Дієта для підлітка - як схуднути правильно. Меню дієти для підлітка на кожен день, відео

У наші дні, в еру фастфуду, газованої води і ГМО-продуктів, проблема ожиріння стала гострою не тільки для дорослих, але і для дітей, яким це перенести набагато складніше. По-перше, з психологічної точки зору (можлива цькування з боку однолітків). По-друге – зайві кілограми в 12-17 років набагато шкідливішою, ніж у зрілому віці. Тому дієта для підлітків передбачає легкий і збалансований режим харчування. Він спрямований на поліпшення роботи організму.

Як схуднути дитині

Період 12-17 років – час активного росту і розвитку організму підлітка. Як наслідок – підвищений апетит у дитини, яка призводить до шкідливих для здоров'я перекусу. Хлопчик або дівчинка-підліток, що ведуть малорухливий, ледачий образ життя, укупі з чіпсами/булочками можуть зіпсувати собі фігуру і занапастити здоров'я. Тому, перше, що треба зробити батькам – пояснити цей невтішний факт дитині і запропонувати в якості альтернативи горіхи і сухофрукти, а також звернути його увагу на необхідність дієти і занять спортом.

Сама підліткова дієта сильно відрізняється від дорослих аналогів. Вона не настільки агресивна, і не ставить перед собою мети зробити дитину худим за лічені дні. Так, в'ялі стегна і товстий живіт не фарбують нікого, особливо в літній період. Тим не менш, навіть напередодні літа дієтами вага слід втрачати поступово. Правильне харчування для підлітків просто життєво необхідно, щоб не позбавляти організм необхідних елементів.

За допомогою правильного харчування

У плані раціону підліткова дієта включає в себе повний набір білків (забезпечують зростання м'язів дитини), вуглеводів (заповнюють енергію), із зменшеним об'ємом жирів (необхідні для зростаючого організму). Крім того, меню дієти повинна включати морепродукти, які багаті вітамінами B. Молоко, сир, сир, кефір з низькою жирністю так само будуть дуже корисні. Пісне м'ясо і овочі теж важливі.

Існує декілька ефективних варіантів меню підлітка на період дієти. Кращий спосіб того, як швидко схуднути – чергувати їх. У перший день дієти – перший варіант, на другий – другої, і т. д. В цьому випадку зростаючий організм майбутнього хлопця або дівчини буде забезпечений всіма корисними речовинами під час дієти. В плані загальних рекомендацій дієтологи сходяться в наступному:

  • їжу слід менше солити/перчити;
  • вживати соки з свіжовичавленими фруктами;
  • м'ясо готувати на пару;
  • фастфуд і борошняне виключається.

Меню на тиждень

 

Сніданок

Обід

Полуденок

Вечеря

Понеділок

Гречана каша, філе курки, чай без цукру

Овочевий суп, тост з маслом, сир, одне яйце

Яблуко і йогурт

Печена картоплина з помідором, солодким перцем і зеленню

Вівторок

Рисова каша,

чай

Червоний борщ, варена куряча грудинка

Стакан кефіру

Відварені овочі і стакан молока

Середа

Спагетті з оливковою олією, помідор

Вінегрет, м'ясо, томатний сік

Горіхи

Запечена риба, овочевий салат

Четвер

2 яйця некруто, тост з маслом, сік

Відварне м'ясо, салат зі свіжими овочами, компот з сухофруктів

2 ківі або 3 мандарина, або 1 апельсин

тарілка сиру з 1 ложкою меду, склянка молока

П'ятниця

Рисовий суп з фрикадельками, чорний хліб

Курка з тушкованими овочами

Яблуко

Печена картоплина, помідор, сир

Субота

Вівсяна каша, відварна курка

Картопляне пюре, запечений судак, овочевий салат

Чай, крекер

Овочевий суп, салат, яблуко, компот з сухофруктів

Неділя

Розвантажувальний день

З допомогою дієти для дітей

Дієти для підлітків у домашніх умовах – засіб, до якого слід вдаватися обережно, тільки у випадку серйозної необхідності. Якщо дитина набрала зайві 2-3 кг – їх можна прибрати звичайними тренуваннями з трохи зменшеним раціоном. Тоді як дієти для підлітків застосовуються в тих випадках, коли необхідно скинути не менше 7 кг. Тут теж потрібна обережність, оскільки дієта з швидким схудненням є абсолютно неправильною для організму підлітка.

Відео про дієту для дівчинки-підлітка

Харчування ПІДЛІТКІВ! Поради

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!