Як користуватися консилером для обличчя

Яка дівчина не мріє мати ідеальну шкіру? Ритм сучасного життя і умови навколишнього середовища не кращим чином впливають на шкірні покриви. Недосипання, забруднене повітря, нездорове харчування, стреси – все це насамперед відбивається на нашому обличчі. Добре, що існують косметичні засоби, які допомагають приховувати будь-які недоліки шкіри – консилери. Як користуватися консилером для особи? Давайте розберемося в цьому питанні.

Що таке консилер для обличчя

Консилером (часто зустрічаються інші назви – «коректор» і «маскувальний олівець») називається особливе засіб, призначений для точкового приховування проблемних ділянок шкіри особи. На відміну від основи, консилер має більш високі покриває здатність і пігментацію, за рахунок чого ефективно приховує невеликі недоліки. Цей засіб використовується для маскування:

  • посиніння, почервоніння шкіри обличчя;
  • кіл під очима;
  • червоних прищиків;
  • акне;
  • пігментних плям;
  • шрамів.

Консилер не лікує, а лише маскує проблемні частини шкіри. Хоча до складу багатьох сучасних продуктів входять антибактеріальні добавки. Такі засоби не тільки приховують недоліки шкіри, а ще й активно борються з процесом запалення. У деяких продуктах містяться антиоксиданти, вітаміни, інші корисні біологічні речовини, що захищають шкіру обличчя від надмірного пересушування і передчасного старіння.

Які бувають види

Допомагаючи візуально приховати недоліки шкіри обличчя, маскує робить дівчину більш привабливою. Наноситься він швидко і легко, максимум – протягом 2-3 хвилин. У косметичних магазинах представлені різні види коректорів для особи, кожен з яких має свої особливості:

  • Рідкий. Чудово підходить для нанесення в районі очей і губ. Такий засіб допоможе замаскувати почервоніння носа і очних повік. Рідкий консилер зручний в нанесенні і розтушовуванні. Правда, якщо переборщити з кількістю – в умовах денного освітлення шкіра стане виглядати неприродно, тому наносити коректор потрібно точково. Він погано маскує прищики або вугри.
  • Кремоподібний. До складу консилерів з такою структурою входять різні компоненти, добре зволожують шкіру. Після нанесення, на ній утворюється щільний непрозорий шар, тому кремоподібні кошти відмінно приховують навіть великі за розміром проблемні ділянки – приміром, допоможуть прибрати синці. При регулярному застосуванні кремоподібний консилер запобігає поява дрібних зморшок біля очей.

  • Стік. Коректори, що випускаються у вигляді стіків, мають суху текстуру, їх не рекомендується наносити на шкіру навколо очей або використовувати для приховування прищиків. Зате стіки ефективно ховають шрами і нерівності на обличчі. Шкіра після нанесення такого консилера виглядає природно, а макіяж зберігається на протязі довгого часу.
  • Олівець. Консилер у вигляді олівця наноситься точково і приховує невеликі дефекти – прищики, червоні капіляри, маленькі зморшки. Він трохи розтягує шкіру, тому потрібно бути обережною при нанесенні такого консилера під очі.

Як підібрати консилер: палітра кольорів

Більшість дівчат звикли, що коректор повинен мати тілесний або близький до нього відтінок, але стилісти застосовують безліч квітів, щоб досягти оптимального ефекту. Це обґрунтовано тим, що кожен шкірний недолік має конкретний колір. Синці під очима сині або фіолетові, прищики на обличчі – червонуватого відтінку. Щоб підібрати ідеально підходящий для вас консилер, скористайтесь цією пам'яткою:

  • Коректор для приховування гіперпігментації шкіри повинен мати щільну, кремоподібну структуру.
  • Для нанесення на область навколо очей фахівці рекомендують використовувати засіб з зволожуючими компонентами і пухкої текстурою.
  • Для маскування прищів вибирайте маскує олівець з антибактеріальною дією. Наноситься він точково. Засіб подсушит прищ і прискорить загоєння.

  • Рідкі маскуючі засоби оптимальні, якщо необхідно приховати кола під очима на молодій шкірі.
  • Опуклі дефекти майже завжди приховуються темним тоном, наприклад, коричневим.
  • Наведена нижче схема кольорів стане кращим підмогою при виборі конкретного відтінку кошти. Запам'ятайте: щоб нейтралізувати видимий недолік шкіри, необхідно вибрати консилер з протилежним тоном. Цей ефект називається комплементарностью квітів. Наприклад, сині вени маскуються абрикосовим або жовтим кольором, веснянки – фіолетовим.

Моделі коректора випускаються в різних колірних варіантах. Кожний колір оптимально підходить для маскування одного-двох зовнішніх дефектів шкіри. Щоб визначитися, для яких цілей використовувати найпоширеніші відтінки, і який маскує ідеально підійде для вас – темний, світлий або кольоровий, засвойте ці нюанси:

  • Жовтий коректор прекрасно приховує дефекти фіолетових і синюватих відтінків (виступаючі вени, синці). Цей світлий тон візуально пом'якшує відтінок шкіри і робить його більш теплим.
  • Консилери оранжевого або абрикосового тонів добре ховають кола під очима. Але пам'ятайте: чим ближче колір до морквяного, тим більше ймовірність, що цей консилер конкретно вашій шкірі не підійде.
  • Фіолетовий коректор чудово приховує жовтизну шкіри обличчя, маскує темні кола, знебарвлення.
  • Зелений консилер впорається із завданням нейтралізації дефектів червоного кольору (плямами, почервоніннями, алергічними подразненнями, прищами, шрамами).
  • Засіб рожевого кольору відмінно маскує зеленуваті синці під очима. Нанесення такого консилера на ділянки шкіри особи, які мають синій відтінок, слід уникати. Так вони стануть ще більш помітними.

Як наносити консилер: правила і схема

При нанесенні маскуючого косметичного засобу на шкіру обличчя необхідно дотримуватися таких правил:

  • Перед нанесенням консилера зволожите і очистіть шкіру обличчя.
  • Коректор можна наносити пензлем або пальцями. Якщо необхідно приховати прищик або інший невеликий дефект, користуйтеся пензликом. З її допомогою ви зможете краще розтушувати кордону, не стерши засіб з проблемної зони. Пензлем набагато зручніше накладати засіб на бічні зони носа.
  • Коректор для очей наноситься точково: на внутрішній кут, потім на середину століття і на зовнішній кут. Після цього засіб акуратно розтушовується у напрямку до скронь і трохи припудрюється.

  • Запам'ятайте, щільний консилер не можна наносити на ділянки шкіри з зморшками, він зробить їх більш виразними. Для зморшкуватої шкіри підійде легкий, практично повітряний коректор в тон шкіри. Нанесіть маскировочное засіб на краєчок кисті і акуратно проведіть поверх зморшки. Кілька секунд консилер повинен підсохнути.
  • «Втиснуті» нерівності заповнюються рідким коректором за допомогою тонкої кисті. Розтирати засіб не можна, зверху на нього наноситься тональний крем.
  • Наносити зелений або жовтий консилер потрібно перед тональною основою.
  • Якщо відтінок маскуючого кошти збігається з кольором тонального крему – черговість нанесення неважлива.
  • Хайлайтеры і коректори, які мають у складі світловідбиваючі частинки, наносяться поверх тональної основи.
  • Засіб ефективніше всього приховає недоліки, якщо наносити його поверх бази під макіяж.
  • Коректор може використовуватися для моделювання ідеальної форми особи. Наносити різні відтінки кошти на потрібні ділянки шкіри по спеціальній техніці – так, як показано на цьому малюнку:

Відео-урок: як правильно використовувати маскує засіб

Техніка нанесення маскуючого кошти відрізняється в залежності від того, який конкретно дефект ви хочете приховати. При неправильному використанні консилера, недолік, який ви прагнули замаскувати, може стати ще більш помітним. Оволодіти технікою нанесення засобу неважко, навіть якщо у вас немає ніякого досвіду в цій справі. Максимум з другої спроби все обов'язково вийде! Дотримуйте кілька важливих правил. Подивіться відеоролик, де даються цінні рекомендації по використанню такого маскуючого засобу:

❤ Консилери і коректори: чим відрізняються і як наносити. / by NinulyaKiss ❤

Поради професіоналів

Більшість дівчат допускають типові помилки при нанесенні маскувального засобу на обличчя. У підсумку, замість ідеально виглядає шкіри вони отримують зіпсований макіяж, на якому чітко проглядаються обриси шкірних дефектів. Щоб уникнути такого результату прислухайтеся до порад фахівців з правильного нанесення маскуючого засобу:

  • Не намагайтеся використовувати тональну основу замість консилера. Тональним кремом реально замазати синці під очима, але у такому разі відтінок повинен бути світліший, ніж колір обличчя. Але багато хто про це забувають, покриваючи всю шкіру обличчя однаковим відтінком. Велика перевага консилера в порівнянні з тональним кремом полягає в тому, що останній забивається в невеликі зморшки навколо очей, з-за чого шкіра виглядає неприродно.
  • Технікою точкового нанесення коректора мають деякі представниці прекрасної статі. Якщо потрібно замаскувати шрами, дівчата часто роблять помилку, видавлюючи коректор зверху на нього і намагаючись розтушувати. У такому разі результату не буде навіть після декількох нанесених шарів. Щоб накласти коректор правильно, з допомогою тонкого пензлика нанесіть засіб навколо прища, поступово наближаючись до центру.

  • Розтушувати маскуючий засіб на сухій шкірі важко. Тому візажисти рекомендують трохи зволожити обличчя звичайною водою перед нанесенням консилера.
  • Фахівці не радять виконувати растушевку коректора холодними руками. Спочатку потрібно їх розігріти. Важливий момент: власницям жирної шкіри наносити коректор руками не можна, слід використовувати спеціальну кисть.
  • При нанесенні консилера не потрібно користуватися збільшує дзеркалом.
  • Якщо є необхідність, можете наносити масажну засіб у кілька шарів.
  • Уникайте використання консилера для приховування відкритих ран або саден, це може спричинити запалення.

Продукцію якого виробника вибрати

Серед коригуючих засобів популярні 4 продукту:

  • Консилер «Maybelline better skin» з вітамінним комплексом Actyl C. Засіб дозволяє поліпшити зовнішній вигляд шкіри в цілому вже через 3 тижні. Добре покриває шкіру, відмінно приховує почервоніння, прищі, кола під очима. Текстура кошти легка, не жирна. Важливо наносити і розтушовувати його швидко, консилер швидко підсихає. «Maybelline better skin» - стійке засіб, яке, судячи з відгуків користувачів, чудово тримається весь день.

  • У лінійці рідкого коректора «Eessence all about matt» є всього 2 высокопигментированных відтінку. Випускається він у флаконах об'ємом 12 мілілітрів. Чудово матує, приховує синці, вирівнює зморшки і нерівності шкіри. Допускається послідовне накладання декількох шарів кошти. Після нанесення шкіра виглядає натуральної, добре зволоженою.

  • Легка текстура і відмінна покриває здатність консилерів серії «Nyx hd photogenic concealer» роблять їх прекрасними помічниками у приховуванні будь-яких недоліків шкіри обличчя. Колір лаванди використовується для нейтралізації жовтуватих дефектів, зелений – для маскування почервонінь, жовтий – для приховування синіх кіл під очима. У складі присутні світловідбиваючі частинки, завдяки яким засіб підходить для використання в умовах яскравого студійного освітлення.

  • Коректор «Vivienne sabo radiant concealer» має в своєму складі натуральний екстракт ромашки, гіалуронову кислоту, вітаміни С і Е, коензим Q10, бджолиний віск. Завдяки цим інгредієнтів він відмінно зволожує шкіру, знімає роздратування і захищає її від передчасного старіння. У лінійці представлено всього 2 кольори. Консилер «Vivienne sabo radiant concealer» має відмінну криючу здатність. Важливо нанести його тонким шаром, інакше засіб буде погано приховувати дефекти шкіри.

Де купити і скільки коштує

Ціна популярних консилерів для особи на вітчизняному ринку наступна:

  • «Maybelline better skin»: 300-330 рублів;
  • «Maybelline Affinitone»: 320-360 рублів;
  • «Eessence all about matt»: 150-180 рублів;
  • «Nyx hd photogenic concealer»: 350-370 рублів;
  • «Vivienne sabo radiant concealer»: 200-220 рублів;
  • «MAC Studio Finish SPF 35 Concealer» - 210-230 рублів;
  • «L'oreal Lumi magique» - 380-420 рублів.

Купити коректори популярних виробників в Москві ви можете в таких спеціалізованих косметичних торгових точках:

  • Мережа «л'етуаль» (Манежна площа, 1, ТК «Мисливський ряд»; вул. Новий Арбат, 11, ТЦ «Новоарбатский» тощо).
  • Мережа «Подружка» (вул. Чертановская, 32; Новочеркаський бульвар, 13 і т. д.).
  • Мережа «7днів» (вул. Бутирська, д. 4; вул. Перовська, д. 32 і т. д.).
  • Мережа «Рів Гош» (Горіховий бульвар, 22А; Каширське шосе, 1, ТРЦ «Vegas» тощо).

Або в інтернет-магазинах:

  • «Beauty Home» - beautyhome.me.
  • «DevaShop» - deva-shop.ru.
  • «Aroma Butik» - aroma-butik.ru.

Дізнайтеся та інші способи,як швидко прибрати синці під очима.

Фото до і після застосування консилера для обличчя

При правильному використанні маскуючого засобу обличчя буквально перетворюється. Синці під очима, прищі, садна, акне, шрами, пігментні плями і ластовиння, покриті тонким шаром коректора, стають зовсім непомітними для оточуючих. На фотографіях нижче ви можете побачити, як змінюється зовнішній вигляд шкіри обличчя після нанесення консилера.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!