Список з 5 продуктів харчування для схуднення, шкідливих для здоров'я

Вибираючи дієтичні продукти, ми мимоволі стаємо рекламним слоганам, сформованим традиціям, забуваючи, що не всі «здорові» страви, їх інгредієнти допоможуть успішно скинути вагу. Думаєте, що вибравши салат в закусочній замість смачного, але шкідливого гамбургера або смаженої картоплі, ви перейшли на дієтичний раціон? Нічого подібного: маса добавок у вигляді соусів, смаженого м'яса, калорійних сирів або інших «некорисних» інгредієнтів зведе нанівець спроби схуднення.

Топ 5 «корисних» продуктів при схудненні, які шкідливі для здоров'я:

  1. Покупні соки. Термічна обробка, синтезовані добавки, консерванти і цукор перетворюють цей продукт джерело хімічних речовин і калорій. Уявіть чашку з водою, в якій розчинені 4 ложки цукру, пакет барвника і... ложечка свіжовіджатого соку. Віддайте перевагу сезонним фруктам, ягодам і овочам, з яких самі готуйте смузі, фреші і компоти.
  2. Енергетичні батончики для перекусів. Низький вміст клітковини, велика кількість быстроусвояемых вуглеводів, що викликає підвищення цукру в крові, велика кількість транс-жирів роблять «корисний» перекус небезпечніше, ніж шматок з'їденого м'яса або половина шоколадки.
  3. Спортивне харчування/біодобавки. Додаючи в раціон їжу з високим вмістом протеїну, ви стимулюєте зростання м'язової маси, запускаючи процеси отримання енергії шляхом розщеплення запасів вуглеводів і поганих жирів в організмі. Прийом спортивного харчування «навздогін» до протеїновим дієт може спровокувати кетоз, руйнуючи печінка і нирки. Добова потреба в білкової їжі – 100-150 г – легко покривається за рахунок вживання м'яса, яєць, горіхів, морепродуктів.
  4. Готові сніданки – каші, мюслі. Пройшли численні стадії обробки, зернові у складі готових сумішей для дієтичного харчування містять не більше 20% корисних речовин і вітамінів. Готуйте повноцінні сніданки, використовуючи необроблені крупи - вівсянку, гречку, рис, пшеницю. Підсолодивши блюдо ложкою меду, додавши половинку яблука або жменю малини, ви отримаєте ідеальний сніданок для схуднення, який надовго залишить відчуття ситості.
  5. Низькокалорійні кисломолочні напої. Низький вміст калорій, 0% жирності – привабливі показники, що радують око жінок, що сидять на дієтах. Однак, прості натуральні йогурти, домашній сир або сир мають незаперечні переваги: високий вміст кальцію і пробіотиків. Дієтичні родичі, рекламовані як «ідеальна їжа для схуднення», небезпечні: наявністю крохмалю – до 10% сухої маси, штучних підсолоджувачів і стабілізаторів. Приготовані на домашньому молоці йогурт, кефір або ряжанка будуть набагато корисніше покупних продуктів.

Керуючись правилом: «Ви те, що ви їсте», – вибирайте натуральні дієтичні продукти, що пройшли мінімальну обробку. Готуйте страви самостійно, уникайте перекусів і не покладайтеся на «чудесні» добавки, що рятує від зайвих кілограмів без зусиль з вашого боку.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!