Як прибрати підшкірний жир чоловікові або жінці в домашніх умовах - дієти і вправи

Ви незадоволені своєю фігурою, завжди вибираєте штани або спідниці з високою посадкою? Настав час виправити цю естетичну проблему. Дізнайтеся все про те, як прибрати підшкірний жир, зменшити обвислий живіт і швидко схуднути до літа. Регулярні і правильно підібрані вправи у комплексі з особливим раціоном харчування, потрібні вам, щоб завжди відмінно виглядати.

Що таке підшкірний жир

Шкірно-жирової фартух, обвислий живіт або, як називають в народі, подушка безпеки є практично у кожної людини. Навіть дуже худі люди не можуть похвалитися повною його відсутністю. Що ж таке являє собою підшкірний жир і потрібно його видаляти повністю? На відміну від вісцерального, який покриває внутрішні органи, може призвести до маси проблем зі здоров'ям, підшкірний жир – це резервна енергія, яку організм використовує в критичній ситуації.

Відсоток підшкірного жиру

Щоб важливий запас енергії раптом не перетворився на прошарок сала, потрібно грамотно контролювати його рівень. Визначити ідеальну масу тіла стандартними методами, де враховується зріст і вагу, не можна. Необхідно гідростатичне зважування – яке виміряє ще процентне співвідношення м'яких тканин і кісток. Цей метод використовується навіть в професійному спорті.

Для чоловіків з атлетичною статурою нормальний відсоток підшкірного жиру повинен бути в межах 6-13%. Представники сильної статі з 14-17% можуть сміливо говорити про хорошій фізичній формі, понад 18% - середнє чоловіча статура, а перевага за позначку в 25% буде називатися ожирінням. Для жінок ця норма у відсотках дещо інша:

  • 14-20% - атлетична статура;
  • 21-24% - спортивне тіло;
  • 25-31% - жіночий середній рівень;
  • кількість понад 32% - ожиріння.

Як спалити підшкірний жир

Позбутися від непотрібних кілограм можна безліччю різних способів, включаючи і медичні. Наприклад, спалити підшкірний жир зі стегон допомагає метод збільшення терморегуляції або ліпосакція, правда, гарантії того, що з часом все повернеться на свої місця, дати ніхто не зможе. Ефективніше всього підійти до проблеми грунтовно, вибрати комплексний підхід, що включає правильне харчування з підрахунком калорій і активні фізичні навантаження.

Дієта для спалювання підшкірного жиру

Як прибрати вісцеральний жир на животі і при цьому втратити підшкірний? Потрібно знизити калорійність їжі і відмовитися від солодких десертів. Копчені ковбаси, ніжні сосиски і навіть смажена картопля – продукти нон грата. Замість цього варто старанно налягати на білок: сир, пісні сорти м'яса, йогурти та інші молочні продукти. Не варто забувати про користь багатих клітковиною бобових культур, риби.

При цьому варто врахувати, що дієта для спалювання підшкірного жиру не повинна бути суворою. В ідеалі раціон потрібно знизити лише на 300 кілокалорій і додати трохи фізичного навантаження. Якщо ж із загальної маси 40% калорій будуть складатися з білкової їжі, то спалювання підшкірного жиру піде швидше. Вуглеводи у вигляді різноманітних каш краще їсти вранці, а за день випивати не менше півтора літрів рідини. Соки, кава або газована вода теж під забороною.

Як прибрати жировий прошарок на животі

Одними дієтами непотрібну прошарок спалювати не можна, доведеться ще записатися в спортзал або зайнятися активним фітнесом в домашніх умовах. Прибрати підшкірний жир з живота прекрасній статі допоможуть легкі заняття спортом: фітнес, пілатес, аеробний тренінг, плавання і навіть танці. Представники сильної половини людства повинні зробити упор на кардіо і анаеробний тип тренувань: качати прес на тренажерах або займатися силовими видами спорту.

Як спалити підшкірний жир на животі чоловікові

Твердження, що спалити підшкірний жир на животі чоловікові можна з вправами на прес, неправильно в корені. Таким способом можна отримати негативний результат – прес стане пружним, але великий живіт залишиться на місці. Для спалювання найефективнішими вважаються базові силові вправи. Спробуйте включити в стандартну програму:

  • комплекс присідань з обважнювачами;
  • жим штанги стоячи, сидячи або з підлоги;
  • станову тягу;
  • віджимання від підлоги.

Як спалити підшкірний жир на животі дівчині

Сучасні жінки теж прагнуть мати красивий і плоский животик. За рахунок дітородної функції жирок у дам накопичується переважно внизу живота і стегнах, а ці зони вважаються найбільш проблемними. Спалити підшкірний жир на животі дівчині допоможуть три прості вправи:

  1. Ляжте на живіт, заведіть руки за голову. Підніміть корпус вгору так, щоб груди відірвалася від підлоги, а ноги продовжували упиратися. Так ви не тільки підтягніть живіт, але й зміцните спину.
  2. Переверніться, руки розташуйте паралельно тулубу. Випрямлені ноги повільно підніміть на кут 30 градусів, замріть на 30 секунд, а потім розслабтеся. Для ефективності за раз потрібно зробити за 10-15 підходів.
  3. Закрийте очі, підніміться на носочки, руки складіть на поясі. Виконайте 8-10 махових вправ спочатку лівою, потім правою.

Як прибрати підшкірний жир з ніг

Приділяючи особливу увагу області живота, об'єму стегон або талії позбавитися від зайвого жирку по всьому тілу неможливо. Головна умова його видалення – чим більше груп м'язів буде задіяно під час тренування, тим вище енерговитрати і помітніше результат. Щоб підвищити коефіцієнт корисної дії потрібно виконувати різні вправи на прес, спину, плечі. Прибрати підшкірний жир з ніг допоможе біг, присідання і розтяжка. Тим же, хто зовсім не любить займатися спортом, рекомендують щоденні прогулянки у швидкому темпі, танці, боді-балет або йогу.

Відео: як позбутися від підшкірного жиру

Підшкірний жир. Як прибрати підшкірний жир?

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!