Як очистити силіконовий чохол від телефону від бруду і жовтизни

Прозорий силіконовий чохол — найпростіший метод захисту телефону. Він м'який, зручний, дешевий, але має істотний недолік — швидко забруднюється. Тим не менш, щоб очистити захист телефону від невеликих забруднень, складних плям і навіть жовтизни є ефективні методи.

Способи очищення при незначних забрудненнях

Незначні плями можна вивести за допомогою мильного розчину або харчової соди. У першому випадку приготуйте наступний засіб:

  1. В пів-літри (для товарів великого діаметру кількість можна збільшити до 0,8 л) води додайте невелику кількість рідкого мила, шампуню або іншого миючого речовини.

  2. Ретельно перемішайте, поки не з'явиться піна.

У готовий мильний розчин помістіть річ приблизно на годину. Зовсім невеликі забруднення таким способом можна видалити за 30 хвилин. Після закінчення часу видаліть піну, пил і плями вироби з м'якою губкою, потім обполосніть чистою водою, висушіть тканиною або природним шляхом. Легко очистити силіконовий чохол з допомогою харчової соди:

  1. Невелику кількість порошку змішати з водою, щоб отримати кашку.

  2. Нанесіть готову засіб на забруднені ділянки поверхні.

  3. Дочекайтеся висихання речовини.

  4. Протріть мокрою ганчіркою або губкою.

  5. Залиште висихати.

Для складних плям

До цих способів належать агресивні методи видалення плям — ними можна вивести навіть найсильніші забруднення захисту для телефону. Повний список коштів:

  • Спиртові серветки. Їх можна придбати в аптеці. Це серветки, змочені в ізопропиловому спирті. Вони видаляють плями, бруд, навіть відбитки пальців — оскільки знежирюють поверхню. Щоб очистити річ такими серветками, потрібно просто її протерти.

  • Ацетон. Це агресивна речовина, яка може вплинути на забарвлення або малюнок захисту для телефону, тому перед застосуванням перевірте дії засобу на невеликій ділянці. Якщо все в порядку, нанесіть ацетон на шматочок вати, потім протріть їм місце забруднення, намагаючись не зачіпати чисті ділянки для уникнення пошкоджень.

  • Плямовивідники. Агресивні відбілювачі з вмістом хлору способи видалити серйозні забруднення, але теж можуть негативно вплинути на стан товару. Крім того, при використанні таких засобів, очищати виріб рекомендується в захисних рукавичках. Нанесіть розчин з порошку плямовивідника, розведеного у воді, на всю поверхню речі або тільки плями, обробіть м'якою щіткою, потім прополощіть в чистій рідині.

Для усунення жовтизни

Якщо пожовтів силіконовий чохол для телефону, повернути йому прозорість допоможе зубна паста або суміш з нашатирю з содою. Опис першого способу, як очистити річ:

  1. Нанесіть пасту на зубну щітку низьку ступінь абразивності (м'яку).

  2. Акуратно обробіть всі виріб. Протираючи силіконовий матеріал щіткою, здійснюйте кругові рухи і трохи натискайте.

  3. Після процедури промийте річ під проточною водою.

Другий метод теж ефективно видаляє пожовтіння. Їм можна очистити навіть давно потемнілі поверхні. Для приготування кошти потрібно змішати нашатирний спирт, соду і воду в рівних пропорціях до однорідної консистенції. Потім склад наносять на всю поверхню силіконового чохла для телефону і витримують 20 хвилин, після чого виріб ретельно промивають і висушують.

Для повернення білизни

Незвичайний спосіб повернути силіконовому чохлу білизну — протерти виріб половинкою лука. Сік цього овоча може очистити річ, але залишить неприємний запах. Щоб позбутися від нього, кілька разів протріть чохол мокрою тканиною або потримайте виріб під краном. Альтернативний домашній рецепт повернення білизни, а також видалення навіть застарілих відмітин:

  1. Яєчний білок потрібно збити з молоком (компоненти беруться в рівних пропорціях).

  2. Нанести суміш.

  3. Ретельно протерти річ м'якою губкою або щіткою.

  4. Видалити складу тканиною або промити виріб під водою.

Відео

як почистити прозорий чохол від жовтизни

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!