8 домашніх засобів для освітлення волосся - найбільш ефективні рецепти

М'яко знебарвити волосся вдома можна, використовуючи народні рецепти. Їх дія не так агресивно, як у хімічних складів магазинів та косметичних салонів. Домашні засоби для освітлення та фарбування покращують якість і вид пасм, оскільки в них використовуються корисні властивості натуральних продуктів. Якщо ви готові до того, що м'яке освітлення волосся народними засобами займе від 1 дня до декількох тижнів, то сміливо використовуйте домашні способи фарбування.

Механізм освітлення волосся

Принцип роботи світлих препаратів, у тому числі й домашніх, полягає в руйнуванні гранул натурального пігменту пасм. Окислювачі розчиняють його, залишаючи волоски пористими. Заповнити цю порожнечу слід відтіночним засобом, інакше волосяна структура руйнується. Волоски починають сіктися, ламатися і випадати.

Після освітлення волосся рекомендується нанести бальзам або кондиціонер.

Залиште хвилин на 10, давши глибоко проникнути у структуру кожного волоска. Якщо пасма залишаються сухими, можна додати до щоденного догляду зволожуючу маску.

Заходи безпеки при самостійному знебарвленні

Щоб не пошкодити структуру при освітленні волосся в домашніх умовах, дотримуйтеся таких заходів безпеки:

  • Посилити ефект знебарвлення допомагає сонце. Перед виходом на вулицю нанесіть на обличчя і тіло сонцезахисний засіб.
  • Купуйте тільки натуральні продукти для приготування народних засобів. Лимонний сік застосовується в багатьох рецептах, але готовий магазинний напій містить хімічні добавки, які здатні нашкодити волоссю. Краще купіть свіжі лимони і самостійно вичавіть сік.
  • Більшість рецептів не дають миттєвий результат.Не тримайте засіб на голові більше зазначеного часу і не робіть кілька процедур в 1 день. Розтягніть освітлення на кілька тижнів. Так ваше волосся залишаться красивими і здоровими.
  • Знебарвлювати краще немите волосся.Природний жир захистить шкіру голови від негативних наслідків – слабкості, сухості і ламкості.
  • Рекомендується сушити голову природним шляхом без застосування фена. Укладання в перші дні після фарбування постарайтеся зробити без прасок і плойок. Гаряча обробка пошкоджує пасма, особливо відразу після освітлення, коли вони пористі.

Безпечне освітлення відваром ромашки

Знебарвити волосся можна за допомогою міцного ромашкового відвару. Заваріть квітки ромашки і дайте відвару охолонути до комфортної температури. Розпиліть засіб рівномірно по всій довжині.

Закріпити результат допоможуть ультрафіолетові промені. Вийдіть на сонці мінімум на 30 хвилин і дайте голові підсохнути. Далі вимийте її звичним способом.

Проводите цю процедуру, поки не досягнете потрібного освітлювального ефекту.

Хна для освітлення брюнеток

Темні-коричневі і чорні пасма хна освітлює до мідних і червонуватих відблисків, тому добре підійде брюнеткам для мелірування. Якщо ви хочете досягти такого результату:

  1. Залийте 3 ст. л порошку хни половиною склянки окропу. Ретельно розмішайте суміш, щоб вона була однорідною, без грудочок.
  2. Настоюйте 12 годин.
  3. Нанесіть і залиште засіб для освітлення волосся на 2-3 години.
  4. Ретельно промийте голову. Не забудьте про зволожуючий кондиціонер.

Відбілювання пасом за допомогою лимона і сонця

Лимонна кислота під впливом ультрафіолетових променів вступає в хімічну реакцію. Для природного знебарвлення на кілька тонів світло-русявим дівчатам вистачить 2-3 процедур, брюнеткам доведеться набратися терпіння.

Якщо ви хочете знебарвити волосся природним способом:

  1. Відіжміть 1 склянка соку (потрібно приблизно 4-5 лимонів).
  2. Перелийте сік у ємність з розпилювачем, додайте туди кондиціонер у співвідношенні 2:1. Розподіліть суміш по всій довжині пасма. Замість кондиціонера можна використовувати воду, але без належного зволоження волосся залишаться сухими і ламкими.
  3. Проведіть 1-2 години під відкритими сонячними променями. Перед виходом на вулицю рекомендується захистити обличчя і тіло сонцезахисним засобом з мінімальним SPF 30.
  4. Ретельно змийте сік, зволожте волосся бальзамом. Висушіть їх без фена, щоб не травмувати.
Щоб надати освітленим пасмам красиві відблиски, використовуйте натуральні підсилювачі кольору – свіжовичавлений сік апельсина, мед, чай з ромашки, корицю. Колір буде більш насиченим і природніше.

Природне освітлення содою

Харчова сода не тільки обесцветит пасма, але і зміцнить коріння і волосяну структуру, знизить їх жирність. Вона допомагає зняти свербіж і подразнення шкіри голови. При освітленні за допомогою соди слід дотримуватися обережності, тому дотримуйтесь інструкції і не перетримуйте продукт на голові.

При використанні соди як освітлювача ефект буде слабовыраженным, але волосяна структура не пошкоджується:

  1. Змішайте половину склянки соди з теплою водою до пастоподібної консистенції.
  2. Нанесіть на волосся на 15-30 хвилин.
  3. Змийте і подивіться результат. Якщо він не задовольняє вас, повторіть процедуру.

Ефект від соди посилюється перекисом водню:

  1. Візьміть 1 ст. л харчової соди і змішайте її з 3 ст. л перекису.
  2. Залиште на голові на 30-60 хвилин. Довше тримати суміш не рекомендується, інакше можна зіпсувати волосся.
  3. Змийте водою або трав'яним відваром.

Кориця для ароматних світлих пасм

Кориця зробить колір ваших пасм світліше і багатше, додасть їм шовковистості, блиску і м'якості. Крім того, кориця володіє антиоксидантними сонцезахисними властивостями, тому після її використання ваші волосся будуть захищені від кліматичних пошкоджень. Рецепт простий:

  1. Змішайте порошок кориці з бальзамом або кондиціонером до одержання густої пасти.
  2. Нанесіть суміш на голову, скрутіть волосся в пучок і накрийте харчової плівкою. Зверху можна укутати рушником, щоб освітлювач діяв ефективніше.
  3. Залиште маску на 2-3 години або на ніч, потім змийте.

М'яке освітлення яблучним оцтом

Яблучний оцет є на будь-якій кухні. Він м'яко і природно діє на пігмент, хоч і підсушує волосся помітно. Тому при освітленні використовуйте зволожуючі шампуні, кондиціонери або рідкий кератин. Оцет розчиняє накопичилися олії, які можуть залишитися після нанесення масок і створювати ефект жирності.

Після процедури знебарвлення з допомогою оцту навіть густі пасма легко розчісуються й здобувають блиск.

Освітлити будинку пасма з першого разу яблучним оцтом складно, тому будьте готові повторити процедуру кілька разів. Для освітлення:

  1. Розчиніть половину склянки яблучного оцту в склянці дистильованої води.
  2. Для рівномірного освітлення розпиліть рідина аерозолем, а для ефекту мелірування – нанесіть ватним диском на окремі пасма.
  3. Залиште домашній освітлювач на півгодини, потім змийте водою.

Перекис водню для максимального ефекту

Цей окислювач популярний у багатьох дівчат, але він підходить не всім. Перекис – хімічний і агресивний продукт, тому для освітлення ламкого і ослабленого пасм її краще не застосовувати.

Знебарвлення волосся в домашніх умовах з перекисом відбувається швидко, колір змінюється буквально на очах.

Для світлих відтінків волосся з тонкою структурою підійде 3% перекис, знебарвити густі й темні можна з допомогою 9-12% складів. Для освітлення:

  1. Змішайте в пропорції 1:1 перекис водню і воду.
  2. Рівномірно нанести розчин по всій довжині пасма.
  3. Сушити краще природним шляхом, оскільки гаряче повітря фена пошкоджує волосяну структуру.
  4. Змийте освітлювач водою або розчином ромашки.

Світлі відблиски з допомогою меду

Мед допоможе добитися освітлення на 1-2 тони, зробити плавні природні переходи кольору і відблиски. Після медових масок волосся стають м'якими і блискучими.

Реакція освітлення відбувається краще, якщо додати до меду корицю.

Таке з'єднання працює при нанесенні на тривалий час:

  1. Змішайте 2 ст. л меду, 1 ст. л порошкового кориці і 1 ст. л оливкової олії. Якщо суміш залишається густий, додайте кондиціонер.
  2. Витримайте засіб для освітлення волосся 30 хвилин.
  3. Нанесіть маску, скрутіть волосся в пучок. Зверху надіньте шапочку для душу, загорніть голову в рушник.
  4. Залиште освітлювач на 4-10 годин. Час витримки залежить від результату, який ви хочете досягти.

Відео

Як ОСВІТЛИТИ волосся на 2-3 тони? | HOW to LIGHTEN your hair NATURALLY

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!