Як схуднути після пологів під час лактації

Народження дитини для багатьох стає довгоочікуваним та радісним подією. Подальша життя батьків, а особливо мами, підлаштовується під його інтереси. Але дівчина залишається дівчиною завжди, їй необхідно виглядати привабливо, тому виникає питання, як схуднути після пологів годуючій мамі в домашніх умовах. Важливо скласти такий раціон харчування і програму тренувань, щоб не завдати шкоди своєму здоров'ю і малюка. Деякі вважають, що неможливо схуднути при грудному вигодовуванні, що не є правдою.

З чого почати відновлення після пологів

Різко сідати на дієту, скорочувати раціон годуючої матері новонародженого для зниження ваги не можна. Головне завдання при поверненні до своєї формі – правильна організація харчування, а не урізання калорій. Система називається дієта після пологів для молодих мам, але це невірно. Важливо їсти те, що не зашкодить молока для дитини, тому слід підібрати підходящі продукти для зниження ваги і відмовитися від тих, які можуть завдати шкоди дитині і вашим формам. Слід давати після пологів собі легкі фізичні навантаження, виконувати нескладні вправи для годуючих мам.

Дієта для схуднення для годуючих мам

Чим більше жінка після пологів їсть, тим швидше вона набирає вагу, а зайва вага, великий живіт для молодої мами, яка годує грудьми – це привід для стресу, переживань. Вони обов'язково відіб'ються на кількості і смак молока, тому скинути зайві кілограми просто необхідно. Головне правило в цьому випадку – їсти невеликими порціями корисну їжу. Будь-яка жорстка дієта для годуючих грудьми молодих мамусь після пологів для зниження ваги неприпустима, якщо ваша мета схуднення при ГВ. Складати своє меню потрібно, базуючись на списку корисних продуктів, крім шкідливі.

Що можна їсти

  1. Каші (вівсяна, пшоняна). Краще всього підходять для сніданку молодих мам, можна змішувати їх з сиром.
  2. Фрукти (яблука, груші, виноград).
  3. Овочі (тушковані, варені). Кольорова капуста, буряк, кабачки, моркву.
  4. Відварна риба.
  5. Варені яйця.

Входять в перелік того, що варто їсти мамі, що годує для зниження ваги: ряжанка, сир, сметана, кефір і молоко, філе птиці і телятина. Головне – не перестаратися, через молочних продуктів починається рясне виділення молока, з яким дитина просто не справляється. Жирність сиру і молока не особливо важлива при грудному годуванні, тому що малюку важливі мікроелементи, що надходять з цими продуктами. Вживати годують груддю молодим мамам потрібно їжу з високим вмістом йоду та заліза, які містяться в горіхах, печінки, морепродуктах, яйцях.

Заборонені продукти при грудному вигодовуванні

  1. Борошняні продукти (хліб, булочки).
  2. Макаронні вироби.
  3. Смажені овочі.
  4. Жирне м'ясо.
  5. Алкоголь.
  6. Консерви.

Виключити годують груддю молодим мамам з свого раціону слід все копчені, солоні, гострі і смажені продукти. Горіхи вживати можна, але строго контролюйте їх кількість: вони і насіння відносяться до продуктів з «непомітним» споживанням, з'їсти їх мало вкрай складно, а вміст калорій у них перевищить половину денної норми, що шкідливо для зниження ваги. Якщо дуже хочеться, можна дозволяти собі їсти здобу раз в 3 дні.

Меню годуючої матері на кожен день

Що можна їсти мамі, що годує? Існує багато різних рецептів дієтичних страв для зниження ваги молодим мамам, що годують груддю, які хочуть скинути зайву вагу, прибрати живіт після пологів. Їх можна готувати в різні дні: слідкуйте, щоб денне кількість калорій, дозволених продуктів не перевищувало денну норму. Щоб повернутися до свого колишнього вага, прибрати живіт і позбавитися від зайвої ваги, денний раціон мамусь після пологів для схуднення повинен включати:

  • М'ясо – 200 р.
  • Тушковані або свіжі овочі – 600 р.
  • Сир – 40 г, сир – 90 р.
  • Фрукти – 350 р.
  • Кисломолочні продукти – 500 р.
  • Вершкове масло – 25 р.
  • Оливкова, кукурудзяна або соняшникова олія – 25 р.
  • Солодощі або цукор – 50 р.

Більшість людей вважають, що дієтичне харчування для зниження ваги не може бути смачним, враховуючи, скільки обмежень лягає на матусь після вагітності. Для цього нижче наведені рецепти дієтичної їжі для всіх, хто не знає, як схуднути після пологів годуючим мамам в домашніх умовах. В рецепт приготування входять лише дозволені продукти, а на приготування знадобиться трохи часу.

Гречка з котлетою по-особливому

  1. Знадобиться часник, цибулю, м'ясний фарш, гречка, сир, маслини або оливки, морська сіль, кабачок.
  2. Наріжте часник і цибулю, перемішайте з фаршем і посоліть за смаком. Фарш можна готувати з кількох видів м'яса.
  3. Зліпити котлети і викладіть на сковорідку, долийте трохи води і доведіть до напівготовності. При наявності пароварки або мультиварки, використовуйте краще їх.
  4. Зверху на котлету покладіть кільце цибулі, кружечок кабачка.
  5. Через 3 хвилини доповісте розрізану навпіл оливку або маслину, тертий сир.
  6. Якщо є необхідність – підлийте води, накрийте сковорідку кришкою, доведіть до готовності.
  7. Подавати разом з гречкою.

Рис з гуляшем

  1. Для приготування потрібен рис, лавровий лист, борошно, цибуля, м'ясо яловичини, морква, морська сіль.
  2. Наріжте яловичину тонкими шматочками по 5-7 див. Залийте водою, щоб вона ледь накривала м'ясо і поставте на вогонь.
  3. Після закипання води злийте її. Готувати потрібно на другому бульйоні.
  4. Дочекайтеся, коли м'ясо яловичини стане м'яким, додати потерту моркву, ретельно порізану цибулю, трохи борошна. Посоліть за смаком.
  5. Ретельно промийте рис, замочіть його на 120 хвилин. Відваріть в злегка солоній воді.
  6. Подавайте гуляш разом з рисом, соусом з морквою, цибулею.

Тушкована картопля з м'ясом

  1. Для приготування знадобиться нежирне м'ясо свинини, індички або яловичини, морква, цибуля, картопля, морська сіль, лавровий лист.
  2. Натріть моркву на тертці, цибулю, картоплю, м'ясо наріжте кубиками.
  3. Готувати потрібно в мультиварці, пароварці або каструлі. Викладіть м'ясо і овочі в ємність, додайте трохи води, лавровий лист і залийте невеликою кількістю води. При готуванні в мультиварці вода не потрібна.
  4. Час приготування в середньому 45 хвилин. Залежить від розмірів шматочків м'яса.

Як швидко відновити фігуру після пологів в домашніх умовах

Збалансоване харчування допоможе скинути вагу молодій мамі, що годує. Щоб прибрати живіт після пологів, необхідно займатися спортом, робити зарядку – це ефективний спосіб схуднути. Виконувати вправи потрібно акуратно, тому що перенапруження сильно заважає загоєнню матки, розривів. Навіть при легких, вдалих пологів приступати до тренувань молодим мамам, які годують груддю можна через 7 тижнів. Якщо почати раніше, ніж через півтора місяці, може порушитися процес загоєння, лактації.

Прибрати післяпологовий живіт

Щодо живота, всім молодим мамам після пологів слід розуміти, що на розтягнення м'язів пішло 9 місяців, не варто розраховувати, що вони повернуться до колишнього стану швидко. На це може піти до 6 місяців, а швидкість зниження ваги залежить від того, перша це дитина, менше 13 кг набрали за період вагітності, годуєте ви грудьми. Фізична активність в період вагітності допоможе вам зменшити живіт швидше. Для відновлення тонусу м'язів преса, зниження ваги молодим мамам потрібно виконувати:

  • скручування – вправа на прес, виконувати по 15-20 разів за один підхід;
  • ягодичный місток – лежачи на підлозі, зігніть ноги в колінах, піднімайте таз вгору, напружуючи сідниці і живіт;
  • підйом прямої спини лежачи – схоже на скручування, але більше навантаження лягає на поперек, зміцнює м'язи спини;
  • вправа «планка» – відмінне статична вправа для тренування всіх м'язів живота, спини, плечей і стегон.

Гімнастика вранці

Найкращим початком для молодих мам, що годують, які бажають втратити зайві кілограми, стане використання різних варіантів гімнастик на базі пілатесу, йоги і медитації. Ці практики здатні перетворювати фігуру на будь-якому етапі, вони сприятливо впливають не тільки на зовнішнє, але і на внутрішній стан людини. Особливо корисною буде боротьба таких тренувань зі стресом, який неминуче проявиться після пологів. Плюс цих технік – вони легко проводяться в домашніх умовах самостійно. Це дасть можливість економити кошти і постійно бути молодій мамі поруч з дитиною.

Фітнес при годуванні грудьми

Молоді мами після пологів отримують фізичне навантаження навіть в повсякденному житті. Клопоти і постійна метушня навколо малюка теж своєрідні вправи, які спалюють калорії. Щоденні прогулянки з дитиною в «кенгуру» – повноцінна гімнастика для молодих годуючих мам після пологів, з відчутною навантаженням на м'язи спини, живота. Природне збільшення робочого ваги» відбувається із зростанням малюка. Під час гуляння молоді мами після пологів зміцнюють стегна, живіт і боки. Якщо ж вам не терпиться повернутися в спортзал, то слід дотримувати наступні рекомендації:

  1. Під час і після вагітності для молодих мам корисний басейн, він рекомендований при годуванні груддю.
  2. У спортзалі всі вправи повинні виконуватися без обтяження. Робота з вагами може спровокувати утворення молочної кислоти, яка додасть неприємний смак грудного молока.
  3. Молодим мама заборонені будь-які аеробні навантаження: біг, класична аеробіка, степ і т. д. Під час виконання кардіотренувань втрачається багато рідини, що шкідливо для організму в період годування дитини грудьми.
  4. Уникайте будь-яких вправ, при яких є ймовірність травмувати груди.
  5. При виконанні рухів, при яких коливається і здригається груди, обов'язково використовуйте спеціальний бюстгальтер, підтримує її.

Відео: як швидко прибрати живіт після пологів удома мамі, що годує

Як схуднути і прибрати живіт після пологів

Відгуки

Ольга, 23 роки Читала, що для зниження ваги після пологів можна пити спеціальний чай, але такі рекомендації викликали сумніви. Може зіпсуватися грудне молоко! Молодим мамам після пологів потрібно вчасно зупинитися і переростати поглинати всю їжу, яка знаходиться в квартирі. Важко стримуватися, але це найкращий спосіб знизити вагу.
Олена 20 років До пологів я була дуже стрункою, а під час вагітності набрала пристойний вагу. Хотіла відразу ж сісти на дієту, щоб прибрати живіт, але батьки відмовили. Молода мама після пологів повинна правильно їсти, щоб годувати дитину грудьми. Роблю собі спеціальні салати, варю рис і м'ясо. За 3 місяці я схудла на 5 кг Скоро повернуся до своєї колишньої форми, буду стрункою молодою мамою.
Ірина, 25 років За період вагітності я погладшала на 10 кг. Після пологів зрозуміла, що потрібно знижувати вагу, прибирати живіт. Відмовилася повністю від мучного, смаженого, їм багато фруктів і овочів, на пару готую м'ясо. Дуже допомагає йога в домашніх умовах для молодих мам. За 2 місяці скинула 4 кг, продовжую знижувати вагу.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!