Лляне масло для шкіри навколо очей - корисні властивості, правила застосування з фото

Продукт, одержуваний з лляних насіння має легку текстуру і багатий хімічний склад, широко застосовується в косметології. Лляне масло для шкіри обличчя і повік підходить для усунення зморшок і поліпшення кольору. Існує кілька способів використання цього унікального речовини.

Способи застосування масла

Шкіра навколо очей має властивість стоншується з часом, що провокує поява дрібних зморшок. Лляна олія містить полінасичені жирні кислоти (олеїнову, лінолеву, ліноленову) і вітаміни E, K, F, PP. Власницям сухої, чутливої шкіри засіб можна застосовувати без обмежень. Для комбінованої підійдуть варіанти з невеликим вмістом лікувального компонента.

Жінкам з жирною і проблемною шкірою продукт можна використовувати не частіше 3 разів щомісяця. Від способу вживання залежить ефект процедури. Лляне масло для особи використовують:
  • як самостійний препарат;
  • як додатковий компонент крему або сироватки для обличчя, з метою посилення ліфтинг ефекту;
  • як інгредієнт косметичних масок;
  • як засіб для масажу.

У чистому вигляді

Продукт відрізняється важкої текстурою, тому його використовують з обережністю. Перед застосуванням варто переконатися, що у вас немає протипоказань і алергії. Способи застосування складу для повік:

  1. Масляні компреси. Змочіть 2 шматочка тканини в готовому продукті, покладіть на нижню повіку на 30 хвилин. Використовуйте вечорами регулярно. Засіб добре розгладжує зморшки, надає сяйво і здоровий колір шкіри. Рецепт рекомендується на холодну пору року, коли повіки потребують особливого догляду і захисту.
  2. Масляна суміш. Змішайте в рівних частинах олії: оливкова, лляна, мигдальне, кукурудзяна. Підігрійте суміш на водяній бані до 36-40 градусів. Змочіть ватні диски в засобі, прикладіть до нижніх повік. Повторювати процедуру слід 2-3 рази щотижня.
  3. Додати в крем для повік. Стан шкіри помітно поліпшиться, якщо збагатити щоденний крем лляною олією – в баночку його додають кілька крапель. За рахунок цілющого компонента скорочується можливість утворення набряків, поліпшується загальний стан епідермісу, зовнішній вигляд повік та очей.

Для приготування маски і настоянки

Використовувати масло від зморшок можна не тільки як окремий препарат, але для збагачення масок та настоянок. Рецепти ефективних засобів:

  1. З'єднати ½ ч. л. олії насіння льону з 50 мл настою цедри лимона. Отриманий лосьйон допоможе прибрати мішки, темні кола під очима, збагатити клітини епідермісу поживними речовинами.
  2. Змішати лляну основу з гліцерином в рівних частках. Підігріти суміш на водяній бані до 40 градусів. Використовувати засіб для компресів на область під очима. Накладати через день по 30 хвилин. Курс – 1 місяць.
  3. Додати в персикове масло 3 краплі лляного. Застосовувати отриманий склад рекомендується щотижня для поживних компресів на віки. Ватні диски намочити засобом, покласти на підготовлену область під очима, тримати 10-20 хвилин.
  4. Подрібнити блендером половину банана, додати 20 крапель вичавки насіння льону. Використовувати як маску на шкіру навколо очей, по 15 хвилин, 2 рази щотижня.

Відео

Лляне масло від зморшок! Лляна маска для обличчя. Сила лляної олії в боротьбі зі зморшками

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!