Види дихальної гімнастики для схуднення живота

Багато людей помилково думають, що скинути зайві кілограми можливо двома способами: з допомогою фізичних навантажень або зміни харчування. Зниження ваги впритул пов'язане зі швидкістю обміну речовин. Допомогти в цьому зможуть дихальні вправи для схуднення живота. Глибоке дихання збагачує органи киснем, спалюючи жирові клітини. Виконуючи паралельно спеціальні вправи, ви пропрацюєте проблемні ділянки, талія і живіт придбають бажаний рельєф.

Види дихальної гімнастики для схуднення живота

Чим більш розроблені легкі, інтенсивніше наше дихання, тим більше спалюється жирової тканини, за рахунок посилення окисних і відновних процесів в організмі. Всі дихальні вправи сприяють не тільки оздоровленню тіла, зменшення стресів, але і допомагають схуднути. Більшість таких гімнастик користується популярністю серед жінок за рахунок здатності провокувати схуднення живота і боків.

Вправи Бодіфлекс

Така гімнастика дозволяє провести схуднення за допомогою дихання, за рахунок активного доступу кисню до тканин і внутрішніх органів, в комплексі з різними вправами на окремі групи м'язів. Бодіфлекс для живота – це методика дихання, під час якої в клітинах накопичується вуглекислий газ, артерії розширюються, готуючи клітини до активного притоку кисню. Техніку необхідно виконувати вранці, попередньо випивши склянку теплої води. Після вправ не можна приймати їжу протягом двох годин. Під час тренування відбуваються такі процеси:

  1. Обсяги шлунка зменшуються.
  2. Жир швидко спалюється.
  3. Підтримується у нормі імунна система, т. к. під час вправ відбувається масаж кишечника, в якому зберігається до 90% корисних бактерій – регулювальників імунітету людини.

Протипоказання до застосування практики бодіфлекс:

  • головні болі;
  • кровотечі з носа;
  • порушення сну;
  • серцеві проблеми.

Основні етапи дихальної програми:

  1. Видихнути все повітря через рот.
  2. Різко вдихнути повітря через ніс.
  3. Різко видихнути через рот.
  4. Затримати дихання, розправити плечі, зробити видих ротом і вдих носом.
  5. Після швидкого видиху ротом затримати дихання на 10 сек., при цьому втягнути живіт під ребра, наскільки це можливо.
  6. Повторити 5 разів.

Цигун

Це напрямок дихальної гімнастики відмінно впливає на стан людини. За допомогою цигун можливо навчитися управляти своїм диханням, тілом, психікою і свідомістю. Ця програма має велику кількість аспектів застосування. Одним з них є врівноваження обмінних процесів в організмі і зміст ваги в нормальному стані. Щоб досягти результатів, необхідно робити гімнастику цигун щодня. Ось кілька вправ для схуднення:

  1. Дихальна вправа для живота «Роздуваємо вогонь». Необхідно покласти долоні на живіт і зосередитися на видиху повітря, щоб м'язи преса притискалися до хребта. На цьому етапі дихання затримується на 7 секунд і різко видихається. Зробити 10 циклів. Так масажують внутрішні органи, приводячи їх у здоровий стан.
  2. Повільне глибоке дихання животом допоможе поліпшити обмін речовин і скинути вагу.

Йога

Малоактивний спосіб життя, постійний брак часу сприяє набору непривабливих жирових відкладень на боках. Йога пропонує двадцятихвилинний комплекс дихальних вправ для схуднення живота. Ці техніки необхідно робити вранці натщесерце, в положенні сидячи, схрестивши ноги:

  1. Уддияна Бандха. Зробити видих, втягнути живіт і піджати його під ребра, щоб усередині склалося вакуумне тиск. Потримати скільки вистачить сил, потім зробити плавний вдих. Повторити вправу п'ять разів до появи легкого поту на лобі.
  2. Агнісара Дхаути Крійя. Зробити видих, як у попередній вправі, зафіксувати на кілька секунд і різко видихнути. Повторити надування і здування живота 50 разів, розділивши на два підходи. Ця вправа сприяє очищенню кишечника і приливу енергії.
  3. Наули (обертання животом) робиться в положенні стоячи. Щоб почати цю вправу, необхідно нахилитися вперед, руки поставити на коліна, голову опустити вниз. Зробити видих і втягнути живіт, підібгавши його під ребра. Відпустити передню його частину, відчувши внутрішні м'язи, змусити їх обертатися, спочатку в одну сторону, потім в іншу. При цьому виходить хвиля. Робити до появи припливу жару і легкої поту.

По Стрельникової

Основа дихальної гімнастики по А. Н. Стрельникової – короткий вдих, який посилає повітря на всю глибину легенів. За допомогою цієї системи тренується діафрагма, як результат – напруга черевних м'язів. Внаслідок щоденних тренувань відбувається нормалізація перистальтики шлунково-кишкового тракту, зменшується апетит і настає схуднення. Техніка виконання зарядки:

  1. Зігнуті в ліктях руки підняти на рівні плечей вперед долонями. Стискаючи пальці в кулак, зробити вдих через ніс, короткими етапами, як ніби нюхаєте повітря. При вільному видиху долоні розтиснути. Увагу слід концентрувати тільки на вдиху. Його частота повинна відповідати близько двох разів в секунду. Вправа включає в себе 96 вдихів.
  2. Поставити зігнуті в ліктях руки на рівні талії, при розгинанні опускати вниз і робити різкий короткий вдих носом. При підніманні долонь – видих. Повторити 30 разів.

Оксисайз

Цей комплекс вправ ефективний завдяки особливій дихальної гімнастики. Під час її виконання кровоносна система активно насичується киснем, а фізичне навантаження сприяє його вступу до проблемних зон. Результат – зменшення жирової тканини. Плюс такої гімнастики в тому, що на її виконання витрачається всього 20 хвилин в день. За місяць щоденних тренувань можливе зменшення обсягу талії на 10 див. Основні дихальні вправи для швидкого схуднення живота:

  1. Спокійний вдих носом, вважаємо до трьох і видих в три коротких етапу.
  2. Стоячи на прямих ногах, затиснути сідничні м'язи і зробити вдих через ніс, при цьому інструктори радять посміхатися, щоб увійшло більше повітря.
  3. Один вдих носом у три етапи і різкий видих.
  4. Повторити комплекс 10 разів.

Холотропне дихання

Такий вид гімнастики – це особливий комплекс методів для використання незвичайних станів свідомості. Включає в себе усвідомлене зв'язне дихання, під спеціально підібрану музику. Альфатропні практика дає можливість зцілитися на різних рівнях, у тому числі позбутися від ожиріння і схуднути в зоні живота. Особливості тренування:

  1. Холотропной практикою не рекомендується займатися самостійно.
  2. Заняття проходять у присутності двох тренерів, чоловіки і жінки.
  3. Холотропним диханням займаються у групі, що складається з п'яти і більше людей.
  4. Лежачи на килимку, необхідно ритмічно дихати, швидше, ніж завжди, у супроводі приємної етнічної музики.
  5. Після процесу група займається малюванням мандал.

Дихальний тренажер для схуднення

Щоб навчитися дихати з користю для здоров'я, необхідно тренувати діафрагму за допомогою спеціального тренажера. Цей апарат допоміг схуднути великій кількості людей. Щоб домогтися бажаного ефекту в боротьбі з вагою, необхідно дихати через це пристрій три рази в день по дві хвилини, обов'язково перед їжею. Дихальний тренажер не тільки дає навантаження на м'язи преса, але й навчає правильному диафрагмальному диханню.

Дізнайтеся, яківправи для схуднення живота і боків найбільш ефективні.

Відео: методики правильного дихання для схуднення

Якщо ви не любитель інтенсивних фізичних навантажень, але при цьому хочете схуднути, то вам варто подивитись навчальне відео приємних і результативних вправ. Інструктор проведе онлайн-урок бодіфлекс для живота, поєднаний зі спеціальними вправами. Дихальна гімнастика Марини Корпан – методика схуднення для ледачих. Переглянувши другий ролик, ви дізнаєтеся, що потрібно робити після їжі, щоб з'їдені калорії не відкладалися на талії.

Бодіфлекс з Мариною Корпан

МАРИНА КОРПАН ВПРАВА БОДІФЛЕКС НА СХУДНЕННЯ ЖИВОТА. Як схуднути за допомогою бодіфлекс (18+)

Відгуки про дихальних вправах

Марія, 35 роківЯ кілька років веду боротьбу із зайвою жиром і тема схуднення мені дуже цікава. Подруга порадила записатися в центр оздоровлення людини. Я вибрала для себе ранкові заняття йогою. На тренуваннях інструктор навчав групу дихальним вправам, які допомогли мені скинути 5 кг за один місяць. Завдяки тренеру, я дізналася, що таке мудра для схуднення і роблю її вдома кожен день.
Ольга, 32 рокиМені допомогла дихальна гімнастика бодіфлекс для схуднення. Про неї я дізналася з книги, яку безкоштовно скачала в інтернеті. Кожен день роблю дихальні вправи, поєдную їх з нескладною і приємною навантаженням. Під час виконання відчуваю, як всі мої м'язи працюють, т. к. по закінченні майку доводиться викручувати. Через 14 днів я скинула 3 кг
Наталя, 43 рокиВивчаючи методики схуднення, я дізналася про йогу. Проходив два роки на заняття до інструктора, я займаюся вдома самостійно. Завдяки йозі, я навчилася правильно дихати, постійно контролювати цей процес. Щоранку роблю вправу наули. Мій вага знизилася з 80 до 51 кг, тримається на цій позначці стабільно. Всім, хто хоче схуднути, раджу йогу і дихальні вправи.
Софія, 25 роківПісля народження первістка я довго не могла схуднути. Сидіти на дієтах не було можливості, оскільки годувала доньку груддю. У пошуках відповідних вправ, дізналася про дихальному тренажері. Я придбала цей апарат і займаюся регулярно, треную дихання і худну. За два тижні використання я навчилася правильно дихати, перестала нервувати і схудла на 5 кг Всім раджу!
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!