Стемпинг для нігтів - кращі набори, пластини, штампи і фарби

Самостійно зробити манікюр з акуратним малюнком можна з допомогою спеціальних відбитків. Скористайтеся технологією нейл-арту – стемпингом. Класичний метод дизайну – візерунок зі спеціальної пластини переноситься на штамп, потім на нігті. Реверсивний стемпинг відрізняється тим, що орнамент домальовується на штампі.

Інструменти для друку на нігтях

Всі інструменти та матеріали продаються у наборах або окремо. Для стемпинга потрібні:

  1. Пластини з візерунками – на них наноситься лак, далі за допомогою штампа переноситься на нігті.
  2. Скребок– прибирає надлишки лаку з трафарету, вирівнює візерунок. Скрапер повинен бути рівним. Він може бути зроблений з металу або пластику. Металеві можуть дряпати трафарети, але вони більш довговічні.
  3. Штамп – потрібен для друку малюнка з трафарету і перенесення його на нігті. Пристосування у вигляді конуса з вигнуту або силіконової поверхнею.
  4. Базове покриття, шелак, лаки, гелі різних відтінків, закріплювач.

Додаткові пристосування:

  1. Тримач-підставка для трафаретів – допомагає зафіксувати плитку в одному положенні на поверхні столу. При нанесенні лаку трафарет не буде зміщуватися.
  2. Ультрафіолетова лампа для сушіння нігтів.
  3. Пляшечка з помпою – рідина для зняття лаку не проллється на робочій поверхні.
  4. Олівець для видалення лаку з кутикули, околоногтевой шкіри.

Пластини

Трафарети бувають круглими, квадратними, прямокутними. При їх виборі спирайтеся на характеристики:

  • Матеріал – метал, гума, пластик.Металеві диски більш довговічні і якісні. Малюнки виконані на утяжеляет основі, тому під час роботи диски не потрібно утримувати, вони будуть щільно прилягати до столу. Гумові та пластикові вироби недовговічні, не дуже чітко друкує орнамент. Плюс виробів з гуми – вони використовуються без штампа. На пластину наноситься лак, далі легким штампующим рухом по папері знімаються надлишки фарби, потім диск притискається до нігтя.
  • Гравіювання– повинна бути рівномірна по глибині, без западин і піднесень, прогалин, подряпин.
  • Розмір малюнків – для довгих і нарощених нігтів підійдуть великі візерунки (наприклад, 1,6-2,5 см), для коротких – дрібні орнаменти (до 1 см).

Irisk Professional П557-11

Металеві трафарети вітчизняного виробництва розміром 6х12 см з різними малюнками – рослинами, абстрактними лініями, тваринами, комахами, геометричними фігурами. На пластинах зображені як великі, так і дрібні візерунки. Є підкладка для захисту від гострих країв. Пластини мають якісну глибоку гравіювання, тому лак відбивається дуже чітко. Середня ціна трафарету Irisk – 150 р.

Формула Профі «Пластина для стемпинга»

Вироби російського виробництва з нержавіючої сталі з вінілової підкладкою для захисту від гострих країв. Трафарети розміром 6,5х12,5 см продаються з різною тематикою – «Арабеска», «Графіка», «Прейсли», «Абстракція», «Геометрія». Малюнки виходять чіткими і об'ємними. Середня ціна – 400 р.

Patrisa Nail Гумовий диск

З одного боку диск має гумову поверхню з вирізаними на ній малюнками – рослинами, комахами, геометричними орнаментами, мереживами. З таким диском при виконанні стемпинга можна не використовувати силіконовий штамп. Середня ціна товару – 140 р.

Штамп для нігтів

Пристосування для друку візерунків робляться з силікону або гуми. Віддавайте перевагу штампах з прозорим віконцем на протилежній стороні корпусу. Це допомагає побачити, де буде краще розмістити дизайн на нігті.

Відмінності різних штампів:

  • Силіконові. М'якше гумових штампів, друку малюнка можна сильно не натискати на нігті. Пристосування добре набирають фарбу, якісно друкує лаки будь-яких текстур. Такими штампами можна виконувати стемпинг гель-лаком на ламких і тонких нігтях. Чистити силікон потрібно липкою стороною скотча.
  • Гумові. У таких штампів подушечка жорсткіше, ніж у силіконових. Вони рекомендовані для коротких нігтів зі слабким вигином. Для отримання манікюру з принтом треба сильно натискати на пластини. З-за цього малюнок може трохи розтягуватися, спотворюватися. Чистять гумові штампи рідиною для зняття лаку або липкою стороною скотча. Мінуси пристосувань – блідіше переносять металевий або перламутровий лак, залишають широкий відступ на шкірі, не чітко віддруковує візерунок під кутикулою й у бічних валиків.

JessNail

З одного боку штамп для стемпинга має велику гумову подушечку розміром 30 мм, з іншого – опуклість поменше діаметром 15 мм. За рахунок цього пристосування зручно застосовувати для нігтів будь-якої довжини і форми. Корпус штампа і скребок виконані з пластику. В наборі йде скрапер. Середня ціна комплекту – 130 р.

MoYou London

Штампи з липкими і нелипкими силіконовими подушечками діаметром 3,5 см дуже м'які, допомагають отримати відбитки на нігті без сильного натискання на них. Особливість виробів – фарба з подушечки видаляється скотчем не з першого разу. Середня ціна – 700 р.

Фарба

Всю поверхню нігтів можна покривати класичним матовим лаком. Для візерунка вибирайте фарбу з такими характеристиками:

  • яскрава – допомагає отримати чіткий орнамент;
  • не надто швидко всихаючих – у вас повинен бути час для акуратного перенесення візерунка;
  • густа – не буде розтікатися на нігтях;
  • з однорідною текстурою – рівномірно наноситься.

Створюйте орнаменти за допомогою такої фарби:

  • Класичний лак– часто не дуже густий і щільний, тому може розтікатися.
  • Шелак – підійде для створення витончених візерунків. Лак не занадто щільний і густий, тому при великій кількості може розпливатися.
  • Спеціальна фарба для стемпинга – густа, пігментована, матова, не занадто швидко сохне.
  • Акриловий лак – густий, добре пігментований, малюнок з ним буде виглядати чітко і об'ємно. Основний мінус такої фарби – вона дуже швидко сохне, з-за високої щільності не вийдуть тонкі лінії.

EL Corazon Kaleidoscope

Лак для стемпинга російського виробництва виготовлений за формулою Big5free без використання шкідливих речовин. Фарба представлена в різних колірних варіантах – рожева, блакитна, зелена, біла, червона, помаранчева, червона, жовта, синя, м'ятна, сіра, коричнева, чорна. Малюнки відображаються чітко, без перекручувань, не змащуються при нанесенні топового покриття. Середня ціна 8 мл – 160 р, 15 мл – 200 р.

Rio Profi Nail Paint For Stamping

Фарба у флаконах об'ємом 10 мл пропонується в декількох колірних варіантах – білий, червоний, синій, рожевий, блакитний, зелений. Консистенція лаку трохи в'язка, тому для отримання чіткого орнаменту потрібно зовсім мало фарби. Сушити нігті УФ-лампою не обов'язково. Час висихання фарби на повітрі – 1-2 хвилини. Середня ціна – 130 р.

TNL Professional

Лаки у флаконах об'ємом 7 і 10 мл випускаються в декількох кольорах – синій, бордовий, золотий, сірий, темно-зелений, «морської хвилі», чорний, срібний, білий, блакитний, помаранчевий, порошно-помаранчевий. Лак густий, з високим вмістом пігменту, робить орнамент чітким і яскравим. Середня ціна гелю – 90 р.

Кращі набори для стемпинга

Провідні виробники комплектів для манікюру в домашніх умовах – Enas, Essense, Konad, Lesly, «Мойра», Creative Shop, Born Pretty. Набори можуть включати такі матеріали та інструменти:

  • пластина з гравіюванням візерунків (часто на одному диску 4-6 малюнків);
  • штамп з силікону або гуми;
  • скребок;
  • різнокольорові лаки, прозоре базове покриття і закріплювач.

Konad Stamping Set

Набір для манікюру випускається корейською компанією «Конад». Комплект для стемпинга підходить для початківців майстрів і професіоналів. Він містить:

  • білий акриловий лак (об'єм 5 мл);
  • диск-трафарет;
  • штамп;
  • скрапер.

За допомогою густої фарби Konad можна легко зробити яскравий і акуратний манікюр зі стемпингом. Металевий трафарет з глибокої і якісної гравіюванням допомагає перенести на нігті навіть найдрібніші деталі. На пластині зображені рослини, тварини, написи, абстрактні лінії. Середня ціна комплекту – 750 р.

Essense Stamp It

Німецький виробник «Эссенс» випускає комплект для стемпинга, що складається з прозорого силіконового штампа і скребка. Набір упакований в стильну картонну коробочку – в ній зручно зберігати інструменти. Додатково можна придбати пластину-трафарет цієї ж колекції і лак Essense. Комплект можна придбати за 320 р.

Enas Nail Stylist

Комплект корейського виробництва включає:

  • гумовий штамп;
  • 2 або 4 кольорових лаку (червоний, темно-синій) об'ємом по 5 мл;
  • апельсинову паличку.

Лаки добре пігментовані, в'язкі. Гумовим штампом доводиться сильно натискати на нігтьові пластини, тому він не рекомендований для дуже довгих нігтів – може їх заламувати. Комплект Enas можна замовити в інтернет-магазині за 650 р.

Відео

Як вибрати стемпинг? 3 ради! Дизайн нігтів "стемпинг втиркой"

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!