Як запарити гречку для схуднення - користь, дієта і рецепти приготування

Ефективність гречаної монодієти зростає, якщо крупу не варити, а запарювати різними способами. Це пов'язано з тим, що при такому способі приготування майже в три рази знижується калорійність продукту, при цьому він краще зберігає всі свої корисні властивості. Як запарити гречку для схуднення правильно за допомогою окропу, на скільки кілограмів можна схуднути за допомогою такої дієти, і безпечний для організму такий спосіб схуднення?

Що таке запарена гречка

Навіщо заварювати гречану крупу, чому б просто не зварити її звичайним способом? При термообробці вона втратить частину своїх корисних властивостей. Гречана ядриця багата вітамінами (групи А,В, Е), насиченими і ненасиченими жирними кислотами, мікроелементами, кислотами та амінокислотами. Під час варіння частина з них зруйнується. Запарювання гречки сильно допомагає знизити калорійність цієї страви, що особливо важливо для ефективного схуднення.

Дієта на приготовленої таким способом крупі дуже ефективна і корисна, оскільки в процесі такого режиму харчування відбувається очищення всіх систем організму. Можна вживати в день стільки продукту, скільки потрібно, щоб зовсім не відчувати голоду – через дуже невисокою калорійністю і довго зберігається почуття насичення (завдяки вхідним до складу повільним вуглеводів).

Скільки часу можна сидіти на такій дієті? Спостерігайте за своїм самопочуттям і станом. Якщо використовуєте для заварювання кефір, тривалість може доходити до двох-трьох тижнів. Але не захоплюйтеся, робіть в дієті перерви – продукт зовсім не містить глюкози. Можна ввести блюдо в постійний раціон, періодично замінювати їм один-два прийоми їжі на тиждень.

Калорійність гречки запареної

Крупа містить у своєму складі до 15% білка і майже 60% повільних вуглеводів. Енергетична цінність становить 334 ккал на 100 грам продукту. Приблизно стільки ж калорій міститься в вареної ядриці. Якщо говорити про дієту, це дуже велика цифра. Калорійність запареної гречки – 100-110 ккал на 100 р. Ви можете заварювати крупу водою, холодної чи киплячою, а можете за допомогою кефіру – це наситить блюдо молочним білком і пробіотиками, калорійність збільшиться максимум до 150 ккал.

Користь запареної гречки

Схуднення за допомогою цього продукту – процес відносно легкий, адже з-за високого відсотка вуглеводів у складі він допоможе підтримувати відчуття ситості, і за добу цілком можна з'їдати до 500 грамів, з-за низької калорійності цього дієтичного страви. Тому худнути таким способом значно легше, ніж на овочах і фруктах, наприклад. За тиждень такої дієти ви без особливих зусиль втратите до п'яти кілограм – це дуже непоганий результат. Можна використовувати не тільки ядрицю, але і зелену крупу. Краще уникнути додавання солі або молока, замість цього використовувати кефір.

Лікарі вважають користь запареної гречки незаперечною, тому рекомендують її до широкого вжитку і обов'язковому включенню в програму правильного харчування при цукровому діабеті, хворобах печінки, анемії і серцево-судинних захворюваннях. Крім того, замоченная ядриця:

  1. Виводить з організму шлаки і токсини.
  2. Допомагає при захворюваннях шкіри.
  3. Покращує стан волосся і нігтів.

Як запарити гречку

Існує кілька способів, як запарити гречку для схуднення, готувати її дуже просто і це не вимагає багато часу. Всі рецепти зберігають її корисні властивості, кожний з одержаних до вживання продуктів буде мати дуже низьку енергетичну цінність. Як заварювати гречку для схуднення? Головний секрет – правильні пропорції крупи і води. Не потрібно заздалегідь замочувати крупу. Заварити її можна:

  • холодною водою на ніч;
  • окропом;
  • кефіром;
  • в термосі.

Як запарити гречку на ніч

Як заварити гречку на ніч для схуднення? У цьому випадку необхідно використати чисту холодну воду. При такому способі крупа взагалі не піддається термообробці, тому запарена гречка на ніч – продукт з максимумом корисних властивостей і вітамінів. Пам'ятайте – через добу продукт буде непридатний до вживання, тому заваріть стільки, скільки зможете з'їсти за день.

Спосіб приготування:

  1. Переберіть і промийте продукт.
  2. Залийте холодною чистою водою, пропорція – два до одного: дві частини води на одну частину крупи. Дуже зручно запарювання в банку або контейнері.
  3. Щільно закрийте кришкою, залиште на ніч при кімнатній температурі. На ранок можна вживати.

Окропом

При запарюванні холодною водою крупа залишається жорсткою і дуже розсипчастою. Якщо хочете отримати продукт, що більше нагадує кашу, спробуйте залити гречку киплячій гарячою водою. Пропорції дотримуйтесь такі ж: дві склянки окропу до одній склянці крупи, можете додати трохи солі і укутати рушником. Корисний сніданок або вечеря буде готова через 8-10 годин.

Кефіром

Як заварити гречку для дієти? Цікавим буде рішення запарити гречку кефіром одновідсоткової жирності. Є варіант додати кілька столових ложок кефіру в яру, з вечора запарені окропом. Або скористайтеся наступним рецептом:

  1. За дві години до приготування дістаньте кефір з холодильника.
  2. Промийте крупу, воду повністю злийте.
  3. Покладіть її в каструлю або термос.
  4. Залийте кефіром, пропорція – один до одного, залиште на 12 годин при температурі 20 °С.

В термосі

Запарена гречка для схуднення відмінно готується в термосі. Це швидкий спосіб, страва буде готове через 3-4 години, єдину складність може представляти тільки вузьке горлечко термоса. Запарити гречку в термосі дуже просто – насипте в термос промиту крупу, залийте окропом (пропорція – один до двох) і залиште настоюватися на кілька годин.

Відео: як запарювати гречку для схуднення

Гречана каша для гречаної дієти в термосі

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!