Блокатор калорій - список препаратів для схуднення, склад та інструкція по застосуванню

Всі засоби, призначені для зниження ваги, рекламуються в якості дієтичних харчових добавок до раціону, оскільки містять натуральні компоненти. Блокатор калорій називається препарат, який не дає в організмі ферменту альфа-амілази здійснювати процес перетворення складних вуглеводів в прості. Оскільки прості цукру, при відсутності потреби в них м'язів і внутрішніх органів, відкладаються на боках і животі у вигляді жирових складок, такий принцип дії препарату виглядає цілком обґрунтованим.

Що таке блокатор калорій

Бажання людей є, що завгодно, при цьому, не набираючи ваги, давно відомо фармацевтам і експлуатується ще з кінця XX століття. Хіміки дізналися про властивості витяжки з стручків білої квасолі не давати крохмалю перетравлюватися в шлунково-кишковому тракті. Тоді був проведений перший блокатор жиру на основі екстракту оболонок бобових. Це дійсно натуральний засіб, тому що препарат не містить хімічно синтезованих речовин, так що тут реклама говорить правду. Однак наскільки обґрунтованими є заяви про те, що добавка блокує калорії?

Дія блокатора калорій

В лабораторних умовах екстракт квасолі зарекомендував себе відмінно – в пробірках шлунковий сік не впливав на крохмаль, той не розщеплювався на прості складові. Тому було вирішено, що складні вуглеводи будуть виводитися з організму, не усвоившись, при цьому можна буде худнути без усяких зусиль. Однак при експерименті на живих організмах (досліди ставилися на мишах) механізм дії блокаторів вуглеводів виявився іншим. Миші спочатку худнули, зате потім, навіть при посиленому введення блокатора, компенсували втрачений вагу.

Чим же обумовлений такий реальний ефект? Після довгих досліджень вчені прийшли до висновку, що, з плином часу, шлунково-кишковий тракт пристосовується до препарату, нейтралізуючи його вплив посиленим виробленням альфа-амілази, розщеплює крохмаль. Тобто прийом засоби на постійній основі просто марний для схуднення, для втрати калорій блокатор може бути ефективним тільки на початкових стадіях прийому.

Склад

Компоненти дієтичних добавок до їжі, сприяють стрункості фігури, можуть бути різними. Традиційно складу блокатора калорій містить витяжку з бобових рослин (фазеоламин), оскільки вона не дає розщеплюватися вуглеводів, тобто виробляє короткостроковий ефект позбавлення від зайвої ваги. Нещодавно на фармацевтичному ринку з'явилися добавки на основі хітозану, речовини, отриманого з панцирів моллюскообразных. Механізм його дії заснований на тому, що ця речовина не дає жирів усмоктуватися в стінки кишечника, блокуючи їх і виводячи з організму.

Лікарі залишають багато негативних відгуків про хитозане як головному компоненті дієти, вказуючи виробникам, що, хоча блокатор не дає невеликій кількості жирів і калорій затримуватися в організмі, однак однієї таблетки кошти надто мало, щоб нейтралізувати всі жири в кишечнику. Збільшення кількості хітозану на одну таблетку теж не принесе користі, тому що створюють жирову масу в організмі не тільки жири, але і вуглеводи.

Препарати для зниження ваги і апетиту

Величезна кількість дієтичних добавок, які блокують калорії, які не є, за заявою виробників, лікарськими препаратами, можна побачити на вітринах аптек. Щоб правильно вибрати підходящий блокатор апетиту, необхідно уважно прочитати анотацію до препарату, вивчити всі протипоказання, побічні дії, а також склад блокатора, інакше разом з калоріями можна повністю втратити здоров'я при алергії на який-небудь компонент добавки.

ПБК-20

Професійний блокатор калорій складається з подрібнених гарбузового насіння. До переваг препарату відноситься те, що клітковина надає м'який стимулюючий вплив на перистальтику кишечнику, виводячи з організму токсини. Крім цього, рослинні волокна, потрапляючи в шлунок, розбухають, сприяючи тривале відчуття ситості. ПБК-20 можна використовувати як блокатор апетиту, і одночасно з цим – як м'яке проносне, що сприяє позбавленню від зайвих калорій і кілограмів. Вартість ПБК-20 висока, замовити його можна на офіційному сайті.

Фаза-2

Вітчизняний фармацевтичний ринок випускає багато препаратів, що сприяють зниженню ваги, один з них – блокатор калорій фаза 2. Виробники стверджують, що застосування засобу сприяє зниженню ваги у жінок, допомагаючи спалювати калорії.. При цьому спосіб життя змінювати не потрібно, і можна їсти випічку, хліб та кондитерські вироби, не обмежуючи себе. Фаза-2 складається з екстракту білої квасолі, тобто дія цієї добавки засноване на уповільненні розщеплення складних вуглеводів.

Турбослім

Відома фірма «Евалар», що займається виробництвом біологічно активних добавок, випустила Турбослім блокатор калорій, який є комплексним препаратом щодо зменшення кількості засвоюваних калорій за рахунок одночасного блокування розщеплення жирів і вуглеводів в організмі. До складу дієтичної добавки входять:

  • витяжка з оболонок білої квасолі;
  • настій гарцинії камбоджійської;
  • екстракт хітозану;
  • хрому піколінат;
  • витяжка з насіння фенхелю.

За твердженням виробників, пиколинат не дає організму витрачати глюкозу, підтримуючи її кількість на одному і тому ж рівні, що знижує потребу людини в солодощах. Витяжки гарцинії та хітозану виступають блокаторами жирів, не даючи їм засвоюватися в організмі. Фенхель стимулює перистальтику кишечника, володіючи жовчо - і сечогінною дією.

Три фази

Виробники позиціонують блокатор калорій Три фази як джерело піколіната хрому та фруктової кислоти, що отримується з плодів гарцинії. Склад цієї дієтичної добавки, крім вищезгаданих компонентів, містить екстракт білої квасолі і хітозану, прийом яких дозволяє отримати швидкий результат по зниженню ваги. Три фази містять багато допоміжних компонентів, як натурального, так і синтетичного походження.

N40 капс

Аналогом дієтичної добавки Три фази є блокатор калорій N40 капс. Він складається з тих же основних активних речовин, що і Три фази. Сукупність екстрактів хітозану з білою квасолею допомагають виводити з організму не розщеплені жири і вуглеводи, сприяючи позбавленню від ваги і зайвих калорій. Крім цього, наявність хрому допомагає контролювати апетит, не даючи людині переїдати.

Як приймати блокатор калорій

В залежності від форми випуску та упаковки, дієтичні добавки до харчування, сприяють позбавленню від калорій, приймаються по-різному. ПБК-20 являє собою порошок, який додається під час або після їжі в напої. Блокатор вуглеводів Турбослім випускається в таблетках. По інструкції, загальний курс прийому становить 20 днів, при цьому кожен день потрібно пити 3-4 таблетки, по 1 штуці перед їжею. Три фази, Фаза-2, N40 капс п'ють по дві таблетки тричі на добу перед їжею, тривалість прийому становить один місяць.

Блокатори калорій в аптеці

Крім дієтичних добавок на натуральній основі, є медичні препарати для зниження ваги. До них відносяться такі ліки, як Изолипан та Акарбоза. Изолипан являє собою анорексигенный медикаментозний препарат, який вводиться внутрішньом'язово або внутрішньовенно хворим з індексом ваги більше 30. Стимулює реакцію із звільненням серотоніну, сприяючи нормалізації ваги хворого.

Акарбоза випускається в таблетках і призначається пацієнтам з цукровим діабетом I та II типу, щоб привести в норму гіпоглікемічний індекс крові. Крім цього, Акарбоза призначається з метою нормалізації ваги хворого, що страждає ожирінням. Ліки зменшує здатність складних вуглеводів перетворюватися в прості, сповільнює всмоктування цукрів у кишечнику, сприяє нормалізації рівня цукру в крові.

Ціна блокатора калорій

Дієтичні добавки для блокування калорій можна купити в будь-якій аптеці, або недорого замовити в інтернет-магазині з доставкою. Приблизний рівень цін на препарати по Москві наведено в таблиці:

Назва препарату

Найменування аптеки

Ціна, руб.

Турбослім

«Коптевская», СЗАТ, вул. Космодем'янської З. д. 31, кор.3

441

Три фази

«Еврофарм», САО, вул. Бутирська, д. 86б

165

N 40 капс

«Нова Віта», ЮАО, м-н Північне Чертаново, д. 2 кор. 203

162

Фаза-2

«Конюшина-Фарма», проїзд Шломина, 6

316

Побічні ефекти

Найпоширенішими неприємними наслідками прийому добавок, спрямованих на зниження ваги, є здуття живота і метеоризм, пов'язані з бродильними процесами в кишечнику з-за великої кількості неперетравлених вуглеводів і жирів. При цьому в кишечнику починається газоутворення. Велика кількість води і газів обумовлюють наступні побічні ефекти блокаторів жиру:

  • Понос після кожного прийому їжі.
  • Відчуття нудоти, печії, пов'язаний з блокадою ферментативної системи шлунка.
  • Порушення обмінних процесів, пов'язаних з надходженням в організм вітамінів A, D, E, заліза і кальцію. Засвоєння цих речовин відбувається тільки спільно з жирами, а жири виводяться з організму. Наслідком цього буває анемія, ламкість нігтів, шкірні алергічні висипання.
  • Втручання в травний процес з блокуванням окремих ферментів може призвести до погіршення роботи імунної системи, що загрожує загостренням хронічних захворювань.

Протипоказання

Далеко не всім людям дозволено захоплюватися засобами, насильно зменшують кількість засвоюваних організмом калорій. Протипоказання блокаторів наступні:

  • Вагітність, лактаційний період;
  • Хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту, виразка шлунка або дванадцятипалої кишки;
  • Гепатоз, стеатоз, інші хвороби печінки;
  • Аутоімунні захворювання при загостренні;
  • Вік до 18 років.

Відео: Блокатори вуглеводів

Блокатори вуглеводів

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!