Як знайти айфон, якщо він вимкнений

Для користувачів iPhone – не просто гаджет, а значна частина життя. Втрата смартфона здатна, м'яко кажучи, ввести в ступор: людина позбавляється не тільки телефон, але ще й щоденника, фотографій, контактів, путівників, улюбленої музики. Уникнути краху легко! Розробники Apple потрудилися на славу, і завдяки службам геолокації знайти пропажу просто. Але як знайти айфон, якщо він вимкнений? Ми розповімо про паличках-выручалочках, які дозволяють виконувати відстеження і прийдуть на допомогу при пошуку апарату у випадку його крадіжки або втрати.

Способи відшукати вимкнений iPhone

Якщо у вас пропав телефон, для початку зателефонуйте на нього з іншого номера. Якщо це вже зроблено і, ймовірно, безрезультатно, насамперед зверніться в правоохоронні органи – подайте заяву про втрату гаджета. Для звернення в поліцію вам знадобляться наступні документи:

  • загальногромадянський паспорт;
  • будь-які документи на айфон (дані міжнародного ідентифікатор мобільного обладнання);
  • касовий чек, який підтвердить покупку пристрою.

Якщо вам пощастить, слідчий буде горіти бажанням знайти ваш агрегат і відразу ж зробить запит операторам стільникового зв'язку. Якщо викрадач або знайшов телефон нічого не знає про програми стеження за айфоном (зустрічається і таке), то вам пощастило подвійно. Є шанси дізнатися, яку сім-карту вставили в телефон після його зникнення або в якомусь конкретному місці був зроблений дзвінок з допомогою вашого «зеленого друга». Ця інформація допомагає знайти пристрій.

Не сподіваєтеся, що доблесна поліція відразу кинеться на пошуки вашого улюбленця? Правильно. Після походу до правоохоронців (а ще краще – паралельно) приступайте до розшуків смартфона самостійно. Ми розповімо, як знайти ваш айфон, якщо він вимкнений. Поки у професійних сищиків дійдуть руки до вашої заяви, можливо, ви самі впораєтеся з проблемою і дізнаєтеся, де знаходиться дорогий агрегат.

Через сервіс iCloud

Знайти вимкнений телефон допоможе iCloud (айклауд). Дана опція – офіційне хмарне сховище компанії Apple, яка дозволяє користувачеві в режимі онлайн отримувати доступ до файлів з будь-якого пристрою, зберігає резервні копії даних свого «яблучного продукту» і допомагає власникові знайти втрачений апарат. При цьому пам'ятайте, щоб дивитися, де знаходиться в цей час гаджет, потрібно спеціально підключити відповідну функцію.

Телефон загубився недалеко від комп'ютера, за допомогою якого ви розшукуєте свій гаджет? Почуєте гучний звук. «Сирена» чути навіть у разі, коли айфон налаштований на безшумну функцію. Є підозри, що гаджет не пропав в домашніх умовах? Захистити всю записану на ньому інформацію вийде навіть дистанційно: встановіть пароль – і ваш телефон ніхто не розблокує. Краще взагалі видалити всі дані. Після того, як апарат знайдеться, їх легко відновити з резервної копії.

Не забувайте про чудову функцію «Режим зникнення», яка активується в iCloud. При її включенні на екрані заблокованого гаджета виводиться ваше повідомлення із зазначеним номером телефону – знайшов апарат зможе прямо з нього вам передзвонити, незважаючи на те, що він заблокований. Крім того, на айфон, що знаходиться в режимі пропажі, дозволяється дзвонити і приймати дзвінки.

За номером IMEI

Міжнародний ідентифікатор мобільного обладнання, IMEI – це унікальний номер пристрою, присвоєний апарату заводом-виготовлювачем. Інформація призначена для ідентифікації агрегату в мережі і зберігається в його прошивці. Код зразок серійного номера завжди вказується в кількох місцях:

  • на самому смартфоні (щоб його дізнатися, треба набрати *#06# на клавіатурі дані з'являться на екрані);
  • під акумуляторною батареєю;
  • на звороті коробки, в якій продавався гаджет;
  • в гарантійному талоні.

У компанії стільникового зв'язку за заявою поліції або власника смартфона можуть відстежувати передачу сигналу навіть при вимкненому телефоні. Вважається, що код не можна підробити, і якщо новий власник вашого айфона активує його, є ймовірність визначити номер телефону. Однак, як показує практика, злочинці примудряються обійти і цей метод захисту.

За допомогою програми Find My iPhone

Ще один додаток допоможе пошуків айфона – програма називається Find My iPhone. Сервіс входить в безкоштовну підписку iCloud і до всього іншого вміє визначати місцезнаходження гаджета, відправляти повідомлення на його екран, захищати апарат паролем або прати всі його вміст. Спеціально закачувати додаток в телефон не потрібно, так як воно вже є частиною операційної системи апарату. Щоб ця функція працювала, потрібно заздалегідь включити в налаштуваннях «Знайти iPhone». Визначення геопозиции дозволяється лише при включеному гаджеті (з активною функцією GPS).

Як працює функція «Знайти айфон»

Скористатися додатком після втрати телефону неможливо. Програма повинна бути встановлена у вас заздалегідь. Не забувайте це зробити, інакше коли-небудь пошкодуєте! Зверніть увагу, що під час налаштування функції апарат запросить дозволити геолокацію – одна з умов роботи даного додатка. Ймовірно, що після цього батарея буде розряджатися дещо швидше.

Як увімкнути функцію через комп'ютер

Apple може пишатися цією статистикою: із запуском сервісу «Знайти iPhone» число крадіжок айфонів зменшилася в рази. Нічого дивного: відшукати викрадений апарат при включенні цієї функції значно простіше. Смартфон після блокування господарем в руках злодюжок стає лише набором запчастин або безглуздою іграшкою. Ви можете завантажити програму Знайти айфон, але робити це зовсім не обов'язково!

Порядок дій для включення функції «Знайти iPhone» через комп'ютер:

  1. Вам знадобиться вихід у «всесвітню павутину». Без цього – ніяк.
  2. Не має принципового значення, яка операційна система в телефоні, Windows або Mac. Зайдіть на сайт iCloud.com.
  3. У вікні авторизації введіть дані Apple ID. Будьте уважні, не погоджуйтеся з пунктом «Залишатися в системі», коли працюєте з чужого комп'ютера. Можете поставити галочку тільки тоді, коли увійшли з особистого ПК.
  4. Після запуску програми в меню пункту «Мої пристрої» виберіть свій апарат.
  5. Додаток запустить сканування, після чого на екрані з'явиться зображення карти, на якій буде зазначено місцезнаходження вашої пропажі. В залежності від того, де конкретно «відпочиває» від вас ваш мобільник, зробіть кроки для його повернення.
  6. Втратили телефон в квартирі або офісі? Скористайтеся звуковим сигналом, щоб знайти свій апарат.
  7. Виявилося, що телефон залишений в салоні краси або автоцентрі? Відправте повідомлення на екран свого гаджета з проханням передзвонити за іншим номером. Цей текст тут же відобразиться на телефоні.
  8. Самий сумний результат пошукової ситуації. Ви зрозуміли, що втратили смартфон в громадському місці або, гірше того, у вас його навмисне вкрали. Терміново захищайте персональні дані! Встановіть чотиризначний пароль, щоб ніхто не зміг завантажити ваші фотографії або прочитати повідомлення, віддалено зітріть їх.
  9. Ще раз: якщо функція «Знайти iPhone» не буде налаштована заздалегідь, то вам залишиться тільки розраховувати на поліцію або волю випадку. Бережіть свого друга!

Як відключити функцію

Можлива й інша ситуація: вам знадобиться вимкнути функцію «Знайти iPhone», наприклад, при продажі телефону або здачі його в ремонт. Існує два основних варіанти деактивації: безпосередньо через апарат або дистанційно. Не варто, мабуть, говорити, що і в тому, і в іншому випадку цю функцію можна вимкнути лише після введення пароля облікового запису Apple ID. Без цього – ніяк.

Перший спосіб найбільш простий і зручний, але для нього потрібен доступ до апарату:

  1. Зайдіть в меню «Налаштування».
  2. Знайдіть пункт iCloud.
  3. Прокрутіть список до положення «Знайти iPhone», перемкніть тумблер на режим «off».
  4. Підтвердьте своє рішення паролем облікового запису Apple ID.
  5. Після проведення цієї нескладної операції вам на е-мейл відправлять повідомлення про відключення функції.

Спосіб другий – якщо мобільного телефону на руках немає, то функцію «Знайти iPhone» вийде відключити дистанційно:

  1. Для початку потрібно зайти у відповідний додаток.
  2. Встановити програму в App Store або на інтернет-сайті за адресою https://icloud.com/find.
  3. Відкрийте меню «Мої пристрої» з навігаційної панелі.
  4. У списку виберіть ваш мобільний телефон.
  5. Видалити смартфон зі списку дозволено лише у випадку, коли він знаходиться оффлайн.
  6. При роботі з мобільним додатком натисніть на кнопку «Видалити», в веб-версії – «хрестик».
  7. На закінчення додаток попросить вас підтвердити свої дії і заодно нагадати, що після цього айпад зможе активувати інша людина.

Не все до кінця зрозуміло? Скористайтеся нашою видеоинструкцией https://youtu.be/rLPHQ76HHvw, де по поличках розбирається програма «Знайти iPhone» і дається керівництво до дії того, хто загубив телефон, як знайти його розташування – не знаєш. Ознайомтеся з цим уроком, і ви дізнаєтеся, як знайти айфон за геолокаціі, по gps, без праці відшукаєте всі свої пристрої з однаковим Apple ID.

Дізнайтеся,як перекинути фото з iphone на комп'ютер.

Відео: як знайти айфон, якщо його вкрали

Наостанок ще одна порада: будьте пильні під час пошуку телефону! Часто господарі вкраденого смартфона стають не тільки жертвою злодіїв, але і шахраїв. Тим, хто заходить за порадами на різні форуми, нерідко на емейл пишуть «доброзичливці». Зловмисники пропонують за помірну плату знайти телефон, наприклад, за допомогою супутника. Не платите ні копійки невідомим людям!

Подивіться відео-урок, який розповість, як знайти ваш айфон, якщо він вимкнений. Що робити, якщо втратив айфон? Як відстежити айфон з іншого айфона? Вкрали телефон, як знайти його? Сподіваємося, що ви ніколи не поставите собі всі ці питання – не буде приводу. Але якщо трапиться неприємність, то ви швидко розберетеся з проблемою після наочного відеопосібника на цю тему. Вдалого пошуку!

Як знайти вкрадений iPhone? - Find My iPhone

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!