Як займатися аквааеробікою для схуднення

Багато суперечок існує серед експертів з приводу ефективних методів зниження ваги. При цьому сумнівів у тому, що аквааеробіка для схуднення стане відмінним способом скинути вагу, немає, адже результати відчуваються після 3-4 заняття. Додатковими перевагами є відсутність дискомфорту виконання водних вправ, заряджаюча енергією і поліпшує настрій музика. Легкість і бадьорість організму зберігається на тривалий час.

Ефективність вправ в басейні для схуднення

Басейн – це водна середовище, яка корисна бажаючим скинути вагу. На противагу звичайному залу, де повітряна середовище, працюють закони фізики: відмінності щільності двох середовищ обумовлює різну опірність частин тіла під час руху. Вправи в басейні для схуднення засновані на динамічному виконанні рухів, які у воді виконуються з більшим навантаженням. Легкість виконання елементів і властивості води знімати втому збільшують ефективність вправ.

Користь аквааеробіки для схуднення

Фізіологічна основа схуднення за допомогою аеробіки – прискорення кровообігу, що забезпечує організм киснем високими темпами. Не кожен фізично здоровий чоловік може винести звичайні навантаження. Перенісши вправи у воду, фахівці (тренери) значно розширили коло людей, бажаючих схуднути таким способом. Користь аквааеробіки для фігури:

  • підтягування м'язів;
  • спалювання жирів підшкірного шару;
  • підтримка загального тонусу.

Принадність занять для схуднення у воді в тому, що весь процес відбувається без больового синдрому. Жири спалюються не тільки всередині організму, але і на шкірі. Потік води, створюючи ефект масажу, сприяє руху лімфатичного шару і виводить зайву рідину. Водна аеробіка для схуднення – профілактика відвисання, розтяжок. Оцінити, чи допомагає басейн схуднути, при регулярному відвідуванні можна через 3-4 заняття.

Аквааеробіка приносить користь не тільки людям, охочим схуднути. До неї вдаються вагітні: активний спорт для них може бути згубним через зростаючих навантажень, а вправи в басейні рятують від втоми, стресів, дають можливість активного руху. Лікарі рекомендують такі заняття людям похилого віку, особливо тим, хто має захворювання серцево-судинної системи. Заняття аквааеробікою підходять для людей, які соромляться своєї ваги і тіла, адже тут недоліки приховані під водою.

Найефективніші вправи аквафітнесу

Етапи заняття аквафитнесом:

  • розминка;
  • основні вправи;
  • завершальний блок розтяжок і розслаблення.

Ефект від аквааеробіки для схуднення досягається тоді. коли заняття продумано і побудовано з урахуванням рівня підготовки людей. Так, для новачків підійдуть програми без обважнювачів і додаткового обладнання, а досвідчені спортсмени-худнуть використовують у заняттях гантелі, пояси, нудли, рукавички та інший інвентар. Якщо говорити про найкращих вправах, то вони різняться в залежності від області дії:

  1. Для впливу на м'язи живота/стегон. Необхідно сісти на підлогу басейну, щоб вода закривала груди, руками зробити упор за спиною, робити махи ногами (10 разів) вгору-вниз, перехресні.
  2. 10 хвилин виконувати біг з високо піднятими колінами, активно працюючи руками, як при звичайному бігу. Це зміцнює прес, коректує форму ніг.
  3. Сформувати талію допоможуть повороти (вліво/вправо) і нахили (вперед/назад) з щільно притиснутими руками біля сонячного сплетіння. Зробити по 5-15 разів.

Ритмічність і швидкість виконання дозволять спалити до 700 калорій за одне заняття. Результату можна досягти, якщо аквафітнес стане єдиним напрямком роботи над зайвою вагою. Вправи у воді для преса, рук, ніг, спини необхідно використовувати в комплексі з правильним харчуванням, тоді буде помітна користь аквааеробіки для фігури.

Вправи у воді для схуднення

Аквааеробіка для схуднення: приклади та вправи

Відгуки

Альбіна, 36 років Так, аквааеробіка допомогла мені позбутися від целюліту. Я довго не могла вирішити цю проблему, використовувала мазі, креми і витратила купу грошей. У басейні займалася з задоволенням, помолодшала, а потім навіть заміж вийшла другий раз!
Віра, 56лет: Я дуже активна людина, а з віком все важче рухатися. Заняття аквааеробікою повернули мені можливість безболісно займатися спортом і виховувати улюблених онуків. Я щаслива!
Микола, 24 роки Вважається, що тільки жінки ходять на акву, але це не так. Я відвідую заняття щоб розслабитися, отримати заряд енергії, а м'язи подкачиваю в залі. Аквааеробіка незамінна, вона м'яка, але дієва.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!