Експрес-дієта на 5 або 3 дні для швидкого схуднення в домашніх умовах з меню і відгуками

У деяких випадках людині потрібно виконати швидке схуднення, розтягувати на кілька тижнів цей процес не можна, тому ефективним варіантом будуть експрес-дієти. Має такий метод скидання ваги плюсами і мінусами, які слід враховувати перед початком застосування однієї з програми схуднення.

Що таке експрес-дієта

Іноді людині (а частіше дівчатам) потрібно терміново знизити вагу, наприклад, перед поїздкою у відпустку, важливою подією. Для цих цілей були створені дієти для швидкого схуднення, які вважаються самими жорсткими, але і найефективнішими. Тривають такі програми, як правило, від 2 до 14 днів, довше дотримуватися такого раціону харчування небезпечно для здоров'я. Ґрунтується такий принцип схуднення на різкому зниженні кількості калорій. Кожна людина споживає близько 2000 ккал за добу, при експрес режимі харчування цей показник знижується до 1000. Існують такі правила:

  1. Дотримуватися дієти довго не можна, тому що такі програми, як правило, не збалансовані, частина поживних речовин в організм не надходить, що не дає системам функціонувати повноцінно. Це призводить до порушень метаболізму, що сильно сповільнить процес схуднення, з'являться проблеми зі здоров'ям. Сідати на дієту по експрес методом дозволяється не більше 3 разів за рік.
  2. Враховуйте, що за кілька днів вам вдасться швидко позбутися тільки від води в організмі, жирові відкладення залишаться (зникне лише невелика їх частина). Не відмовляйтеся від спорту, продовжуйте займатися, щоб кілограми не повернулися.
  3. Прийнятний результат буде коливатися в межах 3-5 кг за 2-3 дні, на більше розраховувати не слід.
  4. Практично всі діючі програми є жорсткими дієтами, почуття голоду буде присутній постійно, тому слід морально до цього підготуватися. З цієї ж причини може розвинутись надмірна дратівливість, підвищена стомлюваність.
  5. Не можна використовувати такі дієти, якщо є патології ШКТ, нирками чи печінкою.
  6. Разом з водою може скоротитися м'язова маса.

Дієти для швидкого схуднення

Ґрунтуються такі програми на різкому зниженні надходження калорій в організм. Швидкі та ефективні дієти для схуднення можуть включати як один основний продукт (монодієти), так і набір страв. Кожен варіант розрахований на якийсь проміжок часу, наприклад, є експрес-дієта на 2 дні, є раціон «6 пелюсток», який розписаний на 6 днів. На даний момент найпопулярнішими варіантами вважаються:

  • раціон від Малишевої;
  • дієта нареченої;
  • кефірна;
  • апельсинова;
  • гречана;
  • яєчна;
  • білкова.

Експрес-дієта на 2 дні

За відгуками дівчат така швидка дієта для схуднення чудово підходить, якщо потрібно дуже привести тіло в порядок за короткий період часу. Перенести два дні обмежень набагато простіше, ніж кілька тижнів скорочення калорій. Експрес-дієта на 2 дні не вимагає особливих фінансових витрат, скорочення вживання шкідливих продуктів харчування підуть на користь організму.

Плюси:

  • висока ефективність;
  • короткостроковість;

Мінуси:

  • дратівливість;
  • постійне відчуття голоду;
  • протипоказанням виступають проблеми з нирками, печінкою, ШКТ.

Дієта експрес на 2 доби

Прийом їжі

1 день

2 день

1-й

Одне куряче яйце варене, 200 г вівсяної каші на воді.

Вівсяна каша на воді з висівками, 3 мандарина.

2-й

2 картоплини, запечені в духовці, сира терта морква, нежирного сиру 100 г, 1 апельсин.

Несолоний лосось 50 г, 200 г салату зі свіжої капусти. кілька цільнозернових хлібців зі склянкою кефіру.

3-й

Салат з однієї запеченої в духовці буряка, 200 г гречаної каші, шматочок відвареного нежирного м'яса. Кілька мандаринів.

2-3 запечені в духовці картоплі, 100 г шматочки запеченої телятини. 1 апельсин, стакан нежирного кефіру.

На 4 дні

Даний раціон харчування розділений по тих продуктів, які варто їсти. Експрес-дієта на 4 дні допомагає досягти швидких результатів, за цей час у вазі буде мінус 4 кг. Відноситься раціон до супер-дієт, які забезпечать різке зниження ваги за рахунок позбавлення від рідини в організмі. Експрес раціон виглядає наступним чином:

  1. Ці очищаючі добу, можна в будь-якій кількості вживати свіжовичавлені соки будь-яких фруктів, овочів. Не можна додавати цукор, протягом доби пийте зелений чай.
  2. Це кефірно-сирні добу. Протягом дня можна їсти знежирений сир (до 500 м) і маложирний кефір (до 1,5 л). Загальний обсяг продуктів доведеться розділити на 5 прийомів їжі, інтервали між ними має становити близько 3 годин. За 30 хвилин до цього слід пити зелений чай або склянка води без газу.
  3. Овочевий або салатний день. Необхідно приготувати і з'їсти 1,5 кг салату (будь-зелені листові овочі).
  4. Останні добу повторюють перші (знову свіжовичавлені соки і чай).

На 3 дні

Це популярний варіант експрес-програми, щоб схуднути. Ефективна дієта на 3 дні триває недостатньо довго, щоб викликати якісь нездужання з боку організму, але її вистачає для позбавлення від 3 кг. Виглядає схема живлення на три дні наступним чином:

День

Сніданок

Обід

Вечеря

1

Яблучний/апельсиновий свіжовичавлений сік.

200 г свіжих овочів або фруктів.

Морквяний фреш (без цукру).

2

Мінеральна вода без газу.

Мінеральна вода без газу.

Мінеральна вода без газу.

3

Половина склянки морквяного фрешу.

Терта свіжа морква.

Шматочок тосту, чай без цукру.

На 5 днів

У цій експрес програмі всі п'ять діб розділені на конкретні продукти. У вас буде овочевий, м'ясний, сирно-водний, злаковий і фруктовий день. Якщо ви змішаєте продукти протягом курсу, то ефект знизиться. Швидка дієта на 5 днів складається з п'яти різних монодієти, які дадуть вашому організму всі потрібні речовини і елементи. Нижче представлений раціон для цього експрес схуднення.

М'ясо

Солити його не можна, допускається використовувати сухі прянощі, спеції. Якщо ви дотримуєтеся вегетаріанського меню, то можна їсти протягом доби бобові. тофу і нежирний сир. М'ясна експрес монодієта виглядає наступним чином:

  1. На сніданок відваріть на пару або відварити яловичину, 150-200 р.
  2. На обід: на пару або варена курка, 100 р.
  3. Увечері можна тушковану індичку, 200 р.

Овочі

  1. Вранці салат з редису, огірків.
  2. Вдень зробіть салатик з тушкованого часнику, баклажана, приправте столовою ложкою оливкової олії.
  3. Увечері приготуйте 200 г вареної капусти кольрабі.

Фрукти

  1. На сніданок трохи меду, авокадо.
  2. Чотири мандарина з'їжте на обід.
  3. Увечері можна ціле гроно темного винограду.

Злаки

  1. Вранці приготуйте 2 ст. л. кедрових горіхів, бурий рис відварений 100 р.
  2. Мигдальні горіхи, бурий рис (150 г) приготуйте на обід.
  3. Вечеря: 3 волоських горіха, 100 г бурого відвареного рису.

Сир, вода

  1. Вранці з'їжте 100 г знежиреного сиру, а через пів години випийте склянку мінеральної води без газу.
  2. Вдень 150 г сиру, потім 3 склянки води без газу.
  3. На вечерю 2 склянки води і 100 г сиру.

У цій експрес програмі дуже важливо дотримуватися послідовність днів. Кожен з них виконує свою роль і для максимальної ефективності вони повинні йти конкретно в такій послідовності. Кожен раз ви отримуєте конкретні мікроелементи, речовини, які підживлюють тіло, не даючи відчувати дефіцит, порушувати метаболізм. Тільки при виконанні цієї важливої умови у вас вийде добитися зниження ваги.

На 7 днів

Витримати цілий тиждень буде складніше, ніж 2-3 доби. Експрес-дієта на 7 днів передбачає прийом вітамінних комплексів, щоб організм отримував необхідні мінерали, елементи. Схожа ця дієта з варіантом на 5 діб, теж складається з монодієт, які тривають протягом 24 годин. За відгуками дівчат можна схуднути на 3-6 кг. Приблизний раціон виглядає наступним чином:

  1. Цілий день риба. Можете готувати юшку з будь-якого сорту, запікати або варити. За добу повинно бути не більше 1,2 кг риби, розділіть прими по 200-300 р.
  2. Овочевий день, можна будь-які крім зеленого горошку, картоплі. Слід включити в питний режим свіжовичавлені соки. Цукор. сіль або барвників з консервантами бути не повинно. На добу знадобиться 1,5 кг.
  3. Курка. М'ясо можна готувати на пару, варити, на грилі або запікати. для смаку допускаються негострі приправи, курячий бульйон. За день треба з'їсти 1 кг м'яса.
  4. Каші. Будь-які цілісні злаки крім кукурудзи, манки, які відрізняються високим глікемічним індексом, підвищують апетит. За день потрібно з'їсти каші, готуючи з 1 склянки крупи.
  5. Йогурт, сир. Розвантажувальний для кишечника день в експрес-раціоні. За добу потрібно 1,2 л йогурту, 0,8 кг нежирного сиру.
  6. Фрукти. Не солодкі, свіжі, 1 кг кожного виду.
  7. Розвантажувальний. Можна вживати тільки негазовану мінералку.

Експрес-схуднення за 2 тижні

Належить такий тип живлення до еспресо схудненню за бессолевому методом. Два тижні витримати не так легко, як кілька днів, але результат буде помітний відчутний. Експрес-схуднення за 2 тижні допоможе вам скинути кг, які довгий час потім ще до вас не повернуться. Меню виглядає наступним чином:

День

Сніданок

Обід

Вечеря

1

Чорний кави без цукру.

Яйце некруто (1 шт.), 2 помідора, відварна брюссельська капуста.

Тушкований або варений тунець (200 г)

2

Тост, несолодкий кави.

Томатний сік, салат з кольорової капустою, відварний лосось.

Тушкована/відварна скумбрія.

3

Тост, чорний несолодкий кави.

З великого кабачка зробіть рагу.

2 яйця, 200 г відвареної телятини, заправлений оливковою олією салат з пекінкі.

4

Кави (несолодкий, чорний).

Варене яйце, нежирний сир, рагу з кропу і 3-х морквин.

Груша, банан, яблуко.

5

Заправлений лимонним соком, сира терта морква.

Склянки томатного соку, варену палтус.

Груша, банан, яблуко.

6

Кава.

Салат зі свіжої тертої моркви, 200 г курки (відварений).

Склянки соку з яблука, 2 варених яйця.

7

Чай (зелений).

Тушкована/відварна яловичина (200 г), авокадо.

Вечеря кожного дня (крім 3-го).

Вісім

Кава.

Салат з капусти білоголової, 300 г відвареної курки.

Терта морквина, 2 варених яйця.

9

Заправлений лимонним соком, салат з моркви (сирої).

Томатний сік, відварений хек (200 г).

Кавун, груша, диня.

10

Кава

Сире яйце, тушкована морква в рослинному маслі з сиром.

Сухофрукти, наприклад, фініки.

11

Чай (зелений) з тостом.

Рагу на рослинному маслі з 1-го кабачка.

Тушкована/варена яловичина, салат з пекінкі, заправлений лимонним соком.

12

Тост і кави.

Смажений/відварний лосось, салат з помідорів, огірків.

Склянка кефіру, 100 г яловичини.

13

Зелений чай.

Томатний сік, заправлений оливковою олією салат з капусти брюссельської, 2 варених яйця.

Смажена/варена риба (люба).

14

Кава.

Салат з двох варених яєць і білокачанної капусти, томатний сік.

Стакан йогурту/кефіру, відварна яловичина (150 г).

Швидкі дієти для схуднення на 5 кг

Можна умовно розділити експрес-методи схуднення за типом продуктів або по бажаного результату. Приміром, є швидкі дієти для схуднення на 5 кг, вони можуть включати різні типи продуктів і тривалість самої дієти. Нижче буде розглянуто варіант, який називається «сыроедческий», тому що складається тільки з свіжих овочів, фруктів. Проводиться експрес-схуднення за цим способом за такими правилами:

  1. Добре підходить цей варіант дієти на кінець літа або початок осені, коли багато свіжих і недорогих фруктів/овочів.
  2. Проводять схуднення за принципом монодієти, на кожен день вибирається один фрукт, який стає головним блюдом. Наприклад, можна цілий день їсти тільки огірки, потім тільки кавун, третій – груші.
  3. Довше трьох днів дотримуватися експрес-монодієти не можна, тому що організму потрібні й інші поживні речовини для повноцінного функціонування.
  4. Такий раціон дієти допомагає очистити кишечник від токсинів, що позитивно виляє на прискорення метаболізму. Ви зможете очистити шкіру, вивести токсини з організму.
  5. Проводити такі експрес-чищення не можна частіше, ніж раз за 3 тижні.

Дієта для швидкого схуднення на 15 кг

Щоб організму людини не заподіяти шкоди, рекомендується худнути по 5-7 кг на місяць. У деяких же випадках людям необхідно швидко скинути вагу, тому була розроблена дієта для швидкого схуднення на 15 кг Це жорстка програма, яка ставить тіло людини серйозного стресу, тому проводити такі експрес зниження ваги тільки після консультації з лікарем. Дієта протипоказана людям з хворобами ШЛУНКОВО-кишкового тракту, серця, нирок, печінки. Один із прикладів такої супер-дієти описаний нижче.

  1. Цей варіант належить до одного з найбільш жорстких і інтенсивних способів схуднення.
  2. На 2 тижні ваш раціон буде складатися тільки з овочевого бульйону, окропу, вівсяного відвару без солі, склянки соку.
  3. Самий складний етап експрес-схуднення – перші 2 дні. Організм звикне до такого раціону і продовжувати дотримуватись дієти буде простіше.
  4. Потрібно правильно виходив з такого раціону харчування, потрібно протягом тижня поступово додавати по 1 звичного страви, щоб не перевантажити кишечник. В іншому випадку вірогідна інтоксикація, запори, зупинка кишечника.
  5. При експрес-схуднення обов'язково рясно пити.
  6. Купіть полівітамінний комплекси, щоб підтримувати на необхідному рівні в організмі мінералів, речовин для підтримки всіх систем в тілі.

Як швидко скинути 10 кг за тиждень

Ще один приклад інтенсивної дієти в домашніх умовах. Важливо готувати їжу без солі, цукру. Їсти потрібно тільки здорову їжу, перчити або смажити не можна, спеції теж будуть шкодити. Повторювати цю дієту можна не частіше 1 рази за три місяці. Нижче представлений спосіб, як швидко скинути 10 кг за тиждень, вказану кількість їжі потрібно рівномірно розподілити на весь день.

  1. 5 шт. картоплин в мундирі, 1, 5 л кефіру.
  2. Варена курка (100 г), 1,5 л кефіру.
  3. Півтора літра кефіру, 100 г вареного м'яса теляти/яловичини.
  4. відварна риба нежирних сортів (100 г), півтора л. кефіру.
  5. Будь-які свіжі овочі крім банана, винограду, кефір 1,5 л.
  6. Тільки кефір (2 літри).
  7. Цілий день мінеральна вода без газу (в будь-яких кількостях).

Відео: експрес-дієта Дюкана

Експрес дієта Дюкана

Відгуки

Марія, 28 роківДля мене завжди було складним довго дотримуватися дієти. З цієї причини експрес варіанти для мене стали справжньою знахідкою. Я перед влітку використовую їх, щоб поїхати у відпустку і добре виглядати на пляжі. Найбільше подобається кефірна дієта, за тиждень я втрачають майже 5 кг ваги, що відразу ж відображається на моїй фігурі.
Світлана, 20 роківЯ тільки один раз спробувала експрес-схуднення і зрозуміла, що це не моє. Програма розрахована була на 4 дні, 2 дні я протрималася добре, але до вечора друге доби почалося нездужання, паморочилася голова. На наступний день мені було відверто погано, тому я повернулася до звичайного харчування. Більше таких експрес-перевірок організму я проводити не буду.
Аріна, 26 роківКожне літо проводжу розвантажувальну дієту. Фрукти і овочі стають відносно дешевими, їх легко купити, тому я використовую, експерсс-метод схуднення на свіжих продуктах. За 4 дні я стабільно втрачаю 2-3 кг, а в деяких випадках і 4 кг. Тримаюся я добре, тому що дуже люблю свіжі фрукти. Така дієта особливо мені в радість.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!