Як змусити себе займатися спортом і мотивувати на заняття

З тугою розглядаючи свою повну або надміру худорляву фігуру у відображенні дзеркала, рано чи пізно кожен вирішує, що пора купувати абонемент у спортивний клуб. При цьому важливо знайти стимул для заняття спортом, адже для того, щоб сформувати рельєфне гарне тіло, потрібні регулярні тренування, а це значить, що треба виробити звичку.

Чому не хочеться займатися спортом

Більшість відбулися спортсменів починають лінуватися взимку, коли дні темні і холодні, а наш організм витрачає багато сил на те, щоб зігрітися. В цей час значно знижується активність, а фізичні вправи стають справжнім випробуванням. З цим «анабиозом» потрібно боротися, потрібно змусити себе, а найкраща мотивація на заняття спортом – це здоровий організм і відмінна фігура.

Крім того, зимові свята розслаблюють, сприяють набору зайвої ваги. Боротися з «харчової дружбою» можна одним способом – виробляти і закріплювати у свідомості правильні установки, проводити час на свіжому повітрі, залучаючи до цього дозвіллю членів своєї сім'ї. Змусити себе рухатися, змінити звичний режим непросто, але реально. Простіше умовити себе на пішохідні прогулянки, особливо якщо візити в тренажерний зал здаються вам нереальними.

Як почати займатися спортом

В черговий раз задумавшись про те, як змусити себе займатися спортом, треба знайти натхнення щоб чимось мотивувати себе або, навпаки, знайти антиприклад. Для того, щоб з'явилася сила і бажання тренуватися, потрібно уникати стресів, звести до мінімуму шкідливі пристрасті. Існує стереотип, згідно з яким втомленому людині немає сенсу йти в спортивний клуб, тому що не буде сил тренуватися і навантаження не принесе результат. Але це не так, головне – почати займатися спортом, адже це не лише чудовий відпочинок, але й запорука здоров'я і бадьорого настрою.

Мотивація до спорту для дівчат

Всі дівчата, незалежно від вагової категорії, хочуть удосконалити свою фігуру. Іноді основна мотивація до спорту для жінок – це заздрість подруг. Правильного харчування часто буває замало для створення ідеальної фігури, тому треба зуміти змусити себе піти на фітнес. Мотивація на спорт може бути різною:

  • профілактика остеопорозу;
  • хороший сон;
  • попередження ожиріння;
  • привід купити собі модний спортивний костюм;
  • метод знайомства з чоловіком, який стежить за собою і займається спортом.

Для дівчат, які записалися на фітнес для того, щоб худнути, сильним мотиватором буде покупка нового плаття на розмір менше. Необхідно повісити його на видному місці, щоб воно часто траплялося на очі. Така мета – це правильна мотивація для спорту, яка допоможе налаштувати себе на боротьбу із зайвою вагою. Слід пам'ятати про те, що фітнес – це не косметика, тому чекати швидких досягнень не варто. Для того, щоб почати худнути, мало сходити на 2-3 тренування, необхідно сталість, треба виробити звичку.

Мотивація до спорту для чоловіків

Багато хлопців хочуть не просто худнути, вони мріють про красиве рельєфне тіло і м'язах, а для того, щоб добитися такої винагороди, необхідно виробити витривалість і регулярно гойдатися. Мотивацією до спорту для чоловіків можуть бути наступні причини:

  • Купівля дорогого абонемента. Іноді така обставина, як грошовий фактор, може стати вагомим мотиватором.
  • Приємний напарник, який регулярно ходить в зал в подробицях розповість, буде допомагати, а ще порадить, як мотивувати себе на спорт і правильно тренувати. З однодумцем набагато простіше і веселіше постійно ходити в зал. Колективні заняття допоможуть виробити відповідальність, контроль, дисципліну і сформувати звичку.
  • Змагання. Принцип конкуренції завжди був сильним мотиватором. Головне – вибрати оптимальний для себе вид спорту і змагатися з приятелями по фітнесу.
  • Відмінна мотивація для заняття спортом – бачити, як змінюється не тільки ваше тіло, але й покращуються фігури ваших друзів.

Мотивуючі фільми про спорт

З допомогою кінематографа можна у всіх фарбах дізнатися подробиці про життя спортсменів. В новинах ми дізнаємося тільки про результати, нагороди і провали. А фільми, мотивуючі на спорт, оповідають про життя чемпіонів зсередини і те, як змусити себе займатися спортом, завдяки силі волі. Реалістичні історії про звичайних людей, які ставлять перед собою завдання, несуть в собі заклик до перемоги, налаштовуючи глядача на позитивне мислення.

Мотивуюча музика для спорту

Ритмічна мелодія під час тренування додає сили і поліпшує концентрацію уваги. Правильно підібраний музичний фон має великий вплив на гарний настрій. Мотивуюча музика для заняття спортом повинна бути тільки тлом, ритм повинен бути чіткий, правильний, він не може бути обривистим. Ретельно вибране музичний напрям принесе користь під час силових і кардіологічних вправ. Плейлист не повинен перериватися, під час прослуховування треків у вас повинна бути асоціація з психологічним комфортом.

Відео: як змусити себе зайнятися спортом

9 рад як змусити себе займатися спортом!

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!