Дієта Усама Хамдий - меню на 4 тижні, відгуки та результати

Професор з Америки Усама Хамдий розробив спосіб втратити всього за місяць близько 30 кг. Суворий режим харчування придбав популярність завдяки ретельно розробленим раціону. У нього входить корисна їжа, що містить вітаміни і необхідні організму речовини. Суть методики полягає в перепрограмуванні обмінних процесів організму.

Хімічна дієта Усама Хамдий

Нехай вас не лякає назва методики Усами Хамдия. Деякі люди помилково вважають, що дієта на хімічних реакціях базується на прийомі синтетичних елементів, хоча це припущення. Основа методики в тому, щоб обдурити організм і змусити його змінити традиційні хімічні процеси. Тут зниження маси відбувається не через зменшення калорій, а внаслідок великої кількості білка, а не вуглеводів (карбо). Настає дефіцит доступної енергії, яка надходить з карбо, починається перехід тіла в інший режим метаболізму, витрачаються жирові запаси.

Хімічна дієта на 4 тижні володіє перевагами:

  1. Запаси білка залишаються недоторканними, м'язові волокна не піддаються змінам.
  2. М'язи людини стають міцнішими, особливо, якщо паралельно займатися фізичними вправами для схуднення.
  3. Дієта популярна серед пацієнтів з преддиабетическим або діабетичним станом, т. к. поступове засвоєння протеїнів захищає організм від цукрових перепадів.
  4. Голод відсутня, адже є білки. Хімічні речовини (кетони), вивільнювані при розщепленні білків, пригнічують відчуття порожнього шлунка.

Сирна дієта Усама Хамдий

Низкоуглеводное харчування не годиться людям з проблемними нирками або ШКТ. Сирна дієта Усама Хамдий – альтернатива класичній методиці, підходить алергікам з реакцією на яйця. У такому варіанті ранкова їжа складе 200 г сиру з 0% жиру на упаковці, а ще фрукт, який є в списку дозволених. У дієті за місяць Усами Хамдия сніданки грають першорядну роль. Удосконалити процес скидання зайвої ваги можна за допомогою комплексу фізичних вправ.

Яєчна дієта Усама Хамдий

Хімічна методика по-іншому зветься яєчної з-за великого вмісту яєць. Оригінальний раціон під назвою «Дієта на 28 днів» – це яєчна дієта Усама Хамдий, з допомогою якої, судячи з відгуків, легко зменшити свою вагу на десяток кг за місяць. Приголомшливий результат досягається за рахунок низькокалорійних продуктів. У день вживається всього 1000 калорій, але цього вистачає для зміцнення імунітету, здоров'я, настрою, розгладження шкіри, блиску, твердості нігтів. Меню Усами Хамдия рясніє амінокислотами, мікроелементами, є вітамінний комплекс.

Дієта Усама Хамдий на 4 тижні

Специфіка такого харчування – результат досліджень в рамках проблем при діабеті і супутньому ожирінні. Всі продукти підібрані з максимальною обережністю, але перед початком добре б відвідати лікаря і обговорити з ним всі. Серед основних правил виділяють час прийому їжі: плануйте їжу не частіше, ніж кожні дві години, а останній раз – за пару годин до сну. Протипоказання до меню Усами Хамдия: вагітність, період лактації, захворювання ШЛУНКОВО-кишкового тракту, алергія. Меню дієти Усама Хамдий містить:

  • цитрусові;
  • фрукти;
  • яйця;
  • сирні продукти;
  • хлібці;
  • овочі;
  • м'ясо (курку без шкіри);
  • рибу.

Перший тиждень

Потрібно випивати за день більше 2-х л води. Меню хімічної дієти на 4 тижні включає овочі, які слід варити на воді або пекти в духовці. До ним дозволяється додавати сіль, цибулю, перець, часник. Заборонені цукор, жири і масла. Можна пити низькокалорійну газовану воду, содову, кава, чай. Через брак сиру його замінюють знежиреним сиром. Головне правило Усами Хамдия – ні в якому разі не змінювати меню дня, від цього залежить успішність результату.

Початкова 1 тиждень хімічної дієти включає однаковий сніданок 7 разів (складається з 2 яєць, круто або в мішечок, і 2 цитрусів – апельсинів, грейпфрутів):

День тижняОбідВечеря
Понеділок

Фрукти (із списку).

М'ясо (пісне, виключаючи баранину). Готується на грилі.
Вівторок

Шматок курки (краще грудка домашньої, шкіру зняти) варену або на грилі; великий цитрус; помідори.

2 курей. або 4 перепел. варених яйця; тост житній; апельсин (світі, грейпфрут) – 1 шт.
СередаБринза або будь-який інший білий сир нежирний; помідори; тост житній.См. вечеря понеділка.
ЧетверФрукти, які не заборонені.На вибір варіант понеділка або середи, додавши салатні листя.
П'ятниця2 яйця (варені, круті); парові овочі.Риба (морська, річкова) на пару, грилі; листя Ромен або Фризі; один цитрус.
СуботаДозволені фрукти.З меню понеділка та середи.
НеділяПарові овочі; помідори; грудка куряча (гриль, без шкіри); грейпфрут або апельсин – 1 шт.Парові овочі або запіканка з них.

Другий тиждень

Сильно голодувати не можна ні в якому разі, тому якщо ви відчуваєте потребу в їжі, то можна з'їсти овочі. Якщо кількість продуктів не вказано, то вживайте 1-2 порції (в розумних межах). Не допускайте помилок, а то доведеться починати курс з початку. Запам'ятайте: не варто чекати понеділка, щоб приступити до раціону. Дні вказані для зручності: понеділок – перший день раціону, далі вівторок – другий і т. д. Наступна 2 тиждень хімічної дієти складається з такого меню Усами Хамдия:

День тижняОбідВечеря
Понеділок

2 яйця (не яєчня і омлет не); листовий салат.

Два варених яйця; грейпфрут або апельсин – 1 шт.
Вівторок

М'ясо нежирне на грилі або риба; листя салату.

Меню понеділка.
СередаМеню вівторка.Меню понеділка.
ЧетверВідварені яйця – 2 шт.; овочі, приготовані на пару; бринза.Дозволені фрукти.
П'ятницяМорепродукти відварні або риба на грилі.Дозволені фрукти.
СуботаЛистя салату; грейпфрут або апельсин – 1 шт.; нежирне м'ясо на грилі.Дозволені фрукти.
НеділяФіле курки парове або зварене; помідори свіжі; грейпфрут або апельсин – 1 шт.Філе курки без шкіри, приготоване на грилі або відварне; помідори; грейпфрут або апельсин – 1 шт.

Третій тиждень

Якщо в меню написано «салат», то потрібно вживати листя салату. Вказівка «дозволені фрукти» означає, що можна вживати всі фрукти (ананаси, груші, мандарини, ківі, персики, сливи, яблука), крім інжиру, банана, фініків, манго винограду. До вареним овочам відносяться: зелений горошок, кабачки, морква, баклажани, квасоля або суха, цукіні. Слід вибрати тільки один варіант продукту. Передостання 3 тиждень хімічної дієти:

Дні тижняМеню Усами Хамдия на весь день
ПонеділокДозволені фрукти.
ВівторокОвочі, приготовані на пару; листовий салат.
СередаПарові овочі або дозволені фрукти.
ЧетверЛистового салату; риба відварна.
П'ятницяВідварене філе курки без шкіри.
Субота і неділяОдин вид фруктів з дозволених.

Четвертий тиждень

Найважливішою тижнем вважається остання. Щодня представлено певне меню продуктів Усами Хамдия з конкретно зазначеним об'ємом вживання. Вам знадобиться самостійно розподілити продукти у відповідності з прийомами їжі протягом дня. Їх можна поєднувати один з одним і є в будь-якій послідовності. Після цього періоду необхідна моральна підтримка близьких, психолога або дієтолога, т. к. потрібно зробити вихід з дієти максимально комфортним. У перші дні не переїдати ні в якому разі. Завершальна 4 тиждень хімічної дієти складається з такого раціону:

День тижняМеню
Понеділок
  • відварене філе курки – 200 г;
  • відварна риба – 200 г;
  • помідори, огірки;
  • апельсин – 1 шт.;
  • грейпфрут – 1 шт.
Вівторок
  • тости з цільнозернового хліба – 2 шт.;
  • салат з огірками і помідорами;
  • дозволені фрукти – 4 шт.
Середа
  • тости з цільнозернового хліба – 2 шт.;
  • знежирений сир – 100 г;
  • апельсини – 2 шт.;
  • грейпфрути – 2 шт.;
  • відварені овочі – 200 г;
  • свіжі помідори – 2 шт.
Четвер
  • м'ясо курки без шкіри відварне – 1/2 від цілої курки;
  • салат, що складається з томатів і огірків (по 2 шт.);
  • апельсин і грейпфрут – 1 шт.
П'ятниця
  • яйця – 2 шт. (круто);
  • салат з огірками, зеленню, помідорами;
  • грейпфрут – 1 шт.
Субота
  • тост (тільки цільнозерновий, не білий) – 1 шт.;
  • огірок – 1 шт.;
  • бринза – 100 г;
  • шматочок курячої грудки без шкіри – 200 р.
Неділя
  • два цитруса (апельсини, грейпфрути);
  • тост (ц/з хліб, підсушити) – 1 шт.;
  • овочі – 200 г;
  • помідори – 2 шт.;
  • риба річкова, на пару – 150 р.

Відео: яєчна дієта Усама Хамдий на 4 тижні

Яєчна дієта Усама Хамдий

Відгуки

Лариса, 28 роківЯ – досвідчений користувач методики під назвою «дієта Усама Хамдий – меню на 4 тижні», сиділа на ній вже 2 рази. У перший раз вдалося схуднути: мінус 10 кілограм за 4 тижні, як і обіцяли відгуки доктора Усами Хамдия. Я вибрала яєчний варіант. Результат видно по фото – до 66 кг схудла до 56 кг Через 2 роки народила, мій вага 77 кг За 28 днів скинула 12 кг
Оксана, 26 роківСтраждаючи з підліткового віку надмірною вагою, перепробувала безліч дієт, в тому числі, меню Усами Хамдия, розраховану на 4 тижні. Намагалася все робити як треба, пару раз забувала, що не можна банани, але не поверталася назад до першого дня. Скинула 6 кг, внутрішньо відчула зміни. Знову спробую, але з фізичними навантаженнями.
Людмила, 38 роківП'ять років тому використовувала меню Усами Хамдия. При моєму значному вазі 80 кг я схудла до 65 кг. Це було свято. Тільки відмовтеся від цукерок, якщо хочете, щоб було видно результат, а по завершенню сміливо беріться за збалансоване харчування. Фрукти і овочі зараз мої фаворити!
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!