Скляна пилка для нігтів - як правильно використовувати, властивості і переваги, ціни і фото

Багато дівчат вважають, що руки – це їх візитна картка. Красиві доглянуті нігті можуть багато розповісти про свою господиню. Жінки для цієї мети збирають у своїй косметичці цілий арсенал інструментів для манікюру, серед якого можна знайти кілька полотен. Скляна пилка по праву вважається універсальним пристроєм, так як вона підходить для догляду за натуральними та штучними нігтями.

Що таке скляна пилка для нігтів

Зовні цей предмет для створення акуратного манікюру являє собою плоску паличку, виконану із загартованого скла, з нанесеними борознами або напиленням для підпилювання нігтьової пластини. Від глибини і ширини таких борозенок залежать абразивні властивості. Виконується така пилка з високоміцного скла методом загартування. Виріб може бути кольоровим або декорованою стразами, узорами, різними малюнками.

Скляна пилка для нігтів – це не нововведення в індустрії манікюру. Перший варіант інструменту з'явився у Швейцарії в 40-их роках минулого століття. З-за низької якості скла, з якого вона була зроблена, пилочка швидко втратила свою популярність. Інструмент ламався, тріскався, а нігті, оброблені їм, шарувалися і ставали крихкими. Виріб виявилося марним і навіть шкідливим предметом в манікюрному наборі тодішніх модниць.

Друге життя інструмент отримав після винаходу надміцного чеського скла. Сталося це в 1997 році. Через рік скляна пилочка для нігтів отримала широке поширення, її можна було зустріти на всіх прилавках косметичних магазинів. Така популярність означало одне: інструмент отримав визнання у прекрасної половини, відрізняється ефективністю в догляді за нігтями. Пилочки, виготовлені в Чехії з богемського скла, і сьогодні відрізняються високою якістю і міцністю.

Кому підійде

Завдяки універсальним властивостям такий манікюрний інструмент підійде дівчатам з натуральними і штучними (нарощеними) нігтями. Якщо ви хочете додати своїм нігтикам форму, підпиляти зазубрений край або відполірувати, то скляна пилочка – це те, що потрібно. Зверніть увагу: вона випускається з різною абразивністю, і для повноцінного манікюру вам буде потрібно дві-три штуки.

Пилочки з скла хороші тим, що вони підходять дівчатам, у яких спостерігається розшаровування нігтів або їх нігтьова пластина дуже тонка. Останнє часто трапляється після зняття гель-лаку або акрилових нігтів. Перед тим як вибрати пилку, поцікавтеся у продавця, яку абразивність вона має. Ступінь шорсткості вимірюється в гритах. Традиційно пилочки ділять на три категорії:

  • 80-180 грит. Це жорстка пилка. Обробляти її можна тільки штучні нігті. У виняткових випадках пилка в 180 грит застосовна для міцних здорових нігтів для підпилювання торця пластини.
  • 200-300 грит. Така абразивність вважається універсальною. Пилка з таким показником вважається стандартним пристроєм для манікюру. Нею можна обробляти як міцні нігті, так і тонкі.
  • 900-1200 грит. Поверхня такої пилочки з дрібнозернистим напиленням дуже м'яка. Вона ідеально підходить для полірування та шліфування нігтьової пластини. Нею можна підрівнювати і коригувати слабкі, схильні до розшарування нігтики, а також полірувати грубу шкіру на пальцях.

Властивості

Скляні пилочки зовні виглядають дуже привабливо за рахунок оригінального дизайну і самого матеріалу. При купівлі такого інструменту для манікюру або педикюру не скупіться. Гарні скляні пилочки роблять з цього чеського скла, але, як кажуть майстри манікюру, повністю оцінити якість можна тільки в процесі експлуатації.

Якщо порівнювати скляну з металевою, можна помітити багато відмінностей. Скляна більш гладка і приємна. Якщо доглядати за руками за допомогою скляної пилки, то нігтьова пластина не буде пошкоджуватися. Процес подпилки або шліфування в цьому випадку дуже м'який і дбайливий, поверхня пластини буде після такої процедури мати матовий блиск. Ви можете пиляти нігті в будь-якому напрямку без шкоди для пластини. Металевий інструмент шорсткий на дотик, він може призвести до розшарування нігтів.

Скляна пилочка для нігтів

Переваги

Пилка для нігтів скляна має багато позитивних якостей, особливо порівняно з іншими інструментами. Основними плюсами можна назвати:

  1. Безпека. Вони екологічні і не небезпечні для організму, виготовляються з натуральної сировини.
  2. Призначення. Відмінно підходять для домашнього манікюру. Вони не відносяться до салонним інструментів, тому не вимагають особливих навичок у використанні або досвіду в манікюрному справі.
  3. Довговічність. Скляні пилочки для нігтів мають необмежений термін зберігання. Вони будуть радувати своїх власниць довгі роки гарним результатом роботи. Пам'ятайте, що такий інструмент, як і будь-яка інша скляна річ, має підвищену ламкість, незважаючи на міцність. Ставтеся до нього дбайливо. Не варто бити інструментом по підлозі або кидати його – він може розколотися.
  4. Структура. Завдяки тому, що скло не має пористості, ви можете не побоюватися потрапляння бактерій у матеріал.
  5. Дезінфекція. Скло добре піддається стерилізації. Пилочку для цього можна протерти будь-яким дезинфікуючим засобом. Стерилізувати інструмент легко і за допомогою кип'ятіння або простого миючого засобу.
  6. Розмір. Виробляються різних розмірів. Довжина великої пилочки становить 195 мм, а товщина – 3-4 мм. Розміри маленької – 99 мм завдовжки і 2 мм завширшки. Багато фірм виробники випускають інструмент та іншого розміру. Популярністю користується довжина 130-140 мм

Як правильно доглядати за скляною пилочкою

Скло дуже невибаглива, тому пилочки з такого матеріалу вимагають мінімум догляду. Після використання інструмент необхідно промити теплою водою з милом або без, а потім протерти будь-яким дезинфікуючим розчином. Перед використанням процедуру повторіть. Якщо ви робите манікюр під покриття гель-лаком, то поверхня інструменту потрібно знежирити спеціальним засобом.

Зберігати скляну пилочку потрібно в спеціальному чохлі, виконаному з м'якої тканини або силікону. Відмінно підійде жорсткий футляр. Це запобіжить її поломку при частому носіння з собою в сумочці. Бережіть інструмент від різкого перепаду температур і ударів. Скло, хоч і високоміцне, є крихким матеріалом. При дбайливому зверненні такий інструмент послужить вам не один рік.

Все про пилках: Дезінфекція, Скільки служать пилки? Які купити? Автор Олена Дзик

Ціна

Продаж скляних пилок здійснюється будь-якому косметичному супермаркеті, але за меншою ціною якісний інструмент можна замовити в інтернет-магазині з доставкою по пошті. Щоб вам було легше орієнтуватися у вартості пилочки для обробки нігтів, нижче надана таблиця з цінами в Москві і Санкт-Петербурзі:

Назва

Розмір, мм

Ціна, рублі

Bohemia

130

320

Delakrua

140

100

MERTZ

140

300

Відео

Огляд скляних пилочок для нігтів

Відгуки

Ірина, 32 рокиЯ майстер манікюру з невеликим стажем. Серед улюблених інструментів у мене числиться скляна пилка. Крім симпатичного зовнішнього вигляду, мені вона подобається за зручність при користуванні. Дівчатам раджу взяти кілька таких інструментів з різною жорсткістю. Вони підходять для тонких нігтів і для нігтів з товстої роговий пластиною.
Наталія, 18 роківКупила скляну пилочку днями, так вона відразу поламалася. Вартість була копійчана, але неприємно. Взяла іншу фірмову з цього чеського скла. Дуже красива, але ціна «кусається». Підпилює нігті добре, не ламаючи пластину, її не соромно показати на людях. Зберігаю в спеціальному тканинному чохлі. Не шкодуйте грошей на таку річ.
Ольга, 45 роківУ мене п'ять полотен зі скла. Подарували подруги, знаючи мою любов до такого інструменту. Одна у мене навіть оздоблена стразами. Я отримую естетичну насолоду, подпиливая або шліфуючи нігтик. Врахуйте, що пилка зі скла не така шорстка, як металева. Одну я зламала, випадково впустивши на кахельну підлогу.
Лідія, 23 рокиУ мене дві скляні пилочки для нігтів з середньою абразивністю. Маленькою я подпиливаю нігті на ногах, великий – на руках. За ними легко доглядати, треба тільки протирати спиртом. Хочу купити собі ще одну для полірування з великою кількістю грит. У мене є і інструмент для нарощених нігтів, але зараз я їм не користуюся.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!