Вправи для схуднення спини: як прибрати жир

Якщо не влаштовує вигляд ззаду і безліч складок на спині, потрібно діяти. Для цього є вправи для схуднення спини і боків, які можна робити в домашніх умовах, тренажерному залі. Збільшити ефект, зробити вас стрункою допоможуть заняття, посилені гантелей вагою. А вправи від боків на спині зовсім прості, звичайні повороти вліво-вправо, скручування.

Як схуднути в спині

Щоб схуднути в спині, потрібно слідувати порадам:

  1. Їжте зелень, овочі, фрукти.
  2. Не нехтуйте водою – її в добу організму потрібно від 1,5 літрів.
  3. Максимально приберіть з раціону жирне, углеводосодержащее, копчене, просмажене.
  4. Зробіть фізичне навантаження регулярній – займатися спортом потрібно від 3 раз за тиждень. Додатково допоможуть біг, запливи в басейні, присідання, велосипедні прогулянки, прибирання в будинку.
  5. Видимий ефект проявиться після місяця фітнесу без великої перерви в заняттях при правильному харчуванні.
  6. Прилив крові до проблемних місць і прискорення метаболізму забезпечить масаж.

Вправи для схуднення спини в домашніх умовах

Знизити вагу допоможуть вправи для спини в домашніх умовах. Почніть з розминки, легкої розтяжки, щоб підготуватися до серйозної навантаженні. А потім:

  • Справитися з проблемними зонами спини, підкачати руки допоможуть віджимання (спочатку розімніть кисті). Упріться руками в підлогу, прийнявши паралельну йому позу, зробіть від 10 до 20 підходів за раз. Тіло повинне утворити рівну лінію. Якщо це важко, для перших тренувань спростіть завдання, вибравши коліна другою точкою опори або віджимаючись від лави.
  • Вправа «Плавання». Ляжте на живіт, поклавши руки прямо, і піднімати праву руку з лівою ногою, потім – ліву руку з іншою ногою. Після можна одночасно піднімати ноги і руки. Як варіант – схиліть голову на складені перед собою руки, повторіть зарядку. Виконувати дії необхідно по 10-15 разів, потроху збільшуючи навантаження з кожним заняттям.
  • Якщо хочете знати, як прибрати боки на спині, потрібно детальніше дізнатися про варіанти вправи «Скручування». Встаньте прямо, зігніть руки в ліктях, робіть різкі повороти вліво-вправо, намагаючись як можна далі подивитися за спину. Ще варіант скручування: упріться в підлогу руками, як при віджиманнях, зігніть праву ногу, піднесіть її до попереку, після ліву (10-15 повторень).

Вправи для схуднення спини в тренажерному залі

Зал допоможе позбутися від надмірної жирової тканини, зайвої ваги, зробивши спину худий, підтягнутою. Для цього є спеціальні тренажери, влаштовані за принципом тяги, коли потрібно тягнути вантаж на себе, потім відпускати від себе. Це тяга верхнього блоку (на кшталт підтягування): сідайте на тренажер, беретеся широко за його ручки і тягнете вагу вниз до грудей, після чого плавно відпустити вгору. Такий тип напруги допоможе зробити ще й бюстик більш пружним. Є тяга нижнього блоку до живота, коли потрібно сісти, впираючись ногами в опори, тягнути вантаж на і від себе.

Вправа «гіперекстензія» позбавить від складності, як прибрати жир з нижньої частини спини. Але воно робиться після певної фізичної підготовки (знадобляться сильні м'язи попереку). Для вправи є спеціальний тренажер, де ноги містяться між двома валиками, а стегна кладуть на передню частину машини (обличчям вниз). Потім треба схрестити руки на грудях і згинатися під кутом 60 градусів, після повертаючись в пряме положення.

Тренер підкаже, як правильно виконувати всі дії, з чого почати. Навантаження повинна підвищуватися поступово. Тут, як і при заняттях вдома, важливу роль відіграє правильне харчування. І при системному підході ви зможете похвалитися похуделой спиною і красивим рельєфом м'язів. Одне загальне правило: напруга при гімнастики повинне бути на видиху, а розслаблення м'язів – на вдиху.

Вправи з гантелями для схуднення спини

Вправи з гантелями для спини дають більш швидкий результат з-за додаткового вантажу:

  1. Вони посилять вплив звичайної зарядки «Млин». Візьміть по гантелі в руку, а потім проробляти косі махові рухи з дотиком пальців ніг при нахилі та підніманням рук вгору (10-15 повторень).
  2. Ще варіант – встаньте на коліна, однією рукою спершись на підлогу. У другу потрібно взяти спортивний інвентар і піднімати так, щоб між прямою рукою і підлогою було 90 градусів (10-15 підходів).
  3. Станова тяга передбачає прості неглибокі присідання, але з гантелями.
  4. Випади з гантелями в руках: крок однією ногою вперед, друга опускається на коліно (робити поперемінно).

Відео: як прибрати жир зі спини

Як прибрати жир зі спини - 8 вправ.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!