Ефективне схуднення з корицею

Солодкі пироги, тістечка і тортики – ми з дитинства пам'ятаємо їх аромат: так пахне кориця. Пряність використовується в основному кулінарами для кондитерських виробів, адже це додає пікантності і особливого смаку. Тільки останнім часом люди відкрили інші властивості спеції і стали використовувати корицю при схудненні. Інструкції нижче допоможуть вам використовувати самі різні рецепти, щоб схуднути.

Корисні властивості та протипоказання кориці

Це не просто запаморочливий зігріваючий аромат – кориця при цукровому діабеті знижує рівень глюкози в крові, а при застуді без температури бореться з її збудником. Користь кориці для жінок або чоловіків помітна, адже вона виступає в ролі:

  1. Жарознижуючий засіб.
  2. Антимікотичного ліки.
  3. Протимікробного засобу.
  4. Речовини, що поліпшує концентрацію.
  5. Протизапальний при лікуванні виразки або гастриту.
  6. Знижує рівень холестерину природного ліки.

Калорійність спеції становить 261 ккал на 100 г, але в рецептах використовується значно менша кількість, тому вона займає малу частину раціону. Лікувальні властивості кориці протипоказані медициною в деяких випадках:

  • Перший – це виношування дитини. Кориця при вагітності на ранньому терміні приносить шкоду, викликаючи викидень через стимуляції скорочень матки. В інший період необхідна консультація з лікарем.
  • При лактації пряність, навпаки, включають в раціон годуючої мами.

Інші випадки, коли корицю вживати не можна:

  1. Гіперзбудливість, захворювання нервової системи.
  2. Інфекції з підвищеною температурою.
  3. Підвищений артеріальний тиск.
  4. Кровотечі.
  5. Тромбоцитопенія.

Рецепти використання кориці для схуднення

Для максимального ефекту пряність включають в щоденне меню, приправляючи дієтичні страви чи напої. Використовують при цьому як коричний порошок, який зберігається протягом півроку, так і палички, термін придатності яких близько року. Нижче ви знайдете безліч рецептів – обравши будь-який із них, ви зможете схуднути, зміцнити імунітет, а ще вилікувати деякі недуги.

Напої з корицею

Якщо доповнити спорт і дієти напоями з корицею, то можна отримати більш ефективний і швидкий результат. Особливо цей варіант підходить для любителів «заїдати» стрес, адже пряність є заспокійливим засобом. Крім того, для тих, хто худне людини кориця корисна із-за здатності:

  1. Підвищувати швидкість переробки цукру, що обмежує відкладання нового жиру.
  2. Запускати процес розщеплення існуючого жиру.
  3. Нормалізувати вироблення інсуліну.
  4. Активізувати внутрішні органи.

Кефір

Включення такого міксу в меню допоможе скинути до 1 кг в тиждень, а при правильному харчуванні – до 4-5 кг Кефір з корицею для схуднення приготуйте по інструкції:

  1. З'єднайте 250 мл кефіру і 0,5 ч. л. кориці.
  2. За бажанням додайте щіпку червоного перцю.
  3. Вживайте коктейль до прийому їжі, приблизно за півгодини.

Чай з імбиром і корицею

Поєднання двох продуктів вважається кращим для схуднення, адже обидві приправи є жиросжигающие – при правильному харчуванні ви зможете скинути близько 4-5 кг за 7 днів. Готується чай так:

  1. Візьміть кілька шматочків очищеного і подрібненого кореня імбиру або попередньо замочіть 0,5 год. л цього інгредієнта у формі порошку. Всипте 1 ч. л. кориці.
  2. Помістіть всі в ємність разом із звичною порцією чорного чаю. За бажанням дозволяється додавати гвоздику, ванілін або лимон.
  3. Залийте окропом.
  4. Потримайте 1 хв. на невеликому вогні.
  5. Пийте готовий чай натщесерце і ще пару раз за день.

Кава

Базою наступного жиросжигающего кошти є класичний кави або його замінник – цикорій. Якщо приправити міцний напій корисної спецією, то підуть близько 2 кг за тиждень:

  1. Висипте в турку 1 ч. л. меленої кави, 0,25 ч. л. прянощі, цукровий пісок за вашим смаком.
  2. Прогрійте суміш на вогні, щоб кавовий аромат розкрився.
  3. Залийте 150 мл води, дочекайтеся закипання суміші.
  4. Після закипання відразу приберіть з вогню, щоб невелику частину напою відлити в кухоль.
  5. Знову поставте турку на вогонь і повторіть попередню процедуру ще раз.
  6. Вживайте напій вранці, а ще в обідню перерву.

Медова вода

Мелена кориця для схуднення з додаванням меду покращує діяльність травної системи і позбавляє від 2-3 кг за один тиждень. Скористайтеся таким рецептом:

  1. Перед сном покладіть в стакан 0,5 ч. л. кориці. Влийте окріп. Залиште настій постояти цілу ніч під кришкою.
  2. З ранку процідіть напій, а потім додайте 1 ч. л. меду.
  3. Натщесерце випийте лише півсклянки, а іншу половину залиште на вечір.

Молоко

Наступний напій не просто дозволяє скинути зайві кілограми, але і будить організм з ранку, а крім того, молоко з корицею засвоюється краще. Алгоритм приготування:

  1. У склянку молока всипте 1/3 ч. л. спеції.
  2. Ретельно розмішайте, закип'ятіть.
  3. Щоб поліпшити смак, додайте 0,5 ч. л. меду, але тільки коли коктейль охолоне.
  4. За півгодини до їжі пийте такий коктейль, але не більше 3 разів за день.

Кориця з медом

Мед збагачує організм корисними мікроелементами, а пряна спеція допомагає схуднути, що дає право назвати це поєднання інгредієнтів ідеальним. Застосування їх можливе в різних формах:

  1. Чай. У звичайний чай, краще зелений, додайте 0,5 ч. л. коричного порошку, а після остигання 1 ч. л. меду.
  2. Відвар. Розчиніть в 1 л охололого окропу 1 ч. л. коричного порошку, потім 2 ст. л. меду. Наполягайте закутаний рушником відвар півгодини. Приймайте по 0,5 ст. щодоби натщесерце.

Яблуко з корицею

На дієті не обов'язково виключати десерти – просто приготуйте їх з корисних продуктів, наприклад, так:

  1. Наріжте пластинками 4 вимитих і очищених яблука, розкладіть на тарілці.
  2. Посипте зверху ароматною пряністю.
  3. Додайте 3 волоських горіха, кілька родзинок і залийте 1-2 ч. л. меду.
  4. Помістіть в духовку, запікайте близько півгодини в формі, наполовину залитій водою.

Сир з корицею

Ще одне ідеально поєднання – це нежирний сир з дрібкою прянощі. Потрібно просто посипати спеціями кисломолочний продукт і їсти його на сніданок. Якщо звичайний сир вже набрид – приготуйте запіканку:

  1. У протертий сир додайте 1 ч. л. кориці, 100 г борошна, 2 ст. л. сметани, 3 збитих яйця, гашену оцтом 1 ч. л соди. На свій розсуд додайте сіль з цукром.
  2. Візьміть масло, щоб змастити форму для запікання. Викладіть туди масу.
  3. Запікайте при 180°С 40 хвилин.

Обгортання для схуднення

Гарним доповненням до схудненню будуть косметичні процедури з пряністю – антицелюлітні обгортання. Народні рецепти пропонують кілька варіантів:

  1. Обгортання з перцем і корицею. З'єднайте по 3 ст. л. коричного порошку і червоного перцю. Капніть 3-5 крапель ефірного масла, додайте 4 ст. л. рослинного. Розподіліть по проблемних зонах, натріть мочалкою. Обернувши плівкою, можете відправитися відпочивати на півгодини і навіть полежати під ковдрою. Потім змийте засіб прохолодною водою.
  2. Обгортання з медом і пряним смаком. Підготуйте суміш, з'єднавши 1 ч. л. кориці з 2 ст. л. меленої кави. Капніть до 3 крапель цитрусового ефірного масла. На водяній бані прогрійте складу. Потім додайте 2 ст. л. меду, змастіть проблемні місця, а через півгодини змийте. Харчовою плівкою можете і не обгортати. Курс процедур – не менше 10.
  3. Обгортання з глиною і спецією. Приготуйте цілющий склад, розвівши 100 г білої або блакитної глини водою. Додайте 3 ст. л. кориці і за бажанням ефірна олія будь-якого цитрусового. Рівномірно розподіліть складу по проблемних місцях товщиною до 0,5 см. Оберніться харчовою плівкою. Після півгодини під ковдрою змийте суміш і змастіть шкіру зволожуючим кремом. Чергуючи день відпочинку і день обгортання, зробіть 10-15 сеансів.

Читайте також:кориця - корисні властивості і протипоказання для застосування.

Відео: чим корисна кориця для схуднення

Кориця для схуднення. ПЕРЕВІРЕНІ рецепти з корицею для зниження ваги

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!