Білкова дієта на 10 днів Малишевої

Десятиденна білкова дієта зарекомендувала себе як найбільш ефективна серед інших щодо безпечних видів дієт. За цей період втрата жирових відкладень досягає 10 кілограм. Великим плюсом такого типу харчування є різноманітність продуктів, дозволених до вживання. Цінні протеїни, які насичують організм людини і стимулюють спалювання накопиченого жиру, містяться в такій їжі, як яйця, м'ясо, бобові, горіхи, риба та деякі види овочів.

Суть білкової дієти на 10 днів

Десятиденний марафон належить до класичних методик схуднення і вважається одним з найефективніших серед інших існуючих. Суть полягає у вживанні переважно білкової їжі при максимальному обмеження жирів, вуглеводів. За допомогою такої дієти людина може скинути вагу, але не за рахунок м'язової маси (як це часто відбувається, адже м'язи йдуть легше, ніж жир), а за рахунок жирових відкладень. Раціон худне будуть складати, в основному, м'ясні, молочні продукти.

Як і будь-яка інша дієта, ця при недотриманні правил може завдати шкоди. Наукові дослідження довели, що комбінування білкового харчування з пасивним, малорухливим способом життя, спричиняє проблеми з нирками, закислення сечі, зростання колагенової оболонки навколо кровоносних судин. Перераховані фактори провокують розвиток мочекаменного захворювання. Щоб знизити ризик плачевних наслідків, лікарі радять поряд з білковою їжею вживати достатню кількість води, сирих овочів і фруктів.

Що можна їсти

Білкова десятиденна дієта передбачає отримання протеїнів з двох джерел – тваринного і рослинного. До першого відносяться: м'ясо, курячі яйця, молоко, кефір, сир, масло, риба та інші морепродукти. Рослинні джерела – це гриби, соя, боби, ягоди, горіхи, деякі види круп, овочі і фрукти (кабачки, цвітна капуста, салат-латук, яблука, морква).

Дієтологи з'ясували, що різні види білків засвоюються людським організмом по-своєму. Приміром, молоко і яйця вважаються найбільш біодоступними, оскільки їх білок засвоюється повністю, риба і м'ясо – на 90%, а рослинні протеїни на 60-80%. Білкова десятиденна дієта являє собою раціон, що містить їжу з високим відсотком протеїну, яка або не має зовсім, або включає мінімальну кількість жирів і вуглеводів. Відповідними продуктами стануть:

  • філе курки;
  • яловичина;
  • кролятина;
  • индюшина;
  • телятина;
  • нежирне молоко або йогурт;
  • яєчні білки;
  • нежирний сир, сир;
  • морська риба (біла) і деякі види червоним (лосось, тунець, горбуша).

Зразкове меню на кожен день

Щоб отримати бажаний результат і схуднути, краще всього дотримуватися наступного плану харчування: їсти часто, але потроху. Так у вас не буде відчуття тяжкості в шлунку або голоду. Гарячі напої вживайте виключно без вершків або цукру, салати заправляйте тільки рослинною олією, сир і сметану їжте з малим вмістом жирів. На час білкової дієти, відмовтеся від картоплі, бананів, буряка, винограду. Салати краще готувати з огірків, капусти, латуку. Якщо захочеться холодних напоїв, випийте свіжовичавлений сік.

Приклад тижневого меню:

  • Понеділок. Сніданок: зелений чай або каву. Перекус: 150 г сиру, заправленого йогуртом або нежирної сметаною. Обід: пара варених яєць, свіжа або тушкована капуста. Перекус: сир. Вечеря: 200 г відварна риба.
  • Вівторок. Сніданок: гарячий напій без цукру, сухарик або злакові хлібці. Перекус: пара варених яєць. Обід: риба на пару, овочевий салат на рослинному маслі. Перекус: свіжий йогурт. Вечеря: 300 г вареної яловичини, стакан кефіру або порція сиру.
  • Середовище. Сніданок: зелений або чорний чай, пара житніх сухарів. Перекус: несолодке яблуко. Обід: варена курка, овочевий салат. Перекус: сир зі сметаною і зеленню. Вечеря: салат зі свіжих овочів та 300 г вареної яловичини або риби.
  • Четвер. Сніданок: кава або чай. Перекус: Житній хліб, зварене куряче яйце. Обід: тушковані овочі, варене філе курки (до 300 м). Перекус: яблуко. Вечеря: сир з курагою.
  • П'ятниця. Сніданок: один фрукт на ваш смак, чашка чаю. Перекус: 2 варених яйця. Обід: риба, приготовлена на пару, стакан томатного соку. Перекус: свіжий салат з овочів з соком лимона і рослинним маслом (без солі). Вечеря: сир з фруктами.
  • Субота. Сніданок: кава з молоком або чай. Перекус: сир з нежирної сметаною. Обід: варена яловичина (або риба), овочі, заправлені сметаною. Перекус: шматочок сиру, висівковий хлібець. Вечеря: 300 г вареної риби, овочі.
  • Неділя. Сніданок: гарячий напій і сухарики. Перекус: апельсин, яблуко. Обід: овочі, варене філе курки, індички або риба на пару. Перекус: сир з нежирної сметаною. Вечеря: фруктовий салат з йогуртом.

Рецепти

Завдяки різноманітності допустимих продуктів, білкова десятиденна дієта надає можливість експериментувати з меню. Поєднуючи дозволені види продуктів, ви можете зробити свій раціон смачним і цікавим. Оптимальними способами обробки продуктів під час схуднення є запікання, тушкування, відварювання. За допомогою представлених нижче рецептів ви легко зможете приготувати смачні дієтичні страви.

Тушковане з овочами філе курки

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячого філе;
  • 400-450 г баклажанів;
  • 2 цибулини;
  • 3 шт. болгарського перцю;
  • 0,6 л томатного соку;
  • оливкова олія;
  • свіжа зелень.

Приготування білкового страви:

  1. Наріжте овочі великими кубиками, покладіть в сотейник. Баклажани попередньо вимочити протягом півгодини в холодній воді.
  2. Додайте в ємність рослинна (оливкова) олія, налийте томатний сік і залиште гаситися 10 хвилин.
  3. Помістіть в сотейник нарізане філе і продовжуйте гасити його разом з овочами до готовності. Після чого приправити страву спеціями і зеленню.

Судак в лимонному соці

Вам знадобиться:

  • судак (для запікання підходить і інша риба – хек, тріска, форель);
  • лимон;
  • спеції.

Приготування білкового страви:

  1. На півгодини замаринуйте рибу в соусі (лимонний сік, перець, сіль і улюблені приправи).
  2. Застеліть форму фольгою, викладіть на неї судака і запікайте до готовності. Подавайте рибу зі свіжими овочами.

Яловичина з нешліфованим рисом

Інгредієнти:

  • 250-300 г яловичини;
  • півсклянки бурого рису;
  • оливкова олія;
  • спеції.

Приготування білкового страви:

  1. Порізати яловичину кубиками, обсмажте їх з двох сторін у маслі.
  2. Додайте в сковорідку 2 склянки води, посоліть і приправити страву.
  3. Через півгодини гасіння в сковороді утворюється бульйон, куди варто додати рис. Зніміть страву з вогню, коли рис розпариться, а рідина випарується.

Відео

Багато людей, які мріють про схуднення, впевнені, що досягти цього можливо, тільки істотно скоротивши кількість споживаної їжі. Така тактика має величезний перелік протипоказань і часто призводить до зриву, коли у людини починається «запійний» обжерливість. Наслідок цього – швидке повернення втраченої ваги. Білкова дієта дозволяє уникнути такого ризику, організм отримує всі необхідні речовини, не відчуваючи вітамінного голоду. Білкова дієта Малишевої допомагає ефективно боротися із зайвою вагою без шкоди здоров'ю. Подивіться відео про неї:

5 кілограмів за 10 днів. Дієта Малишевої

Відгуки про результати після схуднення

Ксенія, 41 рікЯ пробувала як мінімум 4 різні дієти, але на жодній з них не змогла пробути протягом тривалого часу. Другий тиждень воздержаний від звичної кількості їжі супроводжувались запамороченнями, слабкістю, порушенням сну. Нещодавно дізналася про білковій дієті і вирішила в черговий раз спробувати схуднути. Перші 5 днів на сніданок їла вівсянку, а потім кожні пару годин по маленькому шматочку нежирного відвареного м'яса. Включила в раціон дитяче харчування, свіжі овочі і фрукти, п'ю багато води. Почала займатися спортом – двічі на тиждень ходжу в спортзал. За 1,5 тижні позбулася 4 кг!
Галина, 29лет:Я вже другий раз на білковій дієті. Після першої спроби вдалося схуднути на 5 кіло, хочу позбутися ще від 5 кг. Крім дотримання білкової дієти, п'ю комплекс вітамінів для підтримки імунітету, одночасно з цим приймаю Ентеросгель, щоб налагодити роботу кишечника і очиститися від токсинів. Під час перекусів їм багато свіжих овочів, фруктів. Слабкості така дієта не приносить, відчуваю себе бадьорою і повною сил.
Олена, 33года:З усіх перепробуваних дієт, мені найбільше сподобалася білкова. Не виношу почуття голоду – ні про що інше не можу думати, якщо сиджу на суворій дієті, а білкова – дуже ситна. Раджу тим, хто ще не почав худнути, перед білкової дієтою постити, почистити організм від шлаків (наприклад, тиждень посидіти на одних овочі/фрукти, злаках), інакше велика кількість протеїнів призведе до появи прищів на обличчі і тілі.

Фото схудлих до і після

Білкову дієту для схуднення обов'язково слід доповнити фізичними навантаженнями: фітнесом, плаванням, ранковими пробіжками, йогою – кожен сам обере для себе прийнятне заняття. Вкрай важливо при білковій дієті підтримувати м'язи в тонусі. Це захистить ваші нирки від підвищеної протеїнової навантаження. Білкова їжа в комбінації з фізичною активністю зробить ваше тіло не просто струнким, але і підтягнутим, красивим.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!