагато ніжніше, більш еластичною. Зробила 3 процедури, а талія вже помітно зменшилася! Буду продовжувати далі, хочу ще спробувати обгортання на стегнах.
Єлизавета, 23 рокиПісля народження дитини моя вага став стрімко зростати. Оскільки малюк на грудному вигодовуванні, про дієти не може бути і мови, тому я вирішила спробувати такий засіб, як содові ванни. Після 2 тижневого курсу такої процедури, вага почав помітно знижуватися, менш помітний целюліт, шкіра стала м'якше, ніжніше. Я дуже задоволена результатом.
Марина, 34 рокиВесь час намагаюся худнути, але не витримую жодної дієти. Вирішила спробувати метод схуднення з застосуванням соди, стала випивати щоранку натщесерце питної коктейль з додаванням лимонного соку. Я була шокована, вставши на ваги через 3 тижні: мінус 4 кг! До того ж, моє самопочуття покращилося. Всім раджу спробувати.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!