Як приймати Л-тироксин для схуднення і які його побічні дії

Тироксин являє собою один з ключових гормонів щитовидної залози, синтетичні аналоги яких покликані заповнювати недолік натуральних. В наш час біологічно активних речовин знаходять іншу мету застосування – зниження ваги. Л-тироксин для схуднення використовують як пусковий механізм прискорення обмінних процесів організму.

Дисфункція щитовидної залози призводить до уповільнення метаболізму, зниження рухової активності, ожиріння. Вплив препарату на процеси білкового, жирового розпаду сприяє спалюванню запасів жирової маси – схудненню.

Інструкція по застосуванню L-тироксину

L-тироксин Берлін-хемі (Левотироксин) використовують у лікуванні патологій щитовидної залози. В останні роки це засіб використовують як потужний жіросжігателя, прискорює процеси обміну в організмі, підвищує працездатність, поліпшує стан нервової системи. Препарат слід приймати тільки за призначенням лікаря: гормон може викликати патології здорової щитовидки. Грамотно підібраний курс прийому Л-тироксину для схуднення допоможе скинути зайву вагу, поліпшити загальний стан організму. Властивості синтетичного гормону полягають у наступному:

  1. Поліпшення обміну речовин.
  2. Перешкоджання засвоєнню білків і жирів.
  3. Зниження апетиту.
  4. Прискорення кровотоку.

Дотримуючись безпечної добової дози препарату, можна значно покращити якість життя, відновити сили. Важливо знати, що необхідно приймати L-тироксин для схуднення з обережністю: гормональна терапія нерідко надає протилежний ефект на стан ендокринної залози. Під час курсу прийому ель-тироксину необхідно дотримуватися низькокалорійної дієти і не нехтувати фізичними навантаженнями.

Як приймати для схуднення

Синтетичні гормони для схуднення допомагають ефективно боротися із зайвою вагою. Використання таких жіросжігателей обґрунтовано тільки патологією функції щитовидної залози. Зменшення відкладень жиру є лише другорядним впливом препарату. Добова доза гормону становить 1, 8 мкг на 1 кг ваги. Зменшувати жирову масу Л-тироксином для схуднення необхідно, застосовуючи наступну дозування препарату:

  1. Перші 4 дні треба вживати по 1 таблетці перед першим прийомом їжі.
  2. На 5-7 день – по 2 таблетці на голодний шлунок.
  3. З 8 дня і до кінця курсу (всього 7 тижнів) рекомендована доза – 3 таблетки.

Побічні дії

Передозування L-тироксину може суттєво зашкодити організму людини. Синтетичний гормон містить безліч допоміжних речовин, що негативно впливають на стан нервової системи. При появі будь-якого дискомфорту слід звернутися до фахівця: лікар призначить новий протокол лікування із зменшеною дозуванням препарату або замінить гормон іншим засобом. Побічні ефекти препарату можуть сприяти появі симптомів:

  • тиреотоксикозу;
  • перевантаження серця, судин;
  • порушень нервової системи.

Протипоказання

Л-тироксин є потужним засобом гормональної терапії, у зв'язку з цим він має ряд протипоказань:

  • Лікарський засіб може викликати алергічні реакції.
  • Вживання Л-тироксину суворо заборонено при тиреотоксикозі, інфаркті міокарда, гострому міокардиті, цукровому діабеті, гіпотиреозі, патологіях тонкого кишечника.
  • Вагітність і період лактації не є протипоказанням для застосування препарату.

​​​​​​​

Відгуки про результати схуднення

Олена, 28 років Л-тироксин почала вживати після призначення ендокринолога. Пила ліки 2 тижні, але нічого особливого не відбувалося. За порадою лікаря збільшила дозу гормону і зрозуміла, що він має негативний вплив на нервову систему: апатія, депресія. З цієї причини перестала його приймати, так і не завершивши гормональну терапію L-тироксином.
Олександр, 36 років Довгий час страждав від дисфункції щитовидної залози, з цієї причини лікар рекомендував приймати синтетичні гормони. Після перших таблеток відчув себе помітно краще, з'явилася рухова активність, покращується травлення. За 7 тижнів прийому тироксину того ж скинув 8 кг. Під час вживання гормону не обмежував себе в їжі.
Ольга, 45 років Брала Л-тироксин протягом 5 тижнів, після чого відчула симптоми проблем з серцем. Повне обстеження показало, серце працює на максимумі своїх можливостей. Ендокринолог своєчасно скоригував дозування гормону, внаслідок чого вийшло продовжити курс лікування і скинути вагу. За весь курс вдалося скинути 12 кг.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!