Як прибрати живіт і боки з допомогою дієти

Зменшити обсяг талії й зігнати жир з живота мріє майже кожна дівчина. Навіть ті, хто задоволений пропорціями свого тіла, не відмовляються зробити фігуру краще і схуднути. Регулярні заняття спортом і дієти допоможуть підтримувати тіло у формі. Однак якщо з'являється необхідність у негайному схудненні, жінок виручає різноманітність строгих експрес-дієт, наприклад, швидка дієта для схуднення живота і боків. Дотримуватися її необхідно від трьох до семи днів.

Основні принципи харчування для схуднення живота і боків

Привести фігуру в потрібну форму допоможе розуміння основних законів, за якими жіноче тіло накопичує жир. Дівчатам з нормальним гормональним фоном і збалансованим обміном речовин важко зігнати зайві сантиметри з сідниць і ніг, повільно худне стегно, область галіфе. Позбутися живота і боків вдається швидше, оскільки накопичення жиру там швидше властиво чоловічому організму. Особливо це актуально для жінок з типами фігури «груша» або «пісочний годинник».

Якщо дівчина вирішила прибрати жир з живота, то, насамперед, необхідно збалансувати раціон – виключити швидкі вуглеводи і продукти підвищеної калорійності. Потрібно звести до мінімуму кількість білого хліба, солодощів, картоплі, смажених страв, фастфуда, адже вони осідають на животі. Можливо, що нова звичка пити чай без цукру вже допоможе зігнати жир з живота і схуднути.

Список дозволених і заборонених продуктів

Повністю виключити

Обмежити вживання

Додати в раціон

Здоба, білий хліб

Сіль

Свіжі овочі

Макарони

Цукор

Фрукти, ягоди

Фастфуд

Алкоголь

Зелень, трави

Смажені страви

Кава

Ананаси, грейпфрути

Копченості

Міцний чорний чай

Кисломолочні продукти

Газовані напої

Сир жирний

Сирний сир

Соуси

Баранина

Твердий сир (пармезан)

Свинина

Курячі окорочки

Сухофрукти

Банани

Картопля, буряк

Крупи (вівсянка, гречка, дикий рис)

Соки з пакету (крім томатного)

Морепродукти

Яйця

Куряче філе або індичка

Яловичина

Варіанти швидких дієт і їх меню

Рецепти швидкого схуднення засновані на дотриманні недовгих монодієти (їх називають експрес-дієтами). Суть такої дієти проста: протягом трьох-семи днів дозволяється вживати лише один-два продукту (як правило, низькокалорійних). Назви монодієти дозволяють зрозуміти, що можна їсти – наприклад, популярні кефірна, яблучна або грейпфрутова дієта, сувора дієта на гречці або дієта «Сім пелюсток».

Проста рисова монодієта на 3 дні

Рис – калорійний продукт, проте він добре абсорбує шлаки і позбавляє організм від отруйних речовин. За три дні дотримання монодієти можна скинути 3-4 кілограми – якщо при цьому з раціону буде повністю виключена сіль. Пити при цьому необхідно багато (до двох літрів на добу) чистої негазованої води. Допускається зелений чай без цукру.

Правило рисової дієти – кожен день з'їдати склянку (250 г) рису. Готувати його розсипчастим або у вигляді каші – не принципово. Додавати масло, сіль або цукор не можна. Якщо дуже хочеться, припустимо додати в меню пару середніх яблук або невеликий шматок курячої грудки. Можна випити склянку кисляку, нежирного кефіру, порцію кави без цукру або кави з молоком.

Кефірна на тиждень

Монодієта, що припускає в якості головного продукту кефір, розрахована на сім днів. Для того щоб такий строгий режим харчування не шкодив організму, кожен день потрібно додавати якийсь низькокалорійний додатковий продукт. Це можуть бути фрукти, овочі, свіжі або морожені ягоди, печена картопля без масла, відварна куряча грудка (можливо м'ясо індички, пісна яловичина).

Дієта на 7 днів передбачає, що кожен день потрібно випивати 500-800 мл кефіру, з'їдати 400-500 грам додаткового продукту (наприклад, три яблука). Кефір для дієти слід вибрати з 1% жирності, інакше він не принесе користі. З обережністю потрібно ставитися до кефіру, який має дуже великий термін зберігання. Краще не ризикувати своїм здоров'ям. Кожен день купуйте нову пляшку.

Гречана на 14 днів

Монодієти, розраховані на два тижні, найскладніші. Однак гречана крупа входить до числа ефективних продуктів для того, щоб скинути зайву вагу. Заснована на цьому продукті дієта дає відмінні результати. Якщо ви готові дотримуватися харчові обмеження два тижні, то спочатку приготуйтеся додавати до гречки інші низькокалорійні продукти.

Гречана крупа багата білком, фосфором, цинком, кальцієм, йодом. Тому від додавання в дієту курки або пісного м'яса можна відмовитися – в ньому немає необхідності. Урізноманітнити дієту допоможе невелика кількість свіжих фруктів, зерновий хліб з висівками, кефір. Скинути можна до 10-12 кг за два тижні, особливо якщо поєднувати дієту з фізичними навантаженнями.

Допустима норма становить 200 г сухої гречаної крупи на добу. Варіації добавок до денного меню можуть бути наступними:

  • 1 день: півлітра кефіру (1% жирності);
  • 2 день: жменю сухофруктів (курага, чорнослив, горіхи);
  • 3 день: порція овочевого салату (зі свіжих інгредієнтів), приготовленого без масла і солі;
  • 4 день: свіжі фрукти (2-3 яблука);
  • 5 день: салат із зелені (рукола, селера);
  • 6 день: половина курячої грудки.

Вибираючи дієту для схуднення живота і боків, варіанти меню можна чергувати між собою. Проте хоча б один день із семи разом з дотриманням дієти потрібно протриматися тільки на гречці без добавок. При цьому розмір порції і комфортну частоту прийомів їжі кожен визначає для себе. В ідеальному варіанті бажано повністю відмовитися від їжі за два-три години до сну.

Які вправи виконувати разом з дотриманням дієти

Підвищити дієвість дієти для схуднення живота і боків і як можна швидше зігнати жир допоможуть фізичні навантаження. При цьому бажають зменшити живіт жінкам зовсім не обов'язково ставити спортивні рекорди. Найкраще гармонійному сприяють схудненню кардионагрузки, спрямовані на витривалість, а не просто на нарощування м'язової маси.

Гарним доповненням до монодієти стане біг, плавання, заняття на велосипеді, вправи на прес, стрибки через скакалку. Можна займатися в спортивному клубі, а можна поєднати схуднення з відпочинком – наприклад, бігати на дачі по лісі, купатися в озері. Такі навантаження не тільки допоможуть схуднути, але і поліпшать стан шкіри. Якщо схуднення боків було швидким, дуже важливо не дозволити обвиснути живота. Однак потрібно пам'ятати, що ефективна тренування – та, що триває не менше 40 хвилин, інакше організм не встигне почати спалювання жирів.

Відео: як позбутися від жиру на животі й боках

Жінки, які знаходять в собі сили кілька днів їсти тільки низькокалорійні продукти і займатися спортом, запросто можуть поліпшити фігуру і схуднути на один-два розміри. Однак основні правила того, як швидко прибрати живіт і боки, актуальні і для чоловіків. Виконувати спортивні вправи можна разом. Правильну техніку пояснить інструктор під час відеоуроків.

Ефективна дієта для плоского живота і талії

Дохідливо про правильне харчування для спалювання жиру і набору м'язової маси

Як скинути жир з живота і боків жінці

дієти для схуднення живота

Як прибрати живіт і боки чоловікові в домашніх умовах

Перехід на ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ. Три рівня складності

Відгуки про результати схуднення

Ольга, 48 роківВідсутність талії завжди було моєю бідою. Навіть в юності запросто носила вузькі брюки, але завжди з вільними блузками. Соромно, коли у молодої дівчини такий живіт. Вже після народження другої дитини знайшла, нарешті, сили зайнятися схудненням. Плавала в басейні, бігала, зовсім відмовилася від білого хліба. За два місяці схудла на розмір, навіть знайшла талію! Хороший легкий спосіб.
Олександр, 27 роківЯ стремительноначал повніти, коли вийшов на роботу. Офіс, рухаємося мало, зате завжди є в ящику шоколадні батончики і пляшка коли. Довгий час щиро не розумів, чого в мене, молодого, росте пузо! Дружина переконала почати стежити за харчуванням. Виявилося, що секрет - повна відмова від солодощів! Три дні рисової дієти допомогли, на ній йде кілограм за день. Планую виключити картоплю, записатися в тренажерний зал.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!