8 способів прибрати сліди від прищів на шкірі швидко і назавжди

Гірше прищів тільки сліди від них, які можуть залишитися на шкірі назавжди. У пошуках ефективних засобів люди купують медикаменти, мають побічні ефекти. На думку дерматологів, краще використовувати натуральні продукти. Щоб зрозуміти, як прибрати сліди від прищів, потрібно знати механізм їх появи.

В результаті скупчення в порах підшкірного сала, бактерій і мертвих клітин утворюється фолікул. Якщо він розташований на поверхні, слідів від прища не залишиться. При ураженні дерми часто залишаються шрами.

Цедра апельсина для освітлення рубців

Як прибрати сліди від прищів за допомогою апельсинової цедри? Цитруси – потужні антиоксиданти. Вони надають антибактеріальну дію. Шкірка апельсина має отбеливающими властивостями. Для приготування ефективного засобу в домашніх умовах візьміть в однакових пропорціях (по 1 ч. ложці) меду і подрібненої в порошок апельсинової цедри.

Компоненти змішайте до однорідної консистенції. Пасту нанесіть на уражені ділянки шкіри і залиште до повного висихання. Потім змийте засіб теплою водою. Виконувати процедуру слід щодня. Така маска допомагає зменшити плями від вугрової висипки і усунути пігментацію.

Сирої мед – натуральний продукт, що володіє зволожуючими властивостями. Чим темніше мед, тим більше корисних властивостей в ньому.

У поєднанні з цедрою апельсина виходить ефективний засіб проти плям від прищів. Для очищення шкіри мед можна змішувати з меленою корицею. Особа стане гладким і чистим. Відмінне поєднання – мед, м'якоть авокадо і свіжовичавлений лимонний сік. На практиці доведена ефективність цих компонентів.

Відновлення еластичності шкіри з кокосовим маслом

Кокосове масло – лідер серед натуральних зволожуючих і живильних засобів. У ньому містяться:

  • вітамін Е;
  • Омега-3 жирні кислоти;
  • вітамін К;
  • антиоксиданти.

Олія має протизапальну і антибактеріальну дії. Комплекс вітамінів допомагає оновити клітини, придушити осередки запалення. Трохи кокосового масла потрібно розтерти пальцями, щоб воно нагрілося до температури тіла. Нанесіть його на прищі або вугри, не змиваючи. Чим довше масло буде насичувати шкіру, тим краще.

В деяких випадках застосування масла кокоса сприяє появі нових прищів і білих вугрів.

Це пов'язано з забиванням пір. Перед застосуванням краще протестувати засіб і поспостерігати за реакцією. Для цього нанесіть масло на шкіру і залиште на півгодини. Потім залишки кошти видалити ватним тампоном, вмивайтеся водою і нанесіть зволожуючий або живильний крем. Для профілактики появи акне кокосове масло можна додати трохи масляного екстракту чайного дерева.

Сік лимона для швидкого зняття почервоніння

Як прибрати плями від прищів на обличчі? Лимон – джерело оксикислоти, яка використовується для освітлення шкіри, лікування рубців і плям від вугрової висипки, прищів і вугрів. Органічна лимонна кислота відіграє роль освітлювача. Ще вона має ранозагоювальні властивості. Лимон – не тільки натуральний відбілювач.

Цитрусовий фрукт повертає шкірі еластичність і сприяє її оновленню на клітинному рівні.

Перед процедурою з скибочки лимона потрібно видавити сік. Точково нанести його на запалені ділянки. Після повного висихання необхідно вмитися. Чутлива шкіра на такий засіб буде відповідати роздратуванням. Концентрований сік краще не застосовувати, а розбавити його водою.

Процедури виконуйте не частіше 1 разу в 2-3 дні. Після лікування лимонним соком шкіра стає чутливою до ультрафіолетового випромінювання. Деякий час потрібно уникати попадання на тіло прямого сонячного світла. Для більшої ефективності лимонний сік змішайте з медом. Така маска прискорить загоєння ран і запобіжить появу нових прищів.

Відмінним доповненням до цих компонентів стануть вівсяні пластівці, які будуть відлущувати ороговілу шкіру.

Регенеруючу дію алое віра

Алое віра – доступне та ефективне засіб по догляду за шкірою. Якщо вдома на підвіконні росте це невибаглива рослина, його можна використовувати для усунення плям і шрамів після прищів. Щільну шкірку з листя очистіть. Для лікування буде потрібно тільки гель. У ньому містяться корисні компоненти – полісахариди і гіберелін.

Останній вважається гормоном молодості рослин.

Активні речовини алое мають ранозагоювальні властивості.

Поліпшується загоєння рубців. Ще алое віра – натуральний зволожуючий засіб. Шкіра стає блискучою, гладкою і здоровою.

Щоб прибрати сліди від прищів, щодня слід виконувати півгодинні процедури. Для кращого ефекту нанесіть гель і залиште на ніч. В алое віра є антиоксиданти. Вони зменшують почервоніння і усувають набряки. Під дією гелю виводяться зайве підшкірне сало і мертві клітини.

М'яка ексфоліація содової пастою

Натуральний лужний продукт допомагає позбутися від плям після прищів. Під її дією нормалізується кислотно-лужний баланс шкіри. Дрібні частинки соди відлущують ороговілі клітини, роблячи шкіру гладкою.

У соду потрібно додати трохи води, щоб вийшла кашка. На очищену шкіру нанесіть цю суміш і злегка помасажуйте обличчя. Щоб сода активно працювала, маску залиште на кілька хвилин, а потім змийте теплою водою.

Після процедури використовуйте зволожуючий крем. Можна використовувати масляні екстракти:

  • жожоба;
  • кокоса;
  • оливи;
  • шипшини.

Цибулевий екстракт для скорочення рубців

Хороший засіб від слідів після прищів – цибулевий екстракт. Він допоможе усунути запалення, почервоніння і болючість. При щоденному застосуванні протягом декількох тижнів буде помітний результат. Чим свіже рубець або шрам, тим вище ймовірність його усунення.

У цибулі містяться біофлавоноїди. Вони відповідають за здоров'я клітин.

Застосування цибульного екстракту допоможе в лікуванні прищів. Таке народний засіб сприяє виробленню колагену.

Очищений ріпчасту цибулю подрібніть, щоб вийшла кашка. Нанесіть її на уражені ділянки тіла. Перед початком лікування слід зробити пробу на алергічну реакцію. Для чутливої шкіри цибульний екстракт не підходить. При проведенні процедури можуть з'явитися подразнення, почервоніння і відчуття легкого печіння.

Щоб підсилити ефект цибульного екстракту, попередньо потрібно очистити шкіру. З цукру та оливкової олії виходить чудодійний скраб. Він м'яко відлущує мертві клітини і сприяє їх регенерації.

Знебарвлення слідів постакне з допомогою куркуми

В індійській прянощі міститься куркумін. Ця речовина відноситься до числа поліфенолів, які допомагають людині зберегти міцне здоров'я і молодість. Цей компонент наділив куркуму протизапальними і антиоксидантними властивостями. Куркума пригнічує вироблення меланіну. Цей пігмент робить шрами темними. Застосовується золотиста пряність для відбілювання шкіри, зменшення рубців.

Прибрати сліди від прищів в домашніх умовах можна за допомогою куркуми, яка є природним антисептиком. При використанні на тілі немає роздратування. Пряність можна змішувати з лимонним соком, щоб вийшла кашка. Ця суміш наноситься на пошкоджені ділянки тіла на півгодини. Після проведення процедури залишки кошти змийте водою.

Для посилення ефекту куркуму можна змішати з медом. Виходить натуральний скраб.

Наносьте його легкими масажними рухами. Крупинки меду усувають ороговілі клітини, вирівнюючи тон шкіри. Маску з медом нанесіть на 20 хвилин. Щоб прибрати сліди після прищів, лікувальні процедури виконуйте щодня протягом декількох тижнів.

Простий спосіб з масляним розчином вітаміну Е

Для збереження молодості потрібен вітамін Е. Організм людини отримує цей компонент з продуктів харчування. Нестача вітаміну Е компенсується частково масляним екстрактом і косметичними засобами. На прищі або сліди від них токоферол не впливає. Вітамін сприяє прискоренню загоєння пошкоджених тканин.

Точкове нанесення вітаміну Е буде малоефективним. Шкіра – захисний бар'єр, і вглиб корисні активні компоненти не проникнуть. Щоб вилікувати, зробити її здоровою і сяючою, краще проконсультуватися з лікарем. Для пом'якшення можна щодня наносити масляний розчин вітаміну Е. Потрібно скорегувати і раціон. Допоможуть заповнити дефіцит токоферолу шпинат, зелень, цитрусові фрукти, авокадо, риба і моркву.

Клітини шкірного покриву повинні отримувати аскорбінову кислоту і вітамін А. Антиоксидантну дію вітаміну С необхідно для вироблення колагену. На пружною і еластичною шкірі шрами і рубці вирівнюються швидше.

Відео

Як Позбутися від Слідів Після Акне за 3 Дні

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!