Вправи для м'язів рук, щоб позбутися від в'ялої шкіри - 3 кроки до мускулам

Ви звертали увагу, як колишеться хвилею шкіра, коли ваша бабуся або тітонька у віці піднімають руку, щоб помахати при прощанні? Причина утворення ефекту «крила летючої миші» – в недостатній натренованості трицепсів верхній частині руки.

Побут сучасних жінок «прикрашають» розумні помічники – пральні машини, диво-печі і т. п. Ми не носимо важких сумок, віддаючи почесну привілей чоловіків, а якщо виникаємо необхідність у великої і важкої купівлі – на допомогу прийдуть таксі, вантажники, друзі. Ще 100 років тому наші пра-прабабусі в 50 років не підозрювали про проблеми з обвислою шкірою рук. Важка робота в полі, вдома допомагала підтримувати більшість м'язів тіла в тонусі.

Не меншу роль у руйнуванні еластину, колагену шкіри рук грають модні дієти та голодування, не підкріплені фізичним навантаженням. Зніжені і витончені, сучасні красуні хочуть мати фігури топ-моделей, забуваючи, що різке скидання ваги, як і його набір, призводять до обвисання шкіри, погіршення метаболічних функцій, втрати м'язової маси. Варто знову збільшити калорійність раціону, як противний жир атакує організм з нової сили, заповнюючи «звільнене» простір на руках.

Запобігти освіту «ефекту крила» у верхній частині рук допоможуть постійні тренування, які займуть до чверті години на добу. Погодьтеся, це трохи для створення красивого рельєфу, поліпшення м'язового каркаса і профілактики руйнування колагенових зв'язків епідермісу. Виконуючи вправи в 3 підходи протягом 3х місяців, ви зможете сміливо носити цього літа відкриті топи, декольте та сарафани без бретелей:

  1. Опрацювання м'язів плеча

    Гантелі вагою по кілограму, трохи вільного місця – все, що потрібно для виконання вправи. Повороти, нахили в сторону, вперед, присідання і інші вправи зарядки (розминки) виконуйте з піднятими і зігнутими під кутом руками, як на фото. Це допоможе зміцнити дельтовидні м'язи спини, зв'язки плечового/ліктьового суглобів, бічній прес і трицепси.
  2. Розробка і зміцнення біцепсів

    Передня частина м'язи руки називається біцепсом. Вона необхідна для виконання будь-яких тягових рухів – від піднімання кохану дитину на руки до перестановки меблів у квартирі. Привести цю частину м'язового корпусу в тонус допоможуть вправи на піднімання гантелей з обтяженням, віджимання, підтягування, а також статична вправа планка, яку тренує не тільки верхні кінцівки, але і всі м'язи тіла.

  3. Робота трицепсів під різними кутами

    Більше 2/3 мускулатури рук складають трицепси. Ця триголовий м'яз вимагає детального підходу: жим лежачи, динамічна навантаження зі зміною положень стоячи, присівши і упор лежачи, численні варіанти віджимань, присідання з опорою на руки ззаду і... улюблена планка позбавлять вас від «крилатою», провисання шкіри.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!