Як правильно почати схуднення

Кожну поважає себе дівчину/жінку повинно турбувати те, як вона тримається і виглядає. Як правило, доглянутий приємний зовнішній вигляд після схуднення помітний. Найбільшою мірою він залежить від красивого підтягнутого тіла. Як би ні хотілося змінити цей факт, але без зусиль, «чари», досягти успіху в схудненні не вийде. Перш за все, запорука гармонійного ваги і витонченого силуету – це сила волі, бажання і робота над собою. З чого почати схуднення? Переконайте себе почати жити здоровим способом життя. Завдяки такій установці і ви побачите перетворення, і відчуєте його.

Як почати худнути в домашніх умовах

Щоб результати схуднення були швидкими, ефективними необхідно підходити до цього питання комплексно. Як легко схуднути і з чого ж почати схуднення? Природно, першим кроком до фігури своєї мрії буде правильно переглянути свій раціон. Здорове харчування – основне правило вдосконалення тіла і здоров'я. По-друге, при схудненні просто необхідні фізичні навантаження. Навряд чи комусь захочеться після зниження ваги побачити обвислі в'ялу шкіру. М'язи при схудненні потрібно привести в тонус! Плюс процес дійсно піде швидше.

Зарубайте собі на носі: не смійте ухилятися! Не заохочуйте себе шматочком торта або тістечка за те, що «весь день не з'їла нічого шкідливого, я – молодець». Кожний досягнутий результат потрібно підтримувати, далі – закріплювати. Надалі ви побачите, що не повертаєтеся до того ж ваги, а фігура стає все краще. Навіть коли на терезах ви побачите ті самі заповітні цифри, це зовсім не означає, що робота над собою закінчена, можна повертатися до улюблених здобним булочкам або смажених котлет. З цього моменту спорт і правильне харчування – ваша релігія.

Як правильно харчуватися, щоб схуднути

Існує кілька основних правил, як почати правильно харчуватися і худнути:

  1. Відмовтеся від смаженого. Включайте в свій раціон страви на гасінні, запіканні. Переважно – варіння на пару: порція буде збагачена корисними вітамінами, не втраченими при приготуванні.
  2. Привчіть себе снідати: це вкрай необхідно. Запам'ятайте, чим краще ви поснідаєте, тим менше ви з'їсте в обід або в подальший час прийомів їжі.
  3. Зменшіть звичну порцію наполовину. Дотримуйтеся дробового харчування – їсти треба через кожні 2-4 години.
  4. Пийте якомога більше води. Якщо ви не знали, то відчуття голоду іноді помилково. Просто випийте склянку води – бажання поїсти відпаде.
  5. Ласунам: можете побалувати себе не більше двох разів в тиждень порцією солодощів із сірникову коробку або склянки десерту.

В допомогу – приблизна таблиця «правильне харчування для схуднення» зі списком продуктів:

Овочі

Не менш 800 р/день

Огірки, помідори, капуста, перець, кабачки, баклажани, гарбуз, буряк

Білок

1 г/1 кг ваги

Яйця, птиця, риба, м'ясо, морепродукти, бобові

Клітковина

Не менше 30-35 м/день

В якості перекусів допустимі груші, яблука, апельсини, висівки

Як правильно харчуватися, щоб схуднути? 7 правил харчування для схуднення

У який час краще займатися спортом

Віддавати занять спортом переважно ранкові і вечірні години. Привчіть себе робити зарядку після пробудження – це ще додасть вам заряд бадьорості і гарний ритм на день. Дуже хороший спосіб схуднути і змусити працювати все тіло – стрибати через скакалку, бігати. Якщо у вас немає часу робити це вранці, то займайтеся бігом у вечірній час. Виходьте на майданчик біля будинку, захопіться пробіжками. Коли м'язи вже розігріті, добре зробити невелику розтяжку зразок тієї ж ранкової гімнастики. Тренуйтеся поступово, не варто відразу ж виснажувати себе тренуваннями.

Якщо в домашніх умовах не виходить скинути зайву вагу, є інше вірний засіб – спортивний зал. Персональний тренер розповість, як правильно бігати, щоб схуднути, використовуючи бігову доріжку. Ваш найкращий помічник створить грамотну персональну програму тренувань, складе індивідуальну дієту. Запитайте про наявність орбітреки – це сучасний універсальний тренажер, який примушує працювати всі групи м'язів. Запам'ятайте: у який час доби ви не займалися, головне це робити регулярно! Відвідуйте заняття за розкладом –результат не змусить себе чекати.

Варто починати знижувати вагу після 30, 40 і 50 років

Організм чоловіки й жінки після 30, 40 і 50 років значно відрізняється від юного. В такому віці буде небезпечно сидіти на жорстких дієтах або вдаватися до голодування. Надмірні тренування теж можуть завдати шкоди здоров'ю. Як правильно худнути в зрілому віці? Обмежити добовий прийом їжі до 2200 ккал в день – необхідна їжа, багата клітковиною плюс овочі. Займатися варто спокійними фізичними навантаженнями, начебто йоги, розтяжок, бігу підтюпцем. Пити більше рідини. При такому режимі відбувається очищення організму від шлаків, втрата у вазі.

Дізнайтеся більше інформації про те, з чого почати схуднення в домашніх умовах.

Відеопоради дієтолога: з чого почати правильне схуднення

Щоб «почути» свій організм, перейти на здоровий спосіб життя, необхідно добре розбиратися в корисні продукти. Чим важливий процес схуднення? Розглядайте його як не тільки засіб для досягнення омріяної фігури, але і оздоровлення всього організму людини. Дізнайтеся, як знизити вагу в домашніх умовах. Перегляньте корисні поради дієтологів, які розкажуть про основні правила схуднення. Ви дізнаєтеся, як прибрати живіт, як без стресу перейти на здорове харчування. Збережіть бажаний вагу після схуднення, не повертаючись до зайвих кілограмів.

Худнемо правильно! Харчування для схуднення. Поради дієтолога.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!