Глауберова сіль: інструкція і склад мирабилита

Лікарська сольове речовина володіє сильним проносним ефектом. Зовні виглядає як прозорі кристали. Засіб приховує в собі не тільки очисні властивості, корисні для тих, що худнуть людей, але і шкоду при неправильному прийомі.

Що таке глауберова сіль

У природі поклади такого мінералу як водний сульфат натрію називаються мірабіліт. Речовина уперше було виявлено німецьким хіміком Глаубером, тому мірабіліт отримав другу назву. Глауберова сіль – це декагидрат сульфату натрію, речовину, яка вбирає в себе токсичну лімфу. Хімічна формула препарату – Na2SO4 10H2O, а максимальна його розчинність у воді – при 32,4° С. В медицині застосування глауберової солі більше відомо з-за своїх проносних властивостей, необхідних для ефективного очищення організму людини.

Глауберова сіль для схуднення

Якщо вести здоровий спосіб життя і виконувати нескладні процедури протягом 5-ти днів, ви зможете позбавитися від зайвої ваги і очистити кишечник від шлаків, забути про запорах. Вам допоможе глауберова сіль для схуднення, але перш ніж приступати до прийому розчину, необхідно приготувати фруктовий фреш: він захистить вас від зневоднення і допоможе відновити вітамінний баланс. Потрібно три види фруктів: чотири грейпфрута, три апельсина і два лимона. Далі потрібно подрібнити всі інгредієнти і розвести водою в пропорції 1:1. Методика вживання речовини для бажаючих схуднути:

  1. Натщесерце випити розчин (200 мл води з 1 ст. л. речовини).
  2. Через півгодини зробити 2 ковтки вітамінізованого напою, пити протягом всього дня через кожні 30 хв.
  3. Перед сном зробити клізму (до 2 л кип'яченої води додати сік 2-х лимонів).
  4. Описані три етапи виконувати 3 дні, а потім потрібно пити соки з овочів.
  5. В останній день вже можна їсти фрукти і овочі.

Плюси і мінуси глауберової солі

Перш ніж застосовувати речовина, потрібно зважити всі плюси і мінуси глауберової солі. Сульфат натрію володіє цінними властивостями: очищає організм від накопичених за роки шлаків і токсинів за рахунок розчинності, виводить рідину, усуває запори. Найголовніша перевага вживання солі полягає в тому, що вона не порушує процеси ліпідного обміну (метаболізм). До явних мінусів речовини відносять:

  • зневоднення, яке виникає при потужному проносний ефект;
  • поява нудоти та блювоти;
  • з організму разом з «сміттям» виводяться поживні речовини;
  • жировий прошарок не ліквідується (схудненню сприяє позбавлення від зайвої рідини).

Протипоказання до застосування глауберової солі

Використовувати речовину безпечно лише після прочитання інструкції, консультації з лікарем, лабораторних обстежень. Мірабіліт здатний нашкодити організму, погіршити перебіг багатьох захворювань і сприяти загостренню хронічних. Крім індивідуальної нестерпності існують ще інші протипоказання до застосування глауберової солі:

  • вагітність;
  • годування груддю;
  • різні захворювання шлунково-кишкового тракту;
  • запалення жовчного міхура;
  • холецистит;
  • зневоднення.

Як приймати глауберової сіль

Для очищення кишечника необхідно приготувати специфічний розчин: для цього наливають 400 мл кип'яченої теплої води, додають 40 г речовини (враховуючи швидкість розчинності). Необхідно перемішувати отриману суміш протягом дня, а приймати глауберової сіль потрібно за 2 години до сну. Інші особливості:

  • Щоб уникнути зневоднення можна випити близько 2-х склянок води.
  • Після процедури бажано вживання овочів, фруктів.
  • Потрібно намагатися дотримуватися дієти, що включає тільки легкі страви, виключити на час молоко, яйця, м'ясо, рибні делікатеси, сою, боби, олія.

Ціна на глауберової сіль

Приймаючи такий засіб, як мірабіліт, можна надовго забути про завалах в шлунку. Купити речовина для схуднення і очищення можна, замовивши в інтернет-магазині. Ціни в Москві починаються від 13 руб за 1 кг продукції і різняться від виробника, ваги упаковки. Питати в аптечних кіосках дану сіль можна не як глауберову, а як аналог під назвою «сульфат натрію десятиводный кристалогідрат». Судячи з відгуків, товар може продаватися в зоомагазинах.

ВиробникВагаВартість (рублі)
Ультравет250 гр35
Трейд Экорт1 кг13,5
Аква-Хім1 кг13
Транзит Хім1 кг17
Доктор ВАПупаковка (50 г)98
Велес НВП500 г55

Відео: кристалічна структура мирабилита

MIRABILITE 1 cif p1 cell mol2. Кристалічна структура мирабилита

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!