Рецепт напою з імбиром, медом і лимоном для схуднення

Рослина родом з Південної Африки – імбир - відомий як пряність і компонент лікарських чаїв, напоїв, настоїв і мікстур. Його корінь активно використовується в приготуванні засобів для позбавлення від надмірної ваги. Імбир з лимоном і медом для схуднення рекомендований тим, хто бажає попрощатися із зайвими кілограмами, використовуючи засоби на рослинній основі. Жиросжигающие ефект імбиру посилюється грейпфрутом або лимоном. Рецепти імбирного напою відомі протягом кількох століть.

Дія напоїв з кореня імбиру на організм

Людям, які шукають способи, як скинути зайву вагу, рекомендується використовувати цю пряність, багатий мікроелементами і ефірними маслами. Імбирний корінь містить:

  • фосфор;
  • цинк;
  • залізо.

Чай з імбиру з лимоном і медом впливає на організм комплексно. Лимон очищає наші клітини, збагачує вітаміном С, допомагає захищатися від вірусів. Мед здатний замінити цілу аптечку: він зміцнює організм, поповнює нестачу поживних речовин, покращує метаболізм і харчування клітин. Імбир з лимоном і медом використовується для схуднення з давнини, це тибетський рецепт схуднення. Чай допомагає розщеплювати жири без жорсткої дієти.

Властивості імбиру:

  • нейтралізує дію отрут, прибирає токсини з організму, допомагає при отруєннях;
  • прискорює кровообіг, обмін речовин;
  • покращує травлення, сприяє нормалізації апетиту;
  • притуплює відчуття голоду;
  • виводить зайву рідину.

Класичний напій для схуднення корисний і тим, хто не страждає надлишком ваги. При застудах такий чай знищує бактерії, збагачує організм вітамінами. Склад усуває запалення в горлі, дихальних шляхах, зміцнює імунну систему. Імбир з медом і лимоном благотворно діє на шкіру, функції печінки, нирок, напій сприяє загоєнню ран, покращує серцеву діяльність, знижує рівень холестерину.

Як зварити імбирний напій з лимоном і медом

Щоб приготувати класичним способом суміш імбиру, лимона і меду для схуднення, візьміть корінець прянощі приблизно з великий палець руки розміром. Почистіть, подрібніть. Для кращого результату його треба дрібно натерти або нарізати тонкими, прозорими скибочками, кубиками. Порядок дій:

  • залити корінь одним літром гарячої води;
  • варити 10 хвилин;
  • зняти з плити, добре процідити;
  • видавити сік невеликого лимона, додати в імбирний відвар;
  • мед (2 столових ложки) додавати, коли рідина стане теплою, оскільки в окропі він втратить свої властивості і буде лише підсолоджувачем.

Імбирна настоянка у банку на окропі

Наступний рецепт напою для схуднення без варіння. Інгредієнти ті ж: вода, імбир, мед, лимон. Корінь очистити, тонко нарізати, прозорими пластиками. Щоб напій вдався, треба:

  1. Лимон розрізати навпіл, вичавити сік.
  2. Імбир покласти в заварювальний чайник, полити соком, залити окропом.
  3. Дати постояти півгодини, додати мед. Після цього застосовувати за призначенням:
  • якщо пити в теплому вигляді, засіб допоможе перемогти перші симптоми застуди;
  • цікавить тільки, як схуднути – тоді пийте охолоджений напій, або кімнатної температури;
  • при дотриманні наведеної дозування, вийде концентрований настій, його необхідно розбавляти.

Що ще можна додати до імбирний чай для схуднення

Імбир, мед і лимон – це класична основа чаю для спалювання надлишкового жиру. Імбирний напій для схуднення може включати інші інгредієнти:

  • апельсиновий сік (свіжовичавлений, додається в охолоджений відвар імбиру);
  • перець (щіпка червоного або чорного);
  • м'яту;
  • брусницю (для сечогінного ефекту);
  • сенну (для послаблення).

Рецепт з додаванням часнику

На Сході імбирний чай п'ють з часником. Це не тільки спалює жир, але і виганяє паразитів. Дозування така: корінь імбиру (4 сантиметри), два великих зубчики часнику, два літра окропу. Імбир і часник дрібно ріжуться на поздовжні напівпрозорі смужки. Все висипається в термос, заливають окропом, настояти годину. Пити невеликими порціями, процідивши.

Лимонно-імбирний напій з медом і корицею

Щоб приготувати цей чай, візьміть імбир, мед, лимон, паличку кориці. У вже написаному вище рецепті імбиру з лимоном і медом для схуднення багато чого міняти не потрібно. Зваріть або заваріть імбир, додайте лимон, покладіть паличку кориці. Дайте настоятися 20 хвилин. В останню чергу додайте мед. Якщо палички кориці у вас немає, підійде мелена. Дозування буде інший:

  • чайна ложка кориці;
  • чверть ложки тертого імбиру;
  • залити окропом (півлітра), настояти 20 хвилин.

Суміш з іншими чаями

Імбирний напій для схуднення наполягають і на чай – чорному або зеленому. Краще другий варіант. У зеленому чаї є антиоксиданти. Виходить склад, рятує організм від токсинів, що виводить шлаки. Імбир з зеленим чаєм доповнюють один одного. Що чорний, зелений варіант основи для напою потрібно використовувати тільки листовий. Береться щіпка чаю, на кінчику маленької ложки сухий подрібнений імбир, заливається окропом. Через півгодини засіб готове до вживання.

Як приймати засіб для схуднення

Приготовлений напій потрібно починати пити зранку, натщесерце. У перший раз він здасться гіркуватим з-за концентрації імбиру. Ранковий прийом важливий для обміну речовин, травлення «запускається» від чаю. За один раз випивайте 200 мл, не більше. Щоб вага йшла швидше, цикл переривати не можна, пити щодня. Стандартна доза для схуднення: 3 склянки на день. Більше двох літрів з ранку до вечора випивати не рекомендується. Можна заварити цей обсяг в термос, пити невеликими чашками, як чай.

Напій приймається як до, так і після їжі. Якщо перед прийомом їжі, то притупляється відчуття голоду, під час їжі буде з'їдено менше. Коли чай п'ють після трапези – обмін речовин і травлення прискорюються. Курс – 30 днів, потім перерва на два тижні, при бажанні прийом поновлюється. Протипоказано засіб алергікам і тим, хто має високий ризик кровотечі, відкриту виразку шлунка, гастрит.

Відеорецепт: як легко приготувати імбирний напій

Чай заварюють на свіжому корені імбиру. Якщо його немає, сміливо використовуйте висушений. Припустимо імбирний порошок. У сухому вигляді концентрація вище, це треба враховувати, визначаючи дозування. Ще один варіант: чай на заморожених імбирних кубиках. Корінь пропускають через соковижималку, рідину розливають по формах для льоду, заморожують. Для приготування чаю потрібно залити гарячою водою один кубик. Покрокове приготування класичного лимонно-медового напою на імбирному корені дивіться у відео.

Імбирний чай для зігрівання та схуднення

Відгуки про результати схуднення

Оксана, 30 років У мене немає часу на спортивні зали, а хімією організм труїти не хочу. Худла на імбирно-лимонному чаї з медом. Імбир свіжий, я його кожен раз дрібно терла. Брала чай на роботу, напій робила на весь день в термосі, приблизно 700 грамів. Пила місяць, кожен день. Вага почав йти з другого тижня, за 30 днів схудла на 8 кг
Світлана, 25 років Імбир з лимоном і медом правда притупляє апетит. Випиваю чашку – і менше з'їдаю в обід. Приймаю курсом, вже три тижні. Кожен день зважуюсь, 5 кг вже пішло. Один мінус – у чаю сечогінний ефект, треба мати на увазі, коли збираєшся кудись йти. Було гірко, стала трохи більше меду класти.
Ольга, 35 років Пропилу місяць цей чай. Не сказала б, що змарніла якось помітно. Так, обмін речовин покращився, але я думала що вага швидше втрачу, а так 3 кг всього пішло. У сезон застуд я без всяких імуномодуляторів обійшлася. Навіть вітаміни не приймала, не хворію, а на роботі все з хусточками ходять. До кінця сезону застуд буду пити.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!