Голодування на воді - правильний вхід і вихід з дієти

Дієта на одній воді – це всесвітньо відомий метод, що допомагає не тільки скинути з тіла зайві кілограми, а й очистити організм. Крім цього, методику застосовують ще в оздоровчих цілях, щоб зберегти молодість і відновити здоров'я.

Користь голодування на воді

Відмова від вживання їжі в будь-якому її вигляді позитивно позначається на багатьох функціях організму. Так, користь голодування на воді незаперечна, бо за цей період поліпшується мікрофлора кишечника, омолоджується шкіра, а ви позбавляєтеся від багатьох хронічних захворювань. Якщо будете робити все по рекомендаціям, то отримаєте чудовий результат: зникне часта потреба в їжі і нічний хропіння, покращиться стан здоров'я, самопочуття і головне – ви швидко розпрощалися з ненависними кілограмами.

Даний спосіб лікувального голодування здатний навіть змінювати роботу гормонів людини: наприклад, жир спалюється завдяки тому, що при вживанні однієї води рівень інсуліну дуже різко знижується. Ще варто відзначити, що в період голодування до 5-ти разів може збільшитися рівень гормону росту, який теж сприяє зменшенню жирового прошарку.

Скільки можна голодувати на воді

При голодуванні можуть виникати часті головні болі, відчуття нудоти, слабкість, запаморочення, може спостерігатися різка зміна настрою або з'явитися неприємний запах тіла або з рота. Більша частина симптомів зникне, якщо ви будете регулярно, але правильно голодувати на воді, строго дотримуючи всі рекомендації по підготовці і виходу з дієти. Взагалі очищення голодуванням можна проводити як 1 день, так і місяць – лікар складе вам режим індивідуально.

Як витримати голодування на воді

При голодуванні основою є вода, причому пити її потрібно постійно і в тій кількості, в якому захочете. Варто відзначити, що витримати голодування на воді буде навіть легше, ніж коли б ви споживали мінімальну кількість калорій – не є взагалі простіше, ніж їсти потроху. Коли почнете зриватися і будете намагатися щось з'їсти, згадайте ваш основний стимул – схуднути і допомогти організму очиститися, тому змініть діяльність: гуляйте, слухайте музику, читайте.

Підготовка до голодування на воді

Цей етап є навіть важливішим, ніж те, скільки днів ви будете голодувати. Отже, підготовка до голодування на воді повинна бути ретельною, а не відразу ж після рясного застілля. За тиждень до дієти рекомендується відмовитися від м'яса, а за три дні почати харчуватися тільки фруктами і овочами. Безпосередньо перед початком лікувальної голодування краще пропустити вечерю, а вранці поставити клізму або випити проносне.

Одноденне голодування на воді

Зменшення живота – ось результат, який ви помітите після голодування, тривалістю в добу. Після того, як почнете практикувати одноденне голодування на воді регулярно протягом пари місяців, отримаєте також оздоровчий ефект: організм очиститься, омолодиться, підвищиться імунітет, оздоровиться мікрофлора кишечника. Крім цього, періодичний відмова від їжі на добу є відмінною підготовкою до більш тривалого голодування на воді.

Вихід з одноденного голодування на воді

Навіть після одного дня, коли ви вживали тільки чисту водичку, необхідно правильно перейти до звичайного раціону. Так, вихід з одноденного голодування на воді – не менш відповідальна справа, ніж підготовка і саме дотримання дієти. Після закінчення голодування потрібно пити розбавлені водою соки, потім змінити їх цільними фрешами. На 3-й день можна вводити фрукти, салати, овочі, а після починати їсти звичну їжу, але ще на кілька днів виключити солоне, солодке і смажене.

Триденне голодування на воді

Якщо хочете запустити внутрішній механізм спалювання жиру, то при голодуванні вживайте воду без добавок у вигляді меду, цукру або соку. Триденне голодування на воді – кращий спосіб очищення організму для новачків. Рідину потрібно вживати всі три дні щогодини по 1 склянці – тільки так процес принесе користь. Обов'язково потрібно напередодні ввечері зробити клізму, яка видалить з кишечника всі виділення, які можуть отруювати організм.

На 2-й день зростає кислотність продуктів, що залишилися в шлунку, тому його з ранку потрібно обов'язково промити водою. При виникненні неприємних відчуттів або при відрижці з запахом промивання можна робити ще. Якщо на 3-й день рідини хочеться набагато менше, то не примушуйте себе, а пийте по потребі. При триденної лікувальній дієті можна займатися повсякденною роботою, але від важкої праці варто відмовитися.

Вихід з триденного голодування на воді

Рекомендується заздалегідь прийняти препарат, що сприяє відновленню мікрофлори кишечника. Взагалі вихід з триденного голодування на воді вдвічі довше, при цьому порція і різноманітність будуть збільшуватися щодня:

  1. У перший день щогодини потрібно пити соки: дві порції розбавлених водою, всі наступні порції робити по 100 мл без води.
  2. Сніданком 2-го дня послужить 100-200 мл соку. Пити його потрібно щогодини до обіду, яких послужить рідка несолона вівсянка, або банани, або сирі перетерті овочі або фрукти (крім морквини, апельсинів). На полуденок можете попити соку або з'їсти яблуко. Якщо хочете їсти, то зробіть на вечерю овочеве рагу, суп, відваріть картоплю. У будь страв можете додати трохи соняшникової олії.
  3. У 3-4-й дні обмежте себе від жирів, солі, солодощів, тваринної їжі та фруктів оранжевого кольору.
  4. На 5-6-й дні виходу дотримуйтесь фруктово-овочеву дієту, уникайте кондитерських виробів, алкоголь і тваринну їжу.

Голодування на воді 7 днів

Щоб не наразити на небезпеку організм, перед тижневої голодуванням важливо привчити організм до того, що він вміє мало є, посидівши на дієті 1, а потім 2-3 дні в тиждень. Крім підготовки, голодування на воді 7 днів включає ще два етапи – сам процес і вихід:

  1. В 1-й день дозволено вживати тільки воду, загальний обсяг якої становитиме близько 2,5 л. Пам'ятайте, що організм почне мерзнути, тому краще, якщо рідина буде тепла. Обов'язково потрібно зробити клізму.
  2. Денний раціон на 2-е і 3-й добу не відрізняється від 1-го дня, але не чистити зуби щіткою з пастою вже не рекомендується: можна використовувати лише марлю. Увечері варто повторити клізму.

Вихід з 7-денного голодування на воді

Четвертий день – початок останнього етапу лікувальної дієти. Так, вихід з 7-денного голодування на воді повинен бути поступовим:

  1. Відсидівши на дієті 3 дні, можна починати пити несолодкі соки, які в рівних пропорціях розбавлені водою. Загальний обсяг випитих рідин (разом з звичайною водою) повинен складати 2,5 л.
  2. На 5-й день в раціон повинні входити ще й нерозбавлені натуральні соки, відвари з ромашки чи м'яти.
  3. На 6-7-й дні в обіднє меню можна включати рідкі каші і потроху відварних або печених овочів (крім капусти). Кількість води зменшувати не можна.

Голодування на воді 21 день

Основною метою голодувань є лікування деяких захворювань і врегулювання хімічного балансу в організмі природним шляхом, а вживання їжі або навіть вітамінів може посприяти порушення цього процесу. Голодування на воді 21 день – нелегкий спосіб схуднення і, як показує досвід окремих людей, настільки тривале голодування може призвести до психічних порушень (булімії або анорексії), виснаження та багатьом іншим проблемам.

Підготовлятися до тритижневого голодування потрібно ретельно, навіть якщо ви його вже практикували. Новачкам же переходити відразу на 21 день категорично заборонено. За тиждень до дієти, відмовтеся від шкідливих продуктів, віддайте перевагу легким салатів, свіжих соків. Коли зважитеся навідріз відмовитися від їжі на 21 день, пам'ятайте, що на цей час потрібно ще забути про куріння, алкоголь і каву.

Всі три тижні необхідно пити виключно воду, причому вона повинна бути чистою, краще дистильованою. Спочатку у вас може виникнути непереборне бажання з'їсти хоч що-небудь, але якщо перетерпите кілька днів, то потім організм зрозуміє, що їжі він поки не побачить і почне використовувати внутрішні ресурси, збагачуючи вас енергією, отриманою з власних запасів жиру.

Вихід з голодування

Перехід від настільки тривалого голодування на воді повинен бути рівним або більшим, ніж була сама дієта. Правильний вихід з голодування на воді полягає у поступовому відновленні харчового режиму:

  1. З 1 по 3-й день пийте яблучні соки або з моркви, але в розбавленому вигляді.
  2. Протягом 4-5 теж пийте лише соки, але нерозбавлені.
  3. На 6-7 день їжте овочі, вводите фрукти.
  4. З 8 по 10 додайте ще каші з волоськими горіхами і насінням, пюре.
  5. З 10 по 21 день починайте вводити молочні продукти: кефір, йогурт, кисле молоко.

Відео: водне голодування

Голодування на воді. Мій досвід і результати.

Відгуки

Марія, 40 роківЯ так і думала, що голодування на воді являє собою жорсткі умови харчування. Давно мала проблеми в житті від зайвої ваги, тому зважилася випробувати дієту на 40 днів (Будда витримував, думала, що теж зможу). Можу сказати, що проведення голодування далося мені дуже легко. Результатом я задоволена: зі 120 кг я стала майже Дюймовочкою – 68 кг.
Тетяна, 28 роківНе рахувала, скільки склянок води випила за ці 7 днів. Значне зниження ваги було на другу добу – мінус 2,8 кг, але думаю, що це погано і небезпечно для мене. Зібралася практикувати одноденні харчові паузи і тижневий вихід після них, тому що «стрибки» тиску – це звичайне явище для мене, але із-за тривалої дієти вони почастішали.
Ірина, 24 рокиЗа 3 дні на воді сталося оновлення і омолодження моєї шкіри, тому хочу зазначити, що відмовитися від споживання їжі хоч на пару днів все ж варто. Тим, хто сумнівається, хочу сказати, що після 3-денного курсу потрібно їсти мінімальна кількість їжі – це допоможе запустити в організмі всі процеси травлення і ще трохи знизити вагу.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!