Нитки для підтяжки обличчя - різновиди та властивості, показання до застосування та протипоказання

Пластична хірургія і сучасна косметологія пропонують різні послуги, що допомагають повернути рівний контур обличчя і усунути зморшки. Самим затребуваним методом підтяжки шкіри є стек гілок ліфтинг. Його позиціонують, як безпечне, щадну і безболісну процедуру, що дає ефект, порівнянний з результатом повноцінного пластичної операції.

Що таке армування особи нитками

Це малоінвазивна процедура, що передбачає створення утримуючого каркаса під шкірою за допомогою найтонших ниток з біосумісних матеріалів. Як правило, проводиться армування під місцевим наркозом, рідше – під загальним. Ефект зберігається протягом декількох років. Нитки стимулюють вироблення колагену і запускають процес формування рубцевої тканини, що фіксує дерму і м'язи, усуває провисання тканин (природний віковий ознака), в результаті чого розгладжуються зморшки.

Показання до проведення процедури

Основне призначення ниткового ліфтингу – продовження молодості шкіри, усунення ознак вікових змін. Підтяжка показана чоловікам і жінкам старше 35 років, у яких присутні ознаки:

  • провисання особового овалу;
  • втрата тонусу м'якими тканинами;
  • виражені зморшки;
  • опущення куточків очей, брів.

Протипоказання

Як і інші косметичні маніпуляції, стек гілок ліфтинг має обмеження, тому застосовується не для всіх пацієнтів. Не рекомендується використовувати стек гілок імплантати для підтяжки обличчя при такі протипоказання:

  • патології ендокринної системи (хвороби щитовидної залози, цукровий діабет);
  • гемофілія, інші захворювання крові;
  • лактація, вагітність;
  • порушення психіки;
  • товста шкіра;
  • інфекційні патології в гострий період;
  • злоякісні пухлини;
  • загострення хронічних хвороб;
  • схильність до утворення келоїдних рубців;
  • запальний процес, наявність ран, подряпин, інших пошкоджень;
  • критичні дні;
  • алергія на анестетик.

Види армуючого матеріалу

Використання спеціальних косметичних ниток дозволяє підвищити пружність тканини, скорегувати обвислі ділянки, розгладити зморшки, зробити контур обличчя чітким і рівним. В залежності від результату, до якого прагне пацієнт, індивідуальних особливостей дерми, ступеня вираженості ознак старіння, косметологи застосовують різні види матеріалу. Нитки для ліфтингу відрізняються товщиною, складом, структурою, способом кріплення і іншими характеристиками.

Склад ліфтингових волокон

Вибір матеріалу для армування залежить від віку та інших індивідуальних аспектів пацієнта. Будь-яка нитка являє собою найтоншу дріт зі спеціальними якірними системами на кінці, що забезпечують закріплення. Імплантати для ліфтингу діляться на розсмоктуються і не розсмоктуються. Перші стимулюють утворення колагену і згодом розчиняються – при їх використанні ефект залишається помітним протягом 2-3 років.

Не розсмоктуються нитки залишаються під шкірою в незмінному вигляді, зберігаючи результат підтяжки обличчя на строк до 5 років. Першим матеріалом для ниткового армування послужила дріт з платини і золота – дорогоцінних металів, добре сприймаються шкірою і рідко викликають алергію або відторгнення. Поступово у таких видів імплантатів були виявлені такі недоліки:

  • ними неможливо провести апаратні косметологічні процедури;
  • при певному освітленні нитки видно крізь епідерміс;
  • може з'являтися неоднорідна пігментація;
  • висока ціна;
  • болючість.

Незважаючи на ці вади, золоті і платинові нитки застосовуються до цих пір, але мають вдосконалений вид: товщина дорогоцінних нанонитей становить менше 0,1 мм, він обвиває по спіралі полімерну основу, яка з часом розчиняється. На сьогоднішній день недеградирующие імплантати виробляють з тефлону, медичного поліпропілену (в склад може додаватися силікон). Ліфтинг нерозсмоктувальними нитками дає виражений і тривалий ефект, рекомендується людям старше 50 років.

Армування розсмоктуючими нанонитями проводиться у верхніх шарах дерми, тому ефект підтяжки не так виражений і тримається дещо менше. До складу імплантатів, як правило, входить молочна кислота, капролак, поліпропілен. Перший компонент активізує обмінні процеси, омолоджуючи тканини на клітинному рівні. Розчиняються нитки через 6-12 місяців, а ефект підтяжки обличчя помітний ще близько двох років. Біоармування рекомендовано людям після 40 років.

Крім двох основних видів матеріалів існує ще біопластика, що передбачає використання рідких імплантатів. З допомогою шприца спеціаліст вводить під дерму гелевидний засіб, яке з часом твердне, формуючи стійкий каркас. Складається гель з гіалуронової кислоти та оксиду цинку. Гель для біопластик повільно виводиться з організму, після чого ефект підтяжки можна спостерігати ще 2-3 роки.

Золоті і платинові нитки, які не розсмоктуються

Методику, при якій застосовуються золоті та платинові нанонити, називають «ліфтингом Нефертіті». Армування забезпечується за допомогою сіточки з платинових і золотих ниток, які розташовуються на межі дерми і жирової клітковини. Імплантати мають вигляд дуже тонкої нитки із золота або платини вищої проби, накрученою на провідник, яким служить биодеградируемая полигликолевая найтонша дріт. Остання поступово розсмоктується, а дорогоцінний сплав залишається під шкірою.

Безопераційна підтяжка особи припускає приміщення ліфтинг-матеріалу по руслу глибоких складок і зморшок з метою їх заповнення. Альтернативний варіант, яким користуються косметологи під час операції – розміщення дорогоцінних металів у вигляді сітки, що забезпечує рівний контур і коригуючої овал обличчя. Перевагою методу є стимуляція обміну речовин, крім того, золото забезпечує антиоксидантний ефект. Мінуси золотого армування – це:

  • кінці зломлених ниток часто вилазять на поверхню шкіри;
  • методика не може забезпечити значне зміцнення або підтяжку дерми (ліфтинг-ефект частково забезпечується фіброзними утвореннями по ходу введення імплантату);
  • знаходження металу під шкірою є протипоказанням для багатьох косметичних заходів, включаючи лазерне вплив, радіохвильовий ліфтинг, пр.

Медичні поліпропіленові і тефлонові

Призначений для медичного застосування поліпропілен має високу зносостійкість і міцність. Раніше косметологи використовували для підтяжки обличчя прості гладкі нитки, які фіксувалися маленькими вузлами. Сучасні які не розсмоктуються нанонити покриті безліччю насічок на своїй поверхні, завдяки чому здатні утримуватися в підшкірно-жировому шарі. Крім того, нитки можуть додатково оснащуватися невеликими конусами з розсмоктуються речовин. Після установки імплантатів конус з часом заміщається сполучно-тканинної капсулою.

Поєднання тефлону з поліпропіленом і силіконом часто використовується для виготовлення імплантатів тиссулифт. Цей ліфтинг-матеріал має складну структуру, завдяки якій досягається особлива міцність. Тиссулифт фіксується в глибинних шарах тканин з одного боку і окістю або фіскальному сухожиллі – з іншого. Речовина з тефлону і поліпропілену створює нову точку фіксації для м'язової тканини, при цьому не обмежуючи міміку. Ефективність тиссулифтинга порівнюють з контурною пластикою.

Біодеградуючі на основі полімолочної кислоти і капролака

Такі речовини підходять для пацієнтів з тонкою шкірою і без зайвої підшкірно-жирової клітковини, крім того, вони є оптимальним вибором для людей з незначними віковими змінами. Нитки із молочної кислоти типу Аптос Light Lift або Happy lift мають унікальний принцип дії, який розкривається у два етапи:

  1. Початковий. Триває до 9 місяців. Матеріал зі спеціальними насічками всаживается шари дерми, забезпечуючи ефект ліфтингу.
  2. Фінальний. Армування діє навіть після повного видалення з організму полімолочної кислоти і капролактону. Це пояснюється тим, що розташовані близько до нитками клітини активізуються і починають активно продукувати колаген, службовець природним каркасом. Ефект ліфтингу зберігається приблизно 5 років.

Так, підтяжка обличчя биодеградирующими речовинами не тільки забезпечує шкірі еластичність і пружність, але і стимулює внутрішні процеси щодо запобігання старіння. Сучасні імплантати добре сприймаються організмом. Реабілітація після операції триває до 2 тижнів, а протягом наступних 40 днів міміку рекомендується стримувати. Процес руйнування капролака триває приблизно рік, що не впливає на ефект омолодження і не завдає шкоди організму.

Колагенові 3D-мезонити

Ліфтинг мезонитями такого типу передбачає використання кошти з полидиоксанона. Колагенові імплантати покриті полігликолевої кислотою, вони самі розсмоктуються і видаляються з організму. Нитка кріпиться в голку-провідник з високоякісної медичної сталі, голка оснащена спеціальною лазерної зачіпкою. Колагенові 3D-мезонити відрізняються довжиною і товщиною, але максимальний діаметр їх зрізу дорівнює 0,3 мм. Класичний варіант не має насічок і вводиться в підшкірний шар клітковини, створюючи каркас і провокуючи вироблення колагену.

Під час маніпуляцій тканини не натягаються: тонка голка легко ковзає під епідермісом, викликаючи мінімальні пошкодження і деформацію тканин. Колагенові нитки залишаються під шкірою 180-210 доби, повільно розпадаючись на воду і вуглекислий газ. Поки речовини знаходяться в дермі, вони обплітаються новими волокнами з колагену, що формують підтримуючий каркас. По закінченні розпаду мезонитей ліфтинг-ефект діє ще близько 2 років. Пропонуючи операцію, лікар-косметолог наводить такі переваги на користь армування колагеновими 3D-мезонитями:

  • відсутність тривалої реабілітації, відновлення;
  • безпека процесу (немає необхідності в надрезах);
  • відсутність шрамів або рубців;
  • непомітність мезонитей при будь-якому освітленні;
  • попередження передчасного старіння шкіри;
  • повне видалення імплантатів з організму по закінченню вказаного часу;
  • простота, швидкість виконання косметичної операції;
  • безболісність операції (застосовують місцеву анестезію).

Біопластика рідкими нитками

Це відносно нова косметологічна процедура, мета якої – боротьба з ознаками старіння шкіри, її в'ялістю, втратою еластичності. При биопластике використовується спеціальний гель, склад якого доповнено полісахаридом тваринного походження (високомолекулярної гіалуронової кислотою) і хлористим цинком. Армування рідкими нитками відбувається за допомогою освіченого речовини, що провокує запальний процес в шарах дерми.

Внаслідок використання біопластик здійснюється інтенсивне формування сполучної тканини, що робить шкіру, сприяючи розгладженню статичних зморшок. Операцію проводять амбулаторно, перед застосуванням рідкого складу важливо проконсультуватися у досвідченого косметолога, який розповість про показання та можливих негативних реакціях, ґрунтуючись на індивідуальних особливостях пацієнта.

Косметичні нитки вводяться в проблемні зони за допомогою тонких голок, дозування визначають залежно від обраної області обличчя. Ефект стає помітним через 2 тижні після операції і зберігається протягом 2-3 років після цього, за умови проходження повного курсу ліфтингу (4-6 сеансів з перервою в 14 днів). Основними показаннями до биопластике є:

  • птоз тканин;
  • зменшення обсягів особи;
  • брилі і друге підборіддя;
  • мімічні зморшки, складки.

Особливості застосування

Биодеградируемые речовини зникають з шарів дерми вже через кілька місяців, виконавши свою функцію. Підтяжка особи в сучасних салонах краси найчастіше проводиться із застосуванням полидиаксанона і полімолочної кислоти. Нитка, виконана з полімолочної кислоти, нагадує найтоншу волосінь з частими микронасечками. Вона кріпиться до тканин, сильно підвищуючи їх пружність.

Недоліком біодеградуючих імплантатів є те, що вони дають результати гірше, ніж нерастворяемые. Це обумовлено відсутністю надійної фіксації і близьким заляганням до поверхні дерми. Такі імплантати розчиняються протягом 5-6 місяців, при цьому на місці сітки формується сполучна тканина, в майбутньому виконує функцію ліфтингу. Цей процес запускає синтез колагену, завдяки чому шкіра має більш молодий вид, набуває пружність.

Розсмоктуються нитки забезпечують омолодження в середньому на строк від 1 до 3 років, після чого підтяжку рекомендується повторити. Операцію проводять під місцевою анестезією, при цьому її тривалість варіюється від 40 до 80 хвилин. Після установки ліфтинг-матеріалу на шкірі можуть залишатися невеликі гематоми, набряклість, горбки.

Не розсмоктується матеріал більш міцний, як правило, містить поліпропілен. Його кріплять у глибоких шарах тканин, де нитки створюють підтримуючий каркас, що забезпечує підтяжку шкіри, зберігаючи цілісність нервових закінчень, судин. Перші такі нитки були гладкими, для їх закріплення робили вузлики, пізніше почали випускати нитки з конусами і спеціальними насічками. Імплантати акуратно вводять під шкіру, фіксуючи в малопомітних місцях.

Текстура

Ліфтинг-матеріал відрізняється не тільки складом, але і текстуру поверхні. Виділяють наступні різновиди:

  1. Гладкі (Тиссулифт). Мають вигляд переплетених волокон поліаміду, силікону, поліуретану. Поверхня рівна, ліфтинг-матеріал не піддається розсмоктуванню. Як правило, тиссулифт застосовують для підтяжки лоба, щік, підборіддя пацієнтам старше 45 років. Нитки вводять крізь маленькі надрізи (близько 5 мм), розташовують у вигляді петлею в глибоких шарах дерми, фіксуючи на кісткової тканини. Завдяки цьому забезпечується якісна підтяжка навіть при сильному обвисании тканин.
  2. Конусні (SilhouetteSoft, тощо). З'явилися недавно, по їх довжині рівномірно розташовані розчиняються вузлики у формі конусів, завдяки яким нитка надійно фіксується. Основа імплантату виготовляється з нерассасываемого поліпропілену, а вузлики – з гликолата, сополімеру молочної кислоти. У міру розчинення конусів на місці його розташування утворюється фіброзна капсула, що забезпечує ліфтинг-ефект. Відновлювальний період триває близько 2 тижнів, при цьому часто спостерігається набряк. Протягом місяця після підтяжки обличчя заборонено посміхатися, гримасувати, сміятися.
  3. З насічками (Аптос Vizage та ін). Поверхня покрита «гачками», вводяться крізь проколи на глибину 4 мм або більше. Ці імплантати зроблені з поліпропілену, і застосовуються в медицині вже більше 50 років, є нерассасываемыми, завдяки чому забезпечується максимально тривалий ефект. Насічки фіксують нитки в потрібному положенні, запобігаючи асиметричність.
  4. Спіральні. Їх довжина 5 см, поверхня покрита насічками, розташованими по спіралі. Після натягу нитки здатні повертатися в колишній стан. Як правило, вони застосовуються в тандемі з іншими матеріалами при об'ємному моделюванні проблемних областей у пацієнтів з тонкою шкірою. Для їх фіксації вибирають один з двох способів: закріплюючи нитку в зоні скронь і вздовж вуха або вводячи автономно. В останньому випадку вдасться лише усунути в'ялість або приховати початкові вікові зміни, в першому – добитися більш вираженого ефекту омолодження.
  5. Пружинки. Відрізняються підвищеною еластичністю і застосовуються для підтяжки найбільш рухливих зон – щек, носогубних складок. Пружинки мають підвищену здатність утримувати тканини в потрібному натягнутому стані. Добре зарекомендували пружинним імплантатом є APTOS Spring, який чудово підтягує куточки рота, усуває зморшки. Тонкі нитки не ускладнюють роботу мімічних м'язів, не спотворюють виразу обличчя.

Способи закріплення

За методом фіксації нитки для підтяжки обличчя бувають двох видів. Перший – автономні, для яких характерна нездатність забезпечити сильний натяг шкіри. Вони можуть лише усунути в'ялість і надати дермі більш пружний вигляд. Друга різновид ниток – фіксовані, їх кріплять біля скронь або вух. Вони відрізняються від перших тим, що прекрасно усувають провисання шкіри і моделюють гарний рівний овал.

Технологія проведення армування

Стек гілок ліфтинг з допомогою таких матеріалів, як Silhouette Lift, DermafilDoubleNeedle і інші, має масу достоїнств. Основний плюс цього методу – безпека, простота операції, швидке загоєння шкіри. Армування не вимагає серйозних зусиль з боку косметолога, при цьому порівняно з пластичною операцією, ціна на підтяжку обличчя не викликає жаху. Максимально виявлений ефект і короткий відновний період роблять стек гілок ліфтинг привабливим для багатьох людей.

Підготовчий етап

Безоперационную підтяжку особи проводять в спеціалізованих клініках. При попередній консультації косметолог оглядає пацієнта, оцінює стан його епідермісу, з'ясовує, дізнається, чи є протипоказання і які препарати приймає клієнт. На основі отриманих даних лікар визначає оптимальний вид ниток для отримання очікуваного результату.

Траєкторію ниток моделюють за допомогою спеціальної комп'ютерної програми, бажаний ефект узгоджується з пацієнтом. Перед операцією рекомендується здати кров на аналіз, щоб виключити наявність інфекцій. За два дні до підтяжки з раціону виключаються алкоголь, кава, енергетичні напої. Крім того, важливо за 2-3 доби відмовитися від прийому розріджують кров препаратів. Заборонено проводити маніпуляції під час менструації.

Етапи ниткового ліфтингу

Стек гілок фэйсбилдинг являє собою легку корекцію, яка не призводить до викривлення первинних форм, а створює загальний каркас для подальшого формування волокон дерми і жирової клітковини. Кількість ниток, напрямок їх руху, форма сітки залежать від стану шкіри, і визначається для кожного пацієнта індивідуально. Армування особи проводиться у кілька етапів:

  • проводиться розмітка ліній, за якими будуть проходити нанонити;
  • пацієнту роблять місцеву анестезію (при глибокому введенні нанонити, коли операція дуже болюча або на прохання клієнта може використовуватися загальний наркоз, але найчастіше вистачає ін'єкції лідокаїну або ультракаїну);
  • нитки впроваджуються через надрізи або проколи;
  • матеріал розподіляється в шарах дерми допомогою голки або канюлею (косметолог починає від скроні, рухаючись до підборіддя, і виводить нитку з протилежного боку, при цьому часто вводять відразу 4-6 імплантатів, які розташовані на відстані пару міліметрів один від одного);
  • закінчується підтяжка особи невеликим натягом в протилежну руху канюлі бік, завдяки чому нитки фіксуються в тканинах (якщо застосовується імплантат з насічками);
  • головні нитки кріпляться узєлковим методом у місці введення, виводяться лише в одному місці;
  • місця проколів обробляють антисептиком, після чого пацієнт може повертатись додому.

Процес реабілітації

Після ліфтингу може з'являтися дискомфорт (стягнення) при мімічних рухах через впровадження чужорідного тіла в тканини, але він терпимо, і проходить самостійно через два дні. Відновний період після армування займає 2-6 тижнів і залежить від глибини введення імплантатів, індивідуальних особливостей шкіри. Для якнайшвидшого загоєння тканин та запобігання ускладнень слід дотримуватись такі правила:

  • протягом 3-4 діб не чіпати обличчя руками, уникати контактів з водою (гігієна полягає у скасуванні використання косметичними засобами, додатково можна застосовувати термальну воду у формі спрею, даючи шкірі висохнути самостійно);
  • протягом місяця заборонений масаж, не можна спати обличчям у подушку;
  • 1-2 тижні після підтяжки рекомендується робити холодні компреси для зняття набряклості і прискорення розсмоктування гематом;
  • бажано уникати УФ-променів хоча б місяць;
  • на такий же термін потрібно відмовитися від гарячих напоїв / їжі;
  • протягом 2 місяців не можна користуватися скрабами, відвідувати лазню або сауну, виконувати косметичні процедури;
  • до повної регенерації тканин слід обмежити мімічну активність і відмовитися від інтенсивних фізичних навантажень типу тренувань у спортзалі;
  • під час сну краще фіксувати контури особи еластичним бинтом (це необхідно, щоб нитки добре закріпилися в тканинах).

Ефективність

Стек гілок підтяжка обличчя допомагає відновити здоровий колір і гарний овал, усуває зморшки, робить шкіру пружною, гладкою. Відразу після операції результату не видно, при цьому перші зміни стають помітними через приблизно 2 тижні, а остаточні результати можна спостерігати лише через 2-3 місяці. Тривалість ефекту залежить від виду литинг-матеріалу, віку клієнта, типу шкіри, пр.

Так, мезонити підтримують пружність тканин приблизно 1-2 року, вони рекомендовані людям від 30 до 40 років. Ефект розсмоктуються імплантатів залишається помітним протягом 2-3 років, при цьому вони краще підходять пацієнтам 35-45 років. Не розсмоктується матеріал забезпечує рівний контур і стрункий, свіжий вигляд протягом 4-5 років, їх використовують після 45 років.

Деякі фахівці вважають, що нитевое армування малоефективне для пацієнтів старше 50 років з-за вкрай низької вироблення колагену – це перешкоджає формуванню каркаса. На практиці результат часто не розчаровує літніх клієнтів косметологів. При цьому рекомендується підбирати не розсмоктуються або комбіновані ліфтинг-нитки.

Наслідки і побічні ефекти

Армування особи – травматична процедура, тому протягом певного часу зберігається природна реакція тканин на пошкодження. Це проявляється:

  • синцями;
  • набряком;
  • почервонінням.

Перераховані симптоми проходять самостійно через 5-14 діб. При збереженні негативних реакцій на більш тривалий термін або наявності інших скарг типу свербежу, лущення, підвищення температури слід звернутися до фахівця. Ускладнення після ниткового ліфтингу виникають при зверненні до некваліфікованого майстру, який не дотримувався технологію виконання маніпуляцій. Незважаючи на те, що армування вважається відносно нешкідливою операцією, воно може привести до наступних негативних результатів:

  • запалення тканин;
  • інтенсивна біль, що виникає, якщо доторкнутися до обличчя;
  • розрив ліфтинг-нитки;
  • обширні гематоми (у рідкісних випадках тканини можуть кровоточити);
  • асиметрія;
  • утворення гнійників;
  • неспадающая набряклість;
  • некроз тканин.

Скільки коштує

Ціна на косметичну процедуру залежить від різних факторів, включаючи тип і якість матеріалу, фірма-виробник імплантатів, площа проблемних зон, технічне оснащення клініки, її цінова політика, кваліфікація майстра, пр. Вкрай важливо вибрати хороший заклад і досвідченого косметолога з ліцензією. Перед процедурою, крім того, вивчіть відгуки пацієнтів клініки, їх фото «до» і «після», оцініть можливі наслідки підтяжки обличчя. Нижче представлена таблиця з середньою вартістю процедури по Москві.

Тип ліфтинг-матеріалу

Ціна (рублі)

Silhouette Lift

15-45 тис.

Аптос Visage

6-65 тис.

DermafilDoubleNeedle

22-55 тис.

Аптос Light Lift

32-50 тис.

Стек гілок підтяжка обличчя – фото до і після

Відео

Диво-нитки (4D нитки) Підтяжка без операції.

Ускладнення нитевых технологій в косметології – профілактика і лікування

Відгуки

Марина, 47 роківДовго вибирала клініку, віддала за процедуру великі гроші і сподівалася на успішний результат. Мононитки для особи дали сумнівний результат: незважаючи на те, що матеріал був заявлений як гіпоалергенний, після процедури був відчутний свербіж і почервоніння шкіри, довелося кілька днів приймати антигістамінні препарати.
Олена, 39 роківРобила нитевую підтяжку вже двічі за останні 5 років, кожен раз дуже задоволена. Рекомендую процедуру тим, хто хоче виглядати молодше свого віку, але не готовий лягати на операційний стіл. Я використовую розсмоктуються імплантати на основі полімолочної кислоти, побічних реакцій жодного разу не було.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!